X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A my mamy skierowanie do szpitala bo na ktg małemu tętno spadało.

Madzik na pewno wszystko bedzie dobrze! Kiedy jedziesz??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama - podobno seks działa przyspieszająco jak dziecko jest już "gotowe", a wcześniej możesz robić co chcesz :) W seksie czynnikiem przyspieszającym jest po pierwsze Twoja oksytocyna - ona się wydziela nie tylko przy stymujacji sutków, ale też podczas orgazmu (głównie), orgazm to też przecież takei skurczyki. A po drugie prostaglandyny ze spermy, o ile są stosowane wewnętrznie ;)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    WITAJCIE!

Gratuluje ślicznych dzieciaczków i czekamy na kolejne,

dziś Miru głównie za Ciebie trzymam kciuki! Po twoich stresach juz tylko radość z tulenia dzieciaczka zostanie! :-)

Powiedzcie czy sex bez stymulacji sutkow i finishem na zewnątrz tez wywołuje poród?
    wydaje mi sie ze tu nie o penetracje w ogole chodzi tylko o orgazm i skurcze macicy przy tym. Sam seks jako taki to nie...no i troche sperma ma skladnikow skurczowywolujacych chyba...

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    chcebycmama - podobno seks działa przyspieszająco jak dziecko jest już "gotowe", a wcześniej możesz robić co chcesz :) W seksie czynnikiem przyspieszającym jest po pierwsze Twoja oksytocyna - ona się wydziela nie tylko przy stymujacji sutków, ale też podczas orgazmu (głównie), orgazm to też przecież takei skurczyki. A po drugie prostaglandyny ze spermy, o ile są stosowane wewnętrznie ;)
    Dzięki, co do orgazmu to już od kilku miesięcy zapomniałam co to, głównie przez duży brzuch i ograniczone pole manewru, czyt. pozycje ;-). To chyba jest ok. Do tego sex chyba dobrze wpływa na szyjke macicy i pochwe - taki masażyk. :-)

Sex tez sprawia mi przyjemność, ale głównie to dla męża. :-)

Jak mu powiedziałam, że polog trwa 6 tygodni to zbladł... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:05

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A my mamy skierowanie do szpitala bo na ktg małemu tętno spadało.
    Powodzenia i informuj NAS!

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma grzybicę, albo upławy?

Póki co to u mnie ok, ale czuje, ze na coś się zbiera. Zażywam lady bios.

Tak sobie myślę, że nie dość, że poród jest męczący to jeszcze takie upławy to dopiero musi być. :-/

Syn, roczek.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

Tak sobie myślę, że nie dość, że poród jest męczący to jeszcze takie upławy to dopiero musi być. :-/
    I mnie po ostatnim seksie pojawiły się grudkowate upławy. Niewiele ale były. Dlatego trochę się boje. Tak czy siak jeszcze tydzień mamy zakaz :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.03 weszłam na salę operacyjna. 13.12 zobaczyłam Nathana. 3 kg 53 cm 10 pkt.
    owinięte pepowina zmęczony został zabrany na 2 h na obserwacje. Poród przyjmował dr który mnie tu skierował i obiecał ze się zajmie. Trochę mi ciśnienie spadło i mieli trochę ze Mną zabawy ale ogólnie ok.
    leatywa- nic strasznego.
    cewnik- pieklo przy dezynfekcji.
    znieczulenie- nic nie czułam zero nawet wbijania igły.
    Zakładanie wenflona- masakra ;)
    Ogólnie jest cudownie. Jeszcze chwilka i małego dostane. Był się ze mną przywitać i tak słodko ruszał ustkami. No i czarnulek ♥♥♥♥♥♥

magda sz, Cassie_DE, apaczka, Paula_071, zabka11, Ewa123, Andzia 34, Hermiona, Laura, AgaSad, futuremama, niecierpliwa, aaaaga, lys, małaMyszka, ekropka, KasiaeN., Neyla, Zetka, Maniuś, ainer85, Aska87, Aga89, 0na88, chcebycmama, Katarka, psioszka11, 5ylwia, witaminkab, mamasia, gosia.b, kasiuleek, Lady Savage, jesslin87, Y, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik pisz jak tam sytuacja, może to tylko chwilowe.

Moja na ktg jak zwykle szalała normalnie 150-160 ale były wyskoki po 185. Ciągle zrzucała te receptory... położna mówiła że już nie ma do niej siły :) Lekarz kazał mi po posiłku liczyć ruchy, następne ktg w piątek a pozniej w poniedziałek.

Liczę że w przyszły poniedziałek 3 sierpnia urodzę- marzę o tej dacie od początku ciąży. Tydzień może jeszcze wytrzymam, choć jest mi strasznie ciężko i płacze z tego wszystkiego. Ja jestem zdania że lepiej rodzić chwilę przed 40 tyg niż po, tak też tłumaczyli mi lekarze na patologii- wtedy prawie non stop ktg, łożysko stare, przepływy gorsze i większe ryzyko. Za tydzień wchodzi mi 39 więc byłoby idealnie.

Odwiedziłam koleżankę która rodziła w piątek, mieli ją dziś wypuścić ale że małej spadło trochę z 3000g do 2780 to ją trzymają. W sali 3 babki z dziećmi, mega duchota, słabo mi tam było. I jeszcze do jednej przyszedł w odwiedziny, synek kilkuletni. Ja wiem że się tęskni itp. wg regulaminu dzieci do 14 roku nie mają wstępu na oddział intensywnej opieki noworodków to bym się jako współlokatorka wkurzyła. Co innego jakby sale były jedno osobowe.
    Z kolei laska z mojej sali co urodziła tydzień temu w nocy- miała w 36 tyg CC bo ciśnienie 180 na 120 przez kilka godzin się utrzymywało i nie dało rady zbić- córcia 2200 jak się urodziła i dziś wychodzą po tyg :)

zabka11, Laura, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru gratulacje!!! Odpoczywajcie :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miruuuu ale wspaniale!!! Gratulacje ! w końcu :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    13.03 weszłam na salę operacyjna. 13.12 zobaczyłam Nathana. 3 kg 53 cm 10 pkt.
    owinięte pepowina zmęczony został zabrany na 2 h na obserwacje. Poród przyjmował dr który mnie tu skierował i obiecał ze się zajmie. Trochę mi ciśnienie spadło i mieli trochę ze Mną zabawy ale ogólnie ok.
    leatywa- nic strasznego.
    cewnik- pieklo przy dezynfekcji.
    znieczulenie- nic nie czułam zero nawet wbijania igły.
    Zakładanie wenflona- masakra ;)
    Ogólnie jest cudownie. Jeszcze chwilka i małego dostane. Był się ze mną przywitać i tak słodko ruszał ustkami. No i czarnulek ♥♥♥♥♥♥

No i się doczekałaś :) Gratulacje :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru - gratulacje :)))))))))) Dużo zdrowia:)))

edit: czy Was też swędzą sutki?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:35

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i buziaki dla Nathanka :)

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

No ja z grzybica to walcze juz dluugo...jak zalecze to po miesiacu znow cos sie zaczyna...ech....teraz tez juz czulam przed weekendem ze cos sie szykuje, aplikuje codziennie na noc lactovaginal i czekam do czwartkowej wizyty...
    Co do seksu to u nas od poonad miesiaca nicccc..ale jak w czwartek mi ghin powie ze z mala ok i mozna, to sprobujemy, bo potem polog, wiec bedziemy po scianach chodzic....

miru- cudowne wiesci!!!!:) och zazdroszcze !!! Odpoczywaj i informuj nas na biezaco :)

Magdsa sz - widac Maya bedzie taka zywotna i przebojowa jak jej mama, skoro juz a brzuchu takie piruety wyczynia ;)a cos dostalas na ta infekcje , pieczenie????

Paula - mnie swedza i mrowienie czuje, a przy delikatnym ucisku wyplywaja kropelki wodnistej lekko lepkiej wydzieliny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:38

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru gratulacje!!!

Magda będę się odzywać w miarę możliwości.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie sutki bola bardzo. Nie mogę ich dotknąć.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży ani sporo przed nie miałam problemów z infekcjami czy grzybicą ani też z zapaleniem pęcherza, które dawniej często mi dokuczało. Wydaje mi się, że to zbawienne działanie probiotyków. Regularnie (choć nie codziennie, ale ok. 1 op. na miesiąc) biorę doustnie lacibios femina i często jem jogurt naturalny, czasem miesiącami codziennie. Dzięki temu mam ładną wydzielinę (cyt. z mojego gina) i odpowiednią florę bakteryjną.

Miru - GRATULACJE :D

Paula - Strasznie mnie często swędzą całe piersi, zwłaszcza jak chodzę w staniku. Wracam do domu, ściągam stanik i zaczynam się drapać jak pies :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru Gratuluję!
    Dużo zdrówka dla Was! Buziaczki dla Nathanka <3

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, gratulacje!! odpoczywaj i ciesz się synkiem!

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ