SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Olinka- zatem trzymamy kciuki zeby juz akcja poszla!
Malamyszka- ja mam trzy pary, dostalam, sprawdzilam rozmiar -18.to sa takie szmatkowe, miekkie butki z ABS.
Ofka- dobrze ze antybiotyk dziala, a tesciowej gadanie jednym uchem wpuszczaj, drugim wypuszczaj...wiem wiem to nie jest latwe, ale najwazniejsze ze pomaga.
Co do podpasek to bede uzywac jakichs ze skrzydelkami, na poczatek nocne, potem juz normalne, ale na pewno bez tej sztucznej siateczki.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Wczoraj mąż wywiozl synka do mojej rodzinki 200km stąd ma Mazury na tydzień. Ależ mi dziwnie.
Ja wlasnie po rozmowie z kuzynka, zabiera w tyg.moja Julcie na kilka dni do siebie (sasiednie miasto), ma corke w Julii wieku wiec sie fajnie dogaduja.
I tez mi dziwnie, ze mojej myszki nie bedzie kilka dni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:07
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Lady a z ostatniej miesiączki to na kiedy dokładnie Ci termin wychodzi? Nie pytam o obliczenia belly, tylko o takie, jak lekarze liczą, czyli regułą Naegelego:
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki – 3 miesiące + 7 dni + rok
Może jak tak spróbujesz ustalić, to będziesz miała się bardziej czego trzymać? Bo powiem szczerze, Twoja lekarka ten zakres podała aż miesięczny, a to jest bardzo dużo.
nie wiem czy dobrze to obliczyłam 28 sierpnia? Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 21 listopad
no ja się jej nie dziwię skoro okres miałam tak różny, i nieprzewidywalny że szok, raz było 38, potem 24 potem 36.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:21
-
Lady- moim zdaniem nieodpowoedzialne byloby wywolywanie porodu. Miesieczny roztrzal?? Heh to tym bardziej. Daj dziecku wyjsx wtedy kiedy bedzie chcialo. A to ze na usg wychodzi ci wczesniej to tez moze znaczyc ze bedziesz miala duze dziecko.
tak,dobrze obliczylas bo ja mam OM 19.11 i mam termin na 26.08Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:22
aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja bym zmieniła lekarza gdyby podał mi miesięczny rozstrzał. Tak jak pisałam - najbardziej wiarygodny jest pomiar podczas pierwszego usg prenatalnego oraz wg wyliczeń ostatniej miesiączki i tych dat należy się trzymać. Nie ma czegoś takiego że wg usg z 30 tygodnia dziecko ma się urodzić 3 tygodnie wcześniej - usg uznaje, że 40 tydzień to dziecko 3,5kg, a jak wiadomo dzieci rodzą się z różną wagą, ale koło 40 tygodnia.
Ja jej nie zmienię bo z wszystkich moich 4 ginekologów ona jest najdelikatniejsza, i wszystko wytłumaczy, na każde pytanie odpowie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Lady- moim zdaniem nieodpowoedzialne byloby wywolywanie porodu. Miesieczny roztrzal?? Heh to tym bardziej. Daj dziecku wyjsx wtedy kiedy bedzie chcialo. A to ze na usg wychodzi ci wczesniej to tez moze znaczyc ze bedziesz miala duze dziecko.
tak,dobrze obliczylas bo ja mam OM 19.11 i mam termin na 26.08
wiem, ponoć dzieci mam słodkich są większe, no zobaczymy,
z tą herbatką mnie naszło bo przyjaciółka z Francji z którą rozmawiłam powiedziała że to działa, że się rodzi szybciej, i tak was i wrześniówki poczytywałam to wszędzie zachwalanie. Z tym że ja nic nie wiedziałam że to poród może wywołać. Ja nie chcę wywoływać porodu. Jeszcze nie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:nie wiem czy dobrze to obliczyłam 28 sierpnia? Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 21 listopad
no ja się jej nie dziwię skoro okres miałam tak różny, i nieprzewidywalny że szok, raz było 38, potem 24 potem 36.
Jeśli 21 listopada, to dobrze obliczyłaś, bo u mnie jest dokładnie tak samo, ost. miesiączka 21 listopada i termin na 28 sierpnia.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja tak miałam wpisane na karcie ciąży, na drugiej wizycie, ale nie 28 ale 27 sierpnia, potem mi Pani dr przekreślała datę i wpisała 20 sierpnia. No ale mówię tylko Zuzia wie kiedy będzie gotowa. To ja sobie tą herbatę zacznę pić tak od 12 sierpnia, jak myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:35
-
Podobnie mi wyliczyli 7 listopada miesiaczka a termin 14 sierpnia
małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość
-
Hejo,
u mnie pod (dosłownie, gdzieś w podziemiach) blokiem od rana napierdala młot pneumatyczny. Uspokoił się, jak postanowiłam wyjść z łóżka, a teraz znowu jakieś wiertary, a w tle kosiarka. No kurde. A ja jakaś zmęczona niczym, najchętniej bym się położyła, ale w takich warunkach to bez sensu.
Rozstępów póki co nie mam, ale mam jeszcze miesiąc prawie. Chciałabym, żeby tak zostało, ale widzę, że w ostatnich tygodniach też mogą się pojawićMoja mama nie ma rozstępów po 4 ciążach, więc może udało mi się po niej odziedziczyć skórę... Smaruję się obficie i masuję szorstką myjką. Smaruję się czym popadnie, ale najwięcej olejem kokosowym, takim jadalnym.
Lady - ja raz przypomniałam sobie o 13-ej, że mam dziś oddać mocz do badania, bo jutro wizyta i oddałam taki wodnisty, ale lekarz mi powiedział, że to nie ma takiego znaczenia i że spoko. Więc myślę, że drugi mocz z rana tym bardziej OK. Poza tym - jak piszą dziewczyny - jak ktoś wstaje siku w nocy, to już ten z rana jest inny.
Co do liści malin, to chyba w co drugiej ziołowo-owocowej herbatce one są, więc pewnie trzeba by wypić jakieś hektolitry tego naparu, żeby coś się stało
I jeszcze chciałam się przyłączyć do tych dziewczyn, którym się nie spieszy z porodem. Dziecko nie zając, nie ucieknie, a im dłużej posiedzi tym więcej zdążymy zrobić w sprawie wykończenia mieszkania przed jej urodzeniem. Jak się urodzi wcześniej to też spoko, mamy wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy, ale wolałabym na spokojnie w terminie lub trochę po. Mój lekarz mówi, że pierwsze dzieci zazwyczaj rodzą się trochę po terminie i tak się lepiej nastawić.
Aha, i jednak muszę się pogimnastykować z pedikuirem sama, bo w gabinecie, do którego mam kupon jedna pani się rozchorowała, a druga jest na urlopie i trzecia, która pozostała na placu boju powiedziała, że w tym tygodniu nic z tego
Miłego dnia dziewczyny, no i zwłaszcza powodzenia rodzącym i cesarzowymmałaMyszka, sylwucha89, Weridiana lubią tę wiadomość
-
WITAJCIE!
Gratuluje ślicznych dzieciaczków i czekamy na kolejne,
dziś Miru głównie za Ciebie trzymam kciuki! Po twoich stresach juz tylko radość z tulenia dzieciaczka zostanie!
Powiedzcie czy sex bez stymulacji sutkow i finishem na zewnątrz tez wywołuje poród?Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
A co do Twojego terminu porodu Lady to na prawdę dziwne to jakieś, bo u mnie ostatnia miesiączka była 20.11, a termin porodu na 27.08. Dodam, że też miałam nieregularne cykle (30,28,36,40 dni). Mimo to liczy się według zasady podanej przez dziewczyny no i wg usg, w początkowych tygodniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:57
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa14931076ad.jpg
Edit: uswiadomilam sobie, ze Amberla dodala zdjecie z zegarkiem i pare godzin pozniej byla na porodowceWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:56
chcebycmama, Aga89, apaczka, apaczka, zabka11, Laura, Zetka, magda sz, aaaaga, lys, małaMyszka, Maniuś, Katarka, mamasia, gosia.b, kasiuleek, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Ostatni tydzien przedszkola a na nim karta - uwaga zapalenie spojowek. Tam mysle czy nawet gdybym sie tym zarazila to czy nie zaszkodze dziecku?
Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość