X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd Gratuluję!

Paula może być 15-go, w tym szpitalu co będę rodzić nie obawiam się takich incydentów....

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15.08.2015 ładna data ;) i blisko mojego terminu a do tego mój lekarz ma wtedy dyżur więc też bym chciała ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka - ja nie lekarz ale ten Duomox to takie pół na pół antybiotyk, mnie on nigdy nie wyleczył nawet jak byłam dzieckiem. Może jaki Zinnat albo Augumentin ? to trochę silniejsze. Ja się cieszyłam że całą ciążę że bez antybiotyków a na koniec mnie dopadło... :/ w szpitalu brałam Biofurosyn dożylnie czy jakoś tak a teraz w domu biorę Zinnat- czy pomaga to ciężko określić bo ja nie czułam że mam zapalenie dróg moczowych ale w aptece mówiła babka że Zinnat albo Augumentin to najczęściej przepisują ciężarnym.

No i właśnie może szybciej by Cię uzdrowiło dożylnie?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Magd Gratuluję!

Paula może być 15-go, w tym szpitalu co będę rodzić nie obawiam się takich incydentów....

Przezorny zawsze ubezpieczony;) Lekarz,który jest świetnym chirurgiem, robił przeszczepy o których mówiono na całym świecie wyciął nie tę nerkę co trzeba (niedawno przypadek we Wrocławiu). Ja stosuję zasadę ograniczonego zaufania. Ale nie straszę, tylko uczulam:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka - ja nie lekarz ale ten Duomox to takie pół na pół antybiotyk, mnie on nigdy nie wyleczył nawet jak byłam dzieckiem. Może jaki Zinnat albo Augumentin ? to trochę silniejsze. Ja się cieszyłam że całą ciążę że bez antybiotyków a na koniec mnie dopadło... :/ w szpitalu brałam Biofurosyn dożylnie czy jakoś tak a teraz w domu biorę Zinnat- czy pomaga to ciężko określić bo ja nie czułam że mam zapalenie dróg moczowych ale w aptece mówiła babka że Zinnat albo Augumentin to najczęściej przepisują ciężarnym.

No i właśnie może szybciej by Cię uzdrowiło dożylnie?
    Ja juz prosilam siostre zeby mnie do szpitala wziela, ale przeciez meza nie zostawie w domu, on nawet siki do butelki robi...antybiotyk dziala po trzech dniach, siora mowi ze zobaczymy jutro. Te zebra czy miesien tobjuz masakra Na dobitke ani wstac ani gleboko odetchnac, ani sie schylic. Przed chwila chcialam sie polozyc, nie dos ze nie dalam rady to podniesc sie to byl taki bol....

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka - idz ty kobieto czym predzej do lekarza, bo tak dalej byc nie moze...

Magd- gratulacje!!! Odezwij sie jak juz dojdziuesz do siebie i opisz nam swoj porod.zazdroszcze ze karmienie na dobrej drodze :)

Maaadzik- ja tez czlapie jak kaczka, juz nawet nie chodze na zakupy, snuje sie tylko po domu, bo mam wrazenie ze do sklepu to nie dojde....z ta lewatywa to sie nie boisz??? Ja juz bym wolala zeby mi w szpitalu zrobili...podobno lewatywa moze przyspieszyc porod, daleko masz do szpitala w raze czego???

Ja dzisiejszy dzien zaliczam do udanych,bo przynajmniej pokonczylamrzeczy, ktore lezaly przez te upaly...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja juz prosilam siostre zeby mnie do szpitala wziela, ale przeciez meza nie zostawie w domu, on nawet siki do butelki robi...antybiotyk dziala po trzech dniach, siora mowi ze zobaczymy jutro. Te zebra czy miesien tobjuz masakra Na dobitke ani wstac ani gleboko odetchnac, ani sie schylic. Przed chwila chcialam sie polozyc, nie dos ze nie dalam rady to podniesc sie to byl taki bol....

No ok, ale Twoja teściowa nie może się zająć synem kilka dni?
    Ty w tym czasie poleżałabyś w szpitalu, żeby ktoś się i Tobą zajął. Bo teraz to takie bez sensu trochę, chory opiekuje się chorym.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    No ok, ale Twoja teściowa nie może się zająć synem kilka dni?
    Ty w tym czasie poleżałabyś w szpitalu, żeby ktoś się i Tobą zajął. Bo teraz to takie bez sensu trochę, chory opiekuje się chorym.
    no chcialam isc do.szpitala, ale siostra mowi ze ibtak mi podadza podobny antybiotyk bo w ciazy nie zawiele mozna a po co zmieniac jakbten moze zadzialac...sama nie wiem Juz. Wyc mi Sie chce. dzieki zacwsparcie kochane...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    no chcialam isc do.szpitala, ale siostra mowi ze ibtak mi podadza podobny antybiotyk bo w ciazy nie zawiele mozna a po co zmieniac jakbten moze zadzialac...sama nie wiem Juz. Wyc mi Sie chce. dzieki zacwsparcie kochane...

Tylko w szpitalu odpoczniesz, nie bedziesz zajmowac sie mezem, chociaz może to brzmi okrutnie...

małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka współczuję kaszlu i choroby :(
    Wiem jak źle się czujesz, ja dwa razy od stycznia byłam chora i też miałam straszny kaszel aż cały brzuch mnie bolał, piłam wtedy Stodal który mi po 4 dniach pomógł.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Maaadzik- ja tez czlapie jak kaczka, juz nawet nie chodze na zakupy, snuje sie tylko po domu, bo mam wrazenie ze do sklepu to nie dojde....z ta lewatywa to sie nie boisz??? Ja juz bym wolala zeby mi w szpitalu zrobili...podobno lewatywa moze przyspieszyc porod, daleko masz do szpitala w raze czego???

Blisko mam 5 minut autem. A zrobi mi mama ktora jest pielęgniarka i póki jest na miejscu. Znając życie nie ruszy mnie ona...

małaMyszka, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

Ja na Twoim miejscu chyba i tak poszłabym do szpitala. Przynajmniej dożylnie mogliby Ci coś dać, poleżałabyś w łóżku, odpoczęła, na pewno monitorowali by też dzidzię, i jakieś podstawowe badania by porobili mocz, krew itd. Jednym słowem byłabyś pod okiem specjalistów.
    Do męża na ten czas ściągnęłabym teściową, niech kilka dni się zajmie synem.

małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka jestem.tego samego zdania co lys,w tym momencie powinnas bardziej myslec o sobie i o dziecku, zawołaj tesciowa.
    Dbaj o siebie kochana,nosisz w sobie dziecko na ktore choroba napewno dobrze nie wplywa.
    Maz napewno nie bedzie mial ci tego za zle..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po baby shower. Impreza była na tarasie znajomych, pogoda się udała do tego idealnie. Było tylko parę osób, ale dzięki temu sami bliscy ludzie, więc bardzo miło, dobre jedzenie, warzywny grill i inne takie. Dostaliśmy jeszcze trochę ubranek dla małej. Dostałam też rozpinaną koszulę nocną, więc w końcu będę mogła spakować torbę do szpitala, tylko koszuli mi brakowało. A, i jeszcze dostałam voucher na mani i pedi, zwłaszcza pedi mnie cieszy, bo malowanie paznokci to jakaś ekwilibrystyka ponad moje siły. OStatnio zmycie i spiłowanie pazurów zajęło mi dwa podejścia w 2 dni...

Co do stóp jeszcze, bo widzę, że temat się przewija, to mi też trochę puchną, czasem tylko to widać, czasem nawet czuję, że palce się nie zginają jak powinny. Ale bardzo mi pomógł basen wczoraj. 45 minut pływania lub taplania się w wodzie, plus sobie wymasowałam stopy, bo w basenie jakoś łatwiej mi było do nich sięgnąć. W domu staram się też na codzień masować stopy, np. podczas kąpieli robić im peeling.

małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, Katarka, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Hej dziewczyny, dziś o 10:17 przyszła na świat moja córcia. Wazy 2900g 53cm długości i 10 punktow, poród SN. jak sie ogarnę to Wam opiszę, bo mialam DOBRY poród. Mała załapała pierś. Jedynie krocze boli nieprzyjemnie, ale do przeżycia. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was!
    Gratulacje!!!!!!
    Zdrówka!!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was czytam i karmie mała. Nie zdazylam zasnac a ta juz wstala cos zjesc :-)
    Jest kochana ww nocy i tak ja wybudzam na karmienie zevy przybierala na wadze

Ewa123, zabka11, Pulpecja, lys, małaMyszka, niecierpliwa, Laura, Lady Savage, Paula_071, bosa, gianna88, sylwucha89, magda sz, Y, kasiuleek, witaminkab, Martucha86, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady was dzisiaj nadrobic.

Magd gratulacje!

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę kolejne maleństwo pojawiło się, gratulacje dla mamusi!!!

u mnie nastąpiła wczoraj zmiana kodu na 3 z przodu;) nie będę ukrywać, że czuję się teraz staro :P.
    Na urodzinki moje i mężusia przyjechała teściowa, i jutro już wraca na pomorze. I zaproponowała, że weźmie Blanę ze sobą na wakacje. Tzn miała i tak jechać na tydzień, ale dopiero na początku sierpnia moi rodzice mieli po nią przyjechać. A doszliśmy do wniosku, że po co mają jechać tyle km tylko po mała, jak może już teraz pojechać z teściową. Dziecko się cieszy, a ja jestem załamana i chodzę siorbie sobie pod nosem, że tyle jej nie będę widziała :( Nie mam pojęcia jak to przetrwam, jeszcze nie miałam z nią takiej rozłąki, do tej pory góra jeden dzień a teraz będzie prawie 3 tyg! Każdy mi powtarza że lepiej dla mnie, bo odpocznę a i tak niedługo urodzi się maleństwo to będę miała zajęcie. Ale co poradzę że jestem uzależniona od mojej Blaneczki. Sorki że zanudzam i pewnie macie to w nosie, ale musiałam się wyżalić,bo Piotrek to zamiast mnie podnieść na duchu to się nabija ze mnie.

dobra biorę się za nadrabianie Was. ps u nas się ochłodziło i jest dużo przyjemniej

Ewa123, zabka11, lys, małaMyszka, niecierpliwa, Lady Savage, Paula_071, bosa, sylwucha89, magda sz, 0na88, Maniuś, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd, gratulacje !!!
    My posprzatalismy po remoncie, zosral jeszcze salon, ale damy rade. Mąż ma dość, ale ja nie bylabym w stanie sama tego zrobic. Cieszę się, ze lazienka gotowa przed porodem.
    Ofka poczekaj do jutra czy ten antybiotyk zadziala i bedzie lepiej. Jesli nie to idz do szpitala jak trzeba, do cesarki musisz sie wykurowac. Nie wiem jak z cieciem przy tak meczacym kaszlu, ale po cieciu bedzie problem. Kazde kaszlniecie to dodatkowy ból i strach zeby szwy nie puściły. Poza tym taka infekcja przy noworodku, to tez nic dobrego. Glowa do gory, poradzisz sobie, wszystko bedzie dobrze.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    o widzę kolejne maleństwo pojawiło się, gratulacje dla mamusi!!!

u mnie nastąpiła wczoraj zmiana kodu na 3 z przodu;) nie będę ukrywać, że czuję się teraz staro :P.
    Na urodzinki moje i mężusia przyjechała teściowa, i jutro już wraca na pomorze. I zaproponowała, że weźmie Blanę ze sobą na wakacje. Tzn miała i tak jechać na tydzień, ale dopiero na początku sierpnia moi rodzice mieli po nią przyjechać. A doszliśmy do wniosku, że po co mają jechać tyle km tylko po mała, jak może już teraz pojechać z teściową. Dziecko się cieszy, a ja jestem załamana i chodzę siorbie sobie pod nosem, że tyle jej nie będę widziała :( Nie mam pojęcia jak to przetrwam, jeszcze nie miałam z nią takiej rozłąki, do tej pory góra jeden dzień a teraz będzie prawie 3 tyg! Każdy mi powtarza że lepiej dla mnie, bo odpocznę a i tak niedługo urodzi się maleństwo to będę miała zajęcie. Ale co poradzę że jestem uzależniona od mojej Blaneczki. Sorki że zanudzam i pewnie macie to w nosie, ale musiałam się wyżalić,bo Piotrek to zamiast mnie podnieść na duchu to się nabija ze mnie.

dobra biorę się za nadrabianie Was. ps u nas się ochłodziło i jest dużo przyjemniej
    Rozumiem i to doskonale co czujesz! Ja ostatnio nie widzialam synka 2 tyg pierwszy raz tak dlugo. To bylo straszne, maz mowil na mnie kwoka i zachowywal sie jak bezdzietny a moja mama ciagle mowila ze takiej grubej pepowiny do synka nie widziala. Matka uzaleznia sie od dzieci przeciez dla nich zyjemy. To normalne zachowanie. Za to powitanie... U nas plakalam jak bobr i moj synek tez :-) ze szczescia ze jestem a wcale tak bardzo nie tesknil :-)

małaMyszka, zabka11, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ