X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ainer Wszystkiego Najlepszego!
    A dzisiaj mój imieninkowy dzień jest :) chociaż bardziej uznaję urodzinki ;)
    Wspaniałych imieninek zatem :-*

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka- zatem trzymamy kciuki zeby juz akcja poszla!

Malamyszka- ja mam trzy pary, dostalam, sprawdzilam rozmiar -18.to sa takie szmatkowe, miekkie butki z ABS.

Ofka- dobrze ze antybiotyk dziala, a tesciowej gadanie jednym uchem wpuszczaj, drugim wypuszczaj...wiem wiem to nie jest latwe, ale najwazniejsze ze pomaga.

Co do podpasek to bede uzywac jakichs ze skrzydelkami, na poczatek nocne, potem juz normalne, ale na pewno bez tej sztucznej siateczki.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja też dzisiaj obchodzę imieniny!

Najlepszego Kochana!!!
    I dla Ciebie Myszków cudownych imieninek :-*

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Wczoraj mąż wywiozl synka do mojej rodzinki 200km stąd ma Mazury na tydzień. Ależ mi dziwnie.

Ja wlasnie po rozmowie z kuzynka, zabiera w tyg.moja Julcie na kilka dni do siebie (sasiednie miasto), ma corke w Julii wieku wiec sie fajnie dogaduja.
    I tez mi dziwnie, ze mojej myszki nie bedzie kilka dni...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:07

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lady a z ostatniej miesiączki to na kiedy dokładnie Ci termin wychodzi? Nie pytam o obliczenia belly, tylko o takie, jak lekarze liczą, czyli regułą Naegelego:
    Pierwszy dzień ostatniej miesiączki – 3 miesiące + 7 dni + rok

Może jak tak spróbujesz ustalić, to będziesz miała się bardziej czego trzymać? Bo powiem szczerze, Twoja lekarka ten zakres podała aż miesięczny, a to jest bardzo dużo.

nie wiem czy dobrze to obliczyłam 28 sierpnia? Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 21 listopad

no ja się jej nie dziwię skoro okres miałam tak różny, i nieprzewidywalny że szok, raz było 38, potem 24 potem 36.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:21

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :D

Ciekawe jak Miru się czuje??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady- moim zdaniem nieodpowoedzialne byloby wywolywanie porodu. Miesieczny roztrzal?? Heh to tym bardziej. Daj dziecku wyjsx wtedy kiedy bedzie chcialo. A to ze na usg wychodzi ci wczesniej to tez moze znaczyc ze bedziesz miala duze dziecko.

tak,dobrze obliczylas bo ja mam OM 19.11 i mam termin na 26.08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:22

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja bym zmieniła lekarza gdyby podał mi miesięczny rozstrzał. Tak jak pisałam - najbardziej wiarygodny jest pomiar podczas pierwszego usg prenatalnego oraz wg wyliczeń ostatniej miesiączki i tych dat należy się trzymać. Nie ma czegoś takiego że wg usg z 30 tygodnia dziecko ma się urodzić 3 tygodnie wcześniej - usg uznaje, że 40 tydzień to dziecko 3,5kg, a jak wiadomo dzieci rodzą się z różną wagą, ale koło 40 tygodnia.

Ja jej nie zmienię bo z wszystkich moich 4 ginekologów ona jest najdelikatniejsza, i wszystko wytłumaczy, na każde pytanie odpowie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Lady- moim zdaniem nieodpowoedzialne byloby wywolywanie porodu. Miesieczny roztrzal?? Heh to tym bardziej. Daj dziecku wyjsx wtedy kiedy bedzie chcialo. A to ze na usg wychodzi ci wczesniej to tez moze znaczyc ze bedziesz miala duze dziecko.

tak,dobrze obliczylas bo ja mam OM 19.11 i mam termin na 26.08

wiem, ponoć dzieci mam słodkich są większe, no zobaczymy,

z tą herbatką mnie naszło bo przyjaciółka z Francji z którą rozmawiłam powiedziała że to działa, że się rodzi szybciej, i tak was i wrześniówki poczytywałam to wszędzie zachwalanie. Z tym że ja nic nie wiedziałam że to poród może wywołać. Ja nie chcę wywoływać porodu. Jeszcze nie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie wiem czy dobrze to obliczyłam 28 sierpnia? Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 21 listopad

no ja się jej nie dziwię skoro okres miałam tak różny, i nieprzewidywalny że szok, raz było 38, potem 24 potem 36.

Jeśli 21 listopada, to dobrze obliczyłaś, bo u mnie jest dokładnie tak samo, ost. miesiączka 21 listopada i termin na 28 sierpnia.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam wpisane na karcie ciąży, na drugiej wizycie, ale nie 28 ale 27 sierpnia, potem mi Pani dr przekreślała datę i wpisała 20 sierpnia. No ale mówię tylko Zuzia wie kiedy będzie gotowa. To ja sobie tą herbatę zacznę pić tak od 12 sierpnia, jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:35

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie mi wyliczyli 7 listopada miesiaczka a termin 14 sierpnia

małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

u mnie pod (dosłownie, gdzieś w podziemiach) blokiem od rana napierdala młot pneumatyczny. Uspokoił się, jak postanowiłam wyjść z łóżka, a teraz znowu jakieś wiertary, a w tle kosiarka. No kurde. A ja jakaś zmęczona niczym, najchętniej bym się położyła, ale w takich warunkach to bez sensu.

Rozstępów póki co nie mam, ale mam jeszcze miesiąc prawie. Chciałabym, żeby tak zostało, ale widzę, że w ostatnich tygodniach też mogą się pojawić :( Moja mama nie ma rozstępów po 4 ciążach, więc może udało mi się po niej odziedziczyć skórę... Smaruję się obficie i masuję szorstką myjką. Smaruję się czym popadnie, ale najwięcej olejem kokosowym, takim jadalnym.

Lady - ja raz przypomniałam sobie o 13-ej, że mam dziś oddać mocz do badania, bo jutro wizyta i oddałam taki wodnisty, ale lekarz mi powiedział, że to nie ma takiego znaczenia i że spoko. Więc myślę, że drugi mocz z rana tym bardziej OK. Poza tym - jak piszą dziewczyny - jak ktoś wstaje siku w nocy, to już ten z rana jest inny.

Co do liści malin, to chyba w co drugiej ziołowo-owocowej herbatce one są, więc pewnie trzeba by wypić jakieś hektolitry tego naparu, żeby coś się stało :)

I jeszcze chciałam się przyłączyć do tych dziewczyn, którym się nie spieszy z porodem. Dziecko nie zając, nie ucieknie, a im dłużej posiedzi tym więcej zdążymy zrobić w sprawie wykończenia mieszkania przed jej urodzeniem. Jak się urodzi wcześniej to też spoko, mamy wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy, ale wolałabym na spokojnie w terminie lub trochę po. Mój lekarz mówi, że pierwsze dzieci zazwyczaj rodzą się trochę po terminie i tak się lepiej nastawić.

Aha, i jednak muszę się pogimnastykować z pedikuirem sama, bo w gabinecie, do którego mam kupon jedna pani się rozchorowała, a druga jest na urlopie i trzecia, która pozostała na placu boju powiedziała, że w tym tygodniu nic z tego :/

Miłego dnia dziewczyny, no i zwłaszcza powodzenia rodzącym i cesarzowym ;)

małaMyszka, sylwucha89, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE!

Gratuluje ślicznych dzieciaczków i czekamy na kolejne,

dziś Miru głównie za Ciebie trzymam kciuki! Po twoich stresach juz tylko radość z tulenia dzieciaczka zostanie! :-)

Powiedzcie czy sex bez stymulacji sutkow i finishem na zewnątrz tez wywołuje poród?

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wolałabym żeby synek urodził się w okolicach terminu, ale biorąc pod uwagę co się u mnie ostatnio dzieje to się po prostu boje i nie wiem czy wszystko jest ok.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy skierowanie do szpitala bo na ktg małemu tętno spadało.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Twojego terminu porodu Lady to na prawdę dziwne to jakieś, bo u mnie ostatnia miesiączka była 20.11, a termin porodu na 27.08. Dodam, że też miałam nieregularne cykle (30,28,36,40 dni). Mimo to liczy się według zasady podanej przez dziewczyny no i wg usg, w początkowych tygodniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:57

Syn, roczek.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa14931076ad.jpg

Edit: uswiadomilam sobie, ze Amberla dodala zdjecie z zegarkiem i pare godzin pozniej byla na porodowce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:56

chcebycmama, Aga89, apaczka, apaczka, zabka11, Laura, Zetka, magda sz, aaaaga, lys, małaMyszka, Maniuś, Katarka, mamasia, gosia.b, kasiuleek, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona ja też chciałabym w terminie urodzić, a nawet po terminie. :-) Zobaczymy która pierwsza z nas urodzi. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:56

Syn, roczek.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Ostatni tydzien przedszkola a na nim karta - uwaga zapalenie spojowek. Tam mysle czy nawet gdybym sie tym zarazila to czy nie zaszkodze dziecku?
    Ja wlasnie mam, siora dala mi gentamecyne, mowi ze luz nie zaszkodzi mu.

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ