X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka to ta mgiełka
    https://www.aptekagemini.pl/disnemar-baby-spray-izotoniczny-do-nosa-od-0-do-4-lat-25-ml-0006345

Patryśka, bezsilna lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryska jeśli chodzi o spray do noska to polecam Disnemar - ma najdelikatniejsza mgiełkę.

Patryśka, bezsilna lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kladziemy mala na mate ale chyba bardziej interesuje ja okno balkonowe i widok na ogrod jak same zabawki lub odwraca glowe w strone tv. Sadzamy ja tez na chwile w hustawce i tam widac ze zainteresowana zabawkami z karuzeli. Karuzele nad łóżkiem tez zawiesilam ostatniio ale jeszcze jej nie widzi.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy to robicie ze tak chudniecie... karmię kp i waga zaczarowana.

Matę taką z puzzli piankowych zamówiliśmy allegro. Na razie jak kladę Paulę na wietrzenie pupki na podkładzie to pokazuję obrazki kontrastowe. Na razie powolutku, dla niej i tak na 1 miejscu zainteresowań jest cyc ;)

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszki jeszcze maja czas my juz mamy 7,5 tyg i od jakiegos tyg widze ze mala podaza wzrokiem i potrafi skupic sie przez chwile na danej zabawce.

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zapisałam nas na rodzinna swiateczna fotosesje wiec mam takie mini marzenie na nastepne 2msc zeby troche zrzucic z brzucha chociaz. Postanowilam przymierzyc moje jedyne przedciazowe dzinsy i wejsc wejde, zapiac zapne, ale pas przedziela mi wisielca jeszcze na pol wiec wychodzi ze mam 2 brzuchy... nie powiem nie wyglada to zbyt dobrze i nie czuje sie z tym komfortowo...
    Wczoraj bylam na wizycie gin i jeszcze wszystko sie goi i jeszcze jest czas, dzwigac nie mozna...

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi jest jeszcze czas żeby dojść do formy. Sama na to też liczę :)

Powiedzcie czy wasze dzieci też na poczatku bez problemu zasypiały same a po pewnym czasie to się totalnie zmieniło? Nasza malutka teraz zasypia tylko na rękach, po odłożeniu kwęką albo płacze. Czy my coś źle zrobiliśmy, czy jej się odmieniło, a może to normalne dla takiego maleństwa?

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil brzmi jak nasz przypadek 🤦‍♀️
    U nas ogółem w dzień "łóżeczko to lawa" 😂 codziennie muszę wymyślać nowe rzeczy... To co działa dzień wcześniej, następnego dnia tylko potęguje histerie 🤦‍♀️ na ogół cycek u nas działa zawsze... Także choć mleka niewiele, to dla mojej Myszki to lek na całe zło 😊

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:

Powiedzcie czy wasze dzieci też na poczatku bez problemu zasypiały same a po pewnym czasie to się totalnie zmieniło? Nasza malutka teraz zasypia tylko na rękach, po odłożeniu kwęką albo płacze. Czy my coś źle zrobiliśmy, czy jej się odmieniło, a może to normalne dla takiego maleństwa?
    Niestety mam to samo 🤯

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil łącze się w bólu bo u mnie też na stanie do porodu było 20 kg,teraz 3 tygodnie po porodzie jest zaledwie minus 8 kg. Może jeszcze te dwa mi jakoś spadną a reszta 😱 dziś wlasnie spacerowałam i myslalam, jak ja się mogłam tak załatwić w ciąży, tyle kg! W pierwszej ciąży zostało mi zaledwie parę kg i zrzuciłam "mimochodem" a teraz przytyłam wszędzie dosłownie..nogi, ręce, brzuch, no tragedia. Chodzę dalej w ciążowych spodniach, nogi i ręce jeszcze opuchnięte ale wątpię by to zeszło...😓😓😓
    Ellen kobieto jak Ty to ogarnęłas😲 tyle kg w tak krótkim czasie. Szacun.
    Co do maty to mój to maluszek w porównaniu z Waszymi ale wydaje mi się, że koło 6-7 tygodnia można dziecku pokazywać pierwsze kontrastowe obrazki. Ja tym razem nie kupowałam karuzeli. Dzięki starszakowi jest tak głośno w domu, że chcę ograniczać dodatkowe bodźce maluszkowi.

U nas dziś pierwsza wizyta u pediatry i synek przytył od wyjścia ze szpitala 1kg! I to w dwa tygodnie i 2 dni!! Tak więc ja mu się pozwolę wysypiac teraz do woli;) tylko czy on mi pozwoli he ostatnio również coraz trudniej
    usypia i budzi się szybko przez ulewanie;(

Karolina zdecydowanie Dziewczyny mają rację. Myślę że jakaś rutynę czy plan dnia można spróbować zacząć wprowadzać koło 3-4 miesiąc.Teraz te maluchy nie odróżniają dnia od nocy;) jaką Ty masz cierpliwość do tych rad teściowej. Takie dzieci może i się zdarzają ale bardzo rzadko i napenwo nie są karmione piersią.

Dziewczyny, które mają starsze dziecko w domu jak Wy ogarniacie dwójkę? Od czwartku zostaje ssama😱 młodszy ma często już problemu z zasypianiem, czasem i godzinę nam schodzi, coś je, próbuje zasnąć ale uleje itp co robi wtedy starszak? Nnie wyobrażam sobie aby skakał i bawił się dookola bo wtedy młodszy tym bardziej nie usnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 23:00

82dox1hpk6gsfajc.png
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka współczuję mocno ale trzymam kciuki aby to najgorsze było już za Wami. Zdrówka!

82dox1hpk6gsfajc.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen30
    Nie ukrywam, że jest ciężko samej z dwójką. Córka czasem ma pomysł typu podejść do brata i sprzedać mu liścia 🙈 i tyle z usypiania... Synek się przyzwyczaił do hałasu jaki ona generuje ale jak jest nagły dźwięk (krzyknie, rzuci zabawką) to się przestraszy. Jest coraz trudniej ich ogarnąć 😥 ale da się. Jak usypiam czy karmię synka to staram się wymyśleć córce jakieś zajęcie (chociażby jedzenie). W ostateczności jak jest dramat to bajki na telefonie 🤯

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam Was w miarę na bieżąco podczas nocnych sesji z laktatorem, ale pisać nie daję rady.

Hania rośnie, bacznie obserwuje twarze i kontrastowe elementy otoczenia. Przychylniej reaguje na karmienie piersią, ale zwykłe wymaga dokarmienia odciągniętym mlekiem z butelki. Mamy za sobą dwie wizyty u neurologopedy, w piątek podcinamy wędzidełko podjęzykowe, a możliwe że również wędzidełko górnej wargi, ostateczną decyzję podejmie chirurg. Oba wędzidełka są nieco skrócone, ale nie na tyle aby podcięcie było jednoznacznie wskazane. Podjęzykowemu najbliżej do typu III, tak jak u starszej córki. Opis buzi Hani jest identyczny jak kiedyś Zosi. Wtedy neurologopeda powiedziała, że wstrzymałaby się z podcięciem, a dwa lata później okazało się to niezbędne, więc teraz zadziałamy od razu. Tym bardziej że z kamieniem jest większy problem niż u starszej córki. Teraz masujemy buzię w ramach przygotowań, po zabiegu trzeba będzie te masaże kontynuować według wskazań lekarza. Mężowi masaże idą lepiej niż mnie, ale już wrócił do pracy więc będę musiała w większości sama sobie radzić.

Sylwia, gdzie zapisaliscie się na podcięcie wędzidełka? Nam neurologopeda poleciła dwóch lekarzy z kliniki Optimum.

W ciąży przytyłam 18kg, obecnie się nie ważę, aby nie psuć sobie samopoczucia, bo cześć tych kilogramów z pewnością została. Mój brzuch wygląda całkiem dobrze, to z dodatkowymi centymetrami na biodrach i udach będę musiała walczyć.

Hania potrzebuje coraz więcej czasu na zaśnięcie. Mąż usypia ją na rękach i odkłada, u mnie zasypia przy piersi lub na mnie, ale śpi bardzo czujnie i często budzi się przy próbie odłożenia. To o tyle trudne, że muszę mieć czas na odciągnięcie mleka. Wieczorem najczęściej zasypia ok. 20, karmimy ją na śpiocha zanim się położymy spać i później około 2-3. Po tym drugim karmieniu lub nad ranem zabieram ją do łóżka. Rano zwykle budzi się około siódmej.

Agulineczka, u nas przy starszej też najgorszy od względem snu był okres 6-9 miesiąc. Córka prawie co noc budziła się o 1 w nocy i nie spała do 3. Nie zapalaliśmy światła, nie zapewnialiśmy atrakcji, ale płakała więc musieliśmy się nią zajmować. Rano prawie od urodzenia wstawała o piątej. Oboje z mężem byliśmy wyczerpani, mam nadzieję że Hania będzie bardziej łaskawa dla rodziców.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen mi niestety nigdy łatwo zrzucenie kg nie przychodziło, pewnie przez problemy z tarczycą (albo przez to, że nie mam silnej woli i wpieprzam słodkie😂). Myślę, że u mnie była to głównie woda, bo spuchnięta byłam tak, że nie było widać, w którym miejscu mam Kostki. Teraz to co zostało już nie chce zejść.

My również prubujemy wprowadzać młodym rutynę, ale póki co w ciągu dnia każde maa swój rytm i zadko ostatnio śpią w tym samym czasie. Ale i tak jest lepiej, bo mieliśmy tydzień taki, że młoda od północy potrafiła nie spać do 6. Teraz udaje się, że zasypia koło 21 i budzi się około 3 na karmienie i potem koło 6. Jak śpią już twardym snem, to jak jedno płacze, to drugie się nie obudzi, ale jak zasypiają dopiero to niestety potrafią się obudzić nawzajem.
    Wspaniale jest obserwować jak się rozwijają😍. Wodzą oczami za kimś, patrzą jak się do nich mówi, reagują na ton głosu i uśmiechają się, Synek nawet już powoli zaczyna się śmiać na głos jak się do niego mówi, albo całuje stópki😉. Serce rośnie 💗. Też chcę zamówić mate taką kontrastową, żeby miały dodatkowe bodźce i nie zainteresują się czymś jak nie będą spali w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 03:55

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:

Mi położne w szpitalu mówiły że jak tylko synek przestaje ssać a ciumka to odkładać żeby się nie przyzwyczaił. No i może racja...ale już za późno 😄 też już woli usnąć trzymając pierś w buzi niż sam. Ale ciężko odmówić takim maluchom bliskości♥️

82dox1hpk6gsfajc.png
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen, masz racje. Wspaniałe jest to patrzeć jak Dziecko się rozwija 😄 u nas już pierwsze gaworzenia 😍 rano możemy sobie 'pogadać' 😁

Pytanko mam. Synek nie cierpi spacerów w wózku. 🤷‍♀️
    Zastanawiam się nad kupieniem nosidełka takiego do ciała. Tylko nie wiem jakie. Czy któraś z Was ze starszakiem miała takie? Lub znajoma Wasza?? Coś polecić możecie?

Czytam, patrzę na necie ale co wypróbowane to wypróbowane i bezpieczne.

Elleen lubi tę wiadomość

qdkke6yd12uga4lu.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil u nas to samo z tym odkładaniem, robi się synuś nieodkladalny... najlepiej spi u mamy na rękach lub w wózku na dworze. W nocy spi z nami na dużym łóżku w kokonie. Nad ranem wyciągam kokon i zasypia przy mnie na lezaco z cycusiem w buzi 🙈

Powiem Wam, że ciężko z trójką. Fakt, że mąż mi dużo pomaga, póki co pracuje zdalnie z domu i to on zawozi i przywozi dzieci z przedszkola i robi śniadanie. Teraz jednak córka w domu, caly czas walczymy z katarem i stanem podgoraczkowym, prosi, żeby się z nią pobawić, poukładać puzzelki, czy popuszczac bańki mydlane, ale ciężko z młodym na rękach. A jak już maluszek zaśnie trzeba coś w domu ogarnąć, jakieś pranie, obiad.
    Pół biedy gdybym się jeszcze dobrze czuła, ale przez zapalenie żołądka czasem nic się nie chce 😒

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryska prawda jest taka, że wszystkie nosidełka, mimo zapewnień producentów, że nadają się już od urodzenia, nie są odpowiednie dla takich maluszków.
    My mamy nosiło TULA i bardzo polecam, ale uzywalismy dopiero od momentu kiedy dziecko zaczęło siadać.

Podobnie z hustawkami hybrydowymi. Mamy taki bujaczek w domu, ale wyciągnę go dopiero po 3 miesiącu. Dziecko jak dla mnie musi już stabilnie trzymać główkę.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda - a robicie ćwiczenia przed karmieniem czy kiedy córeczka jest spokojna?
    My mamy wędzidełko typu 4, wczoraj dostaliśmy ćwiczenia,ale na razie jesteśmy trochę nimi przerażeni. Mamy tydzień ćwiczyć i dopiero potem neurologopeda oceni, czy nam dobrze idzie i czy szykujemy się do zabiegu za dwa Tygodnie. Uważasz, że warto taki zabieg zrobić?

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 👋 pod czytuje Was regularnie, niestety nieoalam chwili na napisanie co u Nas. Mała wczoraj skończyła 5 tygodni. Niestety przypaletal się katar i walczymy z polecana przez Was mgiełka. W poniedziałek ostatni raz była u Nas położna i mała od urodzenia przybtala 540 gramow także nie dużo... Muszę podawać jej wiecej mm.. Niestety teraz przez ten katar nie ma apetytu.
    Mi zostało 2 kg na plusie... Niby mało ale w spodnie sprzed ciąży nie wchodze 😞 chyba biodra się poszerzyły 😖

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ