❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
BusiaT chociaż okoliczności nie takie to i tak gratuluję💐 Jestem pewna, że będzie wszystko dobrze z Małą. Duuużo, dużo zdrówka dla Was😘😘
BusiaT, olkakarolka lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Aasti na mnie hyba też słabo działa dopegyt😔 Jestem już na oddziale na patologii ciąży. Ciśnienie powyżej 170. Będą starali się unormować.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Dzieki dziewczyny! Jutro Wam opowiem jak podładuje telefon i mnie spionizuja. Z mała dobrze! Podali surfaktant i jest pod czyms co pomaga jej oddychać ale to już nie respirator. Jutro ja zobaczę na żywo .❤️Trzymajcie za Maje kciuki !
Sylwia_i_Niki, Aaasti, aganieszkam, Mała Matylda, BitterSweetSymphony, Patryśka lubią tę wiadomość
-
BusiaT gratulacje kochana 😘 dużo zdrówka dla Was. Kciuki zaciśnięte żeby Maja pięknie sobie radziła ✊ No i czekamy na wieści 💙
Elleen za Waszą trójkę również trzymamy kciuki ❤️ powodzenia!
Jejku, tyle się tu zaczyna dziać! A ja walizka nawet nie wyciągnięta, zakupy z apteki w koszyku online, reszta w koszyku allegro... Jedynie ciuszki poszykowane i czekają w komodzie 😉 Chyba czas się wziąć w garść 😮Elleen lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
BusiaT gratulacje ❤️ zdrówka dla Was, będzie dobrze Moja mama też w podobnych okolicznościach prawie 40 lat temu rodziła mojego brata - krwotok, łożysko przodujące - szybkie cc, chyba też jakoś w podobnym tygodniu ciąży do Ciebie była. I wtedy jednak poziom opieki na pewno był słabszy niż jest teraz, więc na pewno wszystko Wam się po malutku ułoży, trzymam kciuki ❤️
Elleen za was też kciuki, trzymajcie się tam zdrowo ✊
Ja jestem dziewczyny na etapie prasowania ubranek i mam pytanie... Wyczytałam, że dla noworodzia, nie dodaje się płynu do płukania. Prałam w lovelli i powiem Wam, że mam wrażenie, że te ubranka są szorstkie. Prasowałam ale nie wiem czy jakoś to bardzo pomogło, może trochę. Jak wy pierzecie ubranka?Elleen lubi tę wiadomość
-
Sylwia_i_Niki wrote:Elleen przyjeli Cie przez nadciśnienie? Bo z tego co kojarzę, to cc masz na 15.07 🤔?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 09:55
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Ja piorę w Białym Jeleniu (40 stopni), używam płynu do płukania też z tej firmy ale puszczam płukanie na 2 razy. Potem prasowanie. Jak się urodzi to raczej nie będę prasować bo nie będę mieć czasu 😆
Mała Matylda lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Żonkil wrote:BusiaT gratulacje ❤️ zdrówka dla Was, będzie dobrze Moja mama też w podobnych okolicznościach prawie 40 lat temu rodziła mojego brata - krwotok, łożysko przodujące - szybkie cc, chyba też jakoś w podobnym tygodniu ciąży do Ciebie była. I wtedy jednak poziom opieki na pewno był słabszy niż jest teraz, więc na pewno wszystko Wam się po malutku ułoży, trzymam kciuki ❤️
Elleen za was też kciuki, trzymajcie się tam zdrowo ✊
Ja jestem dziewczyny na etapie prasowania ubranek i mam pytanie... Wyczytałam, że dla noworodzia, nie dodaje się płynu do płukania. Prałam w lovelli i powiem Wam, że mam wrażenie, że te ubranka są szorstkie. Prasowałam ale nie wiem czy jakoś to bardzo pomogło, może trochę. Jak wy pierzecie ubranka?
Ja uzywam proszku Lovela lub Bobini i zawsze płyn do płukania BOBINI - cudownie pachnie (uwielbiam jego zapach i do tej pory ubrania dzieci - 5 lat i 2,5 piore w ten sposób) ubranka są dużo bardziej miękkie niz po samym proszku. Płukanie puszczam minimum 3 krotne. Płyn jest hipoalergiczny, mój synek który ma 5 lat i ma problemy skórne dobrze reaguje na ten płyn. Potem prasuję.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Elleen to trzymajcie się tam dzielnie! ✊✊ Za zbicie ciśnienia! Dawaj znać co u Was
Ja przez najbliższe 3 tyg walczę z moją kochaną 2 o przetrwanie 🙈 mamy zamknięte przedszkole... Także czeka mnie codzienne gotowanie, a z racji na temp to już dawno odpuściłam...
Widzę, że Busia nas zmobilizowała nieco 😉
Teoretycznie większość z nas spokojnie doczeka terminu bez większych emocji, ale jednak lepiej być przygotowanymElleen lubi tę wiadomość
-
BusiaT dużo zdrówka dla Was 😘
Ellen mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze 👍
Apropo urodzeń przed terminem. Moja znajoma też miała wczoraj cc z racji nadciśnienia. A miała termin na ten sam dzień co ja. Także nigdy nie wiadomo co kogo spotka. Obyśmy jak najdłużej wytrzymały w dwupakach tego Nam życzę 💪Elleen lubi tę wiadomość
-
Busia, nie zaglądałam raptem od wczorajszego popołudnia, a tu takie wielkie wydarzenie!
Gratuluję serdecznie i życzę Wam zdrówka😘
Ellen, mam nadzieję że to będzie tylko krótki pobyt, ciśnienie uda się unormować i wrócicie do domu w trzypaku🙂
Blumchen, rożek kupiłam taki najprostszy, w wersji budżetowej, bo założyłam, że po szpitalu mogę go już nie użyć. Po wyjściu ze szpitala wypiorę go w wysokiej temperaturze aby pozbyć się szpitalnych bakterii, nie będzie mi żal jeśli się zniszczy. Teraz jeszcze go nie prałam, nie wiem jak to zniesie. Założenie było takie, że ma być z bawełny, cienki i niedrogi, bo niemal jednorazowy. Kupiłam taki:
https://allegro.pl/oferta/becik-niemowlecy-z-kokarda-71-brudny-roz-9802224537?snapshot=MjAyMS0wNC0yOFQxNTozNjo1OS43MjJaO2J1eWVyOzRjYjFiNDQwZGE0ZmIwMGQ0YTg5NjBiMDUxOGY5ODlkMzFlZGYzODdjOTc2ODE3YmY5MzFmY2E3OWRhMjg0MDE%3D
Żonkil, ja tym razem jeszcze nie prałam, ale planuję tak jak poprzednio używać płynu do prania i płynu do płukania Lovela oraz ustawiać dodatkowe płukanie, czyli wyjdą 3 płukania. Przed porodem prasuję wszystko, później tylko to co niezbędne 😉
Niespodziewany i przedwczesny "sierpniowy" poród zmobilizował i mnie do działania. Zaraz zabieram się za zakupy.Elleen, blumchen30 lubią tę wiadomość
-
Niestety jest białko w moczu i małopłytkowość. Raczej posiedzimy do końca. Ale jestem tu spokojniejsza niż jakbym miała siedzieć w domu.
I dziękuję za wsparcie, jesteście wspaniałe 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 13:36
blumchen30, Kika, Mała Matylda lubią tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Ale dawno mnie nie było 🙈 a tu się tyle podziało.
Bunia, gratuluję!! Dużo zdrówka dla Was ❤️
Z przygotowań to wypralam ubranka oo starszaku i koszule do szpitala 🙈😉 a tu za 6 tygodni do szpitala już, plus teraz jedziemy na 2 tygodnie na wieś, ja nie wiem kiedy to ogarnę 😂 ze starszakiem to już torbę miałam spakowana, a tu póki co zamówienie z Gemini czeka w koszyku 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Byłam wczoraj na wizycie, młody waży 2kg. Dzięki insulinie nie przybieram na wadze za bardzo. Póki co 8kg na plusie więc się mega cieszę 😉Elleen, aganieszkam, bezsilna, Mała Matylda, Patryśka lubią tę wiadomość
-
Ellen jesli suwaczek mowi prawde to badz gotowa! Moim zdaniem i tak dlugo juz siedzisz z dwojka
W szpitalu bezpiecznie szczegolnie w te upaly, jestescie w dobrych rekach i pod dobra opieka. Szkoda tylko ze odwiedzin nie ma...Elleen lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.