SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Kochane
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i prosze o kciuki za moją dzisiejszą wizytę o 16:45
Będziemy mocno trzymać kciukii koniecznie daj znać po
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:41
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Kochane! Jestem po wizycie!
Moje maleństwo ma 2,59 cm, serduszko bije 171/min, łożysko pięknie się wykształca. Fikał jak mały sportowiec. Tatusiowi pomachał rączką, a mi fikał nóżkami. Dalej jestem na L4 do 5 marca, a następna wizytka 5 lutego o 8 rano!!!
Oficjalnie mogę stwierdzić, że jestem SZCZĘŚLIWA!!!!!!!!!!!!!
Trochę się uspokoiłam. Szkoda tylko, że nie udało mi się zrzucić paru kg i jest mi strasznie wstyd za moje 7 dych!!!!
Niestety zrzucanie będzie od sierpnia...
Dostałam skierowania na badania na następną wizytkę!!!!
Jestem przeszczęśliwa!!!! Na przemian płaczę i się cieszę!!!!!!!!!!!!!!
Najśmieszniejsze było to, że każda franca po kolei wychodziła z biur, żeby zobaczyć czy jestem już w ciąży, czy już ją widać, czy mam kartę, czy dobrze wyglądam, najlepiej by było jakbym była brudna, śmierdząca, gruba jak wieprz, z tłustymi włosami i z miną jakby ktoś nasrał mi na głowę! Dobrze, że mogę od nich odpocząć. Zawiść, zazdrość i nienawiść tych kobiet jest nie do opisania.
futuremama, magda sz, Aga89, zabka11, lys, Cassie, Maniuś, Y, Paula_071, gagat82, Sana lubią tę wiadomość
-
MałaMyszka-wspaniale wiesci!!! Ach az się cieplej na serduchu robi czytajac takie wieści. A mialas usg przez brzuch czy dopochwowo?
na jakie badania dostalas skierowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:49
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!Pisałam jakoś na początku wątku a potem tylko Was czytałam bo miałam ciężkie dni z mdłościami ;)Dziś mija 10 tydzień 3 dzień i chyba już jest cora.z lepiej.9 go byłam na USG i maleństwo ma już 2,97 cm
Termin porodu znów się zmienił-8.08. Byłam dziś zrobić badania z krwi, umówiłam się na prenatalne, w ostatnim momencie bo 5.02 no ale lekarka powiedziała że mam je zrobić najlepiej między 2-5 lutym.Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok! Najchętniej na USG biegałabym codziennie!Czasem się stresuję jak dolegliwości ustępują no ale kiedyś chyba muszą
No i w końcu wzięłam się za siebie bo mój Adam mi ostatnio wjechał na ambicję , ze od początku ciąży chodzę tylko w pidżamie i szlafroku.No ale jakby miał dolegliwości jak przy jelitówce przez miesiąc to chyab też nie miałby ochoty się stroić itp. No ale wzięłam sobie jego słowa do serca i byłam dziś u kosmetyczki
No i czuję się o wiele lepiej
Aga89, zabka11, gosia.b, Cassie, Sana lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:MałaMyszka-wspaniale wiesci!!! Ach az się cieplej na serduchu robi czytajac takie wieści. A mialas usg przez brzuch czy dopochwowo?
na jakie badania dostalas skierowanie?
skierowanie na morfologię, mocz, HBs i coś tam jeszcze... jakiś odczynnik chyba ... -
Kochane gratuluję wizyt i trzymam kciuki za wizytę Żabki
Ja też wczoraj byłam na USG, bo spanikowałam jak zobaczyłam brązowe plamienie...
Dzidzia ma 2,45 cm i pięknie się ruszała na badaniuMojemu mężowi aż łezka poleciała
Teraz już jestem spokojniejsza i wierzę, że wszystko będzie w porządku
Oczywiście jak wszystko się układa to teściowa musiała zmącić ten spokój poranną kłótnią ... ech szkoda gadać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:25
małaMyszka, Cassie, gagat82, Sana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, słuchajcie Ofki! Nie musicie sprawdzać. Jak schodzicie z urlopu wychowawczego możecie od razu na L4 iść i będziecie miały płacone wynagrodzenie jakie macie najpierw od pracodawcy (33 dni) potem z ZUsu. Ja co prawda tylko administrację ukończyłam, więc żeby mieć pewność jeszcze u naszej księgowej zasięgałam informacji. I ja tak właśnie mam - zeszłam z Urlopu na L4 od razu!
-
nick nieaktualny