X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry milego dnia :)

zetka progesteron dopiero zanika po 16tc i wtedy jego funkcje przejmuje lozysko, pewnie dlatego lekarz Ci go przepisal.

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle o zumbie i o cwiczeniach dla ciezarnych w domu.

Dziewczyny ktore maja mega mdlosci polecam.na sniadanie biszkopty i gorzka herbate,mi pomogla:-) w koncu czuje sie lepiej:-)

Jutro planuje zabrac dzieci do kina:-) na bajke a ze sa mali to ide z nimi obejrzec:-)

Ooo moj ostatnio smazyl kotlety az w wc wyladowalam tak skonczylo sie smazenie...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.szpitalkarowa.pl/sr_cwicz.htm
    A co myalicie o takim zestawie cwiczen? Wydaje mi sie, ze nawet teraz nie bedzie to dla nas zbyt obciazajace.
    A Pilates? Zastanawiam sie, czy w drugim trymestrze wybrac sie juz do klubu na takie zajecia.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o cwiczeniach a konkretnie o zumbie w wersji light ale poki co meczy mnie wejscie na pietro wiec sobie odpuszcze ;)

Cala noc przez ten wiatr nie spalam ale dzisiaj 16*C w szoku jestem.

Ide cos ogarnac bo po poludniu mamy gosci, musi w domu jaks wygladac ;)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba postawie na pilates od drugiego semestru no i cwiczenie miesni Kegla, mimo, ze bede miala cesarke:)podobno to baaaaardzo wazne.

tb73i09k881y3sjt.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu bardzo mi przykro, wiem co czujesz bo w poprzedniej ciąży przechodziłam to samo. Pojechałam na pierwsze usg w 11 tyg 4 dniu a okazało się że moje dzieciątko umarło na przełomie 6/7 tyg... Pamiętaj aby mieć teraz obok siebie kogoś bliskiego nie izoluj się...
    Mam nadzieję że niebawem będziesz się cieszyła ciążą tym razem już 9 miesięcy :)

Jeśli chodzi o aktywność w ciąży to moja gin powiedziała że moją główną aktywnością ma być leżenie na kanapie :)

Ofka chciałabym się poradzić w sprawie pracy a mianowicie... Jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas określony (jest to moja 3 umowa), która kończy się 21.03.2015. Moja pensja składa się z dwóch kwot tzn wynagrodzenie podstawowe oraz dodatek funkcyjny. Dodatek jest za przejęcie stanowiska koleżanki która jest na macierzyńskim i teoretycznie wraca w marcu. Dodam, tylko że najchętniej już by mi dali wypowiedzenie a od miesiąca jest zatrudniona osoba na moje stanowisko. Stąd moje pytania :)
    1. Czy mogą mi tej umowy nie przedłużyć? A jeśli nie, to przedłużą mi ją tylko do daty porodu? Czy wynagrodzenie za dni urlopowe muszą mi wypłacić a nie "wrzucić" w czas trwania umowy?
    2. W umowie nie mam nawet słowa o tym, że dodatek funkcyjny jest za koleżankę, i nie ma mowy o długości wypłacania dodatku, czy w takiej sytuacji z końcem umowy mogą mi ją aneksować zmniejszając wynagrodzenie o ten dodatek?
    3. Zakładając, że przedłużą mi umowę do dnia porodu, czy będę mogła się starać o zasiłek macierzyński z Zusu???
    Przepraszam że tak się rozpisałam ale ostatnio nie daje mi to spokoju :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, byłam u lekarza w srode-wskazanie pelavo Kids syrop i cukierki tymianek i podbiał (których podobno nie mozna) i optimum do ucha, nic groznego nie widziała.

Miru, Cassie dzięki.
    Wypróbuję ta cytrynke-tylko miód można dodać do max 40stopni bo inaczej traci swoje właściwości.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:33

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana.. bardzo mi przykro.. niesprawiedliwe to życie.. ale trzeba wierzyć że następnym razem będzie dobrze.. moje najbliższe koleżanki miały straszne doświadczenia.. jedna poroniła w 12 tygodniu ale dziś cieszy się 6 miesięcznym synkiem, druga 4 razy pod rząd i teraz jest w 7 miesiącu i wygląda na to że wszystko będzie dobrze.. trzecia straciła bliźniaczki w 6 miesiącu, był pogrzeb..traumatyczne przeżycia ale dziś jej córeczka ma 3 latka.. wszystkie starły się kilka lat o dzieci.. jakaś plaga dzisiejszych czasów ale trzeba mocno wierzyć że w końcu uda się szczęśliwie donosić ciążę..

Dziewczyny odnośnie ćwiczeń mój ginekolog powiedział że jeżeli dobrze się czuję i byłam aktywna przed ciążą to mam dalej być i nie widzi przeciwwskazań oczywiście w granicach rozsądku. Ważne jest aby nie eksperymentować z nowymi ćwiczeniami i obciążeniami do których organizm nie jest przyzwyczajony. Ja chcę odczekać I trymestr i zapisać się na zajęcia typu aktywne 9 miesięcy ale znalazłam też takie ćwiczenia w domu, może któraś skorzysta - podsyłam link do całego artykułu i ogólnie polecam ten blog odnośnie odżywiania.

http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2014/06/odzywianie-w-ciazy-i-aktywnosc-fizyczna.html

1usawn15ju6q9qwm.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,
    Od dwóch dni budzę się bez żadnych mdłości, z jednej strony to dobrze, a z drugiej znowu się martwię czy to nie jest oznaką czegoś złego. W ogóle od wczoraj czuje się bardzo dobrze tylko delikatnie bolą mnie piersi. Czy u Was też mdłości tak szybko ustały?

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia ja juz nie mam mdlosci, czasem mnie zlapia ale zdecydowanie mniej jak na poczatku, piersi tez bola mniej (moze i tak samo tylko do bolu sie przyzwyczailam).
    Pora wlaczyc pozytywne myslenie ;)

euforia lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia ja np dziś też nie mam, nie martw się na zapas, mdłości pomału mają nam przechodzić więc wyjdź z założenia że tak własnie się dzieje..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ale po takich przeżyciach ciężko mi pozytywnie myśleć:(

f2w33e3kum1d34qa.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia mi też mdłości ustały na ponad tydzień na przełomie 8/9 tygodnia a później wróciły trochę mocniejsze :) więc głowa do góry będzie dobrze :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, nie wiem co za lekarz powiedzial, zeby brac tymianek i podbial, lepiej to odstaw, tymianek moze wywolywac plamienia, a podbial to katastrofa dla zarodka. Ponizej link...
    http://paniemagistrze.blogspot.com/2012/02/zioa-nie-zawsze-bezpieczne.html?m=1
    Zmien lekarza!!! Kup sobie tantum verde lub orofar, dzialaja przeciwzapalnie i przeciwbolowo, duza dawka witaminy C i powinno byc lepiej.
    AgaSad fajny blog, dziekuje za podeslanie. Z odzywianiem, yo jak na razie nie jem za wiele, a w zasadzie tylko to co mi nie smierdzi ;) Ale postaram sie zaglebic w tego bloga, moze bedzie mi latwiej komponowac posilki.
    W kwesyii cwiczen, tez chcialam zaczekac do konca pierwszego trymestru, ale jako, ze sie lepiej poczulam, mam jakies takie wewnetrzne przekonanie, ze bedzie dobrzs. Dodatkowo czuje, ze nieco zardzewialam na kanapie i musze sie choc troche porozciagac, choc nie bede trenowala zbyt intensywnie. Na poczatek bede robila po kilka cwiczen z tej szptalnej stronki, a pozniej bedziemy dalej cos kombinowac. Ale wzmozenie wysilku bede konsultowala juz z moim ginem i polozna ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    euforia mi też mdłości ustały na ponad tydzień na przełomie 8/9 tygodnia a później wróciły trochę mocniejsze :) więc głowa do góry będzie dobrze :)

Sylwucha, trochę mnie pocieszyłaś, tak w ogóle przejrzałam Twoje ost wpisy i nasze historie są bardzo podobne, u mnie też niestety 2 poronienia, obecnie dziecko o tydz mniejsze niz wskazywałaby na to OM ( powinnam byc już w końcówce 10 tyg), no i chyba jesteśmy w tym samym wieku :)

f2w33e3kum1d34qa.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja bardzo lubie basen, muszę zapytac gin czy mogę chodzić.tylko boje sie infekcji, które bardzo często mnie dopadaly przed ciąża a nawet juz w ciazy miałam i brałam nystatyne.

Z babcia wciaz bez zmian...czekanie jest najgorsze.nie wiemy co sie wydarzy i kiedy.
    We wtorek mam lekarza a w piatek mamy ba weekend jechać do zakopanego na puchar świata w skokach narciarskich.bilety kupiliśmy juz w listopadzie...mam nadzieje ze uda nam sie pojechac...ech....

Dzis zaczęłam 3 miesiąc :) ale ten czas leci :)
    Ciągle głodna jestem.zjadlam godzinę temu dwa gołąbki i juz mnie ssie i jest mi niedobrze.ide na ogorkowa ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, tak wiem o tych cukierkach dlatego nie brałam. Z TANTUM VERDE tez są różne opinie. Mam cukierki Pregna i syrop. No i domowe specyfiki :)
    Na pęcherz mój gin potwierdził ze Monural jest dobry. No i nie wolno pić zielonej herbaty i to nie ze względu na obniżone wchłanianie kwasu foliowego, tylko coś chyba z naczyniami krwionośnych ale nie pamiętam dokładnie.

Z objawami tez mam różnie.

Dziś biorę pierwsza tabletkę duphastonu,nie mam nic do tego leku tylko po prostu się zastanawiałam czy w 8 tyg nagły wzrost progesteronu nie będzie szkodliwy.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja też czuję że zardzewiałam przez ten ostatni miesiąc.. niby chodzę na spacery ale ta pogoda ostatnio to mało zachęcająca i też nie da się na długo wyjść.. chyba też odpalę sobie jakiś zestaw ćwiczeń domowych..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje ze zardzewialam ;) moze dlatego ze mam dwoje dzieci 8 i 5 gdy sa w domu to mam co robic i nie mam chwili spokoju ;)
    Gdyby ich nie bylo to nie wiem co bym ze soba zrobila - po prostu byloby nudno ;)

Obiadek zjadlam, nawet troszke mieska udalo mi sie przelknac. Ale to co kroluje u mnie na talerzu od jakiegos tygodnia to ziemniaczki tluczone z przypieczana cebulka na maselku :)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wzrost na pewno nie zaszkodzi, mozesz byc spokojna :)
    Cassie, jak ja Ci zazdroszcze. Ja jeszcze nie mam zadnego dzieciatka, poza tym pod serduchem. Wiadomo, ze jak sa dzieci, to trzeba sie ruszyc i zmobilizowac sie do ogarniecia codziennosci. A ja nie mam przymusu, od tygodnia nie moge sis zmobilizowac, zeby wejsc na pietro i zrobic pranie, bo w glowie mi sie kreci i boje sie, ze spadne ze schodow. Jak dotad zajmuje sie glownie polegiwaniem ;)
    Dzisiaj wybralismy sie z m na godzinny spacer. Bylo niezwykle przyjemnie, pogoda dopisala, przestalo wiac i 16 stopni na plusie :D Niech taka pogoda potrwa choc kilka dni, jak dla mnie moglaby przyjsc wiosna :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ