X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja mam wiekszy ;)
    Malamyszko, progesteronu nie ma sie co bac, to akurat maluszkowi nie zaszkodzi. Oczywiscie jak masz mozliwosc skontaktowac sie z lekarzem, to zadzwon i sie dowiedz. Ja na poczatku, dostalam recepte od jednego lekarza na 100, od mojego pozniej dostalam rozpiske jak przyjmowac (3xpo 2) Po dwoch tygodniach okazalo sie, ze przyjmowalam podwojna dawke, bo moj lekarz standardowo przepisywal 50-tke i jak dotad wszystko z nami w porzadku.
    Dodam, ze u mnie ciaza przebiega wzorowo, zadnych boli, plamien, ale z uwagi, ze jestem po in vitro, tak troche na wyrost, dostalam luteine dowcipnie 3x100 i duphaston 3x, dopiero od dwoch tygodniu, biore jedna tabletke duphastonu mniej.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety długo nie zobaczę brzuszka, ze względu na moje sadełko... miałam wrażenie, że przez regularne jedzenie schudłam może ze 2 kg, a tu wychodzi, że mam 4 na +
    Wiedziałam o tym że mam nadwagę, ale żeby aż tyle to wstyd.... no trudno teraz tylko muszę się pilnować i postarać się, żeby 5 lutego nie było kolejnych 4 kg.

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, wczoraj i dzisiaj spanikowalam. Do tej pory zawsze codziennie czułam brzuch, albo niewielki ból, albo mi ciążyl szczególnie jak stałam. Czułam go po prostu, jeszcze nawet w poniedziałek. A od wczoraj bólu nie ma, jakoś dziwnie, jak stoję to nie jest mi ciężko. Zaczęłam się mocno martwić. Mdłości mam, piersi tez tak hak było, ale ten brzuch. Dziś wydaje mi się, że chyba trochę czuje, ale boję się. Biorę duphaston od soboty, czy to możliwe ze od tego? Wizytę mam dopiero 29.01
    Przepraszam ze smece :/

Kochana ja tez miałam tak ostatnio, nagle przestałam czuć bóle i ciągnięcie w brzuchu a do tego miałam wrażenie że jakiś bardziej płaski się zrobił i też mocno się wystraszyłam. Poleciałam do lekarza i z maluszkiem wszystko ok. prawdopodobnie zaczął u Ciebie działać Duphaston a do tego może miałas np mniejsze wzdęcia albo zaparcia się zmniejszyły i w brzuchu więcej miejsca się zrobiło. Także nie martw się napewno wszystkoo jest ok :)

Zetka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ja nosze od 5lat i zastanawiam sie kiedy go wyjac zeby blizny nie bylo.

malaMyszka ojjj chyba nie jest az tak zle ;)
    Ja na wadze 70tke przekroczylam i nie marwie sie tym, wage zrzuce po porodzie ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam strasznie głupie pytanie... malujecie się normalnymi kosmetykami, które używałyście przed ciążą, czy stosujecie jakieś obojętne dla cery? Podobno kosmetyki w ciąży nie są wskazane :/

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Ja na wadze 70tke przekroczylam i nie marwie sie tym, wage zrzuce po porodzie ;)
    oj jak miło, że nie jestem sama z moimi 72 kg... Jestem niewysoka, ale za to biust dosyć pokaźny, więc zrzucę na cycuchy...

Cassie, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżance powiedział w 3 m żeby już wyciągnęła ale to i tak za późno bo miała 3 pęknięcia od tej dziurki.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Koleżance powiedział w 3 m żeby już wyciągnęła ale to i tak za późno bo miała 3 pęknięcia od tej dziurki.

Tego sie wlasnie obawiam... no nic bedzie co ma byc.

malaMyszka ja mam 168cm wzrostu i male cycuchy, wszystko mi w tylek i uda idzie :/
    Kosmetykow nie zmienilam.

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Kochana ja miałam kolczyk przez kilka lat, w kwietniu po pobycie w szpitalu zrezgnowałam z niego i niestety też mam blizne :( Chyba nie odpowiedniego czasu na wyjęcie, jak będziesz miała mieć bliznę to chyba bez znaczenia kiedy wyjmiesz. Trzymam jednak kciuki żebyś była ta szczęściara i żeby nie było blizny :)

Ja też zaliczam się do tych pulchniejszych przed ciążą 75 kg przy wzroście 175 a teraz nie wiem bo mi baterie w wadze wysiadły :D

Co do kosmetyków to ja się przyznam że teraz w ciąży rzadko kiedy się maluje. Ale nie z lenistwa tylko przez moją alergię... cały czas mam wysypkę na twarzy i nie nakładam na nią nic poza kremem i ewentualnie tuszem do rzęs. Nie chce dodatkowo podrażniać skóry a przy okazji mam problem z głowy i nie muszę się zastanawiać czy te kosmetyki są bezpieczne czy nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 11:03

Cassie lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam wstretny posmak w ustach... czysta cebula... fuj... moge zuc gume, myc co chwile zeby i ten posmak wraca...

Aga89 duzo na forach czytalam i opinie sa sprzeczne. Jednym wyskoczy blizna innym nie, jedne w kolczykach chodza do konca i blizny nie maja inne wyjma na poczatku i blizna jest - rowniez to samo odwrotnie. Czyli znowu loteria.
    Poki co zamienlam na lzejszy i nie wyjmuje.

• Zetka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Małgosiu dziękuję Wam bardzo. Po pracy nadrobie co naskrobalyscie dokładnie od wczoraj.
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 11:16

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kosmetyki to mi lekarz mowił że nie trzeba nic zmieniać. można używać takich jak przed ciążą. Ja kosmetyków mało używam wiec i tak nie miałam z tym problemu.

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale piknę macie brzuszki!:D ja swojego nie pokazuje bo wstyd, nie dość że sadło na nim to jeszcze skóra po ciąży obwisła jak torba u kangura.Ale czuje ze rośnie i twardnieje i wypycha sadło do przodu przez co jest jeszcze bardziej odstający ;P Ehhh zazdroszczę Wam tych 70 kg, ja przy pierwszej ciąży startowałam z wagą 72 , wzrost ok 170( spasłam się w ciągu 2 miesięcy przed ciąża 4-5 kg) w ciąży przytyłam 18!!! po porodzie 10 zeszło samo, a później mimo ze karmiłam waga nie spadała, a później nawet rosła. Nawt nie będę mówiła do ilu bo aż grzech. w tym roku udało mi się zrzucić trochę, i startowałam z ciąża z waga 76, ale już jest 1,5 więcej :( ale się boje pomyśleć jak to sie skończy ;/

Super ze dzieciątka tak pięknie rosna, tylko sie cieszyc :D
    Mangusia dbaj o siebie <3

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam kosmetyków nie zmieniam.

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziś :)
    Jak zwykle miałam miły poranek, wymioty po wodzie... i to nawet nosem. Myślałam że się uduszę przy tym wc... Kiedyś kochałam jeść, teraz każdy kęs jest dla mnie koszmarem, walczę aby przeszło i nie cofnęło. Makabra a myślałam że pojadę do sklepu kupić jakąś sukieneczkę ciążową na mój wielki bęben (moja mama miała taki w 5 miesiącu...)

Co do kolczyka to wyjęłam 4 lata temu, po 4 latach noszenia, nadal mam dziurkę i mogę wsadzić kiedy chcę, nie przeszkadza mi taka malutka blizna :)

A waga to ciężko mi powiedzieć czy przytyłam. Ze względu na chorą tarczycę waga mi się waha +/- 7kg rocznie. Mam 175 cm w czerwcu ważyłam 63 kg przed ślubem, w sierpniu po podróży poślubnej 66 kg i wczoraj lekarz mnie ważył to było 70 w ubraniu. Wydaje mi się że przed ciążą przytyłam te 4kg bo miałam lenia i zero sportu. Na tyle co teraz jem i wymiotuję to pewnie nawet schudłam. Zwykle na zimę nabieram sadełka i na wiosnę gubię samoistnie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi kosmetykami to nic nie zmieniłam używam tylko tuszu,kredki,pudru w kamieniu i różu. Mam ochotę włosy pomalować bo wyglądam jak mysz, zwykłą farbą bym się bała ale od pół roku maluje henną i jestem baardzo zadowolona, włosy błyszczą i przestały wypadać

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowałam tydzień temu, bo szybko teraz włosy rosną i odrosty już miałam straszne....

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa co do duphastonu to po nim dużo mniej boli brzuszek, wczoraj gin powiedział że tak ma być i że jak łożysko przejmie funkcję produkowania progesteronu przez jajniki to będziemy czuły czasem tylko ciągnięcie w środku ale bez kłucia i pulsowania jajników.

Zetka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna farbuję castingiem, który nie ma amoniaku, więc jest w miarę bezpieczny.
    Moja teściowa to dermatolog, i już dawno temu przekonała mnie, że kosmetyki z drogerii mają masę chemii i parabenów (one są niezdrowe dla dziecka), a kremy służą tylko lepszemu samopoczuciu, że człowiek coś zrobił dla skóry, a w efekcie nie działają. Krem, żel do twarzy i inne takie od dawna kupuję w aptece.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam caly czas farby z Loreala.

magda_sz wspolczuje Ci tych wymiotow...

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ