☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Luminka wrote:Przeczytałam sobie z ciekawości lipcowy wątek i tam dziewczyny tak mają i nawet ból je w nocy potrafi obudzić a ciąże rozwijają się dobrze więc myślę, że to normalne
Dziękuję za odpowiedź 🙂 Już dawno przeszło ale jestem po 2 cc i będę to mega odczuwać także szykuje się trudniejsza ciąża pod kątem bólu związanego z rozciąganiem zrostów 🫢 -
Miałam tak całą pierwszą ciążę. Po ok 14 tyg zmieniło się to w „stawianie” macicy. Teraz też albo cały czas, albo z przerwami mam bóle jak na początek okresu. Macica rośnieFalka93. wrote:Kurczę... 😕 Dziewczyny, was też tak czasem boli brzuch jak na okres? Od początku tej ciąży miewam lekkie bóle brzucha co jakiś czas a dziś wieczorem są trochę mocniejsze, przechodzą na jakiś czas i wracają. Wydzielina czysta. Możliwe że to zrosty po poprzedniej cc się zaczynają rozciągać i będę to gorzej odczuwać.
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
12.2025 start stymulacji ❓❓❓
Reumatyzm, POTS -
WitamyElinda wrote:Witam, chętnie dołączę do grupy, termin wypada na 11 sierpnia
Beta: 03.12- 138,20
05.12-453,80
08.12-2030,20
Pierwsza wizyta 11.12
To Twoja pierwsza ciąża?
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
30.11 ⏸️
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
Reumatyzm, POTS -
Locus wrote:Miałam tak całą pierwszą ciążę. Po ok 14 tyg zmieniło się to w „stawianie” macicy. Teraz też albo cały czas, albo z przerwami mam bóle jak na początek okresu. Macica rośnie

Dziękuję za pocieszenie! 🙂 Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży miałam lżejsze bóle miesiączkowe ale już zbytnio tego nie pamiętam. Trochę czasu minęło. -
Tak, kochana ja też tak mam, brzuch pobolewa w dole jak na okres, trochę takie ciągnięcie, kłucie. Nie przejmuje się tym zbytnio bo w poprzedniej ciąży miałam dokładnie tak samo a nawet mocniej, brzuch mnie tak mocno bolał, że byłam pewna, że dostanę okres, pojechałam do sklepu po podpaski a 2 dni później test ciążowy pozytywny. Wtedy to ja miałam akcje i wszystko mnie stresowało ale wszędzie gdzie czytałam to było, że ból miesiączkowy na początku ciąży to norma 🙉Falka93. wrote:Dziękuję za pocieszenie! 🙂 Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży miałam lżejsze bóle miesiączkowe ale już zbytnio tego nie pamiętam. Trochę czasu minęło.🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Od 2020 też pamiętam wszystko jak przez mgłę 😆Falka93. wrote:Dziękuję za pocieszenie! 🙂 Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży miałam lżejsze bóle miesiączkowe ale już zbytnio tego nie pamiętam. Trochę czasu minęło.
Falka93. lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
30.11 ⏸️
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
Reumatyzm, POTS -
Pyśkaaa wrote:Tak, kochana ja też tak mam, brzuch pobolewa w dole jak na okres, trochę takie ciągnięcie, kłucie. Nie przejmuje się tym zbytnio bo w poprzedniej ciąży miałam dokładnie tak samo a nawet mocniej, brzuch mnie tak mocno bolał, że byłam pewna, że dostanę okres, pojechałam do sklepu po podpaski a 2 dni później test ciążowy pozytywny. Wtedy to ja miałam akcje i wszystko mnie stresowało ale wszędzie gdzie czytałam to było, że ból miesiączkowy na początku ciąży to norma 🙉
O właśnie ja tak miałam wczoraj na wieczór a dziś 4t5d, nic niepokojącego się nie dzieje prócz wiecznie złego humoru od paru dni 🫢😀 Mąż dzielnie to znosi.
Pyśkaaa lubi tę wiadomość
-
Mnie też pobolewa brzuch, ale już z mniejszą częstotliwością. Czasami ciągnie w pachwinie, czasami coś zakłuje

Cera za to jest w topowej formie
Humor ok, zero złości, raczej radość z momentami smutku i nostalgii
10.2024 rozpoczęcie starań
04.2025 histeroskopia
05.2025 cb 😢
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip przy poprzedniej nie został usunięty)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 około 18dpo beta hcg 367
histeroskopia odwołana
6.12 beta HCG 1567
12.12 wizyta u lekarza -
Ja to ogólnie czuję się DZIWNIE normalnie, aż za bardzo. W pierwszej ciąży od samego początku miałam milion objawów, mdłości, wymioty, zawroty głowy, duszność, ból brzucha, kłucia, swędzące piersi i oczywiście wkręcałam sobie, że coś jest nie tak skoro ciągle czuję ból. A teraz? Teraz nie mam nic oprócz tego pobolewania jak na okres. Zero zmęczenia, dobre samopoczucie, brak bolesności piersi, i wiecie co? I też się teraz zaczynam stresować, że to właśnie jest coś nie tak, skoro nie ma objawów🤯 nie no dramat ten mój charakter, jak nie spojrzysz tak źle, zawsze czymś się muszę stresować 🤦🏽♀️ a mówią, że w drugiej ciąży człowiek ma większy luz🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Pyśkaaa wrote:Ja to ogólnie czuję się DZIWNIE normalnie, aż za bardzo. W pierwszej ciąży od samego początku miałam milion objawów, mdłości, wymioty, zawroty głowy, duszność, ból brzucha, kłucia, swędzące piersi i oczywiście wkręcałam sobie, że coś jest nie tak skoro ciągle czuję ból. A teraz? Teraz nie mam nic oprócz tego pobolewania jak na okres. Zero zmęczenia, dobre samopoczucie, brak bolesności piersi, i wiecie co? I też się teraz zaczynam stresować, że to właśnie jest coś nie tak, skoro nie ma objawów🤯 nie no dramat ten mój charakter, jak nie spojrzysz tak źle, zawsze czymś się muszę stresować 🤦🏽♀️ a mówią, że w drugiej ciąży człowiek ma większy luz
W poprzedniej ciąży nie miałam objawów do 9tc, poskarżyłam się lekarzowi na wizycie a on "Powinna się pani cieszyć". Po 9tc zaczęły się lekkie mdłości które trwały około 3 tyg i to by było na tyle. Mam chłopca z takiej ciąży bezobjawowej 😀 Nie martw się. Na objawy przyjdzie czas.
Pyśkaaa lubi tę wiadomość
-
borowinka wrote:Mnie też pobolewa brzuch, ale już z mniejszą częstotliwością. Czasami ciągnie w pachwinie, czasami coś zakłuje

Cera za to jest w topowej formie
Humor ok, zero złości, raczej radość z momentami smutku i nostalgii

To masz jeszcze lajtowo ale pamiętaj... objawy przyjdą z czasem 😀
borowinka, Pyśkaaa lubią tę wiadomość
-
Mnie też brzuch pobolewa, czasem mniej czasem bardziej, ale staram się tym nie przejmować i tłumaczyć sobie, że skoro wszędzie piszą, że to normalny objaw, więc jest to normalny objaw🙂 W ogóle to przez pierwszy tydzień od pozytywnego testu miałam milion objawów - było mi niedobrze, ciągle byłam głodna i zmęczona, biegałam siku co chwilę, taki chyba efekt "dwóch kresek"😅 . Kilka dni temu objawy zaczęły się zmieniać, nudności powoli ustąpiły, zmęczenie dalej odczuwam ale mniejsze, jeść nadal mi się chce często, sikam dalej jak szalona no i mam mega bolesne piersi
-
Mart0511 wrote:Mnie to już mdłości zaczynają męczyć i zawroty głowy. Dziś pierniczki robiłam wzięłam wszystko i do salonu poszłam, bo jak siedzę to jeszcze znośnie się czuje i mogę robić
Współczuję ale najważniejsze że znalazłaś patent by załagodzić te nieprzyjemne dolegliwości choćby pracą na siedząco. Mam nadzieję że pierniczki wyszły przepyszne 🤤🍪 -
Falka93. wrote:Współczuję ale najważniejsze że znalazłaś patent by załagodzić te nieprzyjemne dolegliwości choćby pracą na siedząco. Mam nadzieję że pierniczki wyszły przepyszne 🤤🍪
Wyszły tak dobre, że będę drugą porcję dorabiać, bo połowa już zniknęła haha tym razem zrobię jak mąż nie będzie widział -
Misia114 wrote:Mnie też brzuch pobolewa, czasem mniej czasem bardziej, ale staram się tym nie przejmować i tłumaczyć sobie, że skoro wszędzie piszą, że to normalny objaw, więc jest to normalny objaw🙂 W ogóle to przez pierwszy tydzień od pozytywnego testu miałam milion objawów - było mi niedobrze, ciągle byłam głodna i zmęczona, biegałam siku co chwilę, taki chyba efekt "dwóch kresek"😅 . Kilka dni temu objawy zaczęły się zmieniać, nudności powoli ustąpiły, zmęczenie dalej odczuwam ale mniejsze, jeść nadal mi się chce często, sikam dalej jak szalona no i mam mega bolesne piersi
No to już naprawdę mogę być uspokojna skoro wszystkie tak mamy 🙂 Tak musi być i już. Ja o ciąży wiem od 8dpo i zaczęło się tylko i AŻ bólem piersi i tak jest do teraz z przerwami na sam ból sutków + te bóle rozrostowe. Dopiero od dziś coś zaczyna subtelnie mdlić ale raczej jest to efekt lekkiego głodu 😀
Misia114 lubi tę wiadomość
-
Cześć przyszłe mamusie 🥰
📆 Poproszę o 17 sierpnia według OM.
Ale czuję że to będzie 14 sierpnia 🤭
Po poronieniu lekarka przepisała mi Duphaston od 14. do 25. dc i mam miłą niespodziankę ❤️
Dziś byłam na becie – 837,1 mIU/ml (18 dpo, 4+2 tc)
Wizytę jeszcze nie umówiłam.
Życzę nam wszystkim nudnej ciąży 🤰❤️🥰
Luna11, Mart0511, Locus, Pyśkaaa, Anilamk, Falka93., Misia114 lubią tę wiadomość
-
Hej, Dziewczyny. Ja jestem na samym początku, bo to 11 dpo, ale zaryzykuję i już się ujawnię. ❤️
📅 Proszę o wpisanie na 24 sierpnia. 😊 Bardzo mi się podoba ta data, więc mam nadzieję, że tak urodzę. 😄
Dzisiaj wysikałam dwie kreski i poszłam na betę i proga. W czwartek zbadam betę jeszcze raz.
Beta 27,00 mIU/ml
Progesteron 30,20 ng/ml
To mój 12 cykl starań i wydawało mi się abstrakcyjne, że mogę w ogóle zajść w ciążę, bo ani razu nie było pozytywnego testu. Dwie kreski pojawiły się tydzień przed moimi urodzinami, więc to najlepszy prezent, jaki mogłam sobie wymarzyć. ❤️ Rok temu zmarła moja Mama, więc jest to dla mnie też taki krąg życia i prezent od niej. 🥹
Locus, jak zauważyłam, że założyłaś ten wątek, to chciałam napisać z gratulacjami, bo pamiętam Cię z miesięcznych, ale uznałam, że może lepiej nie, bo pewnie Ty nie wiesz kim jest. Ale jednak wróciłam tutaj i serdecznie gratuluję! ❤️
Irynko, pamiętam Twoje poprzednie dwie kreski i mocno zaciskam kciuki za Twojego kropeczka. Miło mieć tu kogoś znajomego. Oby z miesięcznego przyszło nas tu jak najwięcej. 🤞🏻😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia, 19:50
Mart0511, Pyśkaaa, Irynka, Misia114 lubią tę wiadomość
👧 27 (endometrioza powierzchniowa)
💊 sertralina, omegame prenatal, kwas foliowy metylowany, witamina E
🌼 9.12 - beta 27,00 mIU/ml prog 30,20 ng/ml
pierwsze dwie kreski w 12 cs 😭❤️
🍼 I'm coming for you 🤞🏻🩷 -
Tak mi miło, że zapadłam Ci w pamięci! Uwielbiam widzieć nicki z miesięcznych wątków 😍Luna11 wrote:Hej, Dziewczyny. Ja jestem na samym początku, bo to 11 dpo, ale zaryzykuję i już się ujawnię. ❤️
📅 Proszę o wpisanie na 24 sierpnia. 😊 Bardzo mi się podoba ta data, więc mam nadzieję, że tak urodzę. 😄
Dzisiaj wysikałam dwie kreski i poszłam na betę i proga. W czwartek zbadam betę jeszcze raz.
Beta 27,00 mIU/ml
Progesteron 30,20 ng/ml
To mój 12 cykl starań i wydawało mi się abstrakcyjne, że mogę w ogóle zajść w ciążę, bo ani razu nie było pozytywnego testu. Dwie kreski pojawiły się tydzień przed moimi urodzinami, więc to najlepszy prezent, jaki mogłam sobie wymarzyć. ❤️ Rok temu zmarła moja Mama, więc jest to dla mnie też taki krąg życia i prezent od niej. 🥹
Locus, jak zauważyłam, że założyłaś ten wątek, to chciałam napisać z gratulacjami, bo pamiętam Cię z miesięcznych, ale uznałam, że może lepiej nie, bo pewnie Ty nie wiesz kim jest. Ale jednak wróciłam tutaj i serdecznie gratuluję! ❤️
Irynko, pamiętam Twoje poprzednie dwie kreski i mocno zaciskam kciuki za Twojego kropeczka. Miło mieć tu kogoś znajomego. Oby z miesięcznego przyszło nas tu jak najwięcej. 🤞🏻😊
Luna11 lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
30.11 ⏸️
12.12 USG ginekolog ⌛️⏳
Reumatyzm, POTS