❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak chce odłożyć Krzysia do kolyski to się zaraz budzi, wezmę go do łóżka zamyka oczy i śpi 🤭 także ja też śpię z synkiem. Najgorsze jest to, że starsza też chce spać z nami i wtedy robi się ciasno 🤯 a i nie mogą leżeć obok siebie, bo starsza go zgniecie
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Agulineczka, Blumchen - ale Was podziwiam, że dajecie radę przy dwójce i trójce. Ja ledwo ogarniam jednego i nie wyobrażam sobie teraz ogarniać starszaka. A kiedyś chciałam mieć 5 dzieci 😄
A jak z ubieraniem do chusty? Kupiłam ostatnio dwa wełniane kombinezony - jeden taki z H&M, cienki dość i właśnie wzięłam do chusty i byliśmy cali mokrzy 🙈 kupiłam też ten welnainy Engel natur i myślę czy go już nie wziąć na spacerki. Tylko chyba do niego nie trzeba już śpiworka... A polecacie jakieś śpiworki?08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Agulineczka pierwszy synek super. Pozwolił Wam, można powiedzieć, przyzwyczaić się do nowej sytuacji. U nas jak "procedury" Po kąpieli trwają za długo to już jest źle. Zarówno u Gai i Igora.
Ja na spacery na razie zakładam ciepła bluzę, kocyk i czapeczki i szybko muszę wyjść bo czapka parzy w główkę🤦♀️ Jak ubieram Gai czapeczkę to tak płacze, jakby ja ze skóry obdzierali. W weekend mamy chrzciny więc w Kościele może być ciekawie😅.
Przymierzam się do zakupu kombinezonów takich na teraz polarowych i myślałam o spiworkach na zimę do gondoli. Macie może coś sprawdzonego, godnego polecenia z jednej i drugiej kategorii?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 11:19
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Mała Matylda my mieliśmy wizytę u dr Raczek Pakuła w babka medica. Póki co masujemy się od tygodnia i teraz zadecyduje czy podcinamy to wedzidelko czy nie... Z jednej strony wolałabym podciąć, a z drugiej te masaże to dla nas istny horror 😔 więc boję się, że po podcięciu nie damy rady i zrobi się zrost, co często jest jeszcze gorsze niż skrócone wedzidelko... W naszym przypadku język po mimo skróconego wędzidełka pięknie pracuje, dlatego jeszcze podcięcie jest wstrzymane..
Moja Bianka od dłuższego czasu też jest nieodkladalna... I zasypia w 99% przy piersi 🤦♀️ także nasze karmienie wygląda teraz tak: pierś 1 i 2 potem butelka, potem po ok 40min znowu pierś bo inaczej nie zaśnie, a już jest wściekła... Efekt takiego ciumkania to przyrost przez ostatni tydzień 49g/dobe, więc zalecono odstawić nam trochę mm 🤷♀️ o ile do 15 może sobie tak ciumkac, to później muszę odebrać dzieciaki z przedszkola i szkoły, także ostatnio mam niezły sajgon 😂
Ja nie krępuje się karmić przy innych póki oni zachowują się naturalnie, a "obcy" faceci w takim momencie są strasznie skrępowani i zachowują się dziwnie 😂 -
Sylwia_i_Niki - pewnie to uciążliwe, ale super, że tak się udaje z kp i taki imponujący wzrost.
Jeśli chodzi o wędzidełko - łączę się w bólu. Te masaże to stres dla synka i dla mnie. Dziś mam wysłać filmik neurologopedzie i będziemy działać pod kątem wyznaczenia daty podcięcia... Mówiła, żeby zasłaniać zasłony, włączać muzykę wyciszająca i robić masaż, ale ciężko, jak czasem jest syrena bo synek głodny 🙈 bardzo bym nie chciała tego podcięcia ale z drugiej strony tak jak Mała Matylda pisała - lepiej zrobić to teraz niż potem...08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
U nas temperatura ma dworze około 15 stopni i ja ubieram małej body, bluzę z kapturem, spodenki i skarpetki. Wkładam w rożek i ewentualnie to nakrycie z wózka. Myślicie, że małej zimno? Mam kombinezony ale wszystkie 68 albo 74 o teraz jak piszecie to zastanawiam się nad zakupem mniejszego 🙂 Mam co prawda jeszcze kurteczkę jesienną ale kombi chyba wygodniejszy 🤔
Ja też Was dziewczyny podziwiam, jak ogarniacie dwójkę czy trójkę dzieci 😃
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
U nas mała przybiera 400 g na tydzień i już waży 4980g, a w sobotę skończyła miesiąc.
Jak mogę to wychodzę karmić do innego pokoju jak gdzieś jestem, chociaż raz musiałam karmić w parku i szukałam miejsca na odludziu 😅
Pojawił się problem bo byliśmy u mojej siostry w sobotę, a ta dzisiaj mi dzwoni że jej syn ma ospę... I teraz tak się boję i małą, żeby jednak cud się stał i nie chorował. -
Agulineczka, chyba ja po tym co piszesz rozejrzę się za kokonem. Niby mamy dostawkę, ale dla Paulinki to za mało... I też się uśmiecha, głównie rano
KarolinaK jak Ci idzie wiązanie chusty? Ja się cała najpierw upocę zanim zawiążę, bo wcale nie jest łatwo podtrzymywać główkę, gdy dziecko uwielbia nią wić się jak węgorz... Przyznam, że opcja wyjścia na spacer w chuście wydaje się być atrakcyjna, bo nasza wczoraj wyła w wózku, a po wyjęciu i wzięciu na ręce była bardzo zadowolona i obserwowała sobie wszystko. Ale jak ubierać to nie powiem... Mam też ochotę na śpiworek, ponoć niektóre są całoroczne z jakimś odpinanym futerkiem itd. Wydaje mi się to wygodniejsze od kombinezonu, ale co ja tam wiem
Ellen a jak ubierasz swoje maleństwa na chrzciny? Ja kupiłam sukienke z długim, spodenki i do tego płaszczyk. Ale co jeszcze do gondoli? Mamy chrzciny w październiku, mam nadzieję, że dużo gorzej niż teraz nie będzie z pogodą.
-
Żonkil Gaja ma sukienkę z długim rękawem, do tego takie krótkie futerko, rajstopki bawełniane i czapeczkę (te płaszczyki są sliczne😍) A Igor ma bawełniane koszulobody z długim rękawem, do tego pod spodenki mu coś założę bo są dość cienkie i śliskie więc może mu być zimno i sweterek. Zabieram im kocyki kremowe. I właśnie nie wiem czy brać wózek do kościoła? Ty jak robisz? Mi znajoma mówiła, że miała tylko w nosidelku.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
U nas z odkładaniem różnie bywa. Ale wam powiem, że teraz najbardziej domaga się uwagi mój 5cio latek. W sumie od urodzenia był high need baby, i tak mu zostało, ale dopiero teraz odczuwam, jak bardzo.
A co do ubierania to u nas jest około 6stC, więc małą wkładam w dwa pajacyki i kombinezon. Karczek, rączki i brzuszek ciepłe, więc zakładam, że jest w porządku ☺️ -
Córka na chrzcinach była w foteliku na stelażu od wózka
Elleen lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Myślę, żeby chrzciny zrobić z urodzinami córki (w grudniu). Wtedy będziemy po przeprowadzce i nie będziemy musieli robić dwóch imprez. Waham się czy to dobra decyzja. Córka miała chrzciny jak skończyła 5 miesięcy (przez covid), więc podobnie by było.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Agnieszkam ja właśnie robiłam chrzciny córki i urodziny starszego synka. Teraz też chciałam ochrzcic synka w listopadzie, bo córka ma urodziny. Dla mnie połączenie imprez jest dobrym pomysłem, nie muszę 2 razy organizować, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym kiedy panują dookoła przeziębienia. Wyszłoby że wszystkie dzieci chrzcze około 3 miesiąca życia.
aganieszkam lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ooo dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do ubrań. Zdecydowanie biorę gondolę.
Swoją drogą przypomniała mi się sytuacja z kiedyś:
Jak moja bratanica była chrzczona, jej rodzice dali mi na chwilę do popilnowania gondolę a sami weszli do kosciola do zachrystii. To ja bedac na zewnątrz ustawiłam go sobie wygodnie obok. Nie zauwazyłam jednak, że tam było mocno z górki i po chwili zobaczyłam jak wózek pedzi w dół obok kościoła. Ktoś nawet krzyknął "dziecko ucieka" akurat z drugiej strony pod gorkę szli ministranci z księdzem to mi złapali wózek. No ale teraz pomyślcie coby było jakby dziecko było w wózku :p "odpowiedzialna ciocia"Aaasti, blumchen30 lubią tę wiadomość
-
Moje akurat będą miały jakieś 2,5 miesiąca. Ja się obawiałam odrobinę kolejnego lockdownu i, że zamkną restauracje, a nie mam za bardzo warunków, żeby zrobić taką imprezę w domu bo razem z chrzestnymi i najbliższą rodziną i tak wychodzi kilkanaście osób.
Żonkil nieźle😂 Dobrze, że sam wózek.Żonkil lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Kobi, mojej koleżanki synek przeszedł ospę mając 3 tygodnie 🙈 miał 5 krostek, i gdyby nie starsze, całe wysypane, dziecko nie wiedziałaby, że to ospa 😀
ale i tak życzę wam zdrówka 💗
Żonkil, niezła akcja 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 20:15
Kobi96 lubi tę wiadomość
-
Hej:-) u nas klasyczny skok i u mnie mniej pokarmu chyba- marudzenie przy jedzeniu, wypluwanie i jedzenie co max 2h! A juz bywało i 3,5-4h...
Wlansie mialam pytać jakie macie patenty na spanie z dzieckiem w łóżku? Ja póki co zsdne, jedynie zabieram wszystkie zbędne rzeczy, daję między nas i "uwazam". Po karmieniu nad ranem najlepiej zasypia wlasnie w łóżku i nie mam serca...
Też mam problem z ubieraniem do chusty, dziaiaj ubralam body na krótki, na to pajac taki srednio cieply i taki bawelniany z kapturkiem i ocieplany - dziecko było gorące - a ja cala mokra itd. 🤔
Agnieszkam, ja miałam zalecona od położnej tez Biogaia, Delicol i dietę bez laktozy, tez to właśnie odstawiłam - i tak się pręży ☹
U nas chyba jakaś nadreaktywnosc powieziowa, nie wykluczone, że to powoduje problemy z brzuszkiem, więc czekam na konsultacje fizjo.
Neurologopeda też widzi efekt po ćwiczeniach, (też katuje dziecko.. ) wiec nie przycinamy wędzidełka poki co (mamy typ 3/4), bo ładnie zaczyna układać jezyk.
Dziewczyny które KP, mieliśmy żółte kupy, a teraz żółtozielone często od 2 dni, to jeszcze norma czy nie?
Ogolnie mam dość, bo ciągle tylko kraze po lekarzach... a jeszcze mamy konsultować z fizjo, pediatra od brzuszków i usg brzucha/bioder... a gdzie do szczepienia 🤔2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Stokrotka a z jakiego powodu zgłosiłaś się do neurologopedy? Odnośnie kupek to też czasem są takie lekko zielone. My jesteśmy przed pierwszym skokiem więc czekam czekam hehe
Dziewczyny, ja tą swoją dwójkę jakoś ogarniam z naciskiem na jakoś)) więc nie ma co podziwiać heh dzisiaj wyszliśmy we trójkę na dwór i ja oczywiście cała spocona już byłam zanim wyszliśmy 😁 mój maluszek dziś spał ponad 4 h w dzień, aż się boje jaka będzie noc heh już nie wiedziałam czy go budzić ale sam wstał i był taki głodny że szok;)
Kobi, trzymam kciuki. Też bym była cała w stresie. Dawaj znać ale jeżeli nie mieli dużego kontaktu to ryzyko jest bardzo niskie. Będzie dobrze!
Dziewczyny to ja wogole planuje chrzciny dopiero jak będzie ciepło😋 czyli maj. Synka też chrzcilam jak miał jakieś 8 miesięcy;) już jadł jakieś posiłki stałe i nie musiałam też tak co chwilę go karmić
Dzięki za opinie odnośnie kawy! Za 2 dni mój Julianek wkracza w okres niemowlęcy więc uczcze to małą czarną co do diety to ja opieram się na najnowszych badaniach, że takowej nie ma. Dodatkowo unikanie alergenów sprzyja wystąpieniu alergii. Takie są właśnie najnowsze wyniki badań. A już że wzdęcia matki mogą przejść na dziecko jest dla mnie abstrakcyjne;) jedzmy na zdrowie wszystko bo mówię Wam, za 2-3 miesiące co druga z nas dostanie zalecenie od pediatry aby odstawić białko mleka krowiego jak tylko maluszki będą mieć jakąkolwiek wysypkę.Sto_krotka lubi tę wiadomość