X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś u mnie tez wizyta 3.02 :-( a juz vym chciala podejrzec malenstwo:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Właśnie zwlekłam się z łóżka. Wczoraj mąż o północy skoczył do Maca, bo od kilku dni mówiłam o frytkach, no i kupił cały zestaw frytek, kanapki, colę. Ja przed ciążą w zasadzie w ogóle nie jadłam takiego żarcia bo nie lubię i mi po tym a'la mięsie niedobrze, no ale taka ochotę na te frytki miałam, że szok. No i zeżarłam - frytki, kanapkę, colę. Tak tak zeżarłam, nie zjadłam. Wystarczyło pół godziny by odczuć, że mi źle i ciężko i niedobrze. W nocy standardowo kilka razy na siku wstawałam, i tak koło 5 to myślałam, że będę wymiotować. Na szczęście wypiłam dużo wody i przespałam. Jednak pewne rzeczy się nie zmieniają - takie śmieciowe jedzonko nie dla mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 11:21

9f7jtv73juycdhvl.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka to jesteśmy na tym samym etapie:)
    Co do wagi to wcześniej mi leciała w dół, jakiś 2,5kg teraz już powoli wraca. Chociaż dawno się nie ważyłam, ale na pewno przybyło patrząc na mój brzuch.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Tak ja tez mam gazy i wzdecia, zwlaszcza jak leze - masakra, moj sie juz z tego smieje ;)

Do wc wstaje jak w zegarku co 2 godziny.

Migotka mam 1,5kg na plusie ale to wszystko w cyckach siedzi ;)

Manius ja musze czekac do 9.02

lys ale masz smaki ;)

U mnie nie ma dnia bez pomidora, zoltego sera i mozarelli - sniadanie bez tego to czysta porazka. A jak zjem czuje sie taka jakas dziwnie szczesliwa ;)
    Dzisiaj w nocy obudzilam sie o 2 i 2 godz nie moglam zasnac, potem maz wstawal do pracy i ja zasnelam. Budzika rano nie slyszalam i malo brakowalo zeby syn zaspal na autobus szkolny...

futuremama wrote:
    Ja ze spaniem mam problem codziennie się budzę koło 2 (zazwyczaj jak już patrzę na zegarek to jest 2:20 mniej więcej :D ) i biję z myślami - iść do wc czy nie. Po chwili w końcu ruszam tyłek a jak się kładę z powrotem to jestem głodna, jest mi niedobrze i nie mogę zasnąć.
    Czyżby moje dziecko planowało się urodzić o 2 w nocy? Hahaha kolejny przesąd :D

Ty sie smiej, ja budzilam sie codziennie o 4.30 prawie przez cala ciaze i nie moglam do rana zasnac - moj syn urodzil sie rowno 4.30 ;)

lys lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Dziś tfu tfu jest trochę lepiej, wstałam pół godziny temu więc ciężko mi jeszcze stwierdzić. Zamiast wymiotów była mała biegunka. Dzwoniłam wczoraj do lekarza powiedział że to jest niestety normalne, że "poranne" mdłości trwają do 16-17 i że jak do końca dnia nic nie uda mi się zjeść ani wypić to na izbę przyjęć. Mąż kupił mi soczek i bułeczki, jakoś udało mi się zjeść bułki, wypiłam herbatkę z 3 łyżkami cukru (fuj zwykle w ogóle nie słodzę). Oczywiście ile się nagadał że on pracuje, w domu nic nie zrobione i jeszcze musi skakać wokół mnie...Powiedziałam tylko że nie znam większego egoisty i chama i że jak z nerwów przez niego coś się stanie dziecku nigdy mu tego nie wybacze. Chciałam wtedy zadzwonić do lekarza żeby wziął mnie do siebie na oddział a głupek niech się pomartwi o mnie. Potem przyszła koza do woza z przeprosinami (pewnie widział że szykuje mu wyprawkę do spania na kanapę).
    Dziś rano też przepraszał i dzwonił kilka razy budząc mnie.. za radą jego siostry zlewam go jak się da. Jak będę dziś zle się czuła to zadzwonię po karetkę i niech mnie pózniej szuka po szpitalach :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda ojjj ja wierze ze jest Ci ciezko no ale facet jak facet czasem palnie i nie pomysli.
    Z drugiej strony kroplowka by Ci sie po tym wszystkim przydala. Martwie sie ze sie odwodnisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wzielam nospe przed spaniem. Dzisiaj jest duzo lepiej. Ale i tak klucia czy lekkie bole co jakis czas sie pojawiaja.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko wynosi się z domu, mąż nie miał supr wzorców i dlatego czasem zachowuje się dziwnie. Wiem że nie mogę aż tak go za to winić bo nie miał gdzie się nauczyć pewnych nawyków ale zwracam mu uwagę żeby wiedział że nie tędy droga.
    Zjadłam bułeczkę z masłem, herbatkę z cukrem i na razie jest ok. Nie mam takich zawrotów jak wczoraj.
    Zrobiłam test płci z obrączki i wychodzi dziewczynka :D z chińskiego chłopak, coś w tej obrączce jest bo przed ciążą jak koleżanka mi wróżyła wyszło że najpierw będzie dziewczynka, pózniej synek i trzeciego już nie będzie, teraz powtórzyłam wróżbę i wyszło mi tak samo :)
    Aaa miałam piękny sen, byłam na usg i CRL wynosiło 5cm, maluszek tak mi machał rączkami :)

Dziewczyny jak w nocy jest Wam niedobrze spróbujcie położyć na żołądek coś ciepłego i delikatnie przycisnąć- nawet ciepłą dłoń. Żołądek trochę wyżej jest niż był ale poczujecie ulgę, przestało mi burczeć i tak zasnęłam

Cassie lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdasz coś jest z tym ciepłem, ja męża rękę zabieram i kładę sobie na brzuch. Ale i tak swoje muszę się pokręcić.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz mi yez wrozyli kiedys mialam miec syna potem corka i brak trzeciego. A Tu mam dwoch przystojniakow i trzecia ciaza:-)

Mi kalendarz dobrze pokazal dwa razy terqz pokazuje dziewuche wiec czekamy na usg:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z obraczki kupe lat temu juz mi wychodzilo syn, syn, corka - koniec.
    I ja tez sie na dziewczynke czuje bo ta ciaza od samego poczatku jest zupelnie inna niz dwie poprzednie z chlopakami.

Powiem Wam ze z poczatku nie chcialam znac plci - taka niespodzianka na porodowce. Ale wczoraj bedac na pierwszych dzieciowych zakupach zalowalam ze jeszcze nie wiem bo moglabym poszalec z kolorkami.
    Mimo wszystko kupilam wszystko w neutralnych kolorach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tego wychodzi dziewczynka

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Ja dziś miałam koszmarną noc.. najpierw nie moglam zasnąc bo bolał mnie brzuch a no-spa mi się skończyła, do tego straszne mdłości i zgagę miałam, co 5 minut latałam siku... później jak udało mi się zasnąć to znów jakieś straszne sny miałam m.in. że poroniłam... i podobno gadałam przez sen :D

Teraz nie jest żle, w Warszawie piękna wiosenna pogoda, właśnie wróciłam z zakupów. Szef kuchni na obiad serwuje dziś zupę pieczarkową :D niestety w moim koszyku znalazły się jeszcze mniej zdrowe rzeczy :D Nie mogłam się oprzeć Cheetosom serowym... jak wracałam już ze sklepu to o niczym nie myślałam jak tylko o tym że wróce do domu i je schrupie :D

Miłego dnia moje drogie :)

Cassie lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    dzis odchorowuje wszystkie ostatnie przeżycia-peka mi glowa smaruje sie amolem i leżę. Wczoraj o 23 wróciliśmy z pogrzebu babci.
    nie jestem w stanie przeczytac was, ale zalaczam zdjęcie mojej dzidzi z wtorkowej wizyty:20150115-101533.jpg

futuremama, Aga89, magda sz, lys, małaMyszka, sylwucha89, gosia.b, Cassie, Y, mamasia, Aska87, Paula_071, gagat82, Sana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Wczoraj do 22 zwijalam gołąbki - przez Was.
    Na jadłam się ze szok. Dziś Rano Dołożył I Czuje Się Świetnie.
    Brzuch mam siny od zastrzyków :( skóra boli nawet ubrania drażnią.
    Mi wyszło z chińskiego dziewczynka.
    chociaż od początku obstawialismy chłopca to wszystko nam jedno. Byle Zdrowe :)
    Chociaż ostatnio często pojawia się myśl że to będzie ona ♥

Cassie lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was jest z Białegostoku ?

W naszą rocznice slubu bede w 23tc, planujemy w ten dzień jechac na usg3d :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u siebie dosyć duży brzuszek... to chyba za szybko na taki rozmiar... wcześniej mogłam złapać sadełko a teraz twardy się zrobił...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko- mysle ze to normalne :) Popatrz sobie brzuszki w 20tc- dość pokaźne :) Wiec ten brzuszek musi do takich rozmiarów dorosnać:) Ja tez mam sporo wiekszy niz przed ciążą. Jak leżałam mialam zupełnie płaski brzuch,a jak teraz leże to mam górke :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:20

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam malutki brzuszek :(, a chciałabym mieć większy :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy lekarz rodzinny internista może wystawić zwolnienie z kodem B? Np jak normalnie pracuje, tylko będę przeziebiona i wizyty u gina akurat w tym czasie nie mam.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ