X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    mozna!!! to bylo glowne pytanie do gienkologa ;) on mi cala liste wymienil czego jesc nie wolno i jakich serow jesc nie wolno a ja sie go pytam blagalnym glosnem 'a mozarella???' a on do samego porodu ile tylko chce ;)

cassie tylko czy dobrze się zrozumieliscie? bo moze on myslał ze pytasz o ser mozarrella żółty, a jest jeszcze baby mozarella(biłe kulki) - i ta jeśli jest zrobiona ze swieżego mleka bawolic, to nie wolno.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    cassie tylko czy dobrze się zrozumieliscie? bo moze on myslał ze pytasz o ser mozarrella żółty, a jest jeszcze baby mozarella(biłe kulki) - i ta jeśli jest zrobiona ze swieżego mleka bawolic, to nie wolno.

A jak na tej białej mozzarelli w kulkach jest napisane ze jest z mleka pasteryzowanego, to można czy nie? Pasteryzacja chyba zabije bakterie?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzednije ciązy smarowałam sie Palmers i mam tylko kilka rozstępów na biodrach i pośladkach.
    na razie jeszcze się nie smaruję, ale wkrótce trzeba będzie zacząć.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    A jak na tej białej mozzarelli w kulkach jest napisane ze jest z mleka pasteryzowanego, to można czy nie? Pasteryzacja chyba zabije bakterie?

jeśli jest z mleka pasteryzowanego, to można :-)

Aga89 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to żeby niepasteryzowanego mleka nie spożywać bo mogą w nim bakterie. A jak jest pasteryzowane to spoko :)
    Przesunęłam USG na 23 (pt) żeby nie czekać do następnego pn. Zwłaszcza, że parę dni wcześniej mam ur, więc pewnie znajomi się będą chcieli spotkać i jak będzie wszystko ok to się pochwalimy :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a lekarz rodzinny moze przepisac luteine? Bo mi zabraknie do wizyty u ginekolog.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak typowo biala mozarella - jesli jest z mleka pasteryzowanego to zarowno duze kulki jak i moje ulubione male kulki mozna jesc ile sie chce.

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futermama, super, ze zobaczysz maluszka kilka dni wczesniej. Ja musze czekac az do 27, wizyta przesunieta o 1 dzien pozniej i nie u mojego lekarza tylko u innego. Troche sie uspokoilam jak poczytalam opinie o nim i doczytalam, ze jest specjalista od badan prenatalnych, ale jednak wolalabym mojego doktora :(
    Malgosiu, oczywiscie lekarz rodzinny nie powinien robic problemow z wypisaniem recepty.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymałam - juz mnie ssało w żołądku, zatem pobiegłam po sałatkę ziemniaczaną z lisnera i bagietkę- do tego jeszcze pomidor.

ach...pycha ;-) w końcu mi lepiej.
    tez tak macie ze szybko robicie sie głodne?
    przed ciązą to ja po sniadaniu podczas całego dnia w pracy zjadałam jedna , moze dwie kanapki plus kawa herbata i wystarczyło. potem obiad w domu ok.17.
    a teraz masakra...godzinę po posiłku znowu jestem godna i to włącza mi sie takie mega ssanie jakbym nie jadła cały dzień! :-0

Cassie lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    nie wytrzymałam - juz mnie ssało w żołądku, zatem pobiegłam po sałatkę ziemniaczaną z lisnera i bagietkę- do tego jeszcze pomidor.

przed ciązą to ja po sniadaniu podczas całego dnia w pracy zjadałam jedna , moze dwie kanapki plus kawa herbata i wystarczyło. potem obiad w domu ok.17.
    a teraz masakra...godzinę po posiłku znowu jestem godna i to włącza mi sie takie mega ssanie jakbym nie jadła cały dzień! :-0

Zabka ja mam dokładnie tak samo, godzinę po posiłku robie się nagle tak głodna że mi niedobrze.
    Ja najbardziej mam ochotę na sery pleśniowe, ale oczywiście ich nie jem bo wiem że nie można :(
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy znacie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia? Wydaje mi się że przez moje zaparcia, bolą mnie mocniej jajniki.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

ja tak mam praktycznie od samego początku. jak małe dziecko muszę jeść co 1-2 godziny bo zaczyna mnie ssac.

już po kolędzie, oczywiście nie obyło się bez głupoty z mojej strony, bo zapomniałam mu dać kopertę i później latałam po ulicy jak głupia żeby go dorwać. W innej sytuacji bym sobie darowała, nawet bym sie ucieszyła ze zaoszczędziłam parę złotych :P ale cukierków przyniósł malej wiec`mi tak głupio było...

na zaparcia nie mam metody, bo w sumie nie mam z tym problemu. Pamiętam tylko ze w pierwszej ciąży miałam zaparcia po Falviecie,a jak zmieniłam witaminy zaparcia mi przeszly

v40cu9h.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze sok z kiszonej kapusty pity na czczo pomaga lub gorąca woda z cytryna.Nie miałam okazji spróbować.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • gagat82 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja właśnie na rozstępy kupiłam sobie Palmer's Cocoa Butter, w sumie tylko na nim nie pisało, że od 4 miesiąca. Po posmarowaniu bardzo długo skóra jest nawilżona :) Koleżanka poleciła mu Mustele, mówi, że nie ma ani jednego rozstępu, ale smarowała się do końca nim. Wszystko fajnie, tylko cena tej Musteli jest dosyć wysoka.
    Ja dzisiaj o 18 mam wizytę, już nie mogę się doczekać! Ze uwagi na to, że miałam tego krwiaka kosmówkowego wizyty mam co 2 tygodnie. Super, bo często mogę sprawdzić czy wszystko ok, gorzej, bo kasa leci w kosmicznym tempie.
    Odezwę się wieczorem co i jak, a już 21 stycznia badanie prenatalne.
    Pozdrawiam dziewczyny i życzę tylko pozytywnych myśli :)

Cassie lubi tę wiadomość

xnw4pc0zxn34idh4.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia mi na zaparcia pomaga duża ilość wody mineralnej niegazowanej (2 litry) pełnoziarniste pieczywo kiwi i jabłka :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w kółko i krzyżyk raz biegunkę raz zaparcie,pewnie przez moje miksy jedzeniowe: śledzie, pozniej lody, jakiś kiszony, czekoladka, owoce itd.. Dziś wyjadam zapiekany ryż z jabłuszkami :)

A na rozstępy na razie używam tylko oliwki z Rosmana dla kobiet w ciąży- pachnie jak bobas:) od 4 miesiąca planuje zacząć używać Mustelę. Wiem że jest droga ale ja ma zapobiec to nie będę oszczędzać. Pytałam kolegi farmaceuty co jest z tego wszystkiego najlepsze i najczęściej wybierane - powiedział że Mustela bezkonkurencyjna mimo ceny...

Dziwna sprawa z tymi rozstępami, koleżanka przytyła 27 kg i ani śladu po ciąży, druga 25 i brzuch poszatkowany. Nie wiem od czego to zależy, na pewno nie od genów. Ciekawe czy pozniej wypalanie laserowo rozstępów boli jak depilacja laserowa. 2 lata na to chodziłam, przestałam jak zaczęliśmy się starać, efekty są ale nie takie jak bym sobie wyobrażała w przełożeniu na koszt tego koszmaru :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smarowalam brzuch a mam panterke:-(
    A na nadal nie umowilam sie na prenatalne:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam dzień śpiocha. Spałam po śniadaniu, po spacerze z psem... I czuję że jak zjem za chwilę obiad to znowu pójdę w kimono... Magda sz ja wczoraj trochę przegięłam z jedzeniem i dzisiaj rano też wylądowałam na kibelku...
    woda ostatnio mnie obrzydza wręcz...
    Nadrabiam szklanka soku, ale wiadomo też za dużo nie można...
    Niby najlepsza jest woda...
    No nic kobietki czas się wziąć za obiad...bo czuje głód...
    Musimy jakoś wspólnie zacząć pozytywne wątki. Też mam wrażenie, że jak już będziemy w "bezpiecznym" miesiącu to lepiej będzie wyglądał nasz sierpniowy wątek...
    Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, badania, maluszki i żeby było więcej dobrych informacji niż tych smutnych i przykrych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 07:39

Cassie, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o smarowanie to na razie używam kozie mleko... Bardzo dobrze się wchłania i nawilża...później pomyślę nad Palmersem albo innymi specyfikami

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    dołańczam do Sierpnia :) mój termin to 14-15 sierpnia :)

małaMyszka, lys, Amberla, Cassie, zabka11, Maniuś, Paula_071, gosia.b lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiadek leczo. 2 porcje już wchłonęłam :D

Cassie, gosia.b lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ