❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach ta suszarka bębnowa, to moje marzenie, ale nie ma jak wcisnąć nawet w pokoju czy kuchni, bo mamy wszystko w zabudowie i trzeba by było rozkręcać meble.
Przy pierwszym prałam w Loveli, ale jak zaczęło się rozszerzanie diety, to plamy trudno schodziły nawet z odplamiaczem, więc się wkurzyłam i zaczęłam prać w zwykłym Arielu. W sumie ok. pół roku prałam w Loveli.
W pralce mamfunkcję wyparzania parą, więc już dawno nie prasowałam nic 😁 i wyprawki też prasować nie zamierzam.
-
Siedzę już drugą godzinę pod gabinetem, robię krzywą cukrową. Tak mi się jeść chce 🤤 że nie mogę o niczym innym myśleć.
W aplikacji Rossmann właśnie wyświetlił mi się komunikat, że mam do odebrania oliwkę na rozstępy 😃 a zarejestrowałam dopiero kilka dni temu ciążę 😁Aaasti, Patryśka, bezsilna lubią tę wiadomość
-
A ja nie wiem czy się śmiać czy płakać, odebrałam wyniki wymazu... Nadal jest grzyb 🥺
Mam lekkie objawy ale miałam nadzieję, że to podrażnienie po tych wszystkich antybiotykachWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 09:51
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Patryśka wrote:BitterSweatSymphony otulacz do wózka jest śliczny 😍
A wózek wydaje się być nie taki duży, jaki to model?? 😊
To jest Adamex Vicco 😉 Sam wózek nie należy do najmniejszych, ale dobrze się go prowadzi.
Patryśka lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
aganieszkam wrote:A ja nie wiem czy się śmiać czy płakać, odebrałam wyniki wymazu... Nadal jest grzyb 🥺
Mam lekkie objawy ale miałam nadzieję, że to podrażnienie po tych wszystkich antybiotykach
ojej, współczuję... ale może faktycznie jak jest tylko podrażnienie to może już zeszło?
Ja teraz też dostałam antybiotyk ale nie wiem jak brać z nim luteinę. Mogę rano, jeśli antybiotyk biorę wieczorem?
Zainspirowałyście mnie z tą suszarką. W sumie nie wiem, czemu ale mąż był przeciwny na nowe mieszkanie. Kiedyś w hotelu korzystaliśmy i mówił, że większość naszych rzeczy nie można suszyć. Jak to u Was jest? Wrzucacie wszystko, czy jest selekcja?
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
❤️ Heart ❤️ wrote:Siedzę już drugą godzinę pod gabinetem, robię krzywą cukrową. Tak mi się jeść chce 🤤 że nie mogę o niczym innym myśleć.
W aplikacji Rossmann właśnie wyświetlił mi się komunikat, że mam do odebrania oliwkę na rozstępy 😃 a zarejestrowałam dopiero kilka dni temu ciążę 😁
Znam ten głód 🤣
Jeju, ja zarejestrowałam się w piątek chyba? 🤔 Też całkiem niedawno. A nic mi nie dali 🙈😁
Nawet żadnego info że mogę na cokolwiek liczyć 😅
-
Ja w piątek wybieram się na krzywa i niestety w moim laboratorium jestem zmuszona kupić ta zwykła bo nie akceptują smakowej. Jestem ciekawa jak to zniosę?
Apropo czy Wy tez byście ciągle coś jadły? Bo ja mam ostatnio wrażenie, że ciągle coś jem albo myślę o żarciu 🤣 -
Tak, ja tylko pomyślę o jedzeniu i już mnie ciśnie żeby coś złapać. A najgorsze w tym jest to, że nie przestanę jeść dopóki się nie skończy 🤦♀️
Tak mam z chrupkami, krakersami, sucharami. Takimi rzeczami co nie mulą.
Aż się boje co jutro powie ginka na wizycie. Znów usłyszę, że za dużo przytyłam 🤦♀️
No ale weź się powstrzymaj. 🤷♀️
Przed ciążą linia się trzymała bo jakoś ten głód zagłuszyłam. A teraz? No nie daj Dziecku jeść 😁
Ale i tak wiem, że będę żałowała tego później. 🤦♀️
Ale powstrzymać się nie mogę bardzo..bezsilna lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie nie mam coś smaku a glodne jestem. A jak już coś mi smakuje to zjem za dużo i mi cukier wywala 🙈 w końcu mi wyskoczył brzuch 😁
Patryśka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
KarolinaK wrote:
Zainspirowałyście mnie z tą suszarką. W sumie nie wiem, czemu ale mąż był przeciwny na nowe mieszkanie. Kiedyś w hotelu korzystaliśmy i mówił, że większość naszych rzeczy nie można suszyć. Jak to u Was jest? Wrzucacie wszystko, czy jest selekcja?
Ja mam taką zasadę, że nie suszę tego, czego bym nie potraktowała również gorącym zelazkiem. Czyli nie suszę cienkich sweterków, szczególnie z domieszką wełny, jakiś jedwabnych bluzek i to ważne - dziecięcych ubranek z gumowymi aplikacjami, foliowymi "okienkami", ale już np.cekinom nic się nie dzieje, sprawdzone 😉. Wszystko pozostałe ląduje w suszarce. -
Agnieszkam pochwal się brzuszkiem😘
Może zrobimy aktualizacje naszych bębenków?
U mnie z jedzeniem różnie bywa, ale faktycznie czasami mam wręcz napady wilczego głodu. A najgorsze, że mało kiedy ląduje wtedy na talerzu coś zdrowego. A są dni kiedy zjem śniadanie, coś przekąszę koło południa i wieczorem nie jestem głodna🤷♀️
A jak Wasze maluszki są aktywne? Jak wczoraj były delikatne ruchy, to tak dzisiaj się chyba biją, albo biegają😂
Mój bębenek wygląda już tak🤣
https://zapodaj.net/07fbe7e16deb8.jpg.html>IMG_20210427_185513.jpg</a>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 19:06
Aaasti, bezsilna, Patryśka, Kika, Glenka lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Ja z jedzonkiem mam tak samo - ciągle bym jadła, a najgorsze, że mnie ciągnie do słodkiego... jutro mam krzywą i boję się, że skończy się łasuchowanie
Mi też ostatnio powiedziała, że za dużo przytyłam i sama to widzę, ale kurczę ciężko mi się czemukolwiek oprzećPatryśka lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 19:51
Aaasti, Elleen, bezsilna, Patryśka, Kika, aganieszkam, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Przyszłam wczoraj na krzywą z własną glukozą, ale pielęgniarki namieszały mi ich firmową - takie są zasady (nie pozwalają inaczej).
Oliwkę już odebrałam, ale za te kilka godzin w centrum zapłaciłam 12 zł za parking 😂
Podczas krzywej spacerowałam pod Pałacem kultury i młodzieży, a jak tylko siadałam na ławeczkę odpocząć, to od razu jakiś lump mnie namierzał i nie dało się posiedzieć spokojnie nawet kilka minut, bo jak nie jeden, to zaraz następny, więc nie udało mi się w spokoju pogrzać na słoneczku. Smutne jest to, że młodych bezdomnych jest sporo.
Ochotę na jedzenie mam sporą, ale nie na zwykłe, tylko na naturalne frykasy rzadkie i drogie. Wczoraj kupiłam tylko kilka i z kieszeni wyparowało 90 zł 🤦
Elleen, jak ciebie zobaczyłam, to jak bym na siebie patrzyłam 😂😲 uderzające podobieństwo.Elleen lubi tę wiadomość
-
kinnga wrote:Ja niestety nadal mam mdłości wiec nie tyje zbytnio. Ciuszki mam już kupione , dużo teściowa kupiła - niech się cieszy o wózku myśle Mutsy Icon , czy któraś z Was ma lub planuje ten model ?
Bardzo fajny ten wózek się wydaje, zgrabny i pewnie lekki ? ☺
Co do kasy na zakupy 👛💰👐 to idzie jak woda... Zarówno jedzenie drogie jak i cała wyprawka 😟 -
Z wózków mam X-lander X-move i do każdej jazdy terenowej świetny jest (mam gondolę i krzesło spacerowe), a do miasta na lato kupiłam typową lekką spacerówkę X-lander X-Go i to był strzał w dziesiątkę, bo ma mocny stelaż, ale jest dość lekka jak na taki stelaż i składa szybko do naprawdę małych gabarytów, a dziecko jak uśnie, to można rozłożyć na płasko 😄, do tego bezpłatny przegląd naprawa z usługą dor to dor (właśnie po roku trzeba chyba go oddać na taki przegląd, chociaż nic z nim się nie dzieje i wygląda jak nowy).