❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kika, jeżeli jakieś ruchy czujesz, nawet słabe to już to jest trochę uspokajające. Ja tak miałam jakiś czas temu, jak pojechałam do mojej mamy. W nocy jak się przebudzalam nie czułam ruchów i potem w ciągu dnia tylko pojedyncze, delikatne, już się nawet martwiłam, że będę musiała jechać do lokalnego szpitala, który ma zła sławę, ale wieczorem kilka kopniaków poczułam a następny dzień już był normalny.
Z drugiej strony jak pojedziesz na izbę przyjęć to nikt Cię nie wygoni, a będziesz spokojniejsza. Tego dnia co mały się tak słabo ruszał, gdybym była w Warszawie, to pewnie gdzieś bym podjechała. -
Kika jak jesteś niespokojna to pojedź na IP, zrobią na pewno usg i ktg
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Ja jak się przepracuje, zmęczę w dzień to Młody nawet 'na siku' nie wstaje ze mną w nocy 😅 a zawsze budził się. I nad ranem też finał jak byłam wypoczęta. A dziś po wczorajszym męczącym dniu jest mało aktywny. Ale wiem, że też musi dojść do siebie 😄
-
Trochę mąż na mnie nakrzyczał i kazał poleżeć 😉 poleżałam, zjadłam obiad i zaczęły się kopniaki 🙂 jest ich mniej niż normalnie ale czuję ją dość mocno od jakiejś godziny. Także chyba rzeczywiście przesadziłam z tym sprzątaniem przez ostatnie dni 😉 Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi 😘
aganieszkam, Patryśka, blumchen30, Glenka, Aaasti, Elleen, Sylwia_i_Niki, Mała Matylda lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Kika, dobrze, że wszystko w porządku! Chyba więcej odpoczynku wam się należy ☺️
A ja z poszukiwań wróciłam załamana... Jak coś odpowiadało mi to mężowi nie i tak na zmianę 😂 plus ceny niektórych.. rogówki za 9-15tys mój budżet zdecydowanie przerastają. -
Czasem mam wrażenie, że piszę tu sama dla siebie ech...
Pytałam już o badanie na gr. krwi, ale nikt nie odpisał to może zapytam Ciebie Elleen bo w sumie najszybciej się rozpakowujesz 😉 Czy robiłaś już to podwójne badanie grupy krwi?
Robi się je w dwóch różnych dniach czy może być zrobione w tym samym dniu, ale żeby tylko próbka była pobrana przez dwie różne osoby?
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
BitterSweetSymphony wrote:Czasem mam wrażenie, że piszę tu sama dla siebie ech...
Pytałam już o badanie na gr. krwi, ale nikt nie odpisał to może zapytam Ciebie Elleen bo w sumie najszybciej się rozpakowujesz 😉 Czy robiłaś już to podwójne badanie grupy krwi?
Robi się je w dwóch różnych dniach czy może być zrobione w tym samym dniu, ale żeby tylko próbka była pobrana przez dwie różne osoby?
To może ja Ci odpowiem 😊
Na początku ciąży powinnaś była mieć wykonane badanie na oznaczenie grupy krwi - i to jest jeden wynik niepotwierdzony. Drugi wynik robi się w 3 trymestrze łącznie z przeciwciałami anty Rh i z doświadczenia wiem, że najlepiej wykupić od razu pakiet dwóch oznaczeń grupy krwi plus przeciwciała anty rh (możliwe jest to np w labolatoriach diagnostyki, wtedy oni wybaczają Ci kiedy będą pobrania i wynik tego badania jest od razu potwierdzony).
A przepisy mówią tak:
Potwierdzonym wynikiem grupy krwi jest wyłącznie wynik oparty na dwóch badaniach, wykonanych z dwóch próbek krwi pobranych od pacjenta, każdorazowo zidentyfikowanego, w różnym czasie, z dwóch różnych miejsc wkłucia.
Więc nie jest powiedziane czy może lub nie być w tym samym dniu lub czy różne osoby musiałyby dokonać pobrań.
Mam nadzieję, że pomogłam 👍
blumchen30, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
BitterSweetSymphony wrote:Czasem mam wrażenie, że piszę tu sama dla siebie ech...
Robi się je w dwóch różnych dniach czy może być zrobione w tym samym dniu, ale żeby tylko próbka była pobrana przez dwie różne osoby?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2021, 15:36
BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
-
Ulaa to w takim razie nie wystarczy zwykle oznaczenie grupy krwi+p/ciał w 1.trymestrze i w 3.? Ja tak miałam w 1.ciazy i nikt mi nic nie mówił, że coś jest nie tak. Niby na wynikach jest napisane, że niepotwierdzone, ale ja to rozumiem tak, że 2 niepotwierdzone z różnych pobrań = potwierdzona grupa krwi.
-
Kurczę, pierwsze słyszę że jest potrzebne podwójne badanie grupy krwi... My z mężem oznaczalismy grupę krwi jeszcze przed iui w klinice. Mam Rh+ i taką lekarz wpisał w kartę ciąży. Muszę o to zapytać prowadzącego żebym się potem nie zdziwiła...
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Ulaa i blumchen dziękuję 😘
Ja niestety nie robiłam oznaczenia gr. krwi w I trymestrze bo lekarz o czymś takim nie wspominał.
Jutro idę do laba zrobić badanka przed czwartkową wizytą więc poproszę o to badanie. Oby wystarczyło jak zrobię je dopiero teraz.
Ulaa lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Kika, jak dobrze że wszystko w porządku. Moja córa też miewa dni mniejszej aktywności, wiem że tak może być, tym bardziej że mam łożysko na przedniej ścianie więc jeśli mała ułoży się niefortunnie to ruchy są amortyzowane. Mimo wszystko gdy przychodzi taki wyjątkowo spokojny dzień jakiś niepokój się pojawia.
BitterSweet, czasami na danym etapie nikt nie zna odpowiedzi, albo pytanie ginie w gąszczu wiadomości na jakiś gorący temat. Nie bierz tego do siebie🙂
Ostatnio na stronie mojego szpitala trafiłam na informację, że w Alabie oferują możliwość wyrobienia Krewkarty, wygląda to tak:
https://www.alablaboratoria.pl/10674-krewkarta--karta-identyfikacyjna-grupy-krwi
Ja mam jeden wynik grupy krwi z pierwszej ciąży i drugi z pierwszego trymestru obecnej. Dopiero zapytam moją lekarkę czy te dwa wyniki wystarczą. Robiłam je w różnych laboratoriach, więc oba są niepotwierdzone.BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
-
BSS Mi w zeszłym roku jak leżałam po poronieniu w szpitalu powiedzieli, że wystarczy mieć 2 wyniki niepotwierdzone lub jeden potwierdzony. Niestety na Ujastku powiedzieli mi, że muszę jechać z tymi wynikami co miałam (miałam 2 niepotwierdzone wyniki jeden z 2019 i drugi z 2020r) do diagnostyki i zapytać czy mi wystawią na podstawie tego wynik potwierdzony. Finalnie pobrali mi 3 raz w diagnostyce, do tego spisali dane z wyniku z 2020 roku i teraz mam już potwierdzony.
I z tego co gdzieś czytałam da się to zrobić za jednym razem tylko muszą być 2 różne probówki i najlepiej krew pobrana przez 2 różne osoby.BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Glenka wrote:Ulaa to w takim razie nie wystarczy zwykle oznaczenie grupy krwi+p/ciał w 1.trymestrze i w 3.? Ja tak miałam w 1.ciazy i nikt mi nic nie mówił, że coś jest nie tak. Niby na wynikach jest napisane, że niepotwierdzone, ale ja to rozumiem tak, że 2 niepotwierdzone z różnych pobrań = potwierdzona grupa krwi.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
BitterSweat mam nadzieję, że cjcoiaz trochę pomogłam 😘
Ja sama mam dwa niepotwierdzone wyniki, jeden robiony przed procedurą ivf, a drugi właśnie kilka dni temu. I lekarz powiedział żebym wpięła w kartę ciąży oba wyniki i będzie okBitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
-
BitterSweet ja w poprzedniej ciąży dostałam od ginekologa skierowanie do laboratorium w III trymestrze dopiero i odbierając wyniki miałam kartkę z pieczątka "potwierdzony". Rzeczywiście oficjalnie trzeba pobrać z dwóch różnych miejsc przez dwie różne osoby, ale często tak nie robią.. inna sprawa to to, że nawet jeśli będziecie miały wyniki niepotwierdzone, to szpitale bardzo szybko wykonują krzyżówkę krwi w razie potrzeby lub przy przyjęciu.
Tu jeszcze dodam, że Pomimo mojego potwierdzonego wyniku, po porodzie też robili, gdy chcieli mi przetoczyć krew.
W sumie takie są procedury w szpitalu, że w razie potrzeby i tak robią krzyżówkę i zazwyczaj do rckik wysyłają.BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
-
U mnie było tak, że ginka kazała mi w 1trym zrobić badanie grupy krwi. W sumie sama nie znałam swojej grupy krwi 😅
Robiłam w diagnostyce.
Na wyniki było 'niepotwierdzony'.
Na początku 3 trym, znów kazała mi zrobić badanie grupy krwi, żeby był wynik potwierdzony.
Też mnie to zdziwiło, że muszę znów zrobić i pytałam o to na grupie.
Zrobiłam drugi raz badanie i dostałam wynik 'potwierdzony'. Ale musiałam zanieść do diagnostyki poprzedni wynik, Pani sobie go wzięła, przypięła do swoich karteczek i później odebrałam z potwierdzonym wynikiem.
A w szpitalu jak byłam teraz to i odemnie i od każdej innej przyszłej mamy chcieli potwierdzony wynik grupy krwi.
Tak było w moim szpitalu. Ale oczywiście w każdym bywa różnie. Jak już dziewczyny wspomniały, akceptowane są u nich 2 wyniki nie potwierdzone.
Jak nie uda ci się zrobić badania jednego dnia żeby mieć wynik potwierdzony, to zaraz jak przyjdzie wynik to tego samego dnia zrobić znów badanie na potwierdzenie.
BSS tak bywa, że pytanie zostaje pominięte bo jakiś inny temat jest 'na topie' co nie oznacza, że nie warto zapytać raz jeszcze. Moje pytania też bywają pominięte i rozumiem to, za drugim razem dostaje odp 😉BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
-
Dla mnie też jest to dziwne bo przecież grupa krwi się nie zmienia więc po co aż dwie osoby mają w różnym czasie ją pobierać...
Ale pewnie ja czegoś nie wiem;)
moja ginekolog mówiła że to bardzo ważne aby była ta dopiska potwierdzony..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2021, 22:49