WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - strasznie mi przykro:(

Tak mówicie o tym, że do 10 tygodnia trzeba iść do lekarza, na badania etc. żeby dostać becikowe. I tak sprawdziłam szczegóły, i okazuje się, że dla rodziców, gdzie oboje pracują i nie mają jeszcze dzieci, raczej są małe szanse żeby dostali becikowe, bo jest limit dochodów 1922 zł netto miesięcznie na osobę.

http://kadry.infor.pl/ubezpieczenia-spoleczne/tytuly-ubezpieczen/700077,Becikowe-20142015.html

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, właśnie niestety dowiedziałam się, że moja wyczekiwana ciąża obumarła. Mam skierowanie do szpitala. Sana, możesz mnie wypisać z listy.

Czy któraś z Was, która też to przechodziła, mogłaby mi napisać, co powinnam jutro wziąć ze sobą do szpitala?

Życzę Wam wszystkim bezproblemowych ciąż i lekkich porodów, i dziękuję za wspólne przeżywanie tych wspaniałych tygodni.

:( Bardzo mi przykro..... :( Trzymaj się mocno!

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 ale przy wyliczeniu becikowego doliczasz juz dziecko , czyli wynagrodzenie swoje oraz meza wziete z Pita za poprzedni rok po podzieleniu na 12 mcy dzielisz na 3 czlonkow rodziny ( zakladajac ze jestes w ciazy z pierwszym dzieckiem).

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu, tak strasznie mi przykro. Twoja ciaza byla niespelna mlodsza od mojej. Wiec co to znaczy dlugie czekanie i tym bardziej jest mi przykro. Nie potrafie opanowac lez. Mam nadzieje, ze przejdziesz to w miare bezbolesnie choc fizycznie, bo psychicznie zapewnie nie bedzie lekko :( Zycze Ci zeby lekarstwem na ten smutek byla rychla ciaza, ale zeby juz trwala szczesliwie pelne 9 m-cy.
    Zetka zaufaj lekarzowi. W ogole nie rozumiem awersji do tych lekow. Generalnie jest tak, ze cialko zolte na pierwszym etapie ciazy wytwarza progesteron, w dalszym etapie produkcje przejmuje lozysko, wszystko zalezy od wydajnosci, raz wytwarza wiecej, raz mniej, sklada sie na to wiele czynnikow. W sytuacji kiedy pojawiaja sie plamienia, to pierwszym podejrzeniem jest niedomoga lutealna i wprowadza sie suplementacje. Organizm w wiekszym stopniu nie odczuje wiekszej ilosci progesteronu, a nasze malenstwa tego potrzebuja i nawet gdyby okazalo sie, ze mamy wysoki progesteron, to nadmiarem nie ma sie co przejmowac. W tym przypadku sprawdzi sie przyslowie"od przybytku glowa nie boli". A gdyby mialo malcowi zaszkodzic, z pewnoscia lekarz by Tobie tego nie przepisal.
    Apaczka, Amysia - piekne wiesci, nawet na podobnym etapie jestescie. Jak czytam takie wiesci, to mam ochote skoczyc do jakiegos miejscowego lekarza, zeby zobaczyc moja kruszyne. I znowu becze....
    Paula_071, w kwestii becikowego, to nie jest znowu tak tragicznie, bo dochod dzieli sie na osobe, a po porodzie bedzie juz minimum 2+1. Wiec jak rodzice we dwoje zarabiaja niespelna 6000 zl netto, to spokojnie sie dostanie.

Zetka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana strasznie mi przykro :( co za okropny początek roku.
    W którym byłaś tygodniu? Miałaś jakieś objawy ?

Mam nadzieję że szybko się Wam uda ! Trzymajcie się

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, właśnie niestety dowiedziałam się, że moja wyczekiwana ciąża obumarła. Mam skierowanie do szpitala. Sana, możesz mnie wypisać z listy.

Czy któraś z Was, która też to przechodziła, mogłaby mi napisać, co powinnam jutro wziąć ze sobą do szpitala?

Życzę Wam wszystkim bezproblemowych ciąż i lekkich porodów, i dziękuję za wspólne przeżywanie tych wspaniałych tygodni.

Kehlana bardzo mi przykro :( współczuję bardzo :*

bzkxskf.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co na lekki ból gardła ale dość mocno powiększone migdałki?

Płukałam, pije herbatki, miód, imbir i tabletki prenalen i słabo.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, a co na lekki ból gardła ale dość mocno powiększone migdałki?

Płukałam, pije herbatki, miód, imbir i tabletki prenalen i słabo.
    A moze wizyta u lekarza? Moze rozwijac sie angina.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana bardzo mi przykro :( trzymaj się :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana żadne słowa nie ukoja Twojego bólu :(

Na przeziębienie lub gardło sok z polowki cytryny dolać gorącej wody 3-4 łyżki miodu i ciepłe wypić. Mi po 3 takich miksturach przeziębienie znikło i nie wraca.

mamy już wizytę na badania prenatalne na 4.02. Przez 10; dni musze brać zastrzyki fraxiparyne w razie wu.
    Maluch juz duży, mdłości mniejsze. Nawet jedzenie mi smakuje :)
    Piersi bolą jakbym silikon w nich miała. Brzuszek juz nie jest wydety ale teraz naturalnie okragly:)
    Maluch jest zagnieżdżany bardzo wysoko.

Zetka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana przytulam, bardzo mi przykro...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis od rana na wykladach, niestety od tygodnia mam lekki katar i powoduje to kaszel..boli mnie wtedy brzuch, mam nadzieje ze sie nie rozwinie, w tamtym roku rozwolyzo mnie nabtrzy tygodnie a kaszel byl masakryczny. Boje sie...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma faze na tosty..od miesiaca codziennie je robi, jak czuje tylko ich zapach to dostaje kurwicy, tak mnie drażni..a wczoraj az nad kibelkiem sie modliłam jak znowu je jadł, ale nie wymiotowalam, poplułam, pokaszlałam i na tym sie skończyło.. Mąż zabrał dzisiaj toster do pracy i tam bedzie sobie je jadł i w domu juz nie bedzie ;p

Szkoda mi go, biedak tak lubi sie nimi objadac ;p

0na88, Griszanka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolinaaaaa wiem o czym mowisz , moj jest na diecie "kurczakowej" szlak chce mnie trafic , bo zapach gotowanego , czy pieczacego sie w piekarniku kurczaka doprowadza mnie do okropnch mdlosci.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Mój mąż ma faze na tosty..od miesiaca codziennie je robi, jak czuje tylko ich zapach to dostaje kurwicy, tak mnie drażni..a wczoraj az nad kibelkiem sie modliłam jak znowu je jadł, ale nie wymiotowalam, poplułam, pokaszlałam i na tym sie skończyło.. Mąż zabrał dzisiaj toster do pracy i tam bedzie sobie je jadł i w domu juz nie bedzie ;p

Szkoda mi go, biedak tak lubi sie nimi objadac ;p
    Kkarolinaaaa, jak ja Cie rozumiem, moj jak zlapie faze na jakies jedno danie, to po kilku dniach zapach doprowadza mnie do szalu i to jeszcze jak w ciazy nie bylam, ale teraz moze sie to dla niego skonczyc zle. Ostatnio z uporem maniaka obsmazal sobie boczek na patelni, bleeeee - na szczescie po karczemnej awanturze zalapal "aluzje" :p

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanko - wprowadzalyscie jakies cwiczenia dla ciezarnych?
    Basen i klub fitness chwilowo odpadaja, mam unikac zatloczonych miejsc, a basen to dodarkowo ryzyko infekcji i przeziebien. Na chwile obecna pozostaja mi tylko cwiczenia w domu, zaczynam czuc sie lepiej, wiec mysle, zeby zaczac cos robic.
    Wstepnie znalazlam cos co wydaje mi sie bezpieczne, ale ciekawa jestem co wy robicie ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha chlopy to na jedno kopyto tak patrze :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to narazie tylko spacery,na nic.innego nie mam sil. U mnie bez cwiczen waga codziennie coraz nizsza :p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie ukrywam ze chcialabym wprowadzic jakies cwiczenia , ale na to skusze sie od II trymestru- najbardziej chcialabym znow cwiczyc Zumbe jednak nie wiem co lekarz na to.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to raczej niewolno,kolezanka jest instruktorka i lekarz kazal jej isc na zwolnienie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ