SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to jestem panikara bałam się nawet lewatywy. ..ale leży obok łaska która ma cc przede mną a tak płacze bo zakładali jej wenflon...a jak darla pizde przy znieczulenie o boże dwa razy chciałam wstać i uciec...
Ewa123, Zetka, Cassie_DE, małaMyszka, Paula_071, zabka11, lys, 0na88, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Myszka - najlepszego
to prawda, niestety jak mają wyjść to i tak wyjdą. Mojej koleżance dzień po porodzie wyszły i to tak, że ma poorany brzuch. A w ciąży ani jednego nie miała. Także pamiętajcie posmarować brzuch pp porodzie tez, nie wiem czy to coś pomoże, ale dla spokoju sumienia chociaż
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
witamy,
mi włąsnie w ostatnich 4 tyg strasznie wyszły rozstepy na brzuchu, smarowałam bo swedział mnie okropnie ale nie pomogło, teraz szukam czegos zeby smarować teraz, wiem, że nie znikną ale może chociaż troszke zblednąmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ellena wrote:LasySavage - a dlaczego teraz oddanie moczu nie mialoby miec sensu ?? Zastanawia mnie to bo ja czesto tak robie. Rano chce mi sie siku- sikam bo nie chce mi sie myc przed oddaniem itp... dopiero jak docelowo wstaje to ide pic wode a pozniej ide sie myc i oddawac mocz. Gin mi tak mowil. I nigdy nie wyszly mi jakies bledne pomiary.
bo moja właśnie gin mówiła że musi być mocz poranny, mocz pierwszy to ja rozumiem taki po przebudzeni i siku. Ale trudno teraz o taki jak co godzinę się człowiek budzi na siku. -
Miru wrote:Ja to jestem panikara bałam się nawet lewatywy. ..ale leży obok łaska która ma cc przede mną a tak płacze bo zakładali jej wenflon...a jak darla pizde przy znieczulenie o boże dwa razy chciałam wstać i uciec...
Miru mnie akurat to nie dziwi, że płakała przy wenflonie. Dla mnie lewatywa jest w ogóle nie straszna, a wenflon tragedia. Ostatnio próbowali mi założyć wenflon 5 razy i za każdym razem żyła pękała, musieli zawołać pielęgniarkę z anestezjologii, żeby mi założyła i dopiero wtedy się udało. I powiem Ci, że też płakałam. -
Ja nie miałam żadnego rozstępu do połowy 7 miesiąca. Potem jak zaczęły się robić to hurtowo.Też nie przytyłam dużo - 11 kg.Myślę, ze to jest tak jak Karolina pisze, jeśli ma się tendencję to choćby nie wiem co i tak się pojawią. Najpierw smarowałam się Ziają, potem Palmersem, potem mustelą i na końcu pharmaceris- no i niestety nadal są. Na cycki nakładam serum z Lirene i póki co rozstępów nie ma. Moja koleżanka farmaceutka poleciła mi maść na blizny, ale to dopiero po ciąży i po karmieniu.
Zmobilizowałam się do ugotowania obiaduZ resztki wczorajszego rosołu zrobiłam pomidorówkę z makaronem a na drugie kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, nawet pranie wstawiłam i zabiream się teraz za przebranie pościeli
i znów jakieś siły nadprzyrodzone
upałów nie ma od razu chce się życ
Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agaata wrote:Miru mnie akurat to nie dziwi, że płakała przy wenflonie. Dla mnie lewatywa jest w ogóle nie straszna, a wenflon tragedia. Ostatnio próbowali mi założyć wenflon 5 razy i za każdym razem żyła pękała, musieli zawołać pielęgniarkę z anestezjologii, żeby mi założyła i dopiero wtedy się udało. I powiem Ci, że też płakałam.
-
Mi też ostatnio powychodzily rozstępy, a już myślałam że mnie ominie.cała ciążę się smarowalam bio Oil i balsamami przeciw rozstępom. Ale już miałam rozstępy (spore wahania wagi) i znikały zawsze.
Magd gratuluję!
Miru trzymamy kciukasy!
Za każdym razem wejście na forum wywołuje duże emocje, czy są juz kolejne maluszki?
U nas chłodno i od razu więcej energii. Biorę się za pranie i musze zrobić dziś kopytka bo narobilyscie mi ochoty ☺KasiaeN., jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Mam pytanie co do herbatki z liści malin, dorwałam dzisiaj takową, ale ile tego trzeba dziennie pić i z ilu łyżek zaparzać. I mogę już zacząć 25 dni przed terminem ?
Lady, mi położna powiedziała, że najwcześniej od 37 tc i po skończonym 37 tygodniu można łykać olej z wiesiołka. -
Aga89 wrote:Małgosia- Dominisia jest śliczniutka
Magd gratulacjeCzekamy na więcej informacji
Miru powodzeniaTYlko mogę się domyślać jakie to emocje
Jak tylko dojdziesz do siebie daj znać
Niecierpliwa już nie długo i TY będziesz miała Juleczkę przy sobiePatrząc na Twój nick to i tak jak na razie jesteś spokojna
Paula ja się zorientowałam w zeszłym tygodniu że wróciło "Pytanie na śniadanie" i się ucieszyłam bo wreszcie mam co oglądać do śniadania
Maniuś kciuki zaciśnięte
małaMyszko ja na moją rogówkę w salonie też już patrzeć nie mogę. Mamy ją od dwóch lat i działa mi mega na nerwy ale stwierdziłam że na razie nie opłaca się jej wymieniać bo za jakiś rok Natalcia swoimi malutkimi rączkami ją upiększy, w między czasie może pojawi się na niej jakieś jedzonko albo siusiu. Tak więc na razie zamawiam pranie tapicerki a wymienimy ja za jakiś czas
Kochane mam do Was dwa pytania
Po pierwsze jakich podpasek będziecie używać już w domu? Wiem że powinny być chłonne i bawełniane, a jakiej dokładnie firmy bo ja się na tym całkowicie nie znam. Always może być?
A po drugie to pytanie do dziewczyn które już walczyły z rostępami. Niestety nie udało mi się ich uniknąć w ciąży i wyskoczyły mi na biodrach i udach. Zaraz po rozwiązaniu chce się poważnie za to zabrać żeby je jak najbardziej zminimalizować, macie jakieś sprawdzone sposoby? Błagam o pomocAga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Dziewczyny czy macie jakieś miękkie buciki dla dzieci? Jeśli tak to jaki rozmiar?
hmm trudno powiedzieć na buciach nie pisze, ja mam 5 par, jak kupowałam w sklepie to prosiłam takie buciki dla noworodka. I kobieta wystawiła kilkanaście różnych różniastychmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja. Noc koszmarna. Antybiotyk dziala, odrywa sie, ale bol zeber i plecow jakiego nie czulam chyba nigdy. przesiedzialam cala noc bo nie moglam sie polozyc. Jeszcze mi paracetamol wpadl pod lozko kurwa jego mac. Ryczalam pol nocy. Ale rano z h na h coraz lepiej. Mama m. pomaga, codziennie sprzata, robi wszystko a przy okazji wykancza mnie nerwowo.
Mowie Wam jak cc tak boli jak mnie wczoraj to mam przejebane.KasiaeN., Zetka, zabka11, magda sz, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Mam pytanie co do herbatki z liści malin, dorwałam dzisiaj takową, ale ile tego trzeba dziennie pić i z ilu łyżek zaparzać. I mogę już zacząć 25 dni przed terminem ?
Z tego co pamiętam to pisałaś, że u Ciebie ciężko jednoznacznie stwierdzić dokładny termin poczęcia, więc ja bym nie ryzykowała piciem tych liści mali i przedwczesnym porodem. Szkoda dzieciątka, jak chce to niech siedzi w brzuchu.
Najlepszego solenizantki i jubilatki:)niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny