❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po USG połówkowym i z synkiem wszystko ok, waży 386g. No ale jestem trochę zmartwiona...
Jest małowodzie, afi 41mm 😔. Mam pić 3l płynów, za 2 tygodnie kontrola. Nerki ok, więc o tyle dobrze. Boję się, że to początki niewydolności łożyska (oby nie). Nie przytyłam nadal nic, także lekarka kazała mi skonsultować się z diabetologiem i dietetykiem bo to też może powodować problem z tymi wodami.
Łożysko nisko schodzące, więc też do obserwacji, ale wiem że jest jeszcze czas żeby się podniosło.
Mam wrażenie, że grzybica znowu nawraca... Aż mi się płakać chce z tego wszystkiego 😥
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Agnieszkam, nie martw się, będzie dobrze ❤️
Mi woda też nie smakowała na początku dlatego piłam gotowaną wodę z sokiem. I tylko na ciepło bo na zimno nie smakowało mi. I dużo tego. Dopiero później woda mi smakowała.
Jak najszybciej ustal sobie wizyty i diety bo musisz przytyć 🤗
Nie martw się 💚 będzie dobrze szystko 💚💚
-
bezsilna wrote:A u mnie ja nie wiem jak oni to mierza bo miesiąc temu była 4 teraz nagle 5.4 ? 😂🤯 w każdym razie lekarznpowiedzial że szyjka super o tyle to się nie przejmuje
Ja miałam 52mm i lekarka powiedziała, że mogłabym obdzielić 2 ciąże taką szyjką w pierwszej ciąży na połówkowych była 32mm i taka długa i zamknięta została aż do porodu... Jak w 40.tygodniu musiałam mieć indukcję, to nawet tego cewnika do indukcji nie mogli przecisnąć -
Agnieszkam najważniejsze, że dzidziuś zdrowy Z tego się ciesz! Resztą aż tak się nie przejmuj się. DO picia musisz się zmusić, wiem, że to problem, bo mi samej nie jest łatwo wcisnąć w siebie więcej.
Co do dietetyka to ja już Ci polecałam wizytę u niego, myślę, że to bardzo dobry pomysł, u nas w kraju wciąz niedoceniany. Dobry dietetyk kliniczny zaradzi też na problemy z cukrem, więc wizyta u diabetologa nie będzie taką koniecznością. Prawda jest taka, że trzymanie diety wymaga sporej samodyscypliny, ale dieta nie musi kojarzyć się tylko z przykrym obowiązkiem i wyrzeczeniami. Może być naprawdę wartościowa i smaczna do tego.
aganieszkam lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Napisałam posta i mi zniknął 😣
Ciuchy ciążowe są często w Lidlu w stosunkowo dobrych cenach, rajstopy też są i polecam.
Ja przytyłam 4 kg od początku ciąży. Brzuch mam wielgachny jak przed porodem 😂
Muszę zrobić krzywą cukrową i nawet cieszę się, że będę mogła wypić tak mocno słodki napoju, bo bardzo lubię słodkości 😋 ale nienawidzę jak mnie kują 😭 -
Ciągle myślę o szpitalu do porodu i jestem w kropce 🤦
Żadnych postępów w wybieraniu imienia ... Nic mi nie pasuje 🤦🤦
Budzę się często w nocy i potrafię nie spać 2-3 godziny, robię się głodna i buszuję w lodówce, z rana jestem jak zombie, a muszę być przy absorbującym dziecku i padam ze zmęczenia 🤦🤦🤦
Zapominam brać żelazo i już miałam mroczki i właśnie uświadomiłam sobie, że mam wziąć żelazo 😂 -
aganieszkam wrote:Jestem po USG połówkowym i z synkiem wszystko ok, waży 386g. No ale jestem trochę zmartwiona...
Jest małowodzie, afi 41mm 😔. Mam pić 3l płynów, za 2 tygodnie kontrola. Nerki ok, więc o tyle dobrze. Boję się, że to początki niewydolności łożyska (oby nie). Nie przytyłam nadal nic, także lekarka kazała mi skonsultować się z diabetologiem i dietetykiem bo to też może powodować problem z tymi wodami.
Łożysko nisko schodzące, więc też do obserwacji, ale wiem że jest jeszcze czas żeby się podniosło.
Mam wrażenie, że grzybica znowu nawraca... Aż mi się płakać chce z tego wszystkiego 😥
przykro mi, ale myślę, że będzie dobrze! najważniejsze, że jest zdrowe i wszystko ok na pewno się polepszy niedługo !
aganieszkam lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Ja dziś miałam wizytę kontrolną i wszystko super, aleeee oczywiście waga za szybko poszła w górę no i mam wrócić do pilnowania diety przed ciążą jej bardzo pilnowałam, żeby zajść i w sumie się cieszyłam, że mogę sobie pozwolić na jakieś grzeszki, jak już się udało
Synek chyba będzie po tacie żartownisiem, bo miał nogi, uwaga, na głowie a łapki w buzi nie sądziłam, że tam takie pozy odstawia.aganieszkam, olkakarolka, Kika, Patryśka, Elleen, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Dziewczyny kolejna nieprzespana noc 😒😭
Okresowe bóle brzucha oraz kość ogonowa. Czy to wina rozciągania macicy i przenoszenia środka ciężkości? Walczę z tym od niedzieli a gdzie tu do końca ciąży 🤯 na USG wszystko ok plamien ani krwawien nie mam.
A mała dziś buszuje od 4 rano 🤣 -
bezsilna wrote:Dziewczyny kolejna nieprzespana noc 😒😭
Okresowe bóle brzucha oraz kość ogonowa. Czy to wina rozciągania macicy i przenoszenia środka ciężkości? Walczę z tym od niedzieli a gdzie tu do końca ciąży 🤯 na USG wszystko ok plamien ani krwawien nie mam.
A mała dziś buszuje od 4 rano 🤣bezsilna lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Cześć dziewczyny ❤️
Ja po połówkowych. Zdrowy chłopiec 330g szczęścia. Wszystko w porządku ❤️ przez zły wynik pappy zalecają echo serca płodu na nfz tylko muszę skierowanie ogarnąć cieszę się że zmienilam lekarza od prenatalnych bo ten jest super 😊Kika, Elleen, aganieszkam, bezsilna, Agi83, Glenka, Patryśka, BitterSweetSymphony, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt ❤️ Widzę, że część z nas zmaga się z większymi lub mniejszymi problemami zdrowotnymi 😏 Na szczęście z maluszkami wszystko jest dobrze.
U mnie wróciły mdłości 🤢 nie są tak silne jak w I trymestrze ale za to uciążliwe bo znów nie mam siły na nic, ehh..Patryśka lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
nick nieaktualnyW połowie wątku ale witam się z Wami i ja Starałam się przeczytać Wasze poprzednie wpisy ale tyle stron już zapisałyście, że chyba nie podołam Jestem Kasia i właśnie kończę 19 tydz ciąży. Termin porodu określono na 30 sierpnia, choć to dla mnie data raczej nieosiągalna. Mam dwóch synów, charakternego pięciolatka i drugiego synka, który niestety w 2014 r. urodził się przedwcześnie i żył tylko 4 miesiące. Poprzednią ciążę miałam leżąca, wspomaganą pessarem z powodu niewydolności szyjki macicy i teraz niestety zapowiada się powtórka z rozrywki. Właśnie leczę infekcję, żeby móc założyć pessar. Obecnie jestem na zwolnieniu, syn na szczęście w przedszkolu co jest dużym ułatwieniem bo wiadomo, że trudno polegiwać przy kilkulatku Pozdrawiam i wszystkim Wam życzę nudnej, książkowej ciąży!
Elleen, olkakarolka, Aaasti, bezsilna, aganieszkam, Agi83, Patryśka lubią tę wiadomość
-
Kika wrote:Gratuluję dziewczyny udanych wizyt ❤️ Widzę, że część z nas zmaga się z większymi lub mniejszymi problemami zdrowotnymi 😏 Na szczęście z maluszkami wszystko jest dobrze.
U mnie wróciły mdłości 🤢 nie są tak silne jak w I trymestrze ale za to uciążliwe bo znów nie mam siły na nic, ehh..Kika lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
I u mnie zaczęły się kilka dni temu bóle jak na okres, jakiś dyskomfort w okolicy spojenia łonowego. I coś co mi bardzo przeszkadza - nerwowość. Nie mam cierpliwości, często się irytuję i ogólnie nie czuję się sobą 😶
Ale przetrwamy, oby tylko wszystko się dobrze skończyło 🙃bezsilna lubi tę wiadomość
-
Aaasti wrote:I u mnie zaczęły się kilka dni temu bóle jak na okres, jakiś dyskomfort w okolicy spojenia łonowego. I coś co mi bardzo przeszkadza - nerwowość. Nie mam cierpliwości, często się irytuję i ogólnie nie czuję się sobą 😶
Ale przetrwamy, oby tylko wszystko się dobrze skończyło 🙃
Nie widzę Cię na 1 stronie albo ślepa jestem? 🤣 na kiedy masz termin? Znasz płeć 😊 -
Bo i mnie nie ma 😉 mam dwa terminy - 15.08 z prenatalnych i 19.08 z OM ogólnie jestem w 21 lub 22tc 😉 a co do płci już wstępnie znam, ale wolę poczekać do połówkowych. Żeby nie było zaskoczeń a połówkowe będę miała dopiero w 24tc 🤔
bezsilna lubi tę wiadomość
-
Super te nasze bobasy się rozwijają 😄
Fajnie by było spotkać się w jednym szpitalu na porodzie 😁. Zawsze to jakieś wsparcie 🤣 haha 😁 ale to nie osiągalne 😅
Kika, też mnie coś muli wieczorami.. ech..🤦♀️
Aaasti, też pojawiają się u mnie bóle jak na okres, macica pobolewa ale gin powiedziała, żeby się nie martwić wszystko jest w porządku u mnie. Więc na czas bólu odpoczynek.
Ja dziś po wizycie u Endo, wyniki tarczycy ładne, dawka leku zwiększona ze względu na to, że Młody rośnie 😊 i kolejna wizyta za 2 miesiące 😊Aaasti lubi tę wiadomość