X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ale się uśmiałam z tych przesądów. Chyba szkoda mi czasu na takie zabawy.
    Bardziej przekonuje mnie statystyka odnośnie czasu współżycia od owulacji. Swoją drogą ciekawe, że nie ma danych dotyczących np. hormonów które są wydzielane jak jest dziewczynka lub chłopiec, wydaje mi się, że powinny być jakieś różnice jeśli chodzi o wydzielane substancje w organizmie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Hahaha, ale się uśmiałam z tych przesądów. Chyba szkoda mi czasu na takie zabawy.
    Bardziej przekonuje mnie statystyka odnośnie czasu współżycia od owulacji. Swoją drogą ciekawe, że nie ma danych dotyczących np. hormonów które są wydzielane jak jest dziewczynka lub chłopiec, wydaje mi się, że powinny być jakieś różnice jeśli chodzi o wydzielane substancje w organizmie.

Czytałam na jakimś forum że podobno istnieją testy sikane na płeć, które wykrywają testosteron ale nie znalazłam takich.

Na 100% dowiemy się przy porodzie :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście :) znacznie milej czytało mi się o płci niż o jedzeniu :)
    Czekam na męża jak wróci z pracy i może postawi mnie do pionu a jak nie to jedziemy na kroplówkę... cały dzień leżę i wymiotuję po wszystkim. Martwi mnie to że po wodzie, herbacie wymiotuję co mały łyczek :/ jestem tak słaba że nie mam siły już latać do łazienki tylko miska stoi pod łóżkiem.

z chińskiego kalendarza wyszedł mi chłopak a z obrączki wyszła córka ale to z obrączką robiłam jakoś na wakacje jeszcze przed ciążą co będzie pierwsze. jak będę miała siłę to sprawdzę jeszcze raz

Mam pytanie czy Wam też woda mineralna smakuje gorzko? Nałęczowianka, Cisowianka, Żywiec, Pure life są dla mnie tak gorzkie że odrzuca mnie od picia

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Dziewczyny chwalę się zakupami :

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/body-5t2763?c=2657

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/body-5t2766?c=18

Nie mogłam się powstrzymać :)
    Fajniusie!
    Hehehe, wyobrazam sobie, jak sie okaze, ze bedzie chlopiec i ubierzesz, go w te gwiazdezke z falbankami :p Ale i tak piekne.
    Ja to ostatnio zaczynam zastanawiac sie nad zakupami, ale poki co mysle o kaftaniczkach, slodziachnych skarpetuniach, rekawiczkach niedrapkach i takich tam malusich drobiazgach ;)

bosa lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Czekam na męża jak wróci z pracy i może postawi mnie do pionu a jak nie to jedziemy na kroplówkę... cały dzień leżę i wymiotuję po wszystkim. Martwi mnie to że po wodzie, herbacie wymiotuję co mały łyczek :/ jestem tak słaba że nie mam siły już latać do łazienki tylko miska stoi pod łóżkiem.

z chińskiego kalendarza wyszedł mi chłopak a z obrączki wyszła córka ale to z obrączką robiłam jakoś na wakacje jeszcze przed ciążą co będzie pierwsze. jak będę miała siłę to sprawdzę jeszcze raz

Mam pytanie czy Wam też woda mineralna smakuje gorzko? Nałęczowianka, Cisowianka, Żywiec, Pure life są dla mnie tak gorzkie że odrzuca mnie od picia
    Madzia, moze pomoze przegotowana ciepla woda, moze byc z cytryna, ale pij tak po lyzeczce co kilka minut, moze wtedy uda sie cos zatrzymac. Qurcze, zebys sie nie odwodnila :( Wizyta u lekarza, to tez dobry pomysl.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o smakołykach, które jecie a ja od kilku dni mam ochotę tylko na chleb z ogórkiem :) Dziś do tego na kolacje kaszka ryżowa Bobovita hahaha, jakież wykwintne menu :)

Cassie, futuremama lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Też ciężko mi pic wodę (w sumie cokolwiek cięzko mi pić) staram się jak mogę ale nie wychodzi, to smakuje obrzydliwie to żołądek mnie boli. Usta całe mam popękane z odwodnienia. Najlepiej przyswajam Dobrowiankę, ale wersja "lekko gazowana" oraz sok pomidorowy ale tylko marki Dawtona.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestiach smaku wody, teraz jestem w stanie rozroznic co pije. Mnie najbardziej podchodzi Primavera, bo nie zostawia zadnego posmaku w ustach. Jak nie ma jej w sklepie, to biore Zywca, ale po nim pozostaje jednak posmak, wiec staram sie wcisnac troche cytryny i juz jest ok ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też mam problem z piciem wody,po wodzie strasznie mi niedobrze, dlatego pije niestety mniej zdrowe soki i napoje ale zawsze dolewam trochę wody.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z sody wyszło że chłopiec, córce dziewczynka ( akurat jej siury stały w nocniku :P) heheheh

sylwucha89, Cassie lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z Wrocławia, ew. okolic. Do kogo idziecie na usg genetyczne? Macie kogoś poleconego/sprawdzonego?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam chyba głupie pytanie:) Cały czas słyszę o badaniu prenatalnym czy to jest to samo co badanie przezierności karkowej?

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• lys Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja idę na test zintegrowany FMF do Medfeminy (Kukuczki 5) do dr. Alicji Halbersztadt

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula ja idę na test zintegrowany FMF do Medfeminy (Kukuczki 5) do dr. Alicji Halbersztadt

Prywatnie czy na NFZ? Kto ktoś sprawdzony?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Prywatnie czy na NFZ? Kto ktoś sprawdzony?

Prywatnie. W Medfeminie prowadzę ciążę, co prawda u innej gin, ale moja nie robi tego testu FMF.
    Sama ją wybrałam na podstawie opinii z netu oraz faktu, że miejsca do niej znikają w zatrważającym tempie.

http://www.znanylekarz.pl/alicja-halbersztadt/ginekolog/wroclaw
    http://www.medfemina.pl/articles.php?article=1304772029

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie, dałam winiki które miałam zrobione z krwi(toxo,mocz,glukoza,morfologia) no i ona przedstawiła mi te które wymazy pobrała do badania (cytologia, czystość) powiedziała ze jestem wzorcową pacjentką bo wszystkie wyniki mam książkowe :D

Usg dopiero zrobi mi we wtorek bo dzisiaj nie miała dostępu do sprzętu, pójdziemy razem z mężem:)

Ostatnio byla 9mm plamka z bijacym serduszkiem, teraz powinno być juz widac rączki,nóżki,głowke... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 17:55

sylwucha89, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brala ktoras z was w ciazy paracetamol? Glowa mniw bardzo boli i niewiem czy sie meczyc czy ten paracetamol wziasc

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn z Wrocławia, ew. okolic. Do kogo idziecie na usg genetyczne? Macie kogoś poleconego/sprawdzonego?
    Paula, ja bede miala USG genetyczne u dr Wojciecha Rogali w Mediconcepcie na Krzyckiej. Moj gineklog przekierowal mnie do niego, bo mojego gina wtedy nie bedzie, a dr jest ponoc specjalista od tego badania. W zwiazku z tym, ze ufam mojemu lekarzowi i poczytalam o Rogali opinie w internecie nie mam zadnych zastrzezen. Wszystko robie prywatnie, koszt badania ok 12 tygodnia, to 200 zl.
    Ja bede miala robione 27 stycznia, wiec jak bede po, bede mogla cos wiecej powiedziec :) Chyba, ze dla Ciebie to bedzie za pozno ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgosia, paracetamol bez zadnych dodatkow jest bezpieczny. Mozna lykac :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Lulusia Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w sierpniu zostanę mamą :)

teraz trwa kibicowanie: chłopiec czy dziewczynka. Ja bym wolała mieć małą Wandę :) ale cokolwiek będzie, będzie kochane

Cassie, Paula_071, gosia.b lubią tę wiadomość

Wanda lub Kamil
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ