❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaK wrote:wow! ale świetnie wyglądasz! zazdro!
Dziewczyny, a jak Wasza waga? Ja się załamałam. Ostatnio mi lekarka kazała przyhamować z wagą, bo od początku ładnie szło, a potem dowaliłam No i powiedzmy, że się teraz starałam, a i tak już razem 10 na plusie
Dzięki 😘
Ja mam na plusie ok 6kg ale ostatnio strasznie dużo zaczęłam wciągać i nie wiek jak to się skończy 😒 staram się codziennie jakiś spacer lub ćwiczenia chociaż pol godzinki 😜
-
Patryśka wrote:KarolinaK nawet nic nie mów o wadze 😅
Ja się zastanawiam jak można do tej pory mało przytyć 🤷♀️
Ja już mam na pewno +10🤦♀️
I też od miesiąca staram się powstrzymywać z jedzeniem. Mąż wcina ciasteczka, cipsiki i jeszcze pyta czy chce 🤦♀️ zero zrozumienia. Wczoraj mu powiedziałam, że mógł by jeść jak pójdę spać 🤣
Nie powiem, zjem coś słodkiego bo czasem aż muszę. Ale staram się jakimiś sucharami zapchać niż czekoladą..
witam w klubie! u mnie w domu był trochę taki zwyczaj, że słodkie rzeczy od razu znikały, u męża znowu była szafeczka, gdzie trzymano jakieś słodkości i przekąski. więc mój mąż lubi chomikować i nie rozumie, że dla mnie jak coś jest w szafce to zaraz mnie kusi ale dziś obiecał, że będzie się krył z różnymi niezdrowymi rzeczami przede mną i nie będzie zbierał zapasów. Chociaż ja tez w ciągu dnia mam ochotę na coś słodkiego... spróbuje to ogarnąć, ale będzie ciężko
Elleen - 13 kg to nie jest źle, szczególnie, że nosisz dwa dzieciątkabezsilna, Patryśka, Elleen lubią tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Cześć Dziewczyny dawno mnie nie było, dziś wchodzę i patrzę, że temat wagi został poruszony, a ja właśnie też mam już 10 kg na plusie i staram się bardziej kontrolować to co jem :p jestem świeżo po wizycie, synek waży już nieco ponad 900 g, wiecie jak to u Waszy dzieci wygląda?
Mnie to chyba najbardziej gubi pieczywko i różnego rodzaju sery, bo to uwielbiam 😂Elleen, Kika, Patryśka, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w piękny dzień ☀️
Wczoraj mieliśmy połówkowe, wizyta bardzo udana, nasz chłopaczek waży już 410g, rośnie jak na drożdżach, bo w tydzień przybrał 100g 😮😍
Jest cały, piękny i zdrowy 🥰
I nareszcie pokazał nam buźkę swoją słodka 😍
Póki co ja mam na plusie +4kg. Nie wiem czy to dużo czy nie, dla mnie ok.
W pierwszej ciąży przytyłam 10kg,a w drugiej 8kg więc chyba teraz będzie podobnie 😊kluskaaa, Sylwia_i_Niki, bezsilna, aganieszkam, Kika, Kleng, Patryśka, Baśka85, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
Ja ważąc się na wizycie 22.04 od początku ciąży przytyłam trochę ponad 7kg... Niestety uwielbiam słodycze i to mnie gubi. Ostatnio przestaliśmy je kupować bo ja nie umiem zjeść troszkę 😉
Wrzucam też swój brzuch, wybaczcie ze bez głowy ale przy tym covidzie nie wyglądam "wyjściowo" 😉😉
https://zapodaj.net/dbeff91e13843.jpg.html
P.S. Paznokcie też czekają na koniec kwarantanny 🤣🤣bezsilna, aganieszkam, Elleen, kluskaaa, Patryśka, Baśka85, ❤️ Heart ❤️, BusiaT lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
U mnie Mały ważył niecałe 800g, więc nie duży, ale za to ma długie nogi (jak córka)
Patryśka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Aaasti wrote:Pięknie wyglądacie wszystkie 🥰
U mnie na ten moment 5.5kg na plusie. Ale nie zdarzyło mi się, żeby lekarz pilnował wagi. Właściwie to położne mnie ważą dopiero po wizycie i wpisują to w kartę ciąży 🙈
Idziemy łeb w łeb haha ciekawe jak po majówce 🤣
Który tydzień masz?Aaasti lubi tę wiadomość
-
24 z kawałkiem u mnie dopiero 😉
Na majówkę nigdzie się nie wybieramy, może na szczęście 😁
Na słodkie mnie czasem najdzie ochota, więc jem. Ale bardziej pociągające są ostatnio ogórki małosolne, zjadłam ich cały garnuszek w jeden dzień 😶😶😶 i chodzi za mną sok z kiszonego buraka .. 🤤 coś ze mną nie tak 😂bezsilna lubi tę wiadomość
-
Aaasti wrote:24 z kawałkiem u mnie dopiero 😉
Na majówkę nigdzie się nie wybieramy, może na szczęście 😁
Na słodkie mnie czasem najdzie ochota, więc jem. Ale bardziej pociągające są ostatnio ogórki małosolne, zjadłam ich cały garnuszek w jeden dzień 😶😶😶 i chodzi za mną sok z kiszonego buraka .. 🤤 coś ze mną nie tak 😂
Ja dzisiaj 2 miseczki kapusty kiszonej na to 2 ogórki konserwowe i burak 🤣Aaasti lubi tę wiadomość
-
bezsilna wrote:Ja dzisiaj 2 miseczki kapusty kiszonej na to 2 ogórki konserwowe i burak 🤣
Same pyszności! 🤗 Zdrowe rzeczy ☺️
Mam do was pytanie. Jako że zabrałam się za porządki w szafach, to uzbierało mi się kilka worków zbędnych ubrań. I wiem, że można je wrzucić do kontenera na odzież, ale zastanawiam się, czy może jest jakaś inna opcja? One są całkiem dobre, niektóre nowe i może są jakieś miejsca, gdzie można oddawać je bezpośrednio potrzebującym? 🤔 -
Aaasti wrote:Same pyszności! 🤗 Zdrowe rzeczy ☺️
Mam do was pytanie. Jako że zabrałam się za porządki w szafach, to uzbierało mi się kilka worków zbędnych ubrań. I wiem, że można je wrzucić do kontenera na odzież, ale zastanawiam się, czy może jest jakaś inna opcja? One są całkiem dobre, niektóre nowe i może są jakieś miejsca, gdzie można oddawać je bezpośrednio potrzebującym? 🤔
Nie wiem czy masz gdzieś w pobliżu ale ja swoje i męża rzeczy wożę do DPSu. Pakuje też pościel czy obrusy, których już nie używam ale nie są podarte czy jakieś poplamione.Aaasti lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Aaasti wrote:Same pyszności! 🤗 Zdrowe rzeczy ☺️
Mam do was pytanie. Jako że zabrałam się za porządki w szafach, to uzbierało mi się kilka worków zbędnych ubrań. I wiem, że można je wrzucić do kontenera na odzież, ale zastanawiam się, czy może jest jakaś inna opcja? One są całkiem dobre, niektóre nowe i może są jakieś miejsca, gdzie można oddawać je bezpośrednio potrzebującym? 🤔
Sklepy charytatywne - są gdzieniegdzie i przyjmują różne rzeczy.. a stare koszulki pocięłam ostatnio na szmatki i myjki 😂Aaasti lubi tę wiadomość
06.08 Witaj na świecie 🥰 zdrowy chłopiec, CC
Starania od 2017
Hsg ok, Nasienie ok, Mięśniak 50mm
Dostinex 0,25tabl/tydz
Od 11.2018 w klinice
5 cykli z ovitrelle
06.2019 zmiana lekarza i zmiana leczenia
Od 07.2019 letrox50/25, glucophage 1000
Od 08.2019 letrozol - 5 cykli
01.2020 - planowane IVF, krótki protokół, kriotransfer - odsunięte: stan zapalny, potem covid
03.20 - powrót do letrozolu, 2 cykle;
25.05.20 - start ivf
05.06.20 - punkcja, 22 kumulusy, 8 komórek, 8 zapłodnionych, 5 ☃️
26.08.20 Transfer - ☃️ + glue
- 9dpt beta 3,18
-12dpt beta 0,63.
Transfer 26.10 odwołany - podejrzenie covid19
07.12.2 Transfer ☃️ + glue
9dpt beta 272
11 dpt beta 697
20dpt pęcherzyk
Mięśniak blisko
13.02-hospitalizacja: krwawienie
krwiak
18.02 - 13t1d prenatalne - chłopiec
19.02 - wypis,reżim łóżkowy do 30.04
16.04 - połówkowe - wszystko ok
Cukrzyca ciążowa (insulina)
11.06 - USG 3 trymestru - ok -
Piękne brzuszki dziewczyny 😍
Ula, gratuluję udanej wizyty. Julek jest piękny i tak słodko leży z rączką do góry 🥰
U mnie też już prawie 10kg na plusie, boję się co to będzie w sierpniu. Lekarze nie komentują mojej wagi, bo wyjściowa była niska. Przybieram stopniowo od początku, w pierwszym trymestrze jedzenie pomagało mi na mdłości więc ciągle coś jadłam. Teraz odżywiam się racjonalnie, czasami pozwalam sobie na małe grzeszki.
Dziewczyny, co z Euthyroxem przed krzywą cukrową? Można wziąć normalnie, albo 30 minut przed ostatnim pobraniem krwi? W ciąży źle znoszę głód, robi mi się słabo, a tak się złożyło, że mój mąż akurat ma służbowy wyjazd. Będę musiała rano ogarnąć starszą córkę, nakarmić i zaprowadzić do żłobka, a dopiero potem pójdę do laboratorium. Realnie będę na czczo około 4h, wydłużanie tego czasu o kolejne pół godziny to słaba perspektywa🥺.Ulaa lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda wrote:Piękne brzuszki dziewczyny 😍
Ula, gratuluję udanej wizyty. Julek jest piękny i tak słodko leży z rączką do góry 🥰
U mnie też już prawie 10kg na plusie, boję się co to będzie w sierpniu. Lekarze nie komentują mojej wagi, bo wyjściowa była niska. Przybieram stopniowo od początku, w pierwszym trymestrze jedzenie pomagało mi na mdłości więc ciągle coś jadłam. Teraz odżywiam się racjonalnie, czasami pozwalam sobie na małe grzeszki.
Dziewczyny, co z Euthyroxem przed krzywą cukrową? Można wziąć normalnie, albo 30 minut przed ostatnim pobraniem krwi? W ciąży źle znoszę głód, robi mi się słabo, a tak się złożyło, że mój mąż akurat ma służbowy wyjazd. Będę musiała rano ogarnąć starszą córkę, nakarmić i zaprowadzić do żłobka, a dopiero potem pójdę do laboratorium. Realnie będę na czczo około 4h, wydłużanie tego czasu o kolejne pół godziny to słaba perspektywa🥺.
Ja Eythyrox brałam dopiero po wyjściu z laboratorium. Dojechałam do domu, ogarnęłam się, a w momencie robienia śniadania zrobiło mi się bardzo słabo.
Matylda oby nie było u Ciebie podobnie.
Jeśli boisz się podobnego efektu to może albo zjedz śniadanie bezpośrednio po przyjęciu Eythroxu (bez odczekiwania) albo zrezygnuj z Euthyroxu w tym dniu.
Pytanko z innej czapy.
Ostatnio zauważyłam wyciek z jednej piersi. Domyślam się, że to siara. Martwi mnie to, że to tylko jedna pierś.
Co to może oznaczać?
Poza tym od kilku dni puchną mi nogi i dłonie (fakt, że ostatnio jestem zarobiona, porządki, okna itp.). Czy to zbieranie wody w organizmie?
Czy przez to waga może szaleć bo u mnie też już 10kg na plusie i zastanawiam czy to nie przez tą wodę 🤔 W pierwszej ciąży nie miałam takich cyrków.
A Wasze brzuszki są prześliczne 🥰 Gratuluję też udanych wizyt. Oby tak dalej!
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
BitterSweet, podczas krzywej w pierwszej ciąży najgorzej czułam się przez ostatnie 30 minut. Kanapkę zjadłam do razu po trzecim pobraniu krwi, tak wtedy i teraz zalecali mi ginekolodzy oraz pielęgniarki z laboratorium. Euthyrox biorę dopiero od kilku dni, więc tego nie miałam okazji skonsultować.
To, że siara jest widoczna tylko na jednej piersi nie jest niepokojące, poprzednio na początku też tak miałam.
Na opuchliźnie w ciąży się nie znam, u mnie była problemem dopiero po porodzie.
-
Mała Matylda, ja akurat biorę Letrox, ma ten sam skład tylko z tego co pamiętam jeden ma laktozę a drugi nie? 🤔
W każdym bądź razie działanie to samo.
Przy ostatnim pobraniu krwi na glukozę pytałam pielęgniarki w laboratorium, czy po glukozie mogę wziąć tabletkę, czy glukoza nie jest już traktowana jako 'posiłek' . A ona, że przed pobraniem krwi takie tabletki jak na tarczycę mogę spokojnie brać wcześniej. Nie ma to wpływu na wynik badania.
A ja zawsze przed każdym badaniem nie brałam tabletki. Dopiero jak wróciłam do domu. A później jeszcze godz odczekać.. więc długo bez jedzenia bywałam.
Więc spokojnie możesz wziąć ją wcześniej 😊
Ewentualnie odpuścić sobie jeden dzień jeśli nie masz pewności. Też miałam odpuści, ale jednak wzięłam, przeczekałam bo dobrze się czułam.
Mi wczoraj opuchlizna po całym dniu weszła w stopy, że nie mogłam założyć butów 🤦♀️
W dzień stałam w kuchni, później sprzątanie a na koniec pojechaliśmy na grilla. Wychodząc od siostry już buty nie pasowały na mnie jak by ktoś mi je podmienił 😅
Mała Matylda lubi tę wiadomość