X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja od początku jestem nastawiona na połówkowe :) wtedy jednak ten % pomyłek jest mały :)
    A co do wózka to mamy w rewelacyjnym stanie po synku bebetto murano :) gondola jak nowa, a spacerówkę zmienimy na coś lżejszego

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wozek firmy mamas and papas model sola juz go dawno nie ma w produkcji. Ta firma ma bardzo zgrabne wozki ale raczej miejskie nie maja amortyzacj. U nas na wsi sie nie sprawdza jednak nie zamienila bym na zaden inny.
    Mam rowniez na sprzedaz nowa tylko wyprana chuste elastyczna rowniez firmy mamas and papas model flo kolor plum. Chetnie odsprzedam za 100zl. Niestety ale nie potrafie sie motac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 10:04

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwszy raz mam erytrocyty w moczu. Mogę to jakoś sama podrasować? Wizytę mam dopiero w środę po Świętach 🤔

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córce wózek Bebetto Tito. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, spacerówka dla dziecka jest wygodna, ale po złożeniu wózek wciąż jest duży, co utrudnia transport. Na wyjazdy używaliśmy pożyczonej, kompaktowej spacerówki, teraz coś kupimy.

Uważam, że szukając zgrabnego wózka warto zwrócić uwagę na to, aby stelaż był lekki i składał się do małych rozmiarów, ale wymiary wewnętrzne gondoli, przede wszystkim długość, powinny być większe. Producenci nie zawsze piszą prawdę, np. w Anexie rzeczywista długość materacyka była chyba ok. 7cm krótsza od tego co podawała ich strona internetowa. W ostatniej chwili zrezygnowałam z tego wózka. Gondoli zwykle używa się przez około 6 miesięcy, u nas koniec okresu użytkowania będzie przypadał na zimę. To ma znaczenie, bo gondola poza dużym już dzieckiem będzie musiała pomieścić jeszcze śpiworek i czapkę - często z pomponem😉.
    Gdybym teraz miała szukać wózka też kupiłabym używany zestaw 2w1 - dla gondoli i czasu gdy w spacerówce chce się mieć dziecko odwrócone do siebie, bo w tych kompaktowych rzadko jest opcja obracania siedziska. Do tego oddzielnie nowy, dobry fotelik z atestami oraz docelową spacerówkę.

Gdy pytałam moją lekarkę czy można stosować w ciąży Irigasin powiedziała, że tak, ale żeby delikatnie naciskać tą butelkę i robić to powoli, bo duże ciśnienie płynu może zrobić krzywdę, właśnie coś z uszami. Z tego samego powodu przez godzinę po użyciu nie należy się kłaść ani wychodzić z domu.

Jak się czujesz Kika?

Izabelka, na tym niestety się nie znam. Na pewno możesz po prostu dużo pić, to zawsze korzystne dla układu moczowego.

Dziewczyny, jak spędzacie Święta? Co dobrego gotujecie/pieczecie?🙂

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Glenka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się wam trochę wyżalić, bo mi od wczoraj smutno, mogę? Naszych świat nie będzie, tzn spędzimy je tylko w 3 :(. Mieliśmy jechać na jeden dzień do moich rodziców, ale mama odwołała robienie świat, bo ciocia trafiła z ciężkim covidem do szpitala i wszyscy ode mnie teraz się boją i martwią (ja też się martwię, wiadomo). Na 2.dzien świat mieliśmy jechać do teściów. No i wczoraj dowiedziałam się, że teściowa jest chora, testu już nie zdąży zrobić, a w dodatku ciocia trafiła pod respirator :(

p19urjjgspdsidmj.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u nas plany uległy zmianie. Mieliśmy jechać pociągiem do Lublina do rodziny. Co chwilę tylko "kiedy przyjedziecie" a my czekaliśmy z kupieniem biletów do ogłoszenia ostatnich obostrzeń w zeszłym tygodniu, bo nie wiedzieliśmy czy nie zabronią podróżowania. A jak już kupiliśmy bilety to telefon, że może lepiej żebyśmy nie przyjeżdżali. Oni COVID już przechodzili, a ja nie ruszam się bez maseczki i żelu do dezynfekcji. No trudno. Siedzimy więc w domu i żeby się nam nie nudziło to mąż od poniedziałku mi smarka i chrząka i ze mną się podzielił. Katar level hard🤯
    Zrobiłam nieśmiertelną sałatkę jarzynową, upiekłam babę marmurkową i jednego przekładańca ale mi nic nie smakuje.

Życzę Wam by Wasze Święta były spędzone w zdrowiu i radości w gronie najbliższych na ile jest to teraz możliwe😘

Aaasti lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Kika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mała Matylda, czuje się średnio ale to pewnie przez to, że nie śpię normalnie. Nos zatkany i ciężko oddychać. Zobaczę jak będzie dziś.
    My święta trochę u teściów i trochę u moich rodziców bo mamy do nich blisko. W wąskim gronie, bez ciotek, wujków itd.
    Tak na dobrą sprawę to jeszcze się zastanawiam czy jechać do moich z tym katarem bo mama choruje na nowotwór i ostatnio pogorszyły się wyniki no i znów bierze chemię. A wiadomo, że wtedy żadna infekcja nie jest wskazana. Poobserwuje się co będzie dziś i zdecydujemy.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my świeta sami i powiem Wam, że jakos nad tym nie ubolewam. ☺ czasami nawet daje to poczucie wytchnienia... Robisz wszystko pod siebie no i jesz co chcesz a nie co inni zrobili i tylko w Ciebie wmuszaja 😜

Dzisiaj mam jakiś słaby dzień.. Pobolewa mnie podbrzusze i plecy z tyłu aż wzięłam Apap i leze

Życzę Wam wszystkim w tym trudnym czasie duzo zdrówka dla Was waszych rodzin oraz naszych maluchów 😘

Aaasti lubi tę wiadomość

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glenka wrote:
    Ja muszę się wam trochę wyżalić, bo mi od wczoraj smutno, mogę? Naszych świat nie będzie, tzn spędzimy je tylko w 3 :(. Mieliśmy jechać na jeden dzień do moich rodziców, ale mama odwołała robienie świat, bo ciocia trafiła z ciężkim covidem do szpitala i wszyscy ode mnie teraz się boją i martwią (ja też się martwię, wiadomo). Na 2.dzien świat mieliśmy jechać do teściów. No i wczoraj dowiedziałam się, że teściowa jest chora, testu już nie zdąży zrobić, a w dodatku ciocia trafiła pod respirator :(

Glenka bardzo mi przykro z powodu cioci :( Na pewno jest to bardzo smutna wiadomość dla całej rodziny. Oby wszystko się ułożyło, a ciocia wyzdrowiała!
    Życzę Tobie i jej dużo dużo zdrówka!

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluskaaa i Aasti dziękuję za słowa wsparcia! Już mi jest lepiej. Ciepłe dni troszkę mnie pobudziły i w końcu mogłam zrobić to co uwielbiam czyli pogrzebać w ziemi. Posiałam sobie pomidorki, sałatę i rzodkiewkę. Jako, że mam swoją działeczkę to co roku sobie coś dziubie. W tym roku pewnie będzie to na mniejszą skalę, ale coś na pewno wyhoduję.

Dziewczyny na te Święta Wielkiej Nocy życzę przede wszystkim zdrówka, spokoju ducha, radości, wielu wspaniałych chwil spędzonych w mniejszych lub większym gronie i oczywiście samych zdrowych bobasków i zacnych kopniaczków! Smacznego jajeczka!

Aaasti, bezsilna lubią tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glenka, dużo sił waszej rodzinie ❤️ trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze.
    Ja aktualnie mam ropne zapalenie zatok, a też zaczęło się od zwykłego kataru. Ale chyba taki zasmarkany okres teraz 😉
    A na święta spotykamy się w niewielkim gronie, jak co roku ☺️ covida już wszyscy u nas przeszli, całkiem niedawno, więc o to już nie musimy się martwić.
    Życzę wam spokoju w tym czasie ❤️

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda ja mam Bebetto Torino i podobnie jak Ty z gondoli jestem bardzo zadowolona, ze spacerówki już mniej, bo jest duża i ciężka, ale prowadzi się bardzo dobrze, dla mnie to ważne, bo nie mamy jeszcze wykostkowanych dróg wokól, więc jeżdżę głównie po wertepach. Dokupilismy spacerówkę lżejszą fajnie składającą się - joie litetrax - dobrze się prowadzi i składa jedną ręką.

Glenka współczuję przykrych informacji :( Trzymam kciuki za Twoja ciocię, żeby wyszła z tego dobrze.

Bezsilna mnie też dzisiaj pobolewa podbrzusze - właściwie to w jednym miejscu, jakbym miała jakąś kolkę, która nie chce puścić. Wzięlam nospę i tez staram się odpoczywac, choć jeszcze musze coś upiec i przygotować. Jutro jedziemy do teściów na święta i powiedziałam, że coś zrobię. Póki co mam muffinki i ciasteczka wielkanocne zrobione z dziećmi. Jeszcze babka, pasztet i sałatka :)

Stokrotka chyba Ty pisałaś o podwyższonych leukocytach w ciąży. Ja tez w pierwszej ciąży z synkiem miałam leukocyty cały czas powyżej 11, dopiero na ostatnim badaniu w III trym spadły do lekko ponad 9. Mi lekarze mówili, że taki mój urok i jeśli pozostałe parametry krwi nie budzą zastrzeżeń to nie mam się co martwić. Po ciąży wszystko wróciło do normy.

Wesołych, spokojnych świąt wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 13:28

Aaasti, bezsilna lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kika Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wesołych, spokojnych i zdrowych Świąt Wielkanocnych 🐣🐰🐤

Aaasti, BusiaT lubią tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • ❤️ Heart ❤️ Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim miłej i radosnej Wielkanocy.

Aaasti lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrowych i Wesołych Świąt jak jest możliwość to i z rodziną😘
    My w trochę okrojonym składzie ale z rodziną się widzimy 😊

Jeśli chodzi o większe spacerówki, które w sumie są w większości wózków 2/3 w 1, to świetnie się one sprawdzają zima w zaspach. Ja bardzo się lubiłam ze spacerówką z zestawu bo fakt jest taki, że mogliśmy z wózkiem pojechać nawet do lasu 😂
    Bebetto ma spore gondole, mieliśmy kilka wózków na oku i ten wygrał ze względu na wielkość gondoli :)

Aaa już miałam wysyłać, położyłam rękę na brzuchu i są kopniaki 🥰 a już sama się martwiłam bo nie byłam pewna tych ruchów, które gdzieś czasem poczułam ale nie mogłam wylapac... Łezka w oku się pojawiła 🥰

Aaasti lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dziewczyny!
    Wszystkiego najlepszego z okazji Wielkiej Nocy <3

Aaasti lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jejku Kobiety, te covidy, smarki i inne choroby niech już się skończą..
    Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze u Was wszystkich i Waszych rodzinach 😘

Izabel_ka ja nie wiem co podziałać w tej sytuacji ale tak jak wspomniała Mała Matylda, dużo pić. A jak jeszcze jutro masz szansę zrobić badania np w diagnostyce to zrób. Bo może jakiś tam przypadek stał się, że pojawiły się erytrocyty. A teraz może ich nie być albo będą w małej ilości.

Powiem Wam, że święta wyjątkowo spędziliśmy bardzo dobrze 😄
    Byliśmy u mojej rodziny i u Męża i fajnie czas zleciał nam.
    A i dowiedzieliśmy się, że oprócz mnie to jeszcze jeden Młodziak będzie w rodzinie 😁

Młody po połówkowych tak już wysoko kopie, że jestem mega zdziwiona 😄
    Powyżej pępka już szaleje, wyraźnie widać co wyczynia ❤️
    Aj Małe, Małe 😁🥰
    Wieczorem jak już chce spać to zaczyna swoje akrobacje i zastanawiam się czy jak śpię maxymalnie na boku to czy Go nie gniote 😅

qdkke6yd12uga4lu.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej wrzuciłam komentarz z jakiegoś starego konta 🤦🏻‍♀️

Hej, u nas święta zleciały spokojnie.
    Młody już miesiąc w sumie ma katar, ale teraz wychodzą mu 5tki. O wyprawce jeszcze nie myślałam ale coś tam mam 😉 chcę babybjorn i dostawke. Łóżeczko mam, kołyskę dostanę od kuzynki, mam wózek ale mnie wkurza jak żaden, kuzynka też odstąpi swojego anexa którego prowadzi się jednym palcem ❤️
    W miesiąc przytyłam 3kg 🤦🏻‍♀️ pierwsze kilogramy ale zła jestem że tak już dużo od razu.
    Młody w brzuchu od kilku dni daje czadu i mega go czuć. Z kolei mój Grzes się ciągle tuli do brzucha ❤️
    W czwartek połówkowe wiec czekam z niecierpliwością ❤️

Patryśka lubi tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ostatnie 6 tygodni-4kg 😒 a nie zmieniałam diety ni nic.... Nawet więcej warzyw jadłam. Także trochę mi lepiej, że wy też przybralyscie 😂 niby najwięcej się tyje po 25 tyg, a tu nagle taki skok 😒🤔

Patryśka lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny święta, święta i po świętach 😜
    Od piątku na plusie 400 gramów. Od 3 dni okresowe pobolewnie brzucha i dołu pleców. Dobrze, że mam dzisiaj wizytę bo bym zwariowała 😝

Nie mogę się doczekać, aż zobaczę malutka ☺

A za miesiąc moja siostra urodzi córeczkę 😍

Kika, Patryśka lubią tę wiadomość

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ