X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG połówkowym i z synkiem wszystko ok, waży 386g. No ale jestem trochę zmartwiona...
    Jest małowodzie, afi 41mm 😔. Mam pić 3l płynów, za 2 tygodnie kontrola. Nerki ok, więc o tyle dobrze. Boję się, że to początki niewydolności łożyska (oby nie). Nie przytyłam nadal nic, także lekarka kazała mi skonsultować się z diabetologiem i dietetykiem bo to też może powodować problem z tymi wodami.
    Łożysko nisko schodzące, więc też do obserwacji, ale wiem że jest jeszcze czas żeby się podniosło.
    Mam wrażenie, że grzybica znowu nawraca... Aż mi się płakać chce z tego wszystkiego 😥

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkam, nie martw się, będzie dobrze ❤️
    Mi woda też nie smakowała na początku dlatego piłam gotowaną wodę z sokiem. I tylko na ciepło bo na zimno nie smakowało mi. I dużo tego. Dopiero później woda mi smakowała.

Jak najszybciej ustal sobie wizyty i diety bo musisz przytyć 🤗

Nie martw się 💚 będzie dobrze szystko 💚💚

qdkke6yd12uga4lu.png
  • Glenka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsilna wrote:
    A u mnie ja nie wiem jak oni to mierza bo miesiąc temu była 4 teraz nagle 5.4 ? 😂🤯 w każdym razie lekarznpowiedzial że szyjka super o tyle to się nie przejmuje

Ja miałam 52mm :D i lekarka powiedziała, że mogłabym obdzielić 2 ciąże taką szyjką ;) w pierwszej ciąży na połówkowych była 32mm i taka długa i zamknięta została aż do porodu... Jak w 40.tygodniu musiałam mieć indukcję, to nawet tego cewnika do indukcji nie mogli przecisnąć :P

p19urjjgspdsidmj.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkam najważniejsze, że dzidziuś zdrowy :) Z tego się ciesz! Resztą aż tak się nie przejmuj się. DO picia musisz się zmusić, wiem, że to problem, bo mi samej nie jest łatwo wcisnąć w siebie więcej.
    Co do dietetyka to ja już Ci polecałam wizytę u niego, myślę, że to bardzo dobry pomysł, u nas w kraju wciąz niedoceniany. Dobry dietetyk kliniczny zaradzi też na problemy z cukrem, więc wizyta u diabetologa nie będzie taką koniecznością. Prawda jest taka, że trzymanie diety wymaga sporej samodyscypliny, ale dieta nie musi kojarzyć się tylko z przykrym obowiązkiem i wyrzeczeniami. Może być naprawdę wartościowa i smaczna do tego.

aganieszkam lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam posta i mi zniknął 😣

Ciuchy ciążowe są często w Lidlu w stosunkowo dobrych cenach, rajstopy też są i polecam.

Ja przytyłam 4 kg od początku ciąży. Brzuch mam wielgachny jak przed porodem 😂

Muszę zrobić krzywą cukrową i nawet cieszę się, że będę mogła wypić tak mocno słodki napoju, bo bardzo lubię słodkości 😋 ale nienawidzę jak mnie kują 😭

• BusiaT Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aganieszkam będzie dobrze! Ja wczoraj tez nie miałam dobrych myśli ale dziś już jest lepiej 😉

f2d7ab81ec.png
  • ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle myślę o szpitalu do porodu i jestem w kropce 🤦

Żadnych postępów w wybieraniu imienia ... Nic mi nie pasuje 🤦🤦

Budzę się często w nocy i potrafię nie spać 2-3 godziny, robię się głodna i buszuję w lodówce, z rana jestem jak zombie, a muszę być przy absorbującym dziecku i padam ze zmęczenia 🤦🤦🤦

Zapominam brać żelazo i już miałam mroczki i właśnie uświadomiłam sobie, że mam wziąć żelazo 😂

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Jestem po USG połówkowym i z synkiem wszystko ok, waży 386g. No ale jestem trochę zmartwiona...
    Jest małowodzie, afi 41mm 😔. Mam pić 3l płynów, za 2 tygodnie kontrola. Nerki ok, więc o tyle dobrze. Boję się, że to początki niewydolności łożyska (oby nie). Nie przytyłam nadal nic, także lekarka kazała mi skonsultować się z diabetologiem i dietetykiem bo to też może powodować problem z tymi wodami.
    Łożysko nisko schodzące, więc też do obserwacji, ale wiem że jest jeszcze czas żeby się podniosło.
    Mam wrażenie, że grzybica znowu nawraca... Aż mi się płakać chce z tego wszystkiego 😥

przykro mi, ale myślę, że będzie dobrze! najważniejsze, że jest zdrowe i wszystko ok :) na pewno się polepszy niedługo !

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę kontrolną i wszystko super, aleeee oczywiście waga za szybko poszła w górę no i mam wrócić do pilnowania diety :P przed ciążą jej bardzo pilnowałam, żeby zajść i w sumie się cieszyłam, że mogę sobie pozwolić na jakieś grzeszki, jak już się udało :P
    Synek chyba będzie po tacie żartownisiem, bo miał nogi, uwaga, na głowie :P a łapki w buzi :P nie sądziłam, że tam takie pozy odstawia.

aganieszkam, olkakarolka, Kika, Patryśka, Elleen, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejna nieprzespana noc 😒😭
    Okresowe bóle brzucha oraz kość ogonowa. Czy to wina rozciągania macicy i przenoszenia środka ciężkości? Walczę z tym od niedzieli a gdzie tu do końca ciąży 🤯 na USG wszystko ok plamien ani krwawien nie mam.
    A mała dziś buszuje od 4 rano 🤣

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsilna wrote:
    Dziewczyny kolejna nieprzespana noc 😒😭
    Okresowe bóle brzucha oraz kość ogonowa. Czy to wina rozciągania macicy i przenoszenia środka ciężkości? Walczę z tym od niedzieli a gdzie tu do końca ciąży 🤯 na USG wszystko ok plamien ani krwawien nie mam.
    A mała dziś buszuje od 4 rano 🤣
    W pierwszej ciąży miałam takie bóle całą ciąże i wszystko było ok. Jak lekarz wszystko sprawdził to pewnie taka twoja uroda ;)

bezsilna lubi tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️

Ja po połówkowych. Zdrowy chłopiec 330g szczęścia. Wszystko w porządku ❤️ przez zły wynik pappy zalecają echo serca płodu na nfz tylko muszę skierowanie ogarnąć ;) cieszę się że zmienilam lekarza od prenatalnych bo ten jest super 😊

Kika, Elleen, aganieszkam, bezsilna, Agi83, Glenka, Patryśka, BitterSweetSymphony, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt ❤️ Widzę, że część z nas zmaga się z większymi lub mniejszymi problemami zdrowotnymi 😏 Na szczęście z maluszkami wszystko jest dobrze.
    U mnie wróciły mdłości 🤢 nie są tak silne jak w I trymestrze ale za to uciążliwe bo znów nie mam siły na nic, ehh..

Patryśka lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W połowie wątku ale witam się z Wami i ja :) Starałam się przeczytać Wasze poprzednie wpisy ale tyle stron już zapisałyście, że chyba nie podołam ;) Jestem Kasia i właśnie kończę 19 tydz ciąży. Termin porodu określono na 30 sierpnia, choć to dla mnie data raczej nieosiągalna. Mam dwóch synów, charakternego pięciolatka i drugiego synka, który niestety w 2014 r. urodził się przedwcześnie i żył tylko 4 miesiące. Poprzednią ciążę miałam leżąca, wspomaganą pessarem z powodu niewydolności szyjki macicy i teraz niestety zapowiada się powtórka z rozrywki. Właśnie leczę infekcję, żeby móc założyć pessar. Obecnie jestem na zwolnieniu, syn na szczęście w przedszkolu co jest dużym ułatwieniem bo wiadomo, że trudno polegiwać przy kilkulatku :) Pozdrawiam i wszystkim Wam życzę nudnej, książkowej ciąży!

Elleen, olkakarolka, Aaasti, bezsilna, aganieszkam, Agi83, Patryśka lubią tę wiadomość

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt ❤️ Widzę, że część z nas zmaga się z większymi lub mniejszymi problemami zdrowotnymi 😏 Na szczęście z maluszkami wszystko jest dobrze.
    U mnie wróciły mdłości 🤢 nie są tak silne jak w I trymestrze ale za to uciążliwe bo znów nie mam siły na nic, ehh..
    Kika, właśnie głupio mi było pisać, ale u mnie też mam wrażenie, że powoli kończy się magia II trymestru i jakaś taka slabsza się czuję. Chyba, że to kwestia pogody...

Kika lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie zaczęły się kilka dni temu bóle jak na okres, jakiś dyskomfort w okolicy spojenia łonowego. I coś co mi bardzo przeszkadza - nerwowość. Nie mam cierpliwości, często się irytuję i ogólnie nie czuję się sobą 😶
    Ale przetrwamy, oby tylko wszystko się dobrze skończyło 🙃

• bezsilna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaasti wrote:
    I u mnie zaczęły się kilka dni temu bóle jak na okres, jakiś dyskomfort w okolicy spojenia łonowego. I coś co mi bardzo przeszkadza - nerwowość. Nie mam cierpliwości, często się irytuję i ogólnie nie czuję się sobą 😶
    Ale przetrwamy, oby tylko wszystko się dobrze skończyło 🙃

Nie widzę Cię na 1 stronie albo ślepa jestem? 🤣 na kiedy masz termin? Znasz płeć 😊

• Aaasti Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo i mnie nie ma 😉 mam dwa terminy - 15.08 z prenatalnych i 19.08 z OM :) ogólnie jestem w 21 lub 22tc 😉 a co do płci już wstępnie znam, ale wolę poczekać do połówkowych. Żeby nie było zaskoczeń :) a połówkowe będę miała dopiero w 24tc 🤔

• Patryśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super te nasze bobasy się rozwijają 😄
    Fajnie by było spotkać się w jednym szpitalu na porodzie 😁. Zawsze to jakieś wsparcie 🤣 haha 😁 ale to nie osiągalne 😅

Kika, też mnie coś muli wieczorami.. ech..🤦‍♀️

Aaasti, też pojawiają się u mnie bóle jak na okres, macica pobolewa ale gin powiedziała, żeby się nie martwić wszystko jest w porządku u mnie. Więc na czas bólu odpoczynek.

Ja dziś po wizycie u Endo, wyniki tarczycy ładne, dawka leku zwiększona ze względu na to, że Młody rośnie 😊 i kolejna wizyta za 2 miesiące 😊

Aaasti lubi tę wiadomość

qdkke6yd12uga4lu.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was planuje rodzic w Bytomiu?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ