SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś pogoda naprawdę była rewelacyjna na spacerki
ja mam termin dopiero na czwartek ale mnie szarpią dziś nerwy i nawet nie wiem czemu lub na co chyba przed terminem . Jestem taka ciekawa ile urosło i czy wszystko jest w porządku w sumie kartę ciąży mi założył ale terminu porodu mi nie dał może teraz się dowie go
-
Witam
wg belly kalendarza mam urodzić 4 września wg mojego ginekologa, u którego pierwszy raz byłam wczoraj
to 20 sierpnia
więc jest w pół wrześniowa, wpół sierpniowa
wszystko zależy od dzidzi kiedy będzie chciał wyjść
zabka11, Aga89, Cassie, gagat82, Sana lubią tę wiadomość
-
Cassie-lista wypasiona
dzięki
Meggi-gratki za superowe wieści z wizyty.sama dziś doświadczyłam tego niesamowitego uczucia gdy widzi sie po raz pierwszy nozki rączki dzieciątka
Magda sz-super ze krwiaczek się wchlonal.zanim sie obejrzysz 2 tyg minąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 20:25
Cassie, Meggi31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z wrażenia po wczorajszej wizycie zapomniałam jeszcze dopisać, że moje dzidzi wczoraj machało rączkami w górę i w dół. Niesamowity widok... Na następne badanie już na pewno zabiorę męża, do tej pory cały czas mam usg dopochwowo i wstydziłam się go brać, ale po wczorajszym widoku, mąż już musi widzieć, co to maleństwo wyprawia w brzuchu
małaMyszka, Cassie, lys lubią tę wiadomość
-
Kochane trochę mnie nie było,ale tak poczytywalam Was.
Współczuję dziewczyną które straciły swoje fasolki:( przykro mi, ale wierzę że nastepym razem się uda:*
Bardzo cieszę się z udanych wizyt:)
Ja niestety obecnie jestem w szpitalu - dzisiaj zaczęłam znów płacić na brązowo, ale zrobiłam tak jak ostatnio zalecił lekarz, czyli nadal stosować luteinę i obserwować. Zrobiłam sobie drzemkę, jak wstałam poszłam sprawdzić jak się sprawy mają i wyglądało że jest coraz lepiej - śluz zrobił się jaśniejszy, więc poszłam sobie przygotować coś do jedzenia. Nagle czuję że coś mi leci poszłam sprawdzić, a tam na bieliźnie różowa plama:/ Wiec uszy kowala się i do szpitala. Na szczęście póki co więcej nie plamiłam. W szpitalu zrobili mi usg i z dzidziusiem jest wszystko dobrze. Podobno będę 3 dni na obserwacji. -
Dziewczyny mam pytanie do Was w sprawie L4. Jestem na zwolnieniu od 13 grudnia, na L4 jest kod B, 2 stycznia dostałam wypłatę, trochę mniej niż zwykle dostawałam. Dziś otrzymałam pasek z zakładu pracy i jest wpisane Choroba zakład 80%, myślicie, że się pomylili czy po prostu te 33 dni co płaci zakład pracy jest 80% płatne, a później Zus 100% (chociaż nie wydaje mi się, żeby tak było).
Z góry dzięki za info. -
Gagat82, skoro na zwolnieniu masz kod B nalezy Ci sie chrobowe 100%. Dzwon do pracy niech robia Ci korekte wynagrodzenia. Bardzo prawdopodobne, ze osoba wprowadzajaca L4 nie zwrocila uwagi na kod albo co gorsza nie wiedziala co on oznacza
-
Zasnelam przed 21, a od 3-ciej, oczy jak 5 zl i nie ma opcji zebym zasnela znowu, masakra.
Na szczescie czytajac jak minely Wam wizyty, to miod na sercePomyslec, ze jeszcze nie tak dawno podgladanie malenstwa w maminym brzuchu, to bylo nie do pomyslenia, a my teraz przebieramy nogami z wizyty na wizyte, zeby zobaczyc sie z maluszkiem. Szczesciary z nas
Mangusia, wypoczywaj w szpitalu, oby to byl ostatni taki strach w ciazy. Jestes pod opieka, wiec musi byc dobrze.
Spijcie sobie spokojnie, a ja jakos sie przemecze do ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 04:48
-
Griszanka wrote:Zasnelam przed 21, a od 3-ciej, oczy jak 5 zl i nie ma opcji zebym zasnela znowu, masakra.
Na szczescie czytajac jak minely Wam wizyty, to miod na sercePomyslec, ze jeszcze nie tak dawno podgladanie malenstwa w maminym brzuchu, to bylo nie do pomyslenia, a my teraz przebieramy nogami z wizyty na wizyte, zeby zobaczyc sie z maluszkiem. Szczesciary z nas
Mangusia, wypoczywaj w szpitalu, oby to byl ostatni taki strach w ciazy. Jestes pod opieka, wiec musi byc dobrze.
Spijcie sobie spokojnie, a ja jakos sie przemecze do rana
Ja też nie śpię od 4:/ Co gorsze co tylko się ruszę, to mąż się pyta czy wszystko w porządku. Bidula się nie wysypia przeze mnie w ogóle.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
gagat82 wrote:Dziewczyny mam pytanie do Was w sprawie L4. Jestem na zwolnieniu od 13 grudnia, na L4 jest kod B, 2 stycznia dostałam wypłatę, trochę mniej niż zwykle dostawałam. Dziś otrzymałam pasek z zakładu pracy i jest wpisane Choroba zakład 80%, myślicie, że się pomylili czy po prostu te 33 dni co płaci zakład pracy jest 80% płatne, a później Zus 100% (chociaż nie wydaje mi się, żeby tak było).
Z góry dzięki za info. -
Dziewczyny, wczoraj i dzisiaj spanikowalam. Do tej pory zawsze codziennie czułam brzuch, albo niewielki ból, albo mi ciążyl szczególnie jak stałam. Czułam go po prostu, jeszcze nawet w poniedziałek. A od wczoraj bólu nie ma, jakoś dziwnie, jak stoję to nie jest mi ciężko. Zaczęłam się mocno martwić. Mdłości mam, piersi tez tak hak było, ale ten brzuch. Dziś wydaje mi się, że chyba trochę czuje, ale boję się. Biorę duphaston od soboty, czy to możliwe ze od tego? Wizytę mam dopiero 29.01
Przepraszam ze smece
-
Zetka wrote:Dziewczyny, wczoraj i dzisiaj spanikowalam. Do tej pory zawsze codziennie czułam brzuch, albo niewielki ból, albo mi ciążyl szczególnie jak stałam. Czułam go po prostu, jeszcze nawet w poniedziałek. A od wczoraj bólu nie ma, jakoś dziwnie, jak stoję to nie jest mi ciężko. Zaczęłam się mocno martwić. Mdłości mam, piersi tez tak hak było, ale ten brzuch. Dziś wydaje mi się, że chyba trochę czuje, ale boję się. Biorę duphaston od soboty, czy to możliwe ze od tego? Wizytę mam dopiero 29.01
Przepraszam ze smece
Mnie wcześniej pobolewało podbrzusze. Odkąd brałam luteinę prawie przestało. Teraz zmniejszam dawki, bo plamień nie ma i się kończy powoli i znów troszkę pobolewa. Także wg mnie możliwe że przez duphaston
Dziewczyny naprawdę super wiadomości, że Wasze Maluchy już takie duże i ruchliweWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:12
Zetka lubi tę wiadomość
-
A z męża się śmieję. Kiedyś rozmawialiśmy i mówiłam że bardzo bym chciała pierwszą córeczkę i że podoba mi się imię Julka. Niby wszystko było ok, doszliśmy do porozumienia.
Wczoraj on zrobił obiad z kurczakiem i zjadłam trochę, ale wieczorem i tak kupiłam pierogi ruskie - taką miałam ochotę.
Tak więc śmieję się, że wg zabobonów będzie córa - wyraz zawodu na jego twarzy był nie do ukrycia, a ja się śmieję.
Później rozmowa o imionach i już wiem, że to będzie ciężka misja niezależnie od płci -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Mangusia uwazaj na siebie i wypoczywaj :*
Zetka wiesz, mialam taki okres ze prawie 2 tyg nie bolalo mnie podbrzusze nic a nic. Od 3 dni boli mnie ale tylko w nocy mocniej niz zazwyczaj ale jak wstaje rano z lozka wszystko mija. Moze Ty tez swoje bole przesypiasz?
Moje kubki smakowe chyba poszly na urlop, nie smakuje mi to co smakowalo caly czas a smakuje to czego nienawidze...
Mam takie ulubione platki musli z biala czekolada, zawsze byly dla mnie za slodkie ale uwielbialam je, dzisiaj zlapalam lenia i zrobilam miske platkow i co? Totalnie bez smaku, zero cukru!
Biala czekolada - moja ulubiona - bez smaku...
Cappuccino czekoladowe - nienawidzilam tego smaku przed ciaza a teraz? Smakuje najlepiej na swiecie :p
Zwariowac mozna bo ja juz sama nie wiem co mi smakuje a co nie.
Ide cos zagryzc bo smak tych platkow taki gorzkawy mam w ustach, bleeeZetka lubi tę wiadomość