X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jeszcze Ci urośnie, ciesz się możliwością spania na brzuchu i chodzenia w normalnych ciuchach :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka11 śliczny ten Wasz bobas

zabka11 lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, czy lekarz rodzinny internista może wystawić zwolnienie z kodem B? Np jak normalnie pracuje, tylko będę przeziebiona i wizyty u gina akurat w tym czasie nie mam.
    Oczywiscie, ze moze, ale zawsze warto miec ze soba karte ciazy, zeby nie mial zadnych obiekcji co do kodu B ;)

Zetka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Mi z tego wychodzi dziewczynka

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

Cassie co udało Ci się nabyć dla Maleństwa :)?

Mi z tego kalkulatora wychodzi chłopiec, ale wczoraj po wygooglowaniu kalendarza chińskiego patrzyłam na kilku, wpisywałam to samo, a wyniki różne :) raz, że chłopiec, raz, że dziewczynka :) także zależy na którą stonkę się trafi :P

Cassie lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz nieźle utemperowałaś męża, ale czasami to jedyne wyjście. Najważniejsze, że metoda skuteczna i przeprosił za swoje zachowanie.

Zabka11 ale fajny dzidziolek już :)

Kkaolinaaaa ekstra pomysł na rocznicowy prezent :)Nas naszą rocznicę ślubu dzieciaczek będzie miał prawie 2 miesiące :)

A powiedzcie jak Wasi mężowie/partnerzy reagują na Wasze nocne wstawanie do wc? Mój mężu, gdy raz miałam taką nockę, że wstałam dwa razy to następnego dnia spał w salonie, bo powiedział, że tak się poprzedniej nocy nie wyspał. Czytam, że wiele z Was wstaje po kilka razy. Ja najczęściej raz ok. 4-5 i i tak marudzi... Cholercia no... z tymi facetami :) :) :)

zabka11 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, czy lekarz rodzinny internista może wystawić zwolnienie z kodem B? Np jak normalnie pracuje, tylko będę przeziebiona i wizyty u gina akurat w tym czasie nie mam.

Kochana na pewno może bo ja właśnie jestem na zwolnieniu od internisty na przeziębienie i mam wpisany kod B :) a wystarczyło ze powiedziałam że jestem w ciązy ale tak jak pisze Griszanka lepiej mieć na wszelki wypadek ze sobą kartę ciąży albo USG :)
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czy któraś z was jest z Białegostoku ?

W naszą rocznice slubu bede w 23tc, planujemy w ten dzień jechac na usg3d :)

Ja jestem z Warszawy, ale często bywam w Białystoku :) ostatnio byłam na święta w styczniu :) A co do USG to świetny pomysł :) My rocznicę mamy w lutym więć za wcześnie jeszcze będzie na to 3d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:40

Zetka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w rocznicę powinniśmy również świętować miesiąc naszego Maleństwa :)
    Ale to wszystko zależy kiedy mu się rzeczywiście będzie chciało na świat przyjść :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czy któraś z was jest z Białegostoku ?

W naszą rocznice slubu bede w 23tc, planujemy w ten dzień jechac na usg3d :)

Ja jestem z Białegostoku.
    Jeżeli chodzi o wzdęcia to ja ma silne i bolące i nie wiem co na nie brać:/

iv09gu1r9swezozr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł na rocznicę:) nasza będzie 7 czerwca więc będzie akurat na 3d.

Dziś ani razu nie zwymiotowałam :) ale właśnie czuje jak z minuty na minutę spada mi cukier więc wypiłam soczku i czekam aż mi się makaron na pesto ugotuje. Wiem że ryzykuje z takim daniem ale po ostatniej głodówce mam ochotę na coś ze smakiem. Oby Fasolce posmakowało :)

No i może w końcu jak nie wymiotuję wezmę się za puzzle 1000 elementów - Klimt "Pocałunek" więc będzie hardcore

Cassie lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u lekarza dzidzia ma 3 cm ładnie się rusza i wszystko jest ok bicie serca 160 na minutę za 2 tygodni mam ijś na badania prenetalne przez wiek i teraz podobno wymóg :)

magda sz, zabka11, Maniuś, euforia, Cassie, Y, małaMyszka, lys, Zetka, gagat82 lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta :)

Właśnie pożegnałam księdza i mogę spokojnie was nadrobić :)

zabka śliczny bobas gratulacje :) mam nadzieję, że szybko przejdzie Ci ból głowy odpoczywaj a raczej odpoczywajcie ;)

ja w 4 rocznicę ślubu będę już w 31 tc :) nie mogę się już doczekać tego momentu... mam nadzieję że nadal będzie ok i że to będzie najpiękniejsza rocznica :)

magda sz bardzo się cieszę że czujesz się lepiej :) a co do męża mam podobnie za dużo powie a później żałuje i przeprasza kiedyś dawałam się szybko przeprosić bo używał swojego "najlepszego argumentu" ;) teraz nie mogę korzystać z tego przywileju więc uważa na słowa bo się dłużej gniewam :)

małaMyszka ja to dopiero mam brzuch ksiądz pierwsze słowa jakie dzisiaj wypowiedział to " o widzę że jest Pani w ciąży gratulacje " ;) ale mi się ten mój duży brzuch strasznie podoba tyle czasu na niego czekałam :)

mamasia mój nic nie mówi a nawet się cieszy bo wcześniej to on kota w nocy wypuszczał na siku, bo mnie nie można było dobudzić a teraz ja zgrywam się z kotem i ma problem z głowy ;)

miru strasznie współczuję tych zastrzyków.. A smarujesz czymś brzuszek? Zapytaj się lekarza czy możesz stosować np jakieś żele kojące itp.. Mam nadzieję że kolejne dni będą lepsze :)

Cassie mi z tego linku co podałaś wychodzi chłopak :)

Andzia 34 gratuluje super wiadomości :)

zabka11, Cassie, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wychodzi dziewczynka wedlug tego linku :) ciekawe czy sie sprawdzi,problemy z cera sa tak ze moze spelni sie zabobon ze mala kobietka zabiera urode mamusi :) Co by nie bylo bedziemy szczesliwi :) modle sie tylko o to by bylo zdrowe i oby ciaza byla bez problemu...
    Ja w nasza 3 rocznice bede juz na koncoweczce :) nie moge sie juz doczekac <3
    A mam takie pytanko...wszystkie chcecie znac wczesniej plec? Czy wolicie niespodzianke???

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie smaruje. Zostało mi jeszcze 5 zastrzyków mam nadzieje ze ostatnie 5.
    Najgorsze jest to ze mam tak twarda i zbita skórę na brzuchu ze musze czasami kilka crazy się dzgnac wyciągnąć czubek igły i w innym miejscu. Eh co dla dziecka się nie zrobi :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru dla dziecka to wszystko zrobimy :) spróbuj może zwykłą oliwką dla niemowlaczków smarować może to coś pomoże ;) mam nadzieje, że to będzie ostatnie 5:)

Maniuś ja też mam duże problemy z cerą wszyscy znajomi mówią że na twarzy się zmieniałam a ze wszystkich wróżb i kalendarzy chłopak wychodzi :) ja chcę bardzo poznać płeć po cichu liczę że już na genetycznym się czegoś dowiem :)

Maniuś lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam godzinke i wstalam z bole glowy...

Na rocznice slubu w czerwu predzej wybiore sie z rodzinka na basen z wodami termalnymi. Masaz plecow sie przyda na tym etapie jak nic.

Mamasia a duzo rzeczy ;) koce pieluszki tetrowe recznik skarpetki kaftaniki body spiochy ;) kolorki neutralne :) nie bede wklejala zdiec bo tego jest za duzo ;)

mamasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroda w ciazy: no chyba nie ma stalego wskaznika. Z chlopakami bylam brzydka i pryszczata.

A bliska kolezanka z synem byla tak piekna ze mezczyzni w 9tym miesiacu sie za nia obracali ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Witam dziewczęta :)

Właśnie pożegnałam księdza i mogę spokojnie was nadrobić :)

zabka śliczny bobas gratulacje :) mam nadzieję, że szybko przejdzie Ci ból głowy odpoczywaj a raczej odpoczywajcie ;)

ja w 4 rocznicę ślubu będę już w 31 tc :) nie mogę się już doczekać tego momentu... mam nadzieję że nadal będzie ok i że to będzie najpiękniejsza rocznica :)

magda sz bardzo się cieszę że czujesz się lepiej :) a co do męża mam podobnie za dużo powie a później żałuje i przeprasza kiedyś dawałam się szybko przeprosić bo używał swojego "najlepszego argumentu" ;) teraz nie mogę korzystać z tego przywileju więc uważa na słowa bo się dłużej gniewam :)

małaMyszka ja to dopiero mam brzuch ksiądz pierwsze słowa jakie dzisiaj wypowiedział to " o widzę że jest Pani w ciąży gratulacje " ;) ale mi się ten mój duży brzuch strasznie podoba tyle czasu na niego czekałam :)

mamasia mój nic nie mówi a nawet się cieszy bo wcześniej to on kota w nocy wypuszczał na siku, bo mnie nie można było dobudzić a teraz ja zgrywam się z kotem i ma problem z głowy ;)

miru strasznie współczuję tych zastrzyków.. A smarujesz czymś brzuszek? Zapytaj się lekarza czy możesz stosować np jakieś żele kojące itp.. Mam nadzieję że kolejne dni będą lepsze :)

Cassie mi z tego linku co podałaś wychodzi chłopak :)

Andzia 34 gratuluje super wiadomości :)

ja też jestem bardzo zadowolona z mojego brzuszka :D :D :D już go głaskam i może czasami wyglądam jak czubek ale czasem zapytam co tam robi... czy jest głodny... czy czegoś się napijemy...

Maniuś, bosa, futuremama lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz ja zamowilam przez internet puzzle 3000 elementów i w domu okazało się że nie mam miejsca do ukladania i narazie leżą

małaMyszka, Cassie, magda sz lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam czy chce znać płeć ale mąż chce więc cóż zrobić :, ja czuje że bedzie dziewczynka, ale zobaczymy.

Cassie lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My płeć będziemy chcieli poznać... wątpię żebyśmy wytrzymali do porodu...
    Wczoraj w naturze kupiłam Palmers za 25 zł !!!! 250 ml
    a razie smaruję się ziaja - kozie mleko, bo fajnie nawilża.

zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ