❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
blumchen30 wrote:Stokrotka, spróbuj wypić koło 4 rano pół szklanki mleka. Obniża się wtedy cukier na czczo. A może robisz zbyt długa przerwę nocną? Wg krzywej wyszła Ci cukrzyca?
Ja jestem team rożek ale też przed pierwszym dzieckiem byłam nieprzekonana. Dla mnie otulacz jest super ale nie mam wprawy aby otulić tym tak małe dziecko. Poza tym wolę jak ma swobodnie rączki. Niestety większość rożków takich tańszych na allegro ma wypelnienie 200 albo nawet 300 gram i to zdecydowanie za dużo na lato. Ja długo szukałam rożka i wyslalam zapytania o grubość wypełnienia. W końcu udało mi się znaleźć z pięknej bawełny i tylko 150 gram wypelnienia ale niestety był już z tych droższych...ale jestem bardzo zadowolona.
Dziewczyny które przymierzają się do porodu sn ile podpasek kupujecie? Te polecane to są te?? Wydają się bardzo duże w porównaniu z popularnymi bela mama więc dopytuje
https://allegro.pl/oferta/podklady-poporodowe-canpol-babies-10-szt-10072056686?offerId=10072056686&inventoryUnitId=MEqCDm0TVROCCfgFnjmoJg&adGroupId=NmE5YTk0NjctNjFhNi00NzRhLTg2ODItMjZjZjAyYmNlNjQ0AA&campaignId=Yjk0NTViMTYtYzQyZS00ZDg5LTljYjktYzBkOTM3ZDkzMTU1AA&sig=2ed089c9aec11b0793276d767b8c62a4&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=CjwKCAjw55-HBhAHEiwARMCsztNwWtWvle6bdXBI4wUYGnxJhZzyEztTCSwARNlr2OKUScXWI39VJxoCOKwQAvD_BwE
Ile też takich podkładów na łóżku szykujecie? Pamiętam że i podpaski i podkłady w pierwszej ciąży mi się bardzo przydały i dokupowalam ale nie pamiętam ile w końcu opakowań zużyłam
U mnie coś faktycznie jest z tymi przerwami, przed ciąża bardzo wcześnie jadłam kolacje albo wcale, nie mialam potrzeby. Teraz jem koło 19:30-20i tak jak lekarka mi zalecila cos małego po insulinie/przed spaniem. Ale nie mogę się wyregulować, cukry po insulinie takie jak bez... dzisiaj o 3:30 wypiłam 1/3 szklanki mleka i cukier 99 już sama nie wiem czy nie mam jakiś stresów wewnętrznych i to nie nakręca 🤷♀️
U mnie na stronie szpitala niby zapewniają podkłady i podpaski, ale podpaski napewno jakieś wezmę, ew. M doniesie. Kupiłam też takie organiczne na noc z Your Kaya, to jak sie zmniejszy krwawienie. Bardzo lubię ich płyn, póki co mimo luteiny infekcje sie trzymają daleko 💪
Rożek cienki, używany wezmę- dzięki 🙂
Dałyście mi do myślenia z poduszka do karmienia... Ja mam tylko poduszkę do spania i ją będę probować wykorzystaćw domu, ale to w ostateczności też mi doniesie. Poki co nie kupuję, bo nie wiem czy uda mi się karmić, tak samo laktatora jeszcze nie mam, chciałabym, ale boje sie frustracji 🤪🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 11:12
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Elen przepiękne dzieciaczki, zakochałam się 😍
Bóle/kłucia mam rzadko jeszcze, chociaż ostatnio po robieniu przetworów mialam 🍓🍒. Ale za to, to co wyczynia mi po pecherzu, szyjce i okolicach, zwłaszcza wieczorami i nie mogę się ułożyć to jest szok, straszny dyskomfort i nie mogę zasnąć poki sie nie uspokoi 🙈
Dzięki za Wasze listy, bardzo bardzo 🙂Elleen lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Elleen ja osobiście nie miałam nigdy do czynienia z maluszkami w inkubatorze, ale Twoje dzieciaczki wyglądają jak donoszone dzieci waga też jakaś niska nie jest, ale nie wiem może są jakieś inne przeciwskazania, dlatego też pytam natomiast myślę, że warto dopytać personelu
-
Stokrotka ja co prawda nie jestem na insulinie jedynie na diecie ktorej juz tak nie trzymam poza pieczywem. U mnie cukry na czczo przewaznie 90-94 od ostatnich 3 tyg. Mierzone w labie wyzsze bo 96. Ja widze roznice ze cukier mi spada ponizej 90 lub jest w granicy kiedy spie ciagiem cala noc, z jedna pobudka. Jak spie z przerwami co teraz jest czeste to cukry sa wyzsze. I tak samo jesli jest cieplo. Jak bylo tak duszno to nawet te po posilkach co mialam ok 110-120 potrafia skoczyc o 10jednostek przy tym samym jedzeniu i pomimo zwiekszonych plynow. Moze tez zauwazysz ze jak sie ochlodzi to bedzie lepiej.
Sto_krotka, Kacha_88 lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Sylwia_i_Niki wrote:Elleen ja osobiście nie miałam nigdy do czynienia z maluszkami w inkubatorze, ale Twoje dzieciaczki wyglądają jak donoszone dzieci waga też jakaś niska nie jest, ale nie wiem może są jakieś inne przeciwskazania, dlatego też pytam natomiast myślę, że warto dopytać personelu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 12:15
Kika, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Ellen, gratuluję! Piękne te Twoje dzieci 😍. Życzę im zdrówka i szybkiego nabierania sił, mam nadzieję że wkrótce będziecie mogli się tulić, a następnie wyjść do domu.
Wycieków z piersi nie mam. Po naciśnięciu pojawia się jakaś minimalna ilość wydzieliny. Za pierwszym razem miałam tak samo. Starszą córkę karmił ponad rok, pokarmu miałam nawet więcej niż potrzeba, nie musiałam dokarmiać mm, a jeszcze odciągałam do zamrożenia. Nie ma się co martwić na zapas, brak wypływu w ciąży to żaden wyznacznik🙂.
Poduszkę do karmienia chcę zabrać, szpital też zaleca. Nie planuję pakować jej do walizki tylko zabrać oddzielnie. Poprzednio moja współlokatorka ze szpitalnej sali oraz kilka kobiet które widziałam na IP też tak miały. Zastanawiam się tylko co z praniem tej poduszki. Mam Twinny Lu, nie wiem czy tą gąbkę można prać w pralce. Prałyście? A może macie etykietę z informacją na temat zaleceń odnośnie prania?
Mam też pytanie o zwykłe, duże podpaski (już nie te typowo poporodowe) do używania po porodzie - jakie polecacie? Od czasu gimnazjum używam tamponów🙈, tylko po pierwszym porodzie używałam podpasek. Miałam różne, już nie pamiętam które się sprawdziły. Kojarzę jedynie że jakieś Always miały taką siateczkę która mnie drażniła, bo przyklejała się do skóry.Elleen lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Stokrotka ja co prawda nie jestem na insulinie jedynie na diecie ktorej juz tak nie trzymam poza pieczywem. U mnie cukry na czczo przewaznie 90-94 od ostatnich 3 tyg. Mierzone w labie wyzsze bo 96. Ja widze roznice ze cukier mi spada ponizej 90 lub jest w granicy kiedy spie ciagiem cala noc, z jedna pobudka. Jak spie z przerwami co teraz jest czeste to cukry sa wyzsze. I tak samo jesli jest cieplo. Jak bylo tak duszno to nawet te po posilkach co mialam ok 110-120 potrafia skoczyc o 10jednostek przy tym samym jedzeniu i pomimo zwiekszonych plynow. Moze tez zauwazysz ze jak sie ochlodzi to bedzie lepiej.
Ja też mam małe doświadczenie z podpaskami, niewielkie okresy albo kubeczek, ale kojarzę, że właśnie Always w upały to porażka, chyba z Naturelli były bardziej bawełniane? Teraz zamówiłam nocne Your Kaya organiczna bawełna.Mała Matylda lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Stokrotka mnie się wydaje że masz za długą przerwę nocna jak kolacje jesz 19.30-20.
Później zdecydowanie powinnaś jeszcze coś większego zjeść. Powinno się wogole pół godziny przed snem jeszcze coś zjeść bo do rana to jest mnóstwo godzin. Z tym mlekiem to dużo dziewczyn pisało że pomaga ale myślę że najpierw trzeba zadbać o długośc przerwy. W momencie kiedy tak długo nie jesz to masz wyrzut glukozy.
Ja na pierwszy poród wzięłam rogala i poszewkę wypralam po szpitalu a całego rogala wyparzylam żelazkiem parowym. Nadmuchałam tam duuuzo pary i przejechałam taka para po całym rogalu. Teraz chce zamowic ten polecany przez Was twinny bo jednak takie typowe rogale są płaskie i tak czy siak musiałam pod nie dawać poduszki i cudować. Liczę że ten z twinny lepiej się sprawdzi. Do szpitala wezmę ten używany.
Sylwia i Niki a sukienki gdzie kupowałas, w sieciowe jakiejś?Sto_krotka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
W Next zaczęła się wyprzedaż. Wiem, że nie tylko ja czekałam😉. Akurat w sobotę się nie spodziewałam, więc niektóre rzeczy były już niedostępne gdy dostałam maila z informacją. Ogólnie moim zdaniem bez szału, ale i tak wydałam okrągłą sumkę 🙈. Napisali że przewidywany termin dostawy to 22 lipca😳
Blumchen, zabranie używanej poduszki to dobry pomysł, też bym tak zrobiła gdyby to było możliwe. Ja poprzednio miałam kurę do karmienia, w oryginalnej funkcji się nie sprawdziła, a teraz kura ma imię i śpi ze starszą córką 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 16:11
Aaasti, blumchen30, Glenka, Agi83 lubią tę wiadomość
-
I u mnie infekcja rany i antybiotyk😔 Jakby wszystkiego było za mało😿
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Ellen współczuję 😥 upały na pewno nie pomagają w gojeniu
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Aj Elleen współczuję.. w szpitalu nie mają klimy, żeby zmniejszyć temperaturę? Hm..
Mi od jakiegoś czasu drętwieje prawa dłoń do tego stopnia, że niby funkcjonuje ale czucie mam słabe w niej. Szczególnie w środkowym palcu a dziś już i w kciuku mniejsze czucie.
Czyżby jakiś ucisk?? Hmm..
Strasznie spuchły mi stopy, nogi.. do tego stopnia, że wszystko się na nich odbija w sekundzie.. masakra.. 🤦♀️
Już bym chciała się rozpakować 😄 -
Ellen ❤
Mala Matylda dzieki za info o wyprzedazy, ze tez wczoraj przeczytalam a dzisiaj dotarlo. Kurcze faktycznie szybko sie rozchodzi ale udalo mi sie zamowic 6 pajacy. Cena ciagle wysoka ale jakosc nieporownywalna z zadna polska sieciowka.
Zaczynam pakowac torbe podejscie 34Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 17:36
Patryśka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Patryśka wrote:Aj Elleen współczuję.. w szpitalu nie mają klimy, żeby zmniejszyć temperaturę? Hm..
Mi od jakiegoś czasu drętwieje prawa dłoń do tego stopnia, że niby funkcjonuje ale czucie mam słabe w niej. Szczególnie w środkowym palcu a dziś już i w kciuku mniejsze czucie.
Czyżby jakiś ucisk?? Hmm..
Strasznie spuchły mi stopy, nogi.. do tego stopnia, że wszystko się na nich odbija w sekundzie.. masakra.. 🤦♀️
Już bym chciała się rozpakować 😄
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Elleen wrote:Jaka klima? Jestem na sali z kobietą, która nie pozwala otworzyć okna i drzwi jednocześnie, żeby przewiew zrobić. Synka ma pod rozkiem i grubym kocem🤦♀️ Kiedy idę korytarzem, to praktycznie w każdej sali są drzwi otwarte, no przecież nie idzie oddychać.W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Elleen w takim razie prosiła bym o zmianę sali jeśli jest taka możliwość. No chyba, że ta kobieta niedługo wychodzi to dała bym sobie spokój a później wierzyła i odrazu nowej kobiecie mówiła, że 'tu się wietrzy salę'
No a jak ma jeszcze siedzieć z Tobą tylee czasu to przenieść się bym chciała .
Współczuję, że trafiła Ci się taka.. hmm.. kobieta 😅
Ja właśnie jak byłam w szpitalu jakiś czas to klima była. Jeszcze położne chodziły i mówiły, żeby zamknąć okna i otworzyć drzwi bo włączają klimę. Na noc można było otworzyć okno przy zamkniętych drzwiach.
I na patologii też były mamy z Dziećmi nie same ciężarne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 19:56
-
Jak byłam na patologii to tam była klima. No luksus. Jeszcze na tych upałach.
Ps. A tak w ogóle dzisiaj zwariowany dzień i czasu na nic nie było. Gajusia jest już ze mną🤷♀️ Igorek też już jest poza inkubatorem, ale jeszcze na obserwacji i pewnie jutro do mnie dołączy. Nie mam pojęcia jak ich sama ogarnę. Ja dziewczyny walczę o laktacje, ale nie ma jak regularnie odciągać. Piję Felmatiker i staram się odciągać co 3-4 godz. Według DL nie jest źle.aganieszkam, Kika, Patryśka, Sto_krotka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"