X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, oby wszystko poszło sprawnie jutro ✊
    A w tej ciąży brałaś heparynę lub acard? Oby to był błąd pomiaru. Choć ja mam podobną sytuację jeśli chodzi o znieczulenie do cc lub sn - na ten moment nie wchodzi w grę 🥺
    Szpitale z reguły nie są sympatycznymi miejscami, a szkoda, bo psychika jest równie ważna co ciało 🙂 trzymam kciuki za jutro ♥️
    Agnieszkam, zbieraj siły w domku na ten docelowy pobyt w szpitalu 🤗

Agi83, Kleng lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka w sumie to nie wiadomo co robic i co lekarz to opinia.

Ja jestem tu 2 dni a mam wrazenie jakby tydzien juz minal... a ile jeszcze przede mna? 😳

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkam, chyba zrobiłabym jak Ty! O ile masz w miarę blisko do szpitala 🙃

aganieszkam lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaasti wrote:
    Agi, oby wszystko poszło sprawnie jutro ✊
    A w tej ciąży brałaś heparynę lub acard? Oby to był błąd pomiaru. Choć ja mam podobną sytuację jeśli chodzi o znieczulenie do cc lub sn - na ten moment nie wchodzi w grę 🥺
    Szpitale z reguły nie są sympatycznymi miejscami, a szkoda, bo psychika jest równie ważna co ciało 🙂 trzymam kciuki za jutro ♥️
    Agnieszkam, zbieraj siły w domku na ten docelowy pobyt w szpitalu 🤗
    Tak bralam heparyne do dzisiaj mam podejrzenie zespolu antyfosfolipidowego a acard odstawilam jakies 2tyg temu? Chodzi raczej o te plytki z labu obok nas chyba z 12.07 bylo 220 a juz 20.07 130 lab szpitala. Dzisiaj znowu pobrali morfologie wiec zobaczymy co i jak? Ale spr dziwna. Mam wypis z poprzedniej cc i tam najnizej mialam plytki 139 po zabiegu pierwsze pobranie. Pozniej szly w gore no i przed cc byly w normie.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakuje się w domu i będę w razie czego gotowa. Oczywiście mnie nastraszyli, że biorę odpowiedzialność za zgon dziecka w brzuchu, itd. No ale skoro nie dają sterydów na płuca i jak zacznę rodzić to nie będą hamować akcji oprócz magnezu, to bez sensu 🤷‍♀️

Aaasti lubi tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, oby się unormowało! Pewnie potrzeba chwili, żeby organizm zaczął działać po długotrwałym stosowaniu leków p/krzepliwych. Lekarze krzywdy Ci nie zrobią :)
    Agnieszkam, znam takie "gadanie" 🙈 od strony personelu medycznego w szpitalu wygląda to tak dlatego, że oni się na co dzień spotykają z różnymi sytuacjami i przypadkami. Wtedy ma się wrażenie, że komplikacje to codzienność u chorych/ciężarnych 😉

Agi83 lubi tę wiadomość

• Glenka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KarolinaK też miałam takie myśli po dzisiejszej nocy :P co się przekrecalam z boku na bok to mnie łapały skurcze i to już takie konkretnie bolesne, ale co z tego jak rano już cisza tak jak wczoraj 🤷‍♀️ jedynie liczę, że nie są one tak bez sensu totalnie i coś tam na tą szyjkę czy macicę działają.

@agnieszkam ja też bym wyszła na żądanie 🙄 jakby co zawsze możesz wrócić do szpitala, nawet pół godziny po wyjściu.

@Agi83 trzymam kciuki za jutrzejszą cesarkę, chociaz w sumie jednego nie rozumiem, po co oni dają te sterydy na płucka? Bo to ma być planowa cesarka,tak? Nic się u was na pilnie nie dzieje? Bo jeżeli widzą ryzyko dla dziecka porodu w tym terminie to powinni poczekać, a jeżeli decydują się zakończyć teraz ciążę to znaczyłoby, że ryzyka nie ma i dziecko jest już dojrzałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 12:22

Agi83, blumchen30 lubią tę wiadomość

p19urjjgspdsidmj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni daja te sterydy zapobiegawczo to dop 37 tydz. Dzisiaj szla kolezanka 38+ i tez sterydy dostala. Chyba wychodza z zalozenia ze przy planowanym cc dziecko nie jest gotowe jak przy sn, wiec taki wspomagacz na start. Z corka jak trafilam na ip w 34tc to tez pierwsze co to podali steryd bo nie wiadomo jak sytuacja sie rozwinie. Wiec to raczej na plus.
    A co do czasu to dr tez myslal dlugo zanim podpisal kartke... bo jednak to 3tyg przed czasem i nic sie niedzieje. Mysle ze jak by byly 2tyg to bez namyslu a 3 to jednak sporo. Licze ze wszystko bedzie dobrze.
    Dzis juz slysze chyba 4tego kurczaka z cc 😊

Glenka, Patryśka lubią tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze taki absurd. Pytam siostry czy mogla by mi pow jak przyjdzie ten wynik morfologii chodzi o plytki ze chciala bym znac wartosc. Oni nie moga udzielac takich informacji bedzie w teczce i lekarz na wizycie powie. Tak ze twoje wyniki w cudzych rekach. Albo sie ma zaufanie albo cytat z kobiety mafii wypierd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 12:31

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi kciuki za jutrzejszą cesarkę ✊❤️ będziemy czekać na wieści 😃
    Ja dziś po ostatniej wizycie. Niby wszystko jest ok ale jak dla mnie Nelka jest trochę za mała. Waży około 3020kg, zależało jak sie ułożyła. Przy mierzeniu brzuszka, wypadała młodsza ciąża... Boję się że coś jest nie tak. Na poniedziałek mam skierowanie do szpitala, a we wtorek cesarka. Do tego jeszcze grzyb się przypałetał😏
    Ja już tez w nocy prawie nie śpię. Wszystko boli i uciska. Dobrze, ze to ostatnie 5dni 🤪

Aaasti, BitterSweetSymphony, Agi83, bezsilna, Patryśka lubią tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, co do wydawania wyników to tak, to absurd. Ale wg obowiązujących przepisów jedynie lekarz może przekazać takie informacje, każdej innej osobie grożą konsekwencje prawne ...

Agi83 lubi tę wiadomość

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem jak jest z tymi sterydami na płuca.. Takie coś znalazlam:

"Głównym wskazaniem do zastosowania steroidoterapii u ciężarnej jest ryzyko wystąpienia samoistnego bądź indukowanego porodu przedwczesnego (czyli odbywającego się przed ukończeniem 37 tygodnia ciąży), do którego mogą doprowadzić m.in. nadmierna czynność skurczowa macicy, niewydolność szyjkowa, nadciśnienie ciążowe, zakażenie wewnątrzmaciczne (prowadzące do pęknięcia błon płodowych) czy wielowodzie. Przeprowadzana jest ona u kobiet między 24 a 34 tygodniem ciąży, zarówno w ciążach pojedynczych, jak i mnogich. W celu zmniejszenia ryzyka powikłań okołoporodowych, w szczególności zespołu niewydolności oddechowej, kortykosteroidy powinny być stosowane również we wszystkich ciążach, których rozwiązanie odbędzie się przed ukończeniem 38 tygodnia ciąży."

Agi83 lubi tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Agi kciuki za jutrzejszą cesarkę ✊❤️ będziemy czekać na wieści 😃
    Ja dziś po ostatniej wizycie. Niby wszystko jest ok ale jak dla mnie Nelka jest trochę za mała. Waży około 3020kg, zależało jak sie ułożyła. Przy mierzeniu brzuszka, wypadała młodsza ciąża... Boję się że coś jest nie tak. Na poniedziałek mam skierowanie do szpitala, a we wtorek cesarka. Do tego jeszcze grzyb się przypałetał😏
    Ja już tez w nocy prawie nie śpię. Wszystko boli i uciska. Dobrze, ze to ostatnie 5dni 🤪

Kika na tym etapie co jestes błąd pomiaru wynosi już około +/-400g, mna samym końcu nawet 0,5 kg. Mój synek 2 dni temu ważył około 2800g, wg lekarza ciąża wyszła 3 dni młodsza. Zapewnił mnie jednak, ze wszystko jest w normie. Spokojnie :) Jak wrzuciłam sobie w siatki centylowe to wyszedł mniejszy maluszek poniżej 50 centyla, ale nadal w normie. U Ciebie juz ponad 3kg także nie az taka malutka :)

Kika, Agi83 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi kciuki za Ciebie! pochwal się nam jak tylko będziesz mogła :)

Agi83 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kleng Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkam też bym wyszła na zadanie, bo jednak jest jeszcze trochę czasu, a w szpitalu to by tylko przyspieszali poród. My mamy jakoś niedaleko termin. Na też się boję ze urocze lada dzien, byle dociagnac do 37 tc i już można być w miarę spokojnym...

Agi83 cesarka 37tc to dość wczesnie, ale ciąża już donoszona i dzidzia Na pewno sobie poradzi, powodzenia jutro!

Kika, waga Neli jest w porzadku, dziewczynki są zazwyczaj mnkejsze, ja urodziłam swoją 38+5 z wagą 3015 g. Mój doktor na NFZ ostatnio robił usg w 30 tygodniu i nawet nie wiem ile mała wazy, ale brzuszek mam mały ok 98, 99 cm. W tamtej ciąży miałam 97cm na koniec.

Ja biorę heparyne 80 000j i podobno może być problem z zzo, ostatnio nie dałam rady przy porodzie i miałam znieczulenie, ale wywolywali i wiedzieli kiedy odstawić przed porodem ( byłam na patologii). Teraz musi minąć co najmniej 12 H od zastrzyku do porodu by znieczulenie w ogóle było możliwe....

Agi83, Kika lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za kciuki.

Kleng ja yez bylam na wyzszych dawkach poprzednio. Teraz clexane 0,4 dzisiaj byl ostatni zastrzyk czyli 24+ godz przed cc. Pamietam jak dr mi poprzednio mowila jak myslalam o szpitalu ze wlasnie nawet gdybym chciala sn ale ze znieczuleniem to musi minac te 12godz. Wiec cos w tym jest. Natomiast jesli chodzi o te plytki krwi (wyniku jeszcze panie nie dostaly) to jesli jest bardzo nisko to moze dojsc do wylewu, krwotoku, prbl z krzepliwosvia i jak by byl wylew w kregoslupie to moga byc powiklania nie ciekawie, ale chyba nie ma przeciwskazan do ogolnego, chociaz nie wiem wieczorem bede wiedziec wiecej. Rowniez jak ten katar ma sie do planu dnia jutrzejszego :)

Kleng lubi tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też sie zastanawiam jak jest z tą heparyna. Robię zastrzyki z neoparin O,4 od początku ciąży. Dr nie kazał odstawiać narazie. Mało tego mowi, ze w połogu tez trzeba będzie robić. Czy u Was tez to tak wygląda? A co ze znieczuleniem do cc? Wiem, ze on wie co robi ale zapomniałam o to zapytać na dzisiejszej wizycie i mnie to nurtuje.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja bym sie tak tym sterydem nie stresowala wierze ze lekarze wiedza co robia i nie ma co podwazac ich wiedzy tym bardziej ze kazda z nas wybierala szpital pod katem raczej dziecka a nie swoich wygod.
    Czytalam ten artykul w domu bo tez bilam sie z myslami tego 37+1 tc corke mam z 37+6 tylko 5 dni roznicy ale pamietam ze transfer byl wczesniej jak by to mialo byc 5dpo o jakies 2 dni wiec ona moim zdaniem powinna byc 38+1 tc czyli tydz starsza
    Mam nadzieje albo bardziej chce wierzyc ze to dobra decyzja i wierze ze dr jak by uwazal ze jest za wczesnie to tez by tej kartki nie podpisal tym bardziej ze nie mam zadnego zagrozenia i akcji na cito.

A tu ten artykul moze cos wiecej wyjasni
    https://mamaginekolog.pl/pozny-wczesniak/

aganieszkam lubi tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    No ja też sie zastanawiam jak jest z tą heparyna. Robię zastrzyki z neoparin O,4 od początku ciąży. Dr nie kazał odstawiać narazie. Mało tego mowi, ze w połogu tez trzeba będzie robić. Czy u Was tez to tak wygląda? A co ze znieczuleniem do cc? Wiem, ze on wie co robi ale zapomniałam o to zapytać na dzisiejszej wizycie i mnie to nurtuje.
    Kika nic sie nie martw ja tez pyt mojej prowadzacej i to szpital decyduje kiefy idstawic pewnie to tez bedzie dzien przed planowanym czyli w dzien zabiegu juz nie dostaniesz. Po urodzeniu ja juz nie pamietam ale wiem ze dostalam nie rano jak bralam cala ciaze tylko wieczoren i nie wiem czy w dniu cc czy dzien pozniej. Juz trzymalam w pologu wieczornego czasu zeby byly te powiedzmy 24godz przerwy. Ja osobiscie mialam brac przez caly polog heparyne i gin kazala tego trzymac poniewaz yakie mam zalecenie od immunologa pow ani dnia krocej wiec chyba 6 tyg dostawalam. Normalnie co pisza dziewczyny to min 10-14 dni po a moze byc nawet tak jak u mnie.

Kika lubi tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi trzymam w kciuki za jutro ✊
    Będzie wszystko dobrze 😊❤️
    Zawsze i wszędzie mogą wystąpić komplikacje, lecz nie nastawiaj się na to. Czysta głowa🤗

Agnieszka, też bym wyszła na własne żądanie. Spakowała się na spokojnie, odpoczęła od szpitala 😉 a prawo masz wrócić w każdej chwili od wyjścia 😉

Kika, nie zamartwiaj się na zapas 🤗
    Zaskoczona jestem, że jeszcze 5 dni Ci zostało. Kurcze to musi być fascynujące znać konkretną datę narodzin Dziecka 😁
    Mi zostało tylko czekać aż coś się zacznie z nienacka 🙈 aby nie na mieście 😅🤞🏼

Agi83, Aaasti, Kika lubią tę wiadomość

qdkke6yd12uga4lu.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ