X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu Miru, ale emocje :) Daj znac jak poszlo jak tylko znajdziesz chwile i bedziesz miala sile :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia- Dominisia jest śliczniutka :)

Magd gratulacje :) Czekamy na więcej informacji :)

Miru powodzenia :) TYlko mogę się domyślać jakie to emocje :) Jak tylko dojdziesz do siebie daj znać :)

Niecierpliwa już nie długo i TY będziesz miała Juleczkę przy sobie :) Patrząc na Twój nick to i tak jak na razie jesteś spokojna :P

Paula ja się zorientowałam w zeszłym tygodniu że wróciło "Pytanie na śniadanie" i się ucieszyłam bo wreszcie mam co oglądać do śniadania :)

Maniuś kciuki zaciśnięte :)

małaMyszko ja na moją rogówkę w salonie też już patrzeć nie mogę. Mamy ją od dwóch lat i działa mi mega na nerwy ale stwierdziłam że na razie nie opłaca się jej wymieniać bo za jakiś rok Natalcia swoimi malutkimi rączkami ją upiększy, w między czasie może pojawi się na niej jakieś jedzonko albo siusiu. Tak więc na razie zamawiam pranie tapicerki a wymienimy ja za jakiś czas :P

Kochane mam do Was dwa pytania :)
    Po pierwsze jakich podpasek będziecie używać już w domu? Wiem że powinny być chłonne i bawełniane, a jakiej dokładnie firmy bo ja się na tym całkowicie nie znam. Always może być?

A po drugie to pytanie do dziewczyn które już walczyły z rostępami. Niestety nie udało mi się ich uniknąć w ciąży i wyskoczyły mi na biodrach i udach. Zaraz po rozwiązaniu chce się poważnie za to zabrać żeby je jak najbardziej zminimalizować, macie jakieś sprawdzone sposoby? Błagam o pomoc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 10:28

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam sie do pytania o walkę z rozstepami niestety mam na piersiach i z prawej strony brzucha :-( :-( wiem ze na blizny maść cepan ( sprawdzilam sama na bliznie po oparzeniu ) ale najpierw trzeba je splycic i muszą wyblaknac ehhh

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    My na poródowce :)
    Za chwil kilka cc jestem 2-3 w kolejce. Masakra jeszcze dziś zobaczę mojego synka :)
    Cudownie, już się nie mogę doczekać :-)

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miru trzymaj się, jak fajnie już dzisiaj będziesz tulić synka :)
    Małgosia Dominisia jest sliczna <3
    Maniuś trzymam kciuki, daj szybko znać jaki już duży synuś :)
    My wizytę mamy za tydzień we wtorek i też nie mogę się już doczekać.
    Niecierpliwa już coraz bliżej, jak miło się czyta takie wiadomości :)

małaMyszka, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co prawda ja nie mam zadnych rozstepow ale moj brat podczas chemii tyl I chudl I sie porobily rozstepy. Pomogl Bio Oil jest rewelacyjny. W Polsce tez chyba jest.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wracam z laboratorium. Zrobilam wyniki przed cc. Polecialam jeszcze na oddzial zapytac co wziac dla malej po porodzoe i dla siebie i jestem w szoku. Tylko i wylacznie chusteczki nawilzane szok. Nawet podkladow nie musze . Beda na mnie czekac w srode o 10. Boze dochodzi to do mnie a tak mnie zgaga meczy, zle sie czuje chyba stres i przemeczenie ile mozna nie spac?!

Ewa123, Laura, małaMyszka, Lady Savage, niecierpliwa, Maniuś, zabka11, mamasia, sylwucha89, gosia.b, jesslin87 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Laura Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czym smarowałyście się na rozstępy??

Ja na początku do 4 miesiąca oliwką a od 4 m balsamem z Ziajki.
    Smarowałam i smaruję jeden raz dziennie po kąpieli piersi i brzuszek i jak na razie nie widzę nic.....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer Wszystkiego Najlepszego!
    A dzisiaj mój imieninkowy dzień jest :) chociaż bardziej uznaję urodzinki ;)

małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - super, że już lepiej, z dnia na dzień będzie łatwiej, jestem pewna. Ainer i Laura - wszystkiego najlepszego! Malagosia córeczka jest cudowna :) Miru, ale emocje :) przeżywam z Tobą :) czyli w tym tygodniu jeszcze Rybka i niecierpliwa? No i może jakiś bonusowy bobasek się urodzi (Córcia, liczę na Ciebie :P)?

małaMyszka, Laura, KasiaeN., zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje sie Bi-Oil (w PL widzialam go w Rossmanie).

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ainer Wszystkiego Najlepszego!
    A dzisiaj mój imieninkowy dzień jest :) chociaż bardziej uznaję urodzinki ;)
    Ja też dzisiaj obchodzę imieniny!

Najlepszego Kochana!!!

Laura, KasiaeN., Paula_071, Maniuś, zabka11, mamasia, ainer85, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rozstępy tez używam ziaja, póki co nie mam żadnego mimo że mam tendencje (po dojrzewaniu miałam mnóstwo pamiątek, piersi, uda, pośladki, biodra :/). A brzuch póki co bez pasków. Cepan tez używałam po operacji, ale przez chwile bo nie byłam w stanie. Wali na kilometr cebula, mnie na wymioty brało :P

Ewa123
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny a czym smarowałyście się na rozstępy??

Ja na początku do 4 miesiąca oliwką a od 4 m balsamem z Ziajki.
    Smarowałam i smaruję jeden raz dziennie po kąpieli piersi i brzuszek i jak na razie nie widzę nic.....

Ja od samego początku smarowałam się dwa razy dzienni Palmersem na zmianę z Ziajką. Mniej więcej od połowy 6 miesiąca po każdej prysznicu na mokrą skórę nanosiłam oliwkę z Rossmana a po zberaniu wody ręcznikiem na to nanosiłam balsam Palmers albo Ziajkę. Bardzo dużo nie przytyłam bo ok 12-13 kg, pije ok 2 litrów wody dziennie. Także chyba z góry już byłam skazana na rozstępy. Nie mam co już płakać nad rozlanym mlekiem :P Teraz muszę zadbać żeby były jak najmniej widoczne :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja też dzisiaj obchodzę imieniny!

Najlepszego Kochana!!!
    Myszeczko Najlepszego! :)

Dziękuję Ewa :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ja od samego początku smarowałam się dwa razy dzienni Palmersem na zmianę z Ziajką. Mniej więcej od połowy 6 miesiąca po każdej prysznicu na mokrą skórę nanosiłam oliwkę z Rossmana a po zberaniu wody ręcznikiem na to nanosiłam balsam Palmers albo Ziajkę. Bardzo dużo nie przytyłam bo ok 12-13 kg, pije ok 2 litrów wody dziennie. Także chyba z góry już byłam skazana na rozstępy. Nie mam co już płakać nad rozlanym mlekiem :P Teraz muszę zadbać żeby były jak najmniej widoczne :)
    Ja mimo wagi 52 miałam troszkę brzuszka ;) przed ciążą i pewnie on mnie uratował przed rozstepami.
    Aż się boję co będzie teraz po porodzie czy aby ten brzuszek nie był jeszcze większy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 11:08

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• olinka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w koncu co chyba u mnie ruszyl. Czekam na wyniki crp jak wysoki bedzie to jutro rozwiazujom ale jeszcze nie wiem czy cc czy sn. Czekamy..

małaMyszka, KasiaeN., Laura, Cassie_DE, Lady Savage, niecierpliwa, Paula_071, zabka11, mamasia, sylwucha89, Maniuś, lys, gosia.b, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Ellena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstepow to ja nie mam ale kolezanka ma i na rozstepy podczas ciazy Bio Oil a po jakis zabieg u kosmetyczny. Jakis tak zluszczajacy... duzo nie zaplacila a po 3 zabiegach byl fajny efekt. Widac je lekko ale nie sa ciemne i takie duze.

małaMyszka, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru i wszystkie dziewczyny majace w tym tyg cc trzymam kciuki ;)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam rossmanowskiej oliwki do brzcha,narazie (odpukac) nie mam ani 1 rozstepu,przybralam.na wadze 11kg,mysle ze to genetyczne uwarunkowane, moja kolezanka mimo smarowania jakimis drogimi specyfikami,przybrania na wadze 8kg ma brzuch jak zebra..ogrom rozsptepow, a druga znajoma +25kg,zadnego smarowania-jeden rozstep na piersi.
    U mnie nie ma pewnie dlatego bo moja mama nie miala po ciazy,mamy siostra tez nie i babcia tez,wiec odziedziczylam te szczescie po nich:)
    Chociaz jeszcze nie moge sie cieszyc bo czasami w ostatniej chwili wyjda..

Ainer zaraz zrobie zdjecie tego stanika:)

małaMyszka, KasiaeN., jesslin87, ainer85 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ