❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka, faktycznie cięzki wybór.
ciekawa jestem, dlaczego ten pierwszy szpital tak sie broni przed podaniem znieczulenia a jednocześnie Agnieszka piszę, że nie dostaniesz tam wsparcie w karmieniu..skoro są tacy "naturalni" to to mi się kłóci ze sobą wg mnie zarówno opieka przy porodzie (doświadczenie położnych, dobrzy lekarze w razie w) jak i opieka po porodzie (to wsparcie przy kp jak Ci na tym zależy) są mega ważne. Jedzenie wiadomo to nie restauracja:) chociaz na Zelaznej w Warszawie jedzenie jest pyszne:)
Komfort psychiczny, że w razie "w" dostaniesz znieczulenie byłby dla mnie istotny mimo że urodziłam pierwszego synka bez znieczulenia ale dlatego, że porod szybko się rozkręcał a położna ostrzegała, że znieczulenie czasem osłabia skurcze i poród sie wstrzymuje. Ale jakbym nie dawała rady juz przy 4-5 cm rozwarciu to bym wzięła więc naprawdę cieżko przewidzieć jak będzie u Ciebie.
Aparaty KTG są tez bezprzewodowe. Mąz bedzie z Toba? bo to że połozna preferuje tradycyjną pozycje to przecież nie oznacza, że Ty dochodząc do pełnego rozwarcia nie możesz wejść do wanny czy pobujac sie na piłce. Jeżeli mąż będzie z Toba watpię by położna cały czas była z Wami (zwłaszcza jak nie jest wykupiona). Możesz śmiało korzystac z wszystkiego co będzie na sali. Ja z 2 godziny spędziłam w wannie a mąż polewał mnie wodą, mi to pomogło zwłaszcza przy bólach krzyżowych. Tylko krzyczałam gdzie ma polac;) koncówka była własnie taka tradycyjna. Położna nie zatrzyma Cie na łóżku przeż x godzin, tym bym sie nie marwtiła. Z resztą sama nie wytrzymasz leżąc..
Sto_krotka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj wieczorem mąż dostarczył mi wreszcie torbę 🙈
Jest miłość ogromna 😍❤️ dla mnie jest to dokładnie to czego szukałam 😊
Ma ogrom kieszonek w tym 2 na suwak w środku, na zewnątrz też kieszonki na suwak.
Ogolem fajna i porządnie wykonana, nie sprawia takiego wrażenia na pierwszy rzut oka, ale jak otworzyłam, to worek bez dna 🙈 wydaje się bardzo pakowna (zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce). Spokojnie pomieści rzeczy dziecka na całodzienne wyprawy 😊aganieszkam, blumchen30, Aaasti, Sto_krotka, Glenka lubią tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Helpunku. Gile do pasa, katar we wtorek mam sie wstawic w szpitalu. Jak skrocic czas kataru i czym???
Agi83 lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
aganieszkam wrote:Ciężko skrócić katar jeśli to przeziębienie. Ja się ratowałam inhalacjami, saszetkami z czosnkiem Prenatal, nasivin Baby na noc. Nie wiem czy coś więcej, może maść majerankowa?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agi83 wrote:Helpunku. Gile do pasa, katar we wtorek mam sie wstawic w szpitalu. Jak skrocic czas kataru i czym???
Ja pomagam sobie inhalacjami z soli fizjologicznej z dodatkiem olejku eukaliptusowego (5mlNaCl + 2 krople olejku) i maścią majerankową wokół nosa. Przez pierwsze dwa wdechy może drapać w gardło.
Plus częste czyszczenie
Sylwia_i_Niki cieszę się, że torba okazałą się strzałem w dziesiątkę! Fajnie mieć coś dziecku ale i przyjemnego dla siebieAgi83 lubi tę wiadomość
-
Aga chyba głównie inhalacje żeby nic nie zalegało i jak się będzie pogarszać to coś do nosa, czasem trzeba coś mocniejszego jak katar jest spory, żeby stan zapalny nie trwał nieskończoność w organizmie. Ale to już pod kontrolą lekarza. Jako że masz już w tym tygodniu cesarkę to bym chyba poszła do lekarza.
Dla pocieszenia właśnie kurier przyniósł paczkę z nexta więc pewnie i do Ciebie zawita dziśSto_krotka, Agi83 lubią tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Na podobnym zestawie jestem... efekt otwartego okna w samochodzie i klimatyzacji...
Dzięki Dziewczyny, rozjaśniłyście mi sytuację :* zbliżam się do szpitala ze znieczuleniem. Oczywiście dylemat nadal jest, ale krystalizuje mi się co jest dla mnie ważne. Mam wrażenie, że pod koniec to już będę i tak mega zmęczona leżeć, ale kto to wie... Tak, mąż się wybiera ze mną, zobaczymy
Zapomniałam i dopiero biorę sie za zamawianie zestawu SMA, bo oczywiscie moje województwo we wszystkim opóźnione...
A rozważałyscie kiedyś Bankowanie Krwi Pępowinowej?Agi83 lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Dzięki dziewczyny ❤ na razie jest rzadki i spływa w dobra strone ale jest go sporo. Od piątku mnie trzyma, robie inhalacje, wdycham olejki, smaruje mascia i nawilzam sola morska. Troche sie boje dzwonic do dr ze kaze przeczekac w domu a ma ten urlop wiec moze zapytam w szpitalu juz nabadaniu czy cos jeszcze moge wziasc i ewentualnie kupie w przyszpitalnej aptece. chcialabym zeby do czwartku juz go nie bylo i to bedzie te 7 dni... innych objawow brak czyste przewianie samochodowe, cieplo/zimno z klimatyzacji.
A paczka z next zaladowana na dostawczaka dzisiaj przed godz 8 rano. Ale to ze statusu a nie pisze ze juz jedzie do klienta? Jak bylo u Was? 🙏W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
@Agi83 ja to w ogóle nie widziałam, że paczka przyjdzie tego dnia, bo nie dostałam żadnego powiadomienia, całe szczęście mąż miał akurat pracę z domu i odebrał. Może jeszcze z domowych sposobów taka mikstura przeziebieniowa: mleko, miód, czosnek, imbir.
@Sto_krotka przed pierwszym dzieckiem rozmawiałam o tym z mądra pediatra pracująca w szpitalu i na chwilę obecną ta krew pępowinowa w ogóle nie jest wykorxystywana w leczeniu dzieci, może kiedyś w przyszłości, ale kto to wie. Ogólnie chyba szkoda kasy na to.Agi83 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka co do bankowania krwii musisz poczytać. Z tego co ja wyczytałam, to nie ma sensu a trochę to kosztuje.
Agi83 lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Glenka właśnie przez cukrzyce mało mikstur i sokow mozna
Czekam... i czekam... i wypatruje zoltego dostawczakaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 10:46
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Din don. Zdazylam napisac i kurier zadzwonil. Odebralam pajace z next
Wszystko zalatwione, dopakowuje torbe i jade rodzicSylwia_i_Niki, Aaasti, Patryśka, Sto_krotka, aganieszkam, blumchen30, bezsilna lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Stokrotka, mi mówiła siostra, że to drogi interes. Podobno Co miesiąc trzeba płacić za to, że trzymają krew. Ludzie którzy zapisują Cię i namawiający do tego programu bankowania krwi są bardzo nachalni żebyś tylko podpisała.
Więc mnie uprzedziła, żebym się nie zgadzała na nic w szpitalu jeśli chodzi o bankowanie krwi.
Sama nie czytałam o tym. Ale wiem, że się nie zgodzę na to bo po prostu mnie nie stać 🤷♀️
Agi83, fajnie że już odebrałaś paczkę i już w tym tygodniu będziesz rozpakowana 😁 🤞🏼
Mnie nawiedzają bóle w nocy. Raz silniejsze raz mniej. Ale nadal to nie jest to 😔 aj...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 11:44
Agi83, Sto_krotka lubią tę wiadomość
-
Trochę poczytałam, ale bez drążenia tematu, bo już nie nadążam - cały dom rozgrzebany, zakupy nie skończone...🤯 (pierdzielona apteka drMax🤬) Ale mam podobne odczucia jak Wy, o kasie nie wspominając. Dzięki za odzew 🙂🙂🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 11:51
Agi83, Patryśka lubią tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Agi jeszcze mi przyszło do głowy, ze mi ulgę w katarze przynosiło picie herbaty z macierzanki 🙂 ew. jeśli nie masz ochoty to inhalacja
Agi83 lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Agi, trzymam kciuki, żeby się udało wykurować. Mi też Prenalen pomagał.
Ja miałam dziś ktg i niestety wyszło źle, bo najprawdopodobniej Mały spał, ale kazali jechać do szpitala, więc jedziemy. Mam nadzieję że powtórka będzie ok.Agi83 lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙