X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    o widzę kolejne maleństwo pojawiło się, gratulacje dla mamusi!!!

u mnie nastąpiła wczoraj zmiana kodu na 3 z przodu;) nie będę ukrywać, że czuję się teraz staro :P.
    Na urodzinki moje i mężusia przyjechała teściowa, i jutro już wraca na pomorze. I zaproponowała, że weźmie Blanę ze sobą na wakacje. Tzn miała i tak jechać na tydzień, ale dopiero na początku sierpnia moi rodzice mieli po nią przyjechać. A doszliśmy do wniosku, że po co mają jechać tyle km tylko po mała, jak może już teraz pojechać z teściową. Dziecko się cieszy, a ja jestem załamana i chodzę siorbie sobie pod nosem, że tyle jej nie będę widziała :( Nie mam pojęcia jak to przetrwam, jeszcze nie miałam z nią takiej rozłąki, do tej pory góra jeden dzień a teraz będzie prawie 3 tyg! Każdy mi powtarza że lepiej dla mnie, bo odpocznę a i tak niedługo urodzi się maleństwo to będę miała zajęcie. Ale co poradzę że jestem uzależniona od mojej Blaneczki. Sorki że zanudzam i pewnie macie to w nosie, ale musiałam się wyżalić,bo Piotrek to zamiast mnie podnieść na duchu to się nabija ze mnie.

dobra biorę się za nadrabianie Was. ps u nas się ochłodziło i jest dużo przyjemniej
    Najlepsze życzenia urodzinowe :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    o widzę kolejne maleństwo pojawiło się, gratulacje dla mamusi!!!

u mnie nastąpiła wczoraj zmiana kodu na 3 z przodu;) nie będę ukrywać, że czuję się teraz staro :P.
    Na urodzinki moje i mężusia przyjechała teściowa, i jutro już wraca na pomorze. I zaproponowała, że weźmie Blanę ze sobą na wakacje. Tzn miała i tak jechać na tydzień, ale dopiero na początku sierpnia moi rodzice mieli po nią przyjechać. A doszliśmy do wniosku, że po co mają jechać tyle km tylko po mała, jak może już teraz pojechać z teściową. Dziecko się cieszy, a ja jestem załamana i chodzę siorbie sobie pod nosem, że tyle jej nie będę widziała :( Nie mam pojęcia jak to przetrwam, jeszcze nie miałam z nią takiej rozłąki, do tej pory góra jeden dzień a teraz będzie prawie 3 tyg! Każdy mi powtarza że lepiej dla mnie, bo odpocznę a i tak niedługo urodzi się maleństwo to będę miała zajęcie. Ale co poradzę że jestem uzależniona od mojej Blaneczki. Sorki że zanudzam i pewnie macie to w nosie, ale musiałam się wyżalić,bo Piotrek to zamiast mnie podnieść na duchu to się nabija ze mnie.

dobra biorę się za nadrabianie Was. ps u nas się ochłodziło i jest dużo przyjemniej
    Najlepszego!!!!

Spełnienia marzeń!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer najlepsze zyczenia urodzinowe!!

Ja juz spac nie moge, choc dzis spalam dobrze, jednak co swoje lozko to swoje ;)
    Dzis maz bedzie do 18 w pracy, wiec ostatni dzien w domu spedze na ostatnici przygotowaniach, musze wyprac spiworek, jeszcze raz wyprasowac torbe na lozeczko, bo jak dla mnie dalej pognieciona no i ubrac lozeczko i kolyske :)
    Dla meza zrobilam wczoraj liste rzeczy, ktore musi zrobic jak bedziemy w szpitalu, pewnie jeszcze dzis dopisze tam milion rzeczy :P

Miru koniecznie daj znac co i jak! Kciuki zacisniete

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Miru, trzymam kciuki!Trzymaj się dzielnie!

Ainer, wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin!

Magd gratulacje!!! :) Ah, jak zazdroszczę! :)

Wczoraj planowaliśmy z Adamem wybrać się po obiedzie na lody. Ale jak położyłam się na drzemkę po 13.00 tak obudziłam się o 17.00. Masakra ile teraz potrzebuję snu!Wybraliśmy się nieco później, zabraliśmy ze sobą znajomych, których dawno nie widzieliśmy. Najpierw pojechaliśmy na pycha zapiekanki a potem na lody. No i mieliśmy ze znajomymi tyle tematów do przegadania, ze siedzieliśmy w aucie chyba jeszcze z pół godziny jak ich odwieźliśmy, także wieczór zakończyliśmy u nich na herbacie ;) Ale było super, tego mi brakowało, z resztą spotkania z nimi zawsze mnie pozytywnie nastrajały :) Wróciliśmy koło 22.00 i padłam zmęczona :)

Dziś obiad chyba zamówimy, bo nie mam siły gotować, no chyba, ze jeszcze mi się odmieni ;)

No i zaczynamy 39 tydzień!!!Mam nadzieję, ze wkrótce zacznie się coś dziać! :) Miłego dnia moje drogie!!!

Torba przygotowana, mieszkanie posprzątane, kącik Marty gotowy-mogę rodzić!!! :D

2j5fgb9.jpg

Lady Savage, Paula_071, Laura, mamasia, zabka11, ainer85, małaMyszka, Maniuś, Cassie_DE, Pati Belgia, kasiuleek, witaminkab, Martucha86, lys, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zwarcie i gotowi :) jedziemy na Sor i zaczyna się przygoda naszego życia. ..

Magd gratulacje :)

Anier spełnienia marzeń :)

KasiaeN., Lady Savage, Pulpecja, niecierpliwa, apaczka, Paula_071, bosa, psioszka11, Laura, ekropka, mamasia, sylwucha89, magda sz, zabka11, ainer85, 0na88, 5ylwia, Y, Aga89, futuremama, małaMyszka, Maniuś, Katarka, Cassie_DE, kasiuleek, witaminkab, Martucha86, lys, gosia.b, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru powodzenia, a ja jadę na badania, tylko czy to ma sens ;/ zrobiłam siku gdy się przebudziłam o 5.06, i poleciało do kibelka a nie do słoiczka ;/ bo zapomniałam o 6 wstałam i mi się siku nie chce :( czy to ma sens teraz sikać do słoiczka i na badania wieź?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie ma 7 a ja juz po sniadaniu, maz wyprawiony do'pracy, pozmywane po wczorajszych gosciach, 1 pralka konczy prace a ja dysze jak parowoz i zastanawiam sie skad od rana u mnie przyplyw sil witalnych :P

mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry.
    Otworzyłam mleczarnie więc mam chwilę czasu zanim odciagne. Kolejna noc za nami i kolejna nawet bez płaczu i histerii.Mój humor nadal różny,ale nie chce o tym pisać.
    Dziewczyny powodzenia!Miru trzymam mocno kciuki! Cc trwa chwilę więc lada moment będziesz trzymać maluszka.
    Spokojnego poniedziałku!

mamasia, Laura, magda sz, 0na88, Paula_071, niecierpliwa, futuremama, małaMyszka, anula1990, kasiuleek, witaminkab, bosa, Martucha86, gosia.b, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    My zwarcie i gotowi :) jedziemy na Sor i zaczyna się przygoda naszego życia. ..

Magd gratulacje :)

Anier spełnienia marzeń :)
    Trzymam kciuki i czekam na wieści :-)

bzkxskf.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam Dominikę
    7a496649bf80d554m.jpg
    01e5c9969a74145am.jpg
    fce101ea16ded1ecm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:06

Laura, apaczka, zabka11, ainer85, KasiaeN., monaaa85, magda sz, mamasia, sylwucha89, Pulpecja, gianna88, Paula_071, 5ylwia, niecierpliwa, aaaaga, Aga89, małaMyszka, Maniuś, Katarka, Cassie_DE, kasiuleek, Y, witaminkab, Lady Savage, bosa, Martucha86, lys, gosia.b, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, trzymam kciuki.

Malagosiu, Magda gratulacje :) Jak będziecie miały chwile napiszcie jak było.

U mnie masakra. Ciśnienie mnie wkurza. Wczoraj w dzień u teściowej w normie a wieczorem 160 dziś rano 170. Po godzinie mąż mi mierzy i 120. Zwariować można. Na IP juz mnie za wariatke mają.
    Mi chyba skacze z nerwów.
    Na obnizenie cztery tabletki dziennie biorę. Ostatnio w sobotę na IP prawie 5 godzin.
    Ja również chciałabym urodzić w skończonym 38 tc czyli tak za 2tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:11

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    7a496649bf80d554m.jpg
    01e5c9969a74145am.jpg
    fce101ea16ded1ecm.jpg
    Cudna :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Ainer życzę Ci najpiękniejszego prezentu na urodziny jaki tylko możesz sobie wymarzyć :)

Miru- powodzenia :) oby poszło szybko, zwinnie i czekamy na zdjęcie Nathana :)

Ofka daj znać jak dziś się czujesz

Ja właśnie zbieram się na ktg, mam nadzieje że lekarz który będzie to opisywał to wypisze mi przy okazji receptę za infekcję pipki, wziełam 4 globułki kwasu mlekowego ale dalej czuje dyskomfort. Mąż wczoraj dobierał się do mnie, na początku fajnie miło a po minucie poczułam pieczenie i po amorach :/ Chciałabym jeszcze ostatnie bzykanko przed 6 tyg posuchy to raz a dwa jak ja mam rodzić z infekcją?
    Po ktg lecę na oddział położniczy do córeczki koleżanki :)

zabka11, małaMyszka, ainer85, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Witam sie srednio wyspana, pogoda ladna, na szczescie upalu nie zapowiadaja, wiec przynajmniej wzglednie normalnie przezyje ten dzien.
    W planach mycie podlog i lazienek oraz ksiazeczka dla Klary :)

Ainer- najlepsze zyczenia urodzinowe! oskonale cie rozumiem, rozlaka z dzieckiem dla matki zawsze jest ciezka, moja julcia jak wyjezdzala na 3dni do wroclawia to mialam lzy w oczach, jak byla tydzien na zielonej szkole to szalalam z tesknoty, takze wcale ci sie nie dziwie ze tak to przezywasz.

Malagosia- w jakim odstepach czasowych karmisz mala i jak dlugo na kazdej piersi???

Niecierpliwa - wow doczekalas sie :) jutro sie stawiasz w szpitalu a cc masz w srode??? Ale ci zazdroszcze....ja tez juz chcialabym urodzic, niesttey musze siedziesz jak na bombie i czekac....:/

Rybka- jak tak czytam o twoim mezu to mam ochote go kopnac w d****!!! Powinien sie ciezzyc ze jestestroskliwa matka i tesknisz za dzieckiem, a nie wyzywac cie od kwok!!!grrrrrrr!!!!!

Miru- trzymaj sie kochana i informuj nas!!!jejciu dzis wasz wielki wyczekany dzien!!!:)

ainer85, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię co 3 godziny. chyba że mała budzi się częściej to też karmię. zawsze z obu piersi a czasowo tyle ile ona chcę, musiałabym popatrzyć jak to mniej więcej jest sądze ze ok 15 min z jednej piersi ciągnie.

zabka11, małaMyszka, Zetka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Ellena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LasySavage - a dlaczego teraz oddanie moczu nie mialoby miec sensu ?? Zastanawia mnie to bo ja czesto tak robie. Rano chce mi sie siku- sikam bo nie chce mi sie myc przed oddaniem itp... dopiero jak docelowo wstaje to ide pic wode a pozniej ide sie myc i oddawac mocz. Gin mi tak mowil. I nigdy nie wyszly mi jakies bledne pomiary.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia- przesliczna ksiezniczka! :)

Psioszka- fajnie ze kolejna nocka w miare,to znaczy ze wychodzicie pomalutku na prosta...bedzie dobrze!! Jak twoja laktakcja???polepsza sie???

Zetka- cisnienie ci skacze bo duzoo o tym myslisz i sie stresujesz tym ze pewnie skacze...odpocznij kochana i staraj sie przekierowac mysli na cos innego, pomyslbze juz niedlugo i bedziemy tulic nasze maluszkii!!!!

Magda sz- daj znac jak po ktg i czy cos ci przepisza na ta infekcje...podobno nystatyne daja w takich przypadkach , bo ona tez chroni maluszka podczas porodu.
    U mnie lepiej, tzn. Aplikuje na noc lactovaginal i pieczenie ustapilo, ale nadal wydzielina nie do konca mi sie podoba....:/

Lady - co do moczu twoa tez nigdy nie dawalam do badan probki z 4rano, tylko z 6rano...zatem to chyba nie przeszkadza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:31

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide z bawarka na balkonik, jest przyjemna pogoda wiec trzeba korzystac ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Dzis zaczelam 40 tydz ciazy -do terminu porodu 6 dni a oczywiscie glucho i cicho :)
    sampopoczucie mam fatalne , jestem obolala i ociezala na maxa !

Ide na patologie i musze zapytac co w sytuacji jak przekrocze swoj termin porodu czy z racji cukrzycy na insulinie beda u mnie wywowlywac porod czy mam chodzic jeszcze dwa tygodnie w ciazy - o ! matko !.

Miru - cioteczki forumowe trzymaja kciuki !

milego dnia :)

apaczka, Laura, niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka, Katarka, Cassie_DE, kasiuleek, witaminkab, sylwucha89, magda sz, lys, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    7a496649bf80d554m.jpg
    01e5c9969a74145am.jpg
    fce101ea16ded1ecm.jpg
    Słodkosci <3

bzkxskf.png
‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ