X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki,
    ale dzisiaj naskrobałyście!
    Ja również mam ochotę na niezdrowe jedzenie, przede wszystkim kebab, ale na razie się powstrzymuje.
    Jeżeli chodzi o wagę to na razie +2 kg obecnie ważę 59 kg (wzrost 166 cm ), brzuch może delikatnie mi się zaokrąglił, ale przede wszystkim zawsze gdy tyje powiększają mi się piersi i uda niestety :(

Zazdroszczę Wam dziewczyny że możecie gotować, ja mam takie obrzydzenie do surowego mięsa, że codziennie od tyg mój mąż robi obiad po pracy.

małaMyszka, Amberla, magda sz lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie martwi wychodzący cellulit na tyłku. Przestałam ćwiczyć i dziad się pojawia ze zmożoną siłą.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • bosa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja nadal nie mam na nic apetytu,ani na kebeba, ani na śledzie, ani na czekoladę ehh nic mi nie smakuje, gołąbki w zamrażalniku- bo nie ma kto jeść :(
    Myszka ja wczoraj zjadłam 2 ptasie mleczka- bleeee nigdy więcej
    Waga 53kg przy 169, stoi w miejscu

Jem pomarańcze, banany, jabłka i zupy,żeby dzidziuś nie był głodny.

Kosmetyki- te same co wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 15:00

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę robić zup, bo po świętach zapach gotowanych warzyw powoduje u mnie mega mdłości...
    A taką ochotę mam na pomidorówkę...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dzisiaj mamy wzrost formy na forum :)

gratuluje wizyt strasznie fajnie czytać takie wiadomości:)

jeśli chodzi o wagę to obecnie mam 64 kg przy wzroście 173, 2 kilo do przodu ale się tym nie martwię :) i tak myślałam że więcej będę tyła na początku bo odstawiłam palenie i przestałam się ruszać, nigdy nie ćwiczyłam specjalnie itp ale daleko dojeżdżałam do pracy i wiecznie zasypiałam więc chociaż biegałam do pociągu a teraz ginka kazała mi wykonywać minimum aktywności :)

karola i miru piękne brzuszki :) mój jest dużo większy :) ale bardzo mi się podoba i noszę go z dumą :) mój m śmieje się ze mnie że specjalnie go wypinam i się chwalę :)

u mnie dzisiaj na obiad zapiekanki z dużą ilością prażonej cebulki :) mało zdrowe ale co zrobię jak mi się marzą od 2 dni :) dziecku odmawiać nie będę :)

Cassie neutralny kolor to jeszcze czerwień pomarańcz, beż oraz ubranka wielokolorowe :) ja obiecałam sobie że dopiero po genetycznym jak wszystko będzie ok zacznę się rozglądać za zakupami żeby nie zapeszać.. a pierwsze ubrania będą na pewno w szarości bo to mój zdecydowanie ulubiony kolor :) podejrzewam że nawet gdy będę już znała płeć to minimum połowa ubranek będzie w tej tonacji :)

Cassie lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i kosmetyków też nie zmieniałam :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po co ja Was czytam! gołąbki, kurki, risotto znowu muszę lecieć do lodówki!!:P

futuremama, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, własnie weszłam sobie na lipcówki i zauważyłam że większość dziewczyn zna już płeć, szczerze to nie wiedziałam że już 12 tc lekarz może określić płeć dziecka, myślałam że najwcześniej ok 16 tc.

A tak w ogóle czy macie jakieś przeczucia co do płci?

Moja kobieca intuicja mówi mi że u nas będzie chłopak, chociaż kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia.

f2w33e3kum1d34qa.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Dziewczyny, własnie weszłam sobie na lipcówki i zauważyłam że większość dziewczyn zna już płeć, szczerze to nie wiedziałam że już 12 tc lekarz może określić płeć dziecka, myślałam że najwcześniej ok 16 tc.

A tak w ogóle czy macie jakieś przeczucia co do płci?

Moja kobieca intuicja mówi mi że u nas będzie chłopak, chociaż kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia.

ja też mam przeczucie na chłopaka chociaż wszystkie ciążowe przesądy wskazują na dziewczynkę :) najchętniej to od razu bliźniaki chciałabym mieć płeć nie jest istotna :)

euforia lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Hej Dziewuszki,
    ale dzisiaj naskrobałyście!
    Ja również mam ochotę na niezdrowe jedzenie, przede wszystkim kebab, ale na razie się powstrzymuje.
    Jeżeli chodzi o wagę to na razie +2 kg obecnie ważę 59 kg (wzrost 166 cm ), brzuch może delikatnie mi się zaokrąglił, ale przede wszystkim zawsze gdy tyje powiększają mi się piersi i uda niestety :(

Zazdroszczę Wam dziewczyny że możecie gotować, ja mam takie obrzydzenie do surowego mięsa, że codziennie od tyg mój mąż robi obiad po pracy.

Euforia, idziemy łeb w łeb :D Ja 58 kg przy 165 cm. Przytyłam z 1,5-2 kg. Oj kurde kurde, zrobiłyście mi smaka dziewczyny... mmm... gołąbki, zapiekanki, zupa pomidorowa... a ja dziś tylko naleśniczki... i zaczęło mnie ssać...! :/

• Magd Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wzrost formy na forum wpływ ma chyba fajna pogoda:)
    co do ubranek to popieram, ze róznokolorowe są neutralne.
    I tak naprawdę z dziewczynkami kojarzy sie ten róż głównie wiec reszta chyba może być i dla niej i dla niego.
    Ja też juz mam wielką ochote na zakupy, ale czekam na nastepne USG

km5se6ydvkshe5ag.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia na prenatalnych juz mozna poznac plec:-)
    Ale naskrobalyscie...czytam i czytam:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi przesadami ciazowymi na plec i testami domowymi na plec to mialam ubaw po pachy, nawet jest taki watek na belly ;)
    Nie mialam sody to nasikalam na proszek do pieczenia ;) cholerka pienil sie az nadto ;) hahaha no ale to nie czysta soda wiec sie nie liczy ;)

W poprzedniej ciazy w 12tc lekarz zobaczyl dziewczynke i tak co miesiac to potwierdzal (dobrze ze skonczylo sie na rozowym kocyku, poscieli i body w kwiatki - reszte kupilam neutralne bo czulam sie na chlopaka) i na porodowce 'ma Pani syna :) nagle cisza bo lekarz widzi rozowe i kwieciste rzeczy i sie pyta 'a co mialo byc?' a ja no corka ;) no ale ma Pani syna ;)'.
    Do dzisiaj sie z tego smieje zwlaszcza jak patrze na tego lobuziaka ktory co chwile z czyms rozwalonym wraca do domu ;) Jakby to byla dziewczynka to obawiam sie ze ludzie by sie zastanawiali skad te wszystkie obicia i siniaki ;)

Ja sie czuje na dziewczynke no ale okaze sie w sierpniu ;)

euforia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. coraz bardziej podobaja mi sie Nasze suwaczki :)

• euforia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Z tymi przesadami ciazowymi na plec i testami domowymi na plec to mialam ubaw po pachy, nawet jest taki watek na belly ;)
    Nie mialam sody to nasikalam na proszek do pieczenia ;) cholerka pienil sie az nadto ;) hahaha no ale to nie czysta soda wiec sie nie liczy ;)

W poprzedniej ciazy w 12tc lekarz zobaczyl dziewczynke i tak co miesiac to potwierdzal (dobrze ze skonczylo sie na rozowym kocyku, poscieli i body w kwiatki - reszte kupilam neutralne bo czulam sie na chlopaka) i na porodowce 'ma Pani syna :) nagle cisza bo lekarz widzi rozowe i kwieciste rzeczy i sie pyta 'a co mialo byc?' a ja no corka ;) no ale ma Pani syna ;)'.
    Do dzisiaj sie z tego smieje zwlaszcza jak patrze na tego lobuziaka ktory co chwile z czyms rozwalonym wraca do domu ;) Jakby to byla dziewczynka to obawiam sie ze ludzie by sie zastanawiali skad te wszystkie obicia i siniaki ;)

Ja sie czuje na dziewczynke no ale okaze sie w sierpniu ;)

Pochodzę z Trójmiasta, w Gdańsku mamy takiego lekarza, który nigdy się nie myli co do płci, jeżeli się pomyli ( chociaż to się jeszcze nie zdarzyło) to obiecuje zakup najlepszego alkoholu jakiego sobie przyszły tatuś zapragnie :)
    Obecnie jestem jego pacjentką więc myślę, że będę wiedziała przed porodem :)

Cassie, Zetka lubią tę wiadomość

f2w33e3kum1d34qa.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja też chciałam zrobić ten z sodą i mówię mężowi, że do sklepu muszę iść po sodę żeby robić test na płeć a on spojrzał na mnie jak na idiotkę i powiedział że mi internet odłączy ;)
    ale z chińskiego kalendarza wychodzi chłopak :)

Cassie, Miru, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, odnosnie suwaczka to ja nie umiem tego zrobić:(ganns65ghz8ea66g.png

km5se6ydvkshe5ag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych chinskich kalendarzy jest chyba 20 na necie i kazdy mi pokazuje inaczej ;)

A robilas test z obraczka? Jak sie kreci nad brzuchem?

• Magd Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sensie na stałe nie umiem, bo przecież za każdym razem nie będe kopiować ze strony...

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie banał ale pomózcie bo mi już rozum odejmuje chyba:(

km5se6ydvkshe5ag.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ