SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabka wypisał mi Fluomizin czy coś takiego. Jeszcze nie kupiłam bo troszkę mi lepiej, może uda się bez tego.
Jejj jestem taka osowiała po tym antybiotykułaziłam jak we mgle po biedronce.
Od dziś w biedrze składane miski i wiaderka. Miska wygląda jak składana wanienka jest za 19.90 zł - takie chodzą po 100 na allegrodziś zagonię męża po to.
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,9175,name,skladane-wiadromałaMyszka lubi tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:WITAJCIE!
Gratuluje ślicznych dzieciaczków i czekamy na kolejne,
dziś Miru głównie za Ciebie trzymam kciuki! Po twoich stresach juz tylko radość z tulenia dzieciaczka zostanie!
Powiedzcie czy sex bez stymulacji sutkow i finishem na zewnątrz tez wywołuje poród? -
Myszka na przyśpieszenie działa ponoć seks z finiszem w środku- sperma powoduje coś tam na szyjkę i skurcze no i do tego stymulacja sutków. Takie tam pieszczoty to raczej nie wywołają porodu.
Edit: Mama mi wczoraj opowiadała że zaszalała z moim tatą w sobotę wieczorem i o 6 wody jej odeszły - 9 dni przed terminem
Jezusku napatrzyłam się jak mamuśki ściągały pokarm w szpitalu i teraz cieknie mi po bandzie. Mogłam trochę zlać tego mleka jak byłam w szpitalu to może by któreś zjadło. Mnie sutki nie swędzą, kiedyś otoczki mnie swędziały jak się powiększałyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 15:00
małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Kurcze zazdroszcze tym dziewczynom, ktore na cc zglaszaja sie w dniu, w ktorym jest robiona, tez bym wolala ten ostatni dzien w domu spedzic, a tak w szpitalu bedzie sie on ciagnal masakrycznie, nie chce tez meza na caly dzien uwiazac przy sobie, bo i po co.
Jest chlodno, a ja dalej poce sie jak mops, sama z tym juz wytrzymac nie moge, mam nadzieje, ze po porodzie wszystko wroci do normymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru Gratulacje!!!! Już jest ok. Teraz odpoczywaj i ciesz się macierzyństwem. Należy Ci się!!!
Po tych wszystkich stresach i nerwach!!!
Ja wróciłam z zakupów i mam chęć na lumpka, ale brak mi sił... No, ale jak nie dzisiaj to już nigdy... Raz w roku są imieniny... -
Niecierpliwa no właśnie ze usg robiła pani dr która jest na stażu. Może nie zauważyła. Ale nie jest źle musiało to stać się niedawno. Silny był Ale krzyczał i oddychal
AgaSad, niecierpliwa, Zetka, Paula_071, zabka11, małaMyszka, Lady Savage, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Co do terminu porodu Lady. Jej lekarka podała jej prawidłowy zakres. Ponieważ termin porodu nie jest konkretną datą, tylko terminem orientacyjnym. Jeśli jest obliczany regułą Naegelego, to należy dodać do tej daty +/- 2 tygodnie.
TP porodu Lady to czas między 6 sierpnia a 4 września, czyli okres 2 tygodnie przed 20.08.15 i 2 tygodnie po 20.08.15. Jednym słowem, jej lekarka wyliczyła TP na 20.08, a podała okres w którym urodzenie dziecka będzie uznane za prawidłowe, zgodnie z zasadą +/- 2 tyg.Agaata, ekropka, zabka11, małaMyszka, Lady Savage, kasiuleek, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Ja mam upławy i grzybicę i miałam przepisaną Nystatynę.Średnio pomaga bo wszystko wraca
Co do wcześniejszego porodu to chciałabym urodzić wcześniej z tego samego powodu co któraś z Was już pisała ale nie pamiętam która. Marta na początku lipca ważyła już 3025, chciałabym urodzić SN a boję się, ze jak przenoszę ciąże to nie dam rady.Jestem już w skończonym 38 tygodniu, dziś zaczął się 39 więc myślę, ze wszystko byłoby dobrze.Poza tym Marta jest bardzo nisko w kanale rodnym i mam duże problemy z chodzeniem, spaniem itp. No ale wiadomo.Marta wyjdzie kiedy będzie chciałaPóki co się nie zanosi. Specjalnych ziół czy tego typu sposobów nie zamierzam próbować. Jedyne co to uprawiam seks, chodzę po schodach bo nie mam wyjścia-4 piętro bez windy no i ogarniam to i tamto w mieszkaniu.Daję jej czas choć już nie mogę się doczekać gdy kolejna z Was już ma dzidziusia przy sobie
Miru-gratulacje!!!!!Odpoczywaj i mam nadzieję, ze wrócicie szybko do formy!zabka11, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa przed cc mam byc dzien predzej rano. Maja mi porobic wszystkie badania, rozmowa z anestezjologiem, wypelnic jakies papierki czyli fool zestaw.
Kolacja do godz. 18 a nasteonego dnia do godz.9 cc.
Przepakowalam dzisiaj torbe, to co wydawalo mi sie zbedne odlozylam.
Jeszcze tylko czekam na staniki i koszulki z h&m, wypiore i torba bedzie zamnieta.
Miru mialas cc w 38+2 ja bede miala w 38+1małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lys, ale wg reguły Naegelego to termin porodu Lady wypada na 28.08, więc powinna przyjąć zakres od 14.08 do 11.09 jak już coś. Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja mam wpisany w karcie ciąży termin porodu jako konkretną datę.
niecierpliwa, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Miru, gratulacje!
Co do ominięcia pepowinowa to mój lekarz powiedział ze nawet swojej żonie podczas usg by nie powiedział o tym.
Z jednej strony jest to dobre podejscie, bo matka sie dodatkowo nie stresuje, nat6iast mi lekarz na prenatalnych mowil, ze lepiej jak matka wie i moze to zglosic zalodze przyjmujacej porod, wtedy inaczej do tego podchodzamałaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Lys, ale wg reguły Naegelego to termin porodu Lady wypada na 28.08, więc powinna przyjąć zakres od 14.08 do 11.09 jak już coś. Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja mam wpisany w karcie ciąży termin porodu jako konkretną datę.
Ja mam wpisane 2 daty, 1 z om, a druga z usgmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam wpisane w zasadzie 3 daty. Pierwszą z OM 27 lipiec czyli dziś
, drugą z owulacji 10 sierpień a trzecią z USG 11 sierpień. Też miałam bardzo nieregularne miesiączki ale wiem kiedy była owulacja, z reszta miedzy 2 i 3 datą różnicy w sumie nie ma.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Ja przed cc mam byc dzien predzej rano. Maja mi porobic wszystkie badania, rozmowa z anestezjologiem, wypelnic jakies papierki czyli fool zestaw.
Kolacja do godz. 18 a nasteonego dnia do godz.9 cc.
Przepakowalam dzisiaj torbe, to co wydawalo mi sie zbedne odlozylam.
Jeszcze tylko czekam na staniki i koszulki z h&m, wypiore i torba bedzie zamnieta.
Miru mialas cc w 38+2 ja bede miala w 38+1
Cassie a które koszulki z hm zamawiasz? Któraś z Was wspominała o jakiś fajnych topach do karmienia z hm..małaMyszka lubi tę wiadomość