X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze kiedy każdej minie 12 tyg czyli bezpieczny czas pojawić ie się tu i będziemy razem przygotowywać się do porodu bo jak nie to każda konika w szanowna pupę dostanie :)

Aga89, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poszłam do pracy... Wczoraj może ze 3 razy wstałam z łóżka, bo tam się źle czułam. Obudzałam się o 3 i tak mi się kręciło w głowie, że nie mogłam spać. Ledwo żyję. Zadzwoniłam rano do szefowej, powiedziałam jej w końcu że jestem w ciąży, że ledwo żyję i nie dam rady przyjść. Była taka szczęśliwa, aż mi piszczała do słuchawki i serdecznie gratulowała. Bardzo to było miłe:) Ale czuję się tragicznie... Mąż zrobił śniadanie do łóżka i leżę...

ainer85 - tak w południe masz kolędę? Trzeba brać wolne by przyjąć księdza?

Właśnie w Dzień Dobry tvn mówili, że maj ma być chłodny i deszczowy, a lipiec i sierpień niemiłosiernie gorący. Ciekawe jak damy radę? Dobrze, że mój mąż się uparł i zamontował w mieszkaniu klimatyzację.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    kochana można mozzarelle w ciąży? bo mi język do tyłka ucieka, a ja głupia nie jem bo coś mi się obiło o uszy, że nie można!:P

Kochana można tylko musisz dokładnie sprawdzić etykietkę czy jest ona wyprodukowana z mleka pasteryzowanego ;) Bynajmniej ja tak słyszałam i zajadam się mozzarellą jak tylko najdzie mnie ochota :)

ainer85 lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka bardzo dziękuję, że o mnie pamiętasz jesteś nieoceniona :)

zabka11 bardo mi przykro.. Twoja babcia na pewno nad wami czuwa :)

Miru w pełni się z Tobą zgadzam :)

Zetka ja też zakupiłam bio-oil poprosiłam w aptece o preparat który można stosować w pierwszym trymestrze i dostałam właśnie to Pan w aptece stwierdził że jest na naturalnych składnikach i na pewno można stosować. Tylko jak wróciłam do domu i przeczytałam ulotkę okazało się że jest zalecany od 4 mc. Zastanawiałam się czy mimo wszystko nie zacząć go już stosować ale dałam sobie spokój do 4 mc już niewiele zostało więc zaczekam :) kupiłam sobie zwykłą oliwkę dla niemowląt i nią się teraz ratuje bo brzuch już bardzo widoczny :) koleżanka dwie ciąże stosowała tylko oliwkę i ma 1 rozstęp.

Dziewczyny zastanawiałam się ostatnio jak to jest ze śluzem.. na belly niby pisało że jego ilość powinna się zwiększyć tylko, że ja tego nie zauważyłam u siebie.. a nie chce szukać w google żeby głupot się nie naczytać :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia zgadza się mamy bardzo podobną sytuację i wierze, że tym razem obie będziemy się cieszyć naszymi maleństwami w sierpniu :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie juz mdlosci sie zmniejszaja;-) w koncu.
    Leginsy mam takie ciazowe bo kiedys w lidlu bylam i kupilam akurat wtedy ciezarna bylam hah.
    Dziewczyny przykro mi:-(jak czytam ze ktoras traci malenstwo to sie boje o swoje:-( to chyba normalne...

Właśnie w Dzień Dobry tvn mówili, że maj ma być chłodny i deszczowy, a lipiec i sierpień niemiłosiernie gorący. Ciekawe jak damy radę? Dobrze, że mój mąż się uparł i zamontował w mieszkaniu klimatyzację.[/QUOTE]
    Zazdroszcze! Ja mojego nie moge namowic bo twierdzi ze to drogi interes:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    kochana można mozzarelle w ciąży? bo mi język do tyłka ucieka, a ja głupia nie jem bo coś mi się obiło o uszy, że nie można!:P

mozna!!! to bylo glowne pytanie do gienkologa ;) on mi cala liste wymienil czego jesc nie wolno i jakich serow jesc nie wolno a ja sie go pytam blagalnym glosnem 'a mozarella???' a on do samego porodu ile tylko chce ;)

ainer85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piwnicy sufitowy wentylator (po przeprowadzce do Niemiec jeszcze nie odpakowany) bedzie mial okazje zawisnac na suficie ;)

maaadzik1207 lubi tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie poszłam do pracy... Wczoraj może ze 3 razy wstałam z łóżka, bo tam się źle czułam. Obudzałam się o 3 i tak mi się kręciło w głowie, że nie mogłam spać. Ledwo żyję. Zadzwoniłam rano do szefowej, powiedziałam jej w końcu że jestem w ciąży, że ledwo żyję i nie dam rady przyjść. Była taka szczęśliwa, aż mi piszczała do słuchawki i serdecznie gratulowała. Bardzo to było miłe:) Ale czuję się tragicznie... Mąż zrobił śniadanie do łóżka i leżę...

ainer85 - tak w południe masz kolędę? Trzeba brać wolne by przyjąć księdza?

Właśnie w Dzień Dobry tvn mówili, że maj ma być chłodny i deszczowy, a lipiec i sierpień niemiłosiernie gorący. Ciekawe jak damy radę? Dobrze, że mój mąż się uparł i zamontował w mieszkaniu klimatyzację.

a łazi od 10:00 do 16:00, no dziwnie tak. Jak mieszkałam w moim miescie rodzinnym to normalnie dopiero od 16:00 chodzili, a tu wszystko jest pokręcone ale co się dziwić w końcu to Wąchock :P

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    mozna!!! to bylo glowne pytanie do gienkologa ;) on mi cala liste wymienil czego jesc nie wolno i jakich serow jesc nie wolno a ja sie go pytam blagalnym glosnem 'a mozarella???' a on do samego porodu ile tylko chce ;)

a powiedz co z łososiem wędzonym ?bo też już głupieje. są takie co wyglądają na lekko surowe, ale ja preferuje takie zawijane ze szpinakiem co się na wagę kupuje, chyba można je?

v40cu9h.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, jak u mnie będzie z rozstępami.
    Ja generalnie mam predyspozycje do rozstępów (sucha skóra, wrażliwa, mało elastyczna) i mam już bardzo pokaźny pakiet rozstępów na udach i pośladkach, mimo że jestem szczupłą osobą. Tak, mi zostało z czasów dojrzewania, gdy waga skakała mi to 2 kg w górę to 2 w dół i tak na okrągło.
    Mam balsam przeciw rozstępom "Dzidziuś", ale zapach mnie odpycha. Kupiłam też specyfik z Lirene, ale do stosowania od 4 mca. Czy ten BIOOIL, o którym wspominacie jest wart uwagi? Tak czy siak, wiem że będę mieć rozstępy tragiczne bo tak już mam, ale chcę to jakoś zminimalizować na tyle, na ile jest możliwość.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    a powiedz co z łososiem wędzonym ?bo też już głupieje. są takie co wyglądają na lekko surowe, ale ja preferuje takie zawijane ze szpinakiem co się na wagę kupuje, chyba można je?

Powiem Ci co mi lekarz powiedzial:
    zadnej surowej ryby, tunczyka, lososia! nie wolno
    zadnego surowego miesa, tatara, pasztetu, metki
    salami
    wszystkie niepasteryzowane sery, wszystkie plesniowe sery
    ryb ala sushi abolutnie nie
    wiadomo zadnego alkoholu

lys rostepy to tez sprawa genetyczna. Ja w pierwszej ciazy 'zlapalam' (nie wiem jak to okreslic nabylam?) po 5 rozstepow na posladkach - 9 lat pozniej nie ma po nich sladu.
    W drugiej ciazy nie wyskoczyl mi ani jeden.
    Nigdy niczym sie nie smarowalam bo ja sie ogolnie nienawidze czymkolwiek smarowac.
    Znam dziewczyny z bliskiego otoczenia ktore sie zarowno smarowaly i nie smarowaly i zarowno jedne jak i drugie maja rozstepy.
    Rowniez dziewczyny ktore w ciazy nigdy jeszcze nie byly, sa szczuple nigdy grube nie byly i tez je maja.
    Wg mnie z rostepami jest jak z loteria, albo Ci sie przytrafia albo nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 11:42

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Zastanawiam się, jak u mnie będzie z rozstępami.
    Ja generalnie mam predyspozycje do rozstępów (sucha skóra, wrażliwa, mało elastyczna) i mam już bardzo pokaźny pakiet rozstępów na udach i pośladkach, mimo że jestem szczupłą osobą. Tak, mi zostało z czasów dojrzewania, gdy waga skakała mi to 2 kg w górę to 2 w dół i tak na okrągło.
    Mam balsam przeciw rozstępom "Dzidziuś", ale zapach mnie odpycha. Kupiłam też specyfik z Lirene, ale do stosowania od 4 mca. Czy ten BIOOIL, o którym wspominacie jest wart uwagi? Tak czy siak, wiem że będę mieć rozstępy tragiczne bo tak już mam, ale chcę to jakoś zminimalizować na tyle, na ile jest możliwość.

Moja bratowa jak się tylko dowiedziała, że jest w ciąży zaczęła się smarować tym: www.doz.pl/apteka/p56069-Palmers_Cocoa_balsam_przeciw_rozstepom_250_ml, a jak pojawił się brzuch to 2 razy dziennie. I nie ma żadnego rozstępu. Właśnie przeglądam strony i będę zamawiać.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszcie co jeszcze polecacie/ poleca znajoma itd.
    Ja na 100% będę te rozstępy miała, kwestia tylko jak duże. U mnie nie ma mowy o nie smarowaniu ciała balsamem. Mam taką suchą skórę, że jak się schylam to skóra na plecach mnie ciągnie i muszę smarować wybrane partie ciała kilka razy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys, ja mam podobnie jak Ty. Tez mam rozstepy, a na wewnetrznej stronie ud, to takie okropne czerwone buuuu. Moze kup sobe balsam neutrogeny i smaruj sie dwa razy dziennie jak bedzie potrzeba. Swietnie nawilza. Ja smaruje sie zamiennie neutrogena sensitive i olivka nivea baby. Jedno i drugie nakladam na mokra skore, musze powiedziec, ze juz po tygodniu byla super nawilzona i nawet jak sie myje, to czuje kolosalna roznice, no i mam wrazenie, ze te wstretne czerwone tez nieco zbladly. Jak brzuch zacznie szybciej przyrastac, to jeszcze dokupie sobie krem na rozstepy Mustella.A jak na razie jestem bardzo zadowolona z obecnego zestawu ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie ma racje , to jak w loterii. Moja znajoma w okresie dojrzewania była cała poorana, dosłownie cala ramiona, biust, uda, pośladki, plecy brzuch. a w dwóch ciążach już ani jeden jej nie wyszedł. Ja w ciąży z córa smarowałam się od początku mustella, ale od 40 tyg leżałam na patologii przez 2 tyg i tam już mi się nie chciało, bo myślałam że lada dzień urodzę :P i mi wylazły dziady na boczkach i udach od wewnątrz i zewnątrz. Brzuch najdokładniej smarowałam i w sumie mam czysty tylko te boczki , ale tragedii nie ma :) moja mama z kolei ma na brzuchu dużo.

v40cu9h.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar kupić kilka specyfików :D w końcu od przybytku głowa nie boli. Ja mam rozstępy białe, zabliźnione, najgorzej pośladki, wygląda to masakrycznie. Ale kwestie kompleksów minęły dawno temu wraz z wiekiem dojrzewania i śpię spokojnie ;) Kiedyś pewnie się wybiorę na jakieś zabiegi laserowe czy coś, ale to kiedyś.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jakis maly nieporzadany rozstep wyskoczy to zawsze mozna zakryc go tatuazem ;)
    Rozstepami najmniej sie przejmuje ;)

• Miru Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie idzie rozstępy zlikwidować kwasami. Tak ja twarz się rób tak i rozstępy. Płytkie po jednym razie głębokie po 3.
    Ja się smaruje oliwka w żelu o jest ok.ale jak będzie dalej....

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys mi bio-oil dwie dziewczyny polecały i Pan w aptece również jego żona go używała. Ja również mam skłonność do rozstępów najwięcej mam na plecach od szybkiego rośnięcia.. jak trafisz na coś jeszcze godnego uwagi napisz chętnie skorzystam :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ