X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka mam fotki na tel ale nie moge wrzucic na zapodaj czy cos z tel. Bo jestem u tesciowej na imienianach (tez dostala od nas desmoksan...) Wrzuce na fb ok?

Rybka ja im blizej tez mam chore sny i bardzo sie boje o zdrowko malej.

Mialam isc spac za dnia ale poprasowalam firanki i zawiesilam i nic..ani jednego skurczu :( widze ze ciezko bedzie cos przyspieszyc. No niech ten kwas mlekowy zadziala.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Zetka - ja mysle ze ta niteczka krwi w sluzie to po badaniu.

Lady- ja tez polecam moskitiery do okien,wtedy nic wam nie wleci, a okna moga byc non stop otwarte :)
    Nie wiedzialam ze jest elektryczna lapka na muchy ;) az wygooglowalam sobie zeby zobaczyc jak wyglada :)

Malamyszka- ja tez musze sie rozejrzec za jakims ubrankiem na chrzest...

Ona- ja gdzies czytalam ze furaginum mozna w II trymestrze,natomiast nie powinno się do brać od 6 tygodni przed porodem.
    Ja bym sie skontaktowala sie z lekarzem. Na wlasna reke mozesz pozerac zurawine....
    Dzis juz nic nie rob i nozki wysoko!

Martucha- trzymaj sie kochana, oby Stas szybciutko nabieral sil i by twoj wymarzony prezent imieninowy sie ziscil!!!zycze ci tego z calego serducha!

Mamy moskitierę na razie w salonie :P właśnie rafcio dokupił do 2 pokoi

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- o lal ty juz jutro 38 pelnych tygodni bedziesz miala !;) yrzymam kciuki zeby Majeczka nabrala rozpedu !:D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Snilo mi sie dzisiaj ze moja corcia sie urodzila i miala zespol downa :-( wylam pol nocy ale mam nadzieje ze w snach jest odwrotnie. Zalatwilam okuliste i dowiedzialam sie ze mam dziury na siatkowce i mam isc na laser. Moge stracic wzrok w kazdej chwili przy malutkim wysilku. Mam dola i jeszcze moj maz wmawia sobie chorobe psychiczna bo wie jaki powinien byc a calymi dniami milczy albo sie awanturuje :-( cholera gdzie pozytywy! Jestem 3 dni przed cesarka! I ciagle stresy do tego stopy i dlonie tak spuchniete nawet po nocy ze az pala, bola i skory brakuje! Mam dosyc!

Mam nadzieję że to nie przeze mnie, bo ja wczoraj pisałam że śnią mi się takie rzeczy ostatnio :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My moskitiere mamy w drzwiach na balkon w salonie,takie jakby drugie drzwiczki,bo balkon calymi dniami otwarty, w kuchni,korytarzu i w takim pokoiku gdzie stoi pranie,prasowanie itp mamy poddaszowe okna wiec moskitiery tam nie wstawimy :/ ale w sypialni i u Poli mamy zwykle okna wiec tam trzeba bedzie zamowic i to zrobic,chociaz i tak przez te poddaszowe te dziady beda wchodzic :/ a lubie je otwierac bo jakos z nich inaczej powoetrze wpada,tak zawiewa jakby.. ta moskitiere na balkon mamy od 2 lat i tak jest duza roznica w sumie. Moja ciocia mieszka na wsi i w kazdym oknie ma moskitiery bo tam wysiedziec nie mozna bylo tyle much:/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie dowiedzialam ze moj kuzyn bedzie stawial dom- 400m2 !!! :o Boze po co taki wielki dom! Mi od razu do glowy przychodzi mysl-jak utrzymac,jak wysprzatac :o
    My mamy 140m2 mieszkalnego i jak dla mnie to jest i tak duzo,a 400 :o !

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejajac zdjecia poscieli zapomnialam jeszcze o torbie na lozeczko: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/805d90d7d342.jpg

Karolinka- ja tez mam okna dachowe i w nich mozna zamontowac takie wysuwane moskitiery:
    https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=moskitiera+do+okna+dachowego&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCPLJ2IeI-cYCFeX-cgodxlsNdA&url=http%3A%2F%2Fwww.mados.com.pl%2Fmoskitiery%2Fzwijane%2F&ei=Jva0VfKeI-X9ywPGt7WgBw&bvm=bv.98717601,d.bGQ&psig=AFQjCNF5wpAIMm0WA5JE7e4QjBpOw_8vRw&ust=1438009185839600

Magda szz- dzieki za fotki :) wszystko przechwycilam zeby miec sciage;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 17:04

małaMyszka, Ewa123, niecierpliwa, kasiuleek lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka te cudenka to kupilas material i krawcowa szyla?

400m? O matko to chyba od razu z gosposia, bo wysprzatac to masakra, moi rodzice maja 150 i od kad wyprowadzilam sie to mama klnie ze musi sama to sprzatac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 17:12

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zabka te cudenka to kupilas material i krawcowa szyla?

Moja kolezanka tym sie zawodowo zajmuje, wiec wybralam materialy, podalam wymiary, ustalilysmy co chce i mi uszyla :)
    Powiem Wam ze za materialy na to wszystko plus jeszcze taki kotek dla Julci:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f289b1e2d767.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aedc4d5cf92d.jpg

wyszlo mi 150zl...a mam w tym poduche i koldre z minky i wyjmowanym wkladem, 6poduszek ochraniaczy z wyjmowanym wkladem, z czego 3 maja minky po jednej stronie, do tego torba, poduszki gwiazdki, kostka sensoryczna, literki i powyzszy kotek.
    Zatem oplacalo sie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 17:22

Laura, Pati Belgia, aaaaga, niecierpliwa, Paula_071, Y, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój mąż myślimy o 15 sierpnia i mamy nadzieję że Dominiś nas posłucha i zechce wyjść ;)
    Dzisiaj ja nie wiem ale on prawie nie śpi, często się wierci.
    Czy wasze dzidzie też tak czasami mają??

Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Wlasnie sie dowiedzialam ze moj kuzyn bedzie stawial dom- 400m2 !!! :o Boze po co taki wielki dom! Mi od razu do glowy przychodzi mysl-jak utrzymac,jak wysprzatac :o
    My mamy 140m2 mieszkalnego i jak dla mnie to jest i tak duzo,a 400 :o !

A po co im taki wielki dom????maja taka duza rodzine???
    Sprzatanie to jedno, ale koszty utrzymania takiego wielkiego domu to drugie...
    No chyba ze ktos jest super sytuowany, to ok...
    Ale mimo wszystko ja osobiscie nie lubie az tak wielkich przestrzeni...samych chodzeniem po tym domu mozna sie zajechac....

Laura- moja Klara to chyba tylko w nocy spi, bo w dzien co usiade, to ona sie przewala i wypina...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 17:26

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój Patryk też ma takie dni że cały dzień albo ma czkawke albo się wierci :) jakby w ogóle nie spał .. tylko w nocy razem ze mną no i KTG też działa na niego usypiająco zawsze :)

Laura, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba na pokaz bo n8e w8em.po cholere taki domisko :o
    My majac 140m mamy naprawde duzy salon,spora kuchnie,3 sypialnie tez duze i lazienke taka srednia,duzy korytarz + taka kanciapka na sloiki,mop odkirzacz itd. To jak pomysle ze oni beda mieli 3x tyle to za leb sie lapie :o
    Oni sa tylko we 2- kuzyn i jego zona,ona jest teraz w ciazy..

Bedzie zaczynala sprzatac w poniedzialek i konczyla w piatek :p tym bardziej ze jego zonka to nie jest za bardzo gospodarna.

Wydaje mi sie ze dom do 230m to jest max. Dla jednej rodziny..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja i mój mąż myślimy o 15 sierpnia i mamy nadzieję że Dominiś nas posłucha i zechce wyjść ;)
    Moja mala ma tak prawie ciagle :-) jest bardzooooo aktywnym dzieckiem. Nawwt w nocy. Mam nadzieje ze poza brzuchem bedzie wiecej spala ;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Też tak chcę, 12, 15 albo 17 to najpóźniej. Ale ciekawe co na to Zuzia

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według OM mam na 26 a usg 20,(o 6tc do 15 tak wychodzilo,potem bylo na 25 a teraz znowu 20) wiec lusia mowi ze bardziej by sie nastawiala na 20,no zobaczymy:)
    Wedlug jakiejs tam teori co termin wylicza sie wedlug czucia ruchow tez wychodzilo mi jakos 18. No zobaczmy:)
    Im blozej porodu tym mniej cierpliwosci:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja pojechalam na IP bo te okropnie spuchniete nogi doprowadzaly mnie do lez , plus to zapalenie pecherza ale zeby miec pewnosc ze mnie przyjma dodalam sobie slabo odczuwalne ruchy plodu - wzieli mnie na KTG , wylezalam sie - KTG ok - ale jak miala mnie lekarka badac to przyjechala kobieta z rozwarciem i siup na porodowke , potem druga... kazano mi czekac na USG a potem rozmowa z lekarzem - przesiedzialam 3,5 godziny i nic... lekarki ani widu ani slychu - wiec po prostu wyszlam stamtad - jutro i tak jade na patologie to zrobia mi KTG i USG i pogadam z lekarzem...

ale jak zobaczylam ta IP gdzie chce rodzic i pomysle ze niedlugo tam bede msiala przyjechac znow to az sie odechciewa rodzic... istna komuna tam jeszcze panuje ;/

leze z nogami do gory i czekam do jutra..moze ciut mi zejdzie ta opuchlizna :/

małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to zalezy jak sie trafi z ip. Kiedys czekalam od 16 do 23 a ostatnio od reki przyjeli.
    Mi na stopki pomaga zimny prysznic i masaz stop jak maz robi. Jak masuje az czuje jak ta woda schodzi. Taka ulgaaa.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaliczyłam dzisiaj wizytę na IP. Moja księżniczka od wczoraj mało aktywna, jakoś inaczej się obróciła i prawie nie czułam ruchów...Niby koło południa miała czkawkę ale poza tym pojedyncze ruchy więc po obiedzie moja cierpliwość się wyczerpała. Na szczęście jest ok - ktg i usg. Najbardziej obawiałam się, że owinęła się pępowiną podczas tego piruetu ale przepływy są ok. Nerwów mi napsuła ale najważniejsze, że cała i zdrowa bo już miałam w głowie czarne scenariusze...

0na88, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba upadlam na leb zeby sie pochwalic ze troche z nami lepiej...czulam od wczorak.bol zeber od kaszlu, bo cala sila szla na zebra wlasnie. Dzis siebpodnosilam i zskaszlalam...i myslalam ze zejde, krzyczalam z bolu, nie wiem czy miesien nadwyrezylam czy co, ale nawet oddychac trudno, siegnac po cos, a schylic sie, polozyc nie ma mowy. Wstac z fotela to bol.jak nie wiem. Wzielam.dwa paracetamole bo myslalam ze sie zesram...nie ma mowy polozyc sie na lozko, nie dam rady...

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ