❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Agi, oby wszystko poszło sprawnie jutro ✊
A w tej ciąży brałaś heparynę lub acard? Oby to był błąd pomiaru. Choć ja mam podobną sytuację jeśli chodzi o znieczulenie do cc lub sn - na ten moment nie wchodzi w grę 🥺
Szpitale z reguły nie są sympatycznymi miejscami, a szkoda, bo psychika jest równie ważna co ciało 🙂 trzymam kciuki za jutro ♥️
Agnieszkam, zbieraj siły w domku na ten docelowy pobyt w szpitalu 🤗Agi83, Kleng lubią tę wiadomość
-
Aaasti wrote:Agi, oby wszystko poszło sprawnie jutro ✊
A w tej ciąży brałaś heparynę lub acard? Oby to był błąd pomiaru. Choć ja mam podobną sytuację jeśli chodzi o znieczulenie do cc lub sn - na ten moment nie wchodzi w grę 🥺
Szpitale z reguły nie są sympatycznymi miejscami, a szkoda, bo psychika jest równie ważna co ciało 🙂 trzymam kciuki za jutro ♥️
Agnieszkam, zbieraj siły w domku na ten docelowy pobyt w szpitalu 🤗W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Spakuje się w domu i będę w razie czego gotowa. Oczywiście mnie nastraszyli, że biorę odpowiedzialność za zgon dziecka w brzuchu, itd. No ale skoro nie dają sterydów na płuca i jak zacznę rodzić to nie będą hamować akcji oprócz magnezu, to bez sensu 🤷♀️
Aaasti lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Agi, oby się unormowało! Pewnie potrzeba chwili, żeby organizm zaczął działać po długotrwałym stosowaniu leków p/krzepliwych. Lekarze krzywdy Ci nie zrobią
Agnieszkam, znam takie "gadanie" 🙈 od strony personelu medycznego w szpitalu wygląda to tak dlatego, że oni się na co dzień spotykają z różnymi sytuacjami i przypadkami. Wtedy ma się wrażenie, że komplikacje to codzienność u chorych/ciężarnych 😉Agi83 lubi tę wiadomość
-
@KarolinaK też miałam takie myśli po dzisiejszej nocy co się przekrecalam z boku na bok to mnie łapały skurcze i to już takie konkretnie bolesne, ale co z tego jak rano już cisza tak jak wczoraj 🤷♀️ jedynie liczę, że nie są one tak bez sensu totalnie i coś tam na tą szyjkę czy macicę działają.
@agnieszkam ja też bym wyszła na żądanie 🙄 jakby co zawsze możesz wrócić do szpitala, nawet pół godziny po wyjściu.
@Agi83 trzymam kciuki za jutrzejszą cesarkę, chociaz w sumie jednego nie rozumiem, po co oni dają te sterydy na płucka? Bo to ma być planowa cesarka,tak? Nic się u was na pilnie nie dzieje? Bo jeżeli widzą ryzyko dla dziecka porodu w tym terminie to powinni poczekać, a jeżeli decydują się zakończyć teraz ciążę to znaczyłoby, że ryzyka nie ma i dziecko jest już dojrzałe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 12:22
Agi83, blumchen30 lubią tę wiadomość
-
Oni daja te sterydy zapobiegawczo to dop 37 tydz. Dzisiaj szla kolezanka 38+ i tez sterydy dostala. Chyba wychodza z zalozenia ze przy planowanym cc dziecko nie jest gotowe jak przy sn, wiec taki wspomagacz na start. Z corka jak trafilam na ip w 34tc to tez pierwsze co to podali steryd bo nie wiadomo jak sytuacja sie rozwinie. Wiec to raczej na plus.
A co do czasu to dr tez myslal dlugo zanim podpisal kartke... bo jednak to 3tyg przed czasem i nic sie niedzieje. Mysle ze jak by byly 2tyg to bez namyslu a 3 to jednak sporo. Licze ze wszystko bedzie dobrze.
Dzis juz slysze chyba 4tego kurczaka z cc 😊Glenka, Patryśka lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Jeszcze taki absurd. Pytam siostry czy mogla by mi pow jak przyjdzie ten wynik morfologii chodzi o plytki ze chciala bym znac wartosc. Oni nie moga udzielac takich informacji bedzie w teczce i lekarz na wizycie powie. Tak ze twoje wyniki w cudzych rekach. Albo sie ma zaufanie albo cytat z kobiety mafii wypierd...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 12:31
-
Agi kciuki za jutrzejszą cesarkę ✊❤️ będziemy czekać na wieści 😃
Ja dziś po ostatniej wizycie. Niby wszystko jest ok ale jak dla mnie Nelka jest trochę za mała. Waży około 3020kg, zależało jak sie ułożyła. Przy mierzeniu brzuszka, wypadała młodsza ciąża... Boję się że coś jest nie tak. Na poniedziałek mam skierowanie do szpitala, a we wtorek cesarka. Do tego jeszcze grzyb się przypałetał😏
Ja już tez w nocy prawie nie śpię. Wszystko boli i uciska. Dobrze, ze to ostatnie 5dni 🤪
Aaasti, BitterSweetSymphony, Agi83, bezsilna, Patryśka lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Ja już nie wiem jak jest z tymi sterydami na płuca.. Takie coś znalazlam:
"Głównym wskazaniem do zastosowania steroidoterapii u ciężarnej jest ryzyko wystąpienia samoistnego bądź indukowanego porodu przedwczesnego (czyli odbywającego się przed ukończeniem 37 tygodnia ciąży), do którego mogą doprowadzić m.in. nadmierna czynność skurczowa macicy, niewydolność szyjkowa, nadciśnienie ciążowe, zakażenie wewnątrzmaciczne (prowadzące do pęknięcia błon płodowych) czy wielowodzie. Przeprowadzana jest ona u kobiet między 24 a 34 tygodniem ciąży, zarówno w ciążach pojedynczych, jak i mnogich. W celu zmniejszenia ryzyka powikłań okołoporodowych, w szczególności zespołu niewydolności oddechowej, kortykosteroidy powinny być stosowane również we wszystkich ciążach, których rozwiązanie odbędzie się przed ukończeniem 38 tygodnia ciąży."
Agi83 lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Kika wrote:Agi kciuki za jutrzejszą cesarkę ✊❤️ będziemy czekać na wieści 😃
Ja dziś po ostatniej wizycie. Niby wszystko jest ok ale jak dla mnie Nelka jest trochę za mała. Waży około 3020kg, zależało jak sie ułożyła. Przy mierzeniu brzuszka, wypadała młodsza ciąża... Boję się że coś jest nie tak. Na poniedziałek mam skierowanie do szpitala, a we wtorek cesarka. Do tego jeszcze grzyb się przypałetał😏
Ja już tez w nocy prawie nie śpię. Wszystko boli i uciska. Dobrze, ze to ostatnie 5dni 🤪
Kika na tym etapie co jestes błąd pomiaru wynosi już około +/-400g, mna samym końcu nawet 0,5 kg. Mój synek 2 dni temu ważył około 2800g, wg lekarza ciąża wyszła 3 dni młodsza. Zapewnił mnie jednak, ze wszystko jest w normie. Spokojnie Jak wrzuciłam sobie w siatki centylowe to wyszedł mniejszy maluszek poniżej 50 centyla, ale nadal w normie. U Ciebie juz ponad 3kg także nie az taka malutkaKika, Agi83 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agnieszkam też bym wyszła na zadanie, bo jednak jest jeszcze trochę czasu, a w szpitalu to by tylko przyspieszali poród. My mamy jakoś niedaleko termin. Na też się boję ze urocze lada dzien, byle dociagnac do 37 tc i już można być w miarę spokojnym...
Agi83 cesarka 37tc to dość wczesnie, ale ciąża już donoszona i dzidzia Na pewno sobie poradzi, powodzenia jutro!
Kika, waga Neli jest w porzadku, dziewczynki są zazwyczaj mnkejsze, ja urodziłam swoją 38+5 z wagą 3015 g. Mój doktor na NFZ ostatnio robił usg w 30 tygodniu i nawet nie wiem ile mała wazy, ale brzuszek mam mały ok 98, 99 cm. W tamtej ciąży miałam 97cm na koniec.
Ja biorę heparyne 80 000j i podobno może być problem z zzo, ostatnio nie dałam rady przy porodzie i miałam znieczulenie, ale wywolywali i wiedzieli kiedy odstawić przed porodem ( byłam na patologii). Teraz musi minąć co najmniej 12 H od zastrzyku do porodu by znieczulenie w ogóle było możliwe....Agi83, Kika lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za kciuki.
Kleng ja yez bylam na wyzszych dawkach poprzednio. Teraz clexane 0,4 dzisiaj byl ostatni zastrzyk czyli 24+ godz przed cc. Pamietam jak dr mi poprzednio mowila jak myslalam o szpitalu ze wlasnie nawet gdybym chciala sn ale ze znieczuleniem to musi minac te 12godz. Wiec cos w tym jest. Natomiast jesli chodzi o te plytki krwi (wyniku jeszcze panie nie dostaly) to jesli jest bardzo nisko to moze dojsc do wylewu, krwotoku, prbl z krzepliwosvia i jak by byl wylew w kregoslupie to moga byc powiklania nie ciekawie, ale chyba nie ma przeciwskazan do ogolnego, chociaz nie wiem wieczorem bede wiedziec wiecej. Rowniez jak ten katar ma sie do planu dnia jutrzejszegoKleng lubi tę wiadomość
-
No ja też sie zastanawiam jak jest z tą heparyna. Robię zastrzyki z neoparin O,4 od początku ciąży. Dr nie kazał odstawiać narazie. Mało tego mowi, ze w połogu tez trzeba będzie robić. Czy u Was tez to tak wygląda? A co ze znieczuleniem do cc? Wiem, ze on wie co robi ale zapomniałam o to zapytać na dzisiejszej wizycie i mnie to nurtuje.
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Agnieszka ja bym sie tak tym sterydem nie stresowala wierze ze lekarze wiedza co robia i nie ma co podwazac ich wiedzy tym bardziej ze kazda z nas wybierala szpital pod katem raczej dziecka a nie swoich wygod.
Czytalam ten artykul w domu bo tez bilam sie z myslami tego 37+1 tc corke mam z 37+6 tylko 5 dni roznicy ale pamietam ze transfer byl wczesniej jak by to mialo byc 5dpo o jakies 2 dni wiec ona moim zdaniem powinna byc 38+1 tc czyli tydz starsza
Mam nadzieje albo bardziej chce wierzyc ze to dobra decyzja i wierze ze dr jak by uwazal ze jest za wczesnie to tez by tej kartki nie podpisal tym bardziej ze nie mam zadnego zagrozenia i akcji na cito.
A tu ten artykul moze cos wiecej wyjasni
https://mamaginekolog.pl/pozny-wczesniak/aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Kika wrote:No ja też sie zastanawiam jak jest z tą heparyna. Robię zastrzyki z neoparin O,4 od początku ciąży. Dr nie kazał odstawiać narazie. Mało tego mowi, ze w połogu tez trzeba będzie robić. Czy u Was tez to tak wygląda? A co ze znieczuleniem do cc? Wiem, ze on wie co robi ale zapomniałam o to zapytać na dzisiejszej wizycie i mnie to nurtuje.
Kika lubi tę wiadomość
-
Agi trzymam w kciuki za jutro ✊
Będzie wszystko dobrze 😊❤️
Zawsze i wszędzie mogą wystąpić komplikacje, lecz nie nastawiaj się na to. Czysta głowa🤗
Agnieszka, też bym wyszła na własne żądanie. Spakowała się na spokojnie, odpoczęła od szpitala 😉 a prawo masz wrócić w każdej chwili od wyjścia 😉
Kika, nie zamartwiaj się na zapas 🤗
Zaskoczona jestem, że jeszcze 5 dni Ci zostało. Kurcze to musi być fascynujące znać konkretną datę narodzin Dziecka 😁
Mi zostało tylko czekać aż coś się zacznie z nienacka 🙈 aby nie na mieście 😅🤞🏼Agi83, Aaasti, Kika lubią tę wiadomość