X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie :) 2 tygodnie temu mój bąbelek miał 1,73 cm a dzisiaj 3,3 cm!!! Serduszko mocno bije, wszystko wporządku :) Życzę wszystkim takich wizyt :) Trzymam kciuki i czekam na info od Was :)
    Pozdrowionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:58

sylwucha89, zabka11, mamasia, euforia, Cassie, futuremama, lys, Maniuś, Zetka, gosia.b, Aga89, magda sz, Paula_071, Y, Sana lubią tę wiadomość

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie :) 2 tygodnie temu mój bąbelek miał 1,73 cm a dzisiaj 3,3 cm!!! Serduszko mocno bije, wszystko wporządku :) Życzę wszystkim takich wizyt :) Trzymam kciuki i czekam na info od Was :)
    Pozdrowionka
    No to super :-) "kawał"dziecia :-) ja mam wizytę w środę,ciekawe ile moje urosło :-)

gagat82 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Pozdrowionka

Ale Ci zazdroszczę, że widziałaś swoją Kruszynkę, ja muszę czekać jeszcze tydzień :( ostatnio mój bąbelek miał 1,45 cm zobaczymy ile urósł.

Dobrej nocy :)

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) zycze Wam milego i spokojnego dnia :)

gagat cudne wiesci :)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To był zły dzień. Tak zaczęła mnie boleć głowa, potylica, że nie byłam w stanie ruszyć głową. Jeszcze nigdy tak nie miałam, ból był nie do zniesienia. Mąż był w pracy, a ja leżałam nieruchomo przez 3,5 godziny przy otwartym oknie, było mi zimno, a za oknem hałasowała jeszcze jakaś koparka co wzmagało mój ból, a ja nie byłam w stanie go zamknąć. Mąż telefonicznie wezwał teścia, teściową (oboje lekarze) i moją mamę. Zrobili mi zimne okłady, wzięłam paracetamol i jakoś po godzinie wróciłam do życia. Nie wiem dlaczego tak mnie siekło, całe szczęście że zostałam w domu i nie poszłam do pracy...

Mi też ginekolog mówiła, żeby łykać kwas foliowy z jodem (jest taki specyfik, ale nie pamiętam nazwy). Ostatnio w sklepie znalazłam jednak Ustroniankę z jodem (napisane jest, że jest gazowana, ale to chyba jakaś pomyłka w nazwie), bardzo mi smakuje, więc zamiast tabletek popijam tą wodą.
    Ból potylicy to chyba wysokie ciśnienie?
    gagat82 gratuluję takiej dużej pociechy:) trzymam za resztę kciuki, moja wizyta 27 stycznia, ostatnio moje maleństwo miało 13 mm:)

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godz. 10 wizyta...
    Trochę się boję a z drugiej strony ciekawość jest silniejsza niż strach... Oby fikał i serduszko mocno biło...
    Trzymajcie kciuki proszę

Cassie, Maniuś, Zetka, magda sz, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Ofka a normalnie bede miala placone na zwolnieniu??
    No ja musialam pisac 30 dni przed rozpoczeciem ze chce wrocic do pracy
    Madzik, ja jeszcze zaciagnelabym jezyka w inspekcji pracy, zebys nie obudzila sie z reka w nocniku.
    Mnie sie wydaje, ze po wychowawczym, kiedy nie mialas wyplacanego wynagrodzenia i byl to okres bezskladkowy, nie beda mieli z czego wyliczyc sredniej. To jest chyba tak, jak z nowymi pracownikami, dopiero po przepracowaniu pelnego miesiaca jest podstawa do wyliczenia chorobowego, stad taka informacja.
    Jezeli mam racje, to w dniu, w ktorym przyjdziesz do pracy, zabierz ze soba zaswiadczenie o ciazy i beda musieli zapewnic Ci na ten czas wszelkie dogodnosci, ktore przysluguja ciezarnej, chocby wolne na badania i wizyty lekarskie, praca 4 godz przy komputerze i kilka innych, wiec nawet gdyby nie bedzie tak zle ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Pozdrowionka
    Piekne wiadomosci, jak te nasze maluszki szybko rosna :D
    MalaMyszko, szkoda nerwow, tez bedziesz miala dla nas radosne wiadomosci ;)

małaMyszka, gagat82 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mialam seanse senne. Snilo mi sie, ze pomimo, ze na kazdym usg bylo widac jednego maluszka, urodzilam bliznieta, chlopcow - Wojtusia i Tomusia ;) Po porodzie poszlam na spacer i zapomnialam o dzieciach. Na drugi dzien ranon zerwalam sie,i w panice pobieglam do lozeczka, bo maluchy nie dawaly o sobie znac, nie upominaly sie o jedzenie. A oni usmiechnieci od ucha do ucha, ze zebami :p Jeden mial calego czarnego zabka, okazalo sie, ze cos mu sie przykleilo do zabka, bo obgryzali wszystko co bylo w zasiegu ;)
    A pozniej snil mi sie kumpel ze szkoly podstawowej, ktorego nie widzialam z 10 lat - chyba, go zaraz poszukam na fb i sie do niego odezwe :)
    Milego dnia :)

Maniuś lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Godz. 10 wizyta...
    Trochę się boję a z drugiej strony ciekawość jest silniejsza niż strach... Oby fikał i serduszko mocno biło...
    Trzymajcie kciuki proszę

Kciuki zacisniete :)

Ja mam do wizyty jeszcze cale 3 tygodnie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagat to już wielkolud jest :) Cudowna wiadomość.
    małaMyszka oczywiście że trzymamy i czekamy na wieści :)
    Ja się cieszę, że przesunęłam ta wizytę bo 10 dni do wizyty brzmi lepiej niż 13 :D
    A wczoraj z kierowniczką załatwiałyśmy sprawy na mieście i wyciągnęła mnie na jedzenie. Śmiesznie to jest, bo ona jest w 4 miesiącu :D I tak idziemy, idziemy a ona nagle... "O jaaaa Ty wiesz jakie tu są pyszne hamburgery?" A ja w śmiech.
    No i poszłyśmy na jakieś fryty holenderskie, zapiekanki i w ogóle :D
    Jak ja mam zachciankę i się na oś rzucam, uważam za normalne bo przecież po prostu muszę to zjeść, ale nigdy nie myślałam o tym jak to z boku wygląda :D
    Teraz stwierdzam że nasi mężowie muszą mieć z nas niezły ubaw :D

Cassie, Maniuś, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, gagat82 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagat gratulacje :)

Mala Myszka, trzymam mocno kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:04

małaMyszka, gagat82 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Madzik, ja jeszcze zaciagnelabym jezyka w inspekcji pracy, zebys nie obudzila sie z reka w nocniku.
    Mnie sie wydaje, ze po wychowawczym, kiedy nie mialas wyplacanego wynagrodzenia i byl to okres bezskladkowy, nie beda mieli z czego wyliczyc sredniej. To jest chyba tak, jak z nowymi pracownikami, dopiero po przepracowaniu pelnego miesiaca jest podstawa do wyliczenia chorobowego, stad taka informacja.
    Jezeli mam racje, to w dniu, w ktorym przyjdziesz do pracy, zabierz ze soba zaswiadczenie o ciazy i beda musieli zapewnic Ci na ten czas wszelkie dogodnosci, ktore przysluguja ciezarnej, chocby wolne na badania i wizyty lekarskie, praca 4 godz przy komputerze i kilka innych, wiec nawet gdyby nie bedzie tak zle ;)

Madzik oczywiście, że nie musisz sugerować się tym co piszę, i możesz to sprwdzić, tylko może nie w iinspekcji pracy a w ZUS. Ja podtrzymuję swoją opinię: Zasiłek chorobowy W TRAKCIE TRWANIA URLOPU WYCHOWAWCZEGO jest niepłatny. Natomiast po jego zakończeniu /przerwaniu już w pierwszy dzień możesz iść na płatne L4, ponieważ do okresów wyczekiwania wlicza się przerwy spowodowane m.in urlopem wychowawczym, przepis mówi o tym wprost.:
    Rozdział 2
    Zasiłek chorobowy
    Art. 4.
    1. Ubezpieczony nabywa prawo do zasiłku chorobowego:
    1) po upływie 30 dni nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego – jeżeli pod-lega obowiązkowo temu ubezpieczeniu;
    2) po upływie 90 dni nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego – jeżeli jest ubezpieczony dobrowolnie.
    2. Do okresów ubezpieczenia chorobowego, o których mowa w ust. 1, wlicza się poprzednie okresy ubezpieczenia chorobowego, jeżeli przerwa między nimi nie przekroczyła 30 dni lub była spowodowana urlopem wychowawczym, urlopem bezpłatnym albo odbywaniem czynnej służby wojskowej przez żołnierza nieza-wodowego.

Amberla lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:07

Miru, sylwucha89, Cassie, futuremama, lys, Griszanka, zabka11, gosia.b, gagat82, Sana lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, ja nie jestem oblatana niestety tak dobrze w prawie pracy, a w końcu jej pracodawca skądś tę informację wziął. Tak mi się skojarzyło, jak widać błędnie :D
    Przytoczony przez Ciebie przepis nie zostawia wątpliwości.
    Aga super wiadomości, niech rośnie grzecznie nadal i nie przysparza mamie stresu :)

Aga89 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gratulacje :)

Aga89 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie siedzie i tworze liste wyprawkowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:20

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka! Mdlosci wrocily i znow ledwo zyje:-( wizyta usg dopiero 3 lutego:-( zwariuje do tego czasu.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat82 wrote:
    Pozdrowionka
    Ciesze sie,ze wszystko ok! Gratuluje!

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i prosze o kciuki za moją dzisiejszą wizytę o 16:45

Cassie, Maniuś, gagat82 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ