X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jeszcze Ci urośnie, ciesz się możliwością spania na brzuchu i chodzenia w normalnych ciuchach :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka11 śliczny ten Wasz bobas

zabka11 lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, czy lekarz rodzinny internista może wystawić zwolnienie z kodem B? Np jak normalnie pracuje, tylko będę przeziebiona i wizyty u gina akurat w tym czasie nie mam.
    Oczywiscie, ze moze, ale zawsze warto miec ze soba karte ciazy, zeby nie mial zadnych obiekcji co do kodu B ;)

Zetka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Mi z tego wychodzi dziewczynka

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

Cassie co udało Ci się nabyć dla Maleństwa :)?

Mi z tego kalkulatora wychodzi chłopiec, ale wczoraj po wygooglowaniu kalendarza chińskiego patrzyłam na kilku, wpisywałam to samo, a wyniki różne :) raz, że chłopiec, raz, że dziewczynka :) także zależy na którą stonkę się trafi :P

Cassie lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz nieźle utemperowałaś męża, ale czasami to jedyne wyjście. Najważniejsze, że metoda skuteczna i przeprosił za swoje zachowanie.

Zabka11 ale fajny dzidziolek już :)

Kkaolinaaaa ekstra pomysł na rocznicowy prezent :)Nas naszą rocznicę ślubu dzieciaczek będzie miał prawie 2 miesiące :)

A powiedzcie jak Wasi mężowie/partnerzy reagują na Wasze nocne wstawanie do wc? Mój mężu, gdy raz miałam taką nockę, że wstałam dwa razy to następnego dnia spał w salonie, bo powiedział, że tak się poprzedniej nocy nie wyspał. Czytam, że wiele z Was wstaje po kilka razy. Ja najczęściej raz ok. 4-5 i i tak marudzi... Cholercia no... z tymi facetami :) :) :)

zabka11 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, czy lekarz rodzinny internista może wystawić zwolnienie z kodem B? Np jak normalnie pracuje, tylko będę przeziebiona i wizyty u gina akurat w tym czasie nie mam.

Kochana na pewno może bo ja właśnie jestem na zwolnieniu od internisty na przeziębienie i mam wpisany kod B :) a wystarczyło ze powiedziałam że jestem w ciązy ale tak jak pisze Griszanka lepiej mieć na wszelki wypadek ze sobą kartę ciąży albo USG :)
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czy któraś z was jest z Białegostoku ?

W naszą rocznice slubu bede w 23tc, planujemy w ten dzień jechac na usg3d :)

Ja jestem z Warszawy, ale często bywam w Białystoku :) ostatnio byłam na święta w styczniu :) A co do USG to świetny pomysł :) My rocznicę mamy w lutym więć za wcześnie jeszcze będzie na to 3d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:40

Zetka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w rocznicę powinniśmy również świętować miesiąc naszego Maleństwa :)
    Ale to wszystko zależy kiedy mu się rzeczywiście będzie chciało na świat przyjść :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czy któraś z was jest z Białegostoku ?

W naszą rocznice slubu bede w 23tc, planujemy w ten dzień jechac na usg3d :)

Ja jestem z Białegostoku.
    Jeżeli chodzi o wzdęcia to ja ma silne i bolące i nie wiem co na nie brać:/

iv09gu1r9swezozr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł na rocznicę:) nasza będzie 7 czerwca więc będzie akurat na 3d.

Dziś ani razu nie zwymiotowałam :) ale właśnie czuje jak z minuty na minutę spada mi cukier więc wypiłam soczku i czekam aż mi się makaron na pesto ugotuje. Wiem że ryzykuje z takim daniem ale po ostatniej głodówce mam ochotę na coś ze smakiem. Oby Fasolce posmakowało :)

No i może w końcu jak nie wymiotuję wezmę się za puzzle 1000 elementów - Klimt "Pocałunek" więc będzie hardcore

Cassie lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u lekarza dzidzia ma 3 cm ładnie się rusza i wszystko jest ok bicie serca 160 na minutę za 2 tygodni mam ijś na badania prenetalne przez wiek i teraz podobno wymóg :)

magda sz, zabka11, Maniuś, euforia, Cassie, Y, małaMyszka, lys, Zetka, gagat82 lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta :)

Właśnie pożegnałam księdza i mogę spokojnie was nadrobić :)

zabka śliczny bobas gratulacje :) mam nadzieję, że szybko przejdzie Ci ból głowy odpoczywaj a raczej odpoczywajcie ;)

ja w 4 rocznicę ślubu będę już w 31 tc :) nie mogę się już doczekać tego momentu... mam nadzieję że nadal będzie ok i że to będzie najpiękniejsza rocznica :)

magda sz bardzo się cieszę że czujesz się lepiej :) a co do męża mam podobnie za dużo powie a później żałuje i przeprasza kiedyś dawałam się szybko przeprosić bo używał swojego "najlepszego argumentu" ;) teraz nie mogę korzystać z tego przywileju więc uważa na słowa bo się dłużej gniewam :)

małaMyszka ja to dopiero mam brzuch ksiądz pierwsze słowa jakie dzisiaj wypowiedział to " o widzę że jest Pani w ciąży gratulacje " ;) ale mi się ten mój duży brzuch strasznie podoba tyle czasu na niego czekałam :)

mamasia mój nic nie mówi a nawet się cieszy bo wcześniej to on kota w nocy wypuszczał na siku, bo mnie nie można było dobudzić a teraz ja zgrywam się z kotem i ma problem z głowy ;)

miru strasznie współczuję tych zastrzyków.. A smarujesz czymś brzuszek? Zapytaj się lekarza czy możesz stosować np jakieś żele kojące itp.. Mam nadzieję że kolejne dni będą lepsze :)

Cassie mi z tego linku co podałaś wychodzi chłopak :)

Andzia 34 gratuluje super wiadomości :)

zabka11, Cassie, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wychodzi dziewczynka wedlug tego linku :) ciekawe czy sie sprawdzi,problemy z cera sa tak ze moze spelni sie zabobon ze mala kobietka zabiera urode mamusi :) Co by nie bylo bedziemy szczesliwi :) modle sie tylko o to by bylo zdrowe i oby ciaza byla bez problemu...
    Ja w nasza 3 rocznice bede juz na koncoweczce :) nie moge sie juz doczekac <3
    A mam takie pytanko...wszystkie chcecie znac wczesniej plec? Czy wolicie niespodzianke???

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie smaruje. Zostało mi jeszcze 5 zastrzyków mam nadzieje ze ostatnie 5.
    Najgorsze jest to ze mam tak twarda i zbita skórę na brzuchu ze musze czasami kilka crazy się dzgnac wyciągnąć czubek igły i w innym miejscu. Eh co dla dziecka się nie zrobi :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru dla dziecka to wszystko zrobimy :) spróbuj może zwykłą oliwką dla niemowlaczków smarować może to coś pomoże ;) mam nadzieje, że to będzie ostatnie 5:)

Maniuś ja też mam duże problemy z cerą wszyscy znajomi mówią że na twarzy się zmieniałam a ze wszystkich wróżb i kalendarzy chłopak wychodzi :) ja chcę bardzo poznać płeć po cichu liczę że już na genetycznym się czegoś dowiem :)

Maniuś lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam godzinke i wstalam z bole glowy...

Na rocznice slubu w czerwu predzej wybiore sie z rodzinka na basen z wodami termalnymi. Masaz plecow sie przyda na tym etapie jak nic.

Mamasia a duzo rzeczy ;) koce pieluszki tetrowe recznik skarpetki kaftaniki body spiochy ;) kolorki neutralne :) nie bede wklejala zdiec bo tego jest za duzo ;)

mamasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroda w ciazy: no chyba nie ma stalego wskaznika. Z chlopakami bylam brzydka i pryszczata.

A bliska kolezanka z synem byla tak piekna ze mezczyzni w 9tym miesiacu sie za nia obracali ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Witam dziewczęta :)

Właśnie pożegnałam księdza i mogę spokojnie was nadrobić :)

zabka śliczny bobas gratulacje :) mam nadzieję, że szybko przejdzie Ci ból głowy odpoczywaj a raczej odpoczywajcie ;)

ja w 4 rocznicę ślubu będę już w 31 tc :) nie mogę się już doczekać tego momentu... mam nadzieję że nadal będzie ok i że to będzie najpiękniejsza rocznica :)

magda sz bardzo się cieszę że czujesz się lepiej :) a co do męża mam podobnie za dużo powie a później żałuje i przeprasza kiedyś dawałam się szybko przeprosić bo używał swojego "najlepszego argumentu" ;) teraz nie mogę korzystać z tego przywileju więc uważa na słowa bo się dłużej gniewam :)

małaMyszka ja to dopiero mam brzuch ksiądz pierwsze słowa jakie dzisiaj wypowiedział to " o widzę że jest Pani w ciąży gratulacje " ;) ale mi się ten mój duży brzuch strasznie podoba tyle czasu na niego czekałam :)

mamasia mój nic nie mówi a nawet się cieszy bo wcześniej to on kota w nocy wypuszczał na siku, bo mnie nie można było dobudzić a teraz ja zgrywam się z kotem i ma problem z głowy ;)

miru strasznie współczuję tych zastrzyków.. A smarujesz czymś brzuszek? Zapytaj się lekarza czy możesz stosować np jakieś żele kojące itp.. Mam nadzieję że kolejne dni będą lepsze :)

Cassie mi z tego linku co podałaś wychodzi chłopak :)

Andzia 34 gratuluje super wiadomości :)

ja też jestem bardzo zadowolona z mojego brzuszka :D :D :D już go głaskam i może czasami wyglądam jak czubek ale czasem zapytam co tam robi... czy jest głodny... czy czegoś się napijemy...

Maniuś, bosa, futuremama lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz ja zamowilam przez internet puzzle 3000 elementów i w domu okazało się że nie mam miejsca do ukladania i narazie leżą

małaMyszka, Cassie, magda sz lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam czy chce znać płeć ale mąż chce więc cóż zrobić :, ja czuje że bedzie dziewczynka, ale zobaczymy.

Cassie lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My płeć będziemy chcieli poznać... wątpię żebyśmy wytrzymali do porodu...
    Wczoraj w naturze kupiłam Palmers za 25 zł !!!! 250 ml
    a razie smaruję się ziaja - kozie mleko, bo fajnie nawilża.

zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ