SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwucha89 wrote:U mnie to będzie 12 tydzień i 1 dzień więc porównywalnie z wami, czyli nie doszukuje się już żadnych nieprawidłowości
ciekawe czy lekarz zobaczy już jakiej płci dzieciątko noszę... niech ten czas szybciej leci
lys na badania prenatalne dostałaś skierowanie na nfz czy wykonujesz prywatnie?
Ja chodzę prywatnie i prenatalne też robię prywatnie. U mnie w rodzinie nie ma żadnych chorób genetycznych, i nie jestem po 35 roku życia, ale ja po prostu chcę te badania zrobić. Co do usg "genetycznego" to uważam, że jest to podstawa, a ten test Pappa i bHCG to nie mogłam się zdecydować czy robić czy nie, ale w końcu stwierdziłam że też zrobię. -
lys ja zastanawiałam się wcześniej nad testem Pappa, ale dałam sobie spokój po przejściach znajomej i trochę ze strachu, trzymam kciuki aby wszystko wyszło ok.
cassie mnie codziennie boli podbrzusze a biorę i luteine i dupka tłumaczę to sobie, że moja dzidzia szybko nadrabia brakujące milimetry
mamasia gratulacjeale już duża ta Twoja dzidzia
lys, Cassie lubią tę wiadomość
-
euforia wrote:Pochodzę z Trójmiasta, w Gdańsku mamy takiego lekarza, który nigdy się nie myli co do płci, jeżeli się pomyli ( chociaż to się jeszcze nie zdarzyło) to obiecuje zakup najlepszego alkoholu jakiego sobie przyszły tatuś zapragnie
Obecnie jestem jego pacjentką więc myślę, że będę wiedziała przed porodem
Ale fajnieoby szybko, a przede wszystkim trafnie rozpoznał
maaadzik1207 lubi tę wiadomość
-
Ja mam fajna gin i dała mi skierowanie ze wskazaniem- wie ile się wykosztowalismy przez ostatni rok na sprawdzenie przyczyn poronien i leczenie.
Ogólnie mam spoko lekarke. Idzie mi bardzo na rękę bez proszenia.
Mój Ł. Też chodził ze mną na usg od poczatku- tzn do lekarza - ale moja gin sama go wolała bo było serduszko i chciała mu pogratulowac. -
Zetka wrote:Euforia, wywnioskowalam ze chodzisz do dr Dariusza
w ciąży z synkiem byłam u niego na wszystkich ważnych usg i na kilku po drodze. Faktycznie z płcią się nie pomylił. Planuje teraz na usg przezierność karkową omówić się między 11-13 tygodnie ale będę dzwonić dopiero w 10tc po wizycie. Nie wiesz jak teraz z terminami u niego?
Testy na płeć genialne, na pewno wypróbuję
Tak, zgadza się do Dariusza D.teraz z terminami jest luz, dzwonisz rano i na popołudnie nawet czasami udaje się umówić.
Cały czas miałam do tego lekarza zaufanie, ale jak czytam o badaniach jakie robiłyście do tej pory to zaczynam miec wątpliwości, ja jeszcze żadnych nie robiłam. -
Hej:-) ja sie obudzilam z mdlosciami:-( malego zaprowadzilam na autobus i leze:-(
Snila mi sie wizyta u gina ,usg a tam dziewczynka:-)))
Juz nie dlugo na forum bedzie pisanie ktora co ma w brzuszku:-)
Fajnie tak blisko siebie mieszkacie…… -
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczynu,czy wy tez macie takie gazy?:p dzisiaj w nocy sie obudzilam i to co sie dzialo w brzuchu..armagedon! Juz ktorys raz!
Niestety... i do tego zgaga prawie codziennie i nie jest istotne czy jadłam kiszona kapustę czy coś bardzo lekkiego.
Mi pomaga piceie mięty takiej bardzo słabiutkiej,
Ogólnie te wszystkie zmiany fizjologiczne są dla mnie czasami zadziwiające:)
poniżej fajny link odnośnie tego:
http://ciaza.mp.pl/przebiegciazy/show.html?id=77575 -
Euforia na pewno na następnej wizycie Ci zleci, nie martw się.
Cassie, jak mocno boli to może nospa?
Dziewczyny, ja pierwszy raz biorę duphaston dostałam na bóle podbrzusza tydzień temu 2x1 tabletka. Tylko żeby mi starczyło do następnej wizyty bo wypisał mi 2 opakowanie, to od soboty do wczoraj brałam po pół tabletki 2 razy dziennie i teraz zwiększyłam i będę po jednej brać. To chyba nic złego, prawda?
Również mam wzdęcia i gazy i wtedy mocniej boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 08:24
Cassie lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Przespalam grzecznie noc, pomijajac, ze kilkanascie razy wstawalam na siku, ale w minutke zasypialam ponownie, wiec super. Tez macie takie parcie? Ja co pol godziny odwiedzam lazienke
Na wzdecia polecam herbatke z kopru wloskiego - taka co sie podaje maluszkom na bol brzucha i wzdecia. Na mnie dziala rewelacyjnie no i szybko przynosi ulge
W kwestii plci, to ja odkad zaszlam w ciaze, zyje w przeswiadczeniu, ze to dziewczynka, a jak moj m czasami powie do brzucha per "on", to jakos mi tak dziwnieSmieje sie ze mnie. Raz mnie zapytal a co jak bedzie chlopiec? To do tego momentu bede miala coreczke
Milego dnia dziewczynkiCassie lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Tak czytam o smakołykach, które jecie a ja od kilku dni mam ochotę tylko na chleb z ogórkiem
Dziś do tego na kolacje kaszka ryżowa Bobovita hahaha, jakież wykwintne menu
lys lubi tę wiadomość
-
Ja ze spaniem mam problem codziennie się budzę koło 2 (zazwyczaj jak już patrzę na zegarek to jest 2:20 mniej więcej
) i biję z myślami - iść do wc czy nie. Po chwili w końcu ruszam tyłek a jak się kładę z powrotem to jestem głodna, jest mi niedobrze i nie mogę zasnąć.
Czyżby moje dziecko planowało się urodzić o 2 w nocy? Hahaha kolejny przesądCassie lubi tę wiadomość
-
A my dzisiaj rozpoczelismy 12 tc
Zauwazylam, ze od dwoch dni mam wiecej energii, choc gotowanie to nadal katorga, ale jakos tak jest latwiej zabrac sie za cos. Jej mam nadzieje, ze juz mi tak zostanie
Futermama, to moje malenstwo musialoby sie urodzic ok 4 rano, bo przewaznie o tej porze sie budze.
MagdaSz., a Ty jak sie dzisiaj czujesz? Mam nadzieje, ze zdecydowanie lepiej. Lekarz cos Ci przepisal?Cassie lubi tę wiadomość
-
Hej kochane gratuluje coraz wiekszych dzieciaczkow
ja juz nie moge sie doczekac kolejnej wizyty,a to dopiero 3 lutego...czas mi teraz leci w zwolnionym tepie
tez tak macie?
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie -
Ja tez nie:) schudlam ok 2,5kg i tak waga sie trzyma w miejscu,ale obwod brzucha mi sie zmienil bo jeansy przeszkadzaja mi w pasie no i zreszta widac powiekszajacy sie brzuszek:) u mnie to jest spowodowane tym ze mam bardzo slaby apetyt,a o slodyczach juz nie wspomne..w ogole nie mam ochoty.