X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie :) 2 tygodnie temu mój bąbelek miał 1,73 cm a dzisiaj 3,3 cm!!! Serduszko mocno bije, wszystko wporządku :) Życzę wszystkim takich wizyt :) Trzymam kciuki i czekam na info od Was :)
    Pozdrowionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:58

sylwucha89, zabka11, mamasia, euforia, Cassie, futuremama, lys, Maniuś, Zetka, gosia.b, Aga89, magda sz, Paula_071, Y, Sana lubią tę wiadomość

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie :) 2 tygodnie temu mój bąbelek miał 1,73 cm a dzisiaj 3,3 cm!!! Serduszko mocno bije, wszystko wporządku :) Życzę wszystkim takich wizyt :) Trzymam kciuki i czekam na info od Was :)
    Pozdrowionka
    No to super :-) "kawał"dziecia :-) ja mam wizytę w środę,ciekawe ile moje urosło :-)

gagat82 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Pozdrowionka

Ale Ci zazdroszczę, że widziałaś swoją Kruszynkę, ja muszę czekać jeszcze tydzień :( ostatnio mój bąbelek miał 1,45 cm zobaczymy ile urósł.

Dobrej nocy :)

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) zycze Wam milego i spokojnego dnia :)

gagat cudne wiesci :)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To był zły dzień. Tak zaczęła mnie boleć głowa, potylica, że nie byłam w stanie ruszyć głową. Jeszcze nigdy tak nie miałam, ból był nie do zniesienia. Mąż był w pracy, a ja leżałam nieruchomo przez 3,5 godziny przy otwartym oknie, było mi zimno, a za oknem hałasowała jeszcze jakaś koparka co wzmagało mój ból, a ja nie byłam w stanie go zamknąć. Mąż telefonicznie wezwał teścia, teściową (oboje lekarze) i moją mamę. Zrobili mi zimne okłady, wzięłam paracetamol i jakoś po godzinie wróciłam do życia. Nie wiem dlaczego tak mnie siekło, całe szczęście że zostałam w domu i nie poszłam do pracy...

Mi też ginekolog mówiła, żeby łykać kwas foliowy z jodem (jest taki specyfik, ale nie pamiętam nazwy). Ostatnio w sklepie znalazłam jednak Ustroniankę z jodem (napisane jest, że jest gazowana, ale to chyba jakaś pomyłka w nazwie), bardzo mi smakuje, więc zamiast tabletek popijam tą wodą.
    Ból potylicy to chyba wysokie ciśnienie?
    gagat82 gratuluję takiej dużej pociechy:) trzymam za resztę kciuki, moja wizyta 27 stycznia, ostatnio moje maleństwo miało 13 mm:)

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godz. 10 wizyta...
    Trochę się boję a z drugiej strony ciekawość jest silniejsza niż strach... Oby fikał i serduszko mocno biło...
    Trzymajcie kciuki proszę

Cassie, Maniuś, Zetka, magda sz, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Ofka a normalnie bede miala placone na zwolnieniu??
    No ja musialam pisac 30 dni przed rozpoczeciem ze chce wrocic do pracy
    Madzik, ja jeszcze zaciagnelabym jezyka w inspekcji pracy, zebys nie obudzila sie z reka w nocniku.
    Mnie sie wydaje, ze po wychowawczym, kiedy nie mialas wyplacanego wynagrodzenia i byl to okres bezskladkowy, nie beda mieli z czego wyliczyc sredniej. To jest chyba tak, jak z nowymi pracownikami, dopiero po przepracowaniu pelnego miesiaca jest podstawa do wyliczenia chorobowego, stad taka informacja.
    Jezeli mam racje, to w dniu, w ktorym przyjdziesz do pracy, zabierz ze soba zaswiadczenie o ciazy i beda musieli zapewnic Ci na ten czas wszelkie dogodnosci, ktore przysluguja ciezarnej, chocby wolne na badania i wizyty lekarskie, praca 4 godz przy komputerze i kilka innych, wiec nawet gdyby nie bedzie tak zle ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Pozdrowionka
    Piekne wiadomosci, jak te nasze maluszki szybko rosna :D
    MalaMyszko, szkoda nerwow, tez bedziesz miala dla nas radosne wiadomosci ;)

małaMyszka, gagat82 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mialam seanse senne. Snilo mi sie, ze pomimo, ze na kazdym usg bylo widac jednego maluszka, urodzilam bliznieta, chlopcow - Wojtusia i Tomusia ;) Po porodzie poszlam na spacer i zapomnialam o dzieciach. Na drugi dzien ranon zerwalam sie,i w panice pobieglam do lozeczka, bo maluchy nie dawaly o sobie znac, nie upominaly sie o jedzenie. A oni usmiechnieci od ucha do ucha, ze zebami :p Jeden mial calego czarnego zabka, okazalo sie, ze cos mu sie przykleilo do zabka, bo obgryzali wszystko co bylo w zasiegu ;)
    A pozniej snil mi sie kumpel ze szkoly podstawowej, ktorego nie widzialam z 10 lat - chyba, go zaraz poszukam na fb i sie do niego odezwe :)
    Milego dnia :)

Maniuś lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Godz. 10 wizyta...
    Trochę się boję a z drugiej strony ciekawość jest silniejsza niż strach... Oby fikał i serduszko mocno biło...
    Trzymajcie kciuki proszę

Kciuki zacisniete :)

Ja mam do wizyty jeszcze cale 3 tygodnie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagat to już wielkolud jest :) Cudowna wiadomość.
    małaMyszka oczywiście że trzymamy i czekamy na wieści :)
    Ja się cieszę, że przesunęłam ta wizytę bo 10 dni do wizyty brzmi lepiej niż 13 :D
    A wczoraj z kierowniczką załatwiałyśmy sprawy na mieście i wyciągnęła mnie na jedzenie. Śmiesznie to jest, bo ona jest w 4 miesiącu :D I tak idziemy, idziemy a ona nagle... "O jaaaa Ty wiesz jakie tu są pyszne hamburgery?" A ja w śmiech.
    No i poszłyśmy na jakieś fryty holenderskie, zapiekanki i w ogóle :D
    Jak ja mam zachciankę i się na oś rzucam, uważam za normalne bo przecież po prostu muszę to zjeść, ale nigdy nie myślałam o tym jak to z boku wygląda :D
    Teraz stwierdzam że nasi mężowie muszą mieć z nas niezły ubaw :D

Cassie, Maniuś, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, gagat82 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagat gratulacje :)

Mala Myszka, trzymam mocno kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:04

małaMyszka, gagat82 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Madzik, ja jeszcze zaciagnelabym jezyka w inspekcji pracy, zebys nie obudzila sie z reka w nocniku.
    Mnie sie wydaje, ze po wychowawczym, kiedy nie mialas wyplacanego wynagrodzenia i byl to okres bezskladkowy, nie beda mieli z czego wyliczyc sredniej. To jest chyba tak, jak z nowymi pracownikami, dopiero po przepracowaniu pelnego miesiaca jest podstawa do wyliczenia chorobowego, stad taka informacja.
    Jezeli mam racje, to w dniu, w ktorym przyjdziesz do pracy, zabierz ze soba zaswiadczenie o ciazy i beda musieli zapewnic Ci na ten czas wszelkie dogodnosci, ktore przysluguja ciezarnej, chocby wolne na badania i wizyty lekarskie, praca 4 godz przy komputerze i kilka innych, wiec nawet gdyby nie bedzie tak zle ;)

Madzik oczywiście, że nie musisz sugerować się tym co piszę, i możesz to sprwdzić, tylko może nie w iinspekcji pracy a w ZUS. Ja podtrzymuję swoją opinię: Zasiłek chorobowy W TRAKCIE TRWANIA URLOPU WYCHOWAWCZEGO jest niepłatny. Natomiast po jego zakończeniu /przerwaniu już w pierwszy dzień możesz iść na płatne L4, ponieważ do okresów wyczekiwania wlicza się przerwy spowodowane m.in urlopem wychowawczym, przepis mówi o tym wprost.:
    Rozdział 2
    Zasiłek chorobowy
    Art. 4.
    1. Ubezpieczony nabywa prawo do zasiłku chorobowego:
    1) po upływie 30 dni nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego – jeżeli pod-lega obowiązkowo temu ubezpieczeniu;
    2) po upływie 90 dni nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego – jeżeli jest ubezpieczony dobrowolnie.
    2. Do okresów ubezpieczenia chorobowego, o których mowa w ust. 1, wlicza się poprzednie okresy ubezpieczenia chorobowego, jeżeli przerwa między nimi nie przekroczyła 30 dni lub była spowodowana urlopem wychowawczym, urlopem bezpłatnym albo odbywaniem czynnej służby wojskowej przez żołnierza nieza-wodowego.

Amberla lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:07

Miru, sylwucha89, Cassie, futuremama, lys, Griszanka, zabka11, gosia.b, gagat82, Sana lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, ja nie jestem oblatana niestety tak dobrze w prawie pracy, a w końcu jej pracodawca skądś tę informację wziął. Tak mi się skojarzyło, jak widać błędnie :D
    Przytoczony przez Ciebie przepis nie zostawia wątpliwości.
    Aga super wiadomości, niech rośnie grzecznie nadal i nie przysparza mamie stresu :)

Aga89 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gratulacje :)

Aga89 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie siedzie i tworze liste wyprawkowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:20

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka! Mdlosci wrocily i znow ledwo zyje:-( wizyta usg dopiero 3 lutego:-( zwariuje do tego czasu.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Pozdrowionka
    Ciesze sie,ze wszystko ok! Gratuluje!

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i prosze o kciuki za moją dzisiejszą wizytę o 16:45

Cassie, Maniuś, gagat82 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ