X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia gratulacje!!! :)
    Za mamuśki trzymam kciuki!
    Ja też mam dzisiaj jakiś spadek formy.. Nerwowa jakaś jestem.. Przyjechaliśmy do teściowej na imieniny, kupiliśmy jej desmoxan bo ciągle gada, że jak wnuk się urodzi to rzuci palenie i musi to sobie kupić.. Wydaliśmy 60 zł, a ta stwierdziła, że ona jednak nie będzie rzucać! Nie wie po co to kupiliśmy!!! Ja wiem, że to ciężki nałóg i nie da się tak z dnia na dzień rzucić ale mogła chociaż udać, że jest zadowolona z prezentu! I nie zakładać z góry, że się nie uda! Bądź tu miły dla teściowej ;-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam ogólnie lenia, ciężko mi się ogarnąć.
    Chociaż nie powiem bo jak mąż miał urlop teraz to posprzątaliśmy generalnie mieszkanie tzn. w szafkach i za szafkami pomagałam jak mogłam.
    Jeszcze zostały okna.
    A tak ogólnie to bym spała i spała a czeka mnie jeszcze pranie ciuszków i pościeli dla synka i prasowanie.... Myślę ze od jutra po trochu zacznę, mąż wraca do pracy po urlopie więc będę się nudzić ale czy przy tym leniu będzie mi się chciało??
    Aaaa i obiecałam że torbę też spakuję w tym tygodniu ;)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia ja i moj maz jestesmy najlepszym dowodem na to, ze da sie rzucic palenie z dnia na dzien. Pewnego dnia postanowilam - od jutra nie pale! Poszlam do biedronki, przed zakurzylam z mezem po fajce, paczke i zapalniczke oddalismy menelkowi, ktory stal pod sklepem i tak w pazdzierniku beda 3 lata jak nie palimy ;)

Laura, apaczka, 5ylwia, Pati Belgia, małaMyszka, ekropka, Katarka, zabka11, Y, Hermiona, kasiuleek, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Małgosia gratulacje!!! :)
    Za mamuśki trzymam kciuki!
    Ja też mam dzisiaj jakiś spadek formy.. Nerwowa jakaś jestem.. Przyjechaliśmy do teściowej na imieniny, kupiliśmy jej desmoxan bo ciągle gada, że jak wnuk się urodzi to rzuci palenie i musi to sobie kupić.. Wydaliśmy 60 zł, a ta stwierdziła, że ona jednak nie będzie rzucać! Nie wie po co to kupiliśmy!!! Ja wiem, że to ciężki nałóg i nie da się tak z dnia na dzień rzucić ale mogła chociaż udać, że jest zadowolona z prezentu! I nie zakładać z góry, że się nie uda! Bądź tu miły dla teściowej ;-)
    Kochana ja paliłam długo!!!! Za gówniarza zaczęłam dla szpanu. Jednego dnia postanowiliśmy z M. że rzucamy to w cholerę! Mieliśmy dopalić ostatnią paczkę (bo niby szkoda było wyrzucić), paliliśmy na siłę, aż nam zbrzydło...
    Z dnia na dzień przestaliśmy palić...

I już 4 lata (w listopadzie) będzie ...

ekropka, niecierpliwa, Katarka, zabka11, Y, Hermiona, kasiuleek, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rzucilam palenie z dnia na dzien,palilam 15 lat od 14 roku zycia.

Ja w nocy mialam 3 ataki kaszlu, jest lepiej bo sie odrywa, ale bol zeber od kaszlu jest KOSZMARNY. Lece na paracetamolu, bo ani lezec, ani siedziec ani oddychac. A juz kaszlnosc...za kazdym razem dre morde z bolu. Maz tez lepiej ale blady jest cos i slaby dziesiaj. Rodzina pomaga jak moze, kuzyn robi zakupy, mama wczoraj pomyla z ciocia okna, sprzata co drugi dzien, tesciowa gotuje obiady. Dajemy rade. Za 10 dni dolaczy do nas Iwo.

Psioszka super slyszec ze sie ogarniacie.
    Amberla mam nadzieje ze to chwilowy spadek nastroju kochana.

niecierpliwa, zabka11, lys, małaMyszka, mamasia, Paula_071, kasiuleek, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Snilo mi sie dzisiaj ze moja corcia sie urodzila i miala zespol downa :-( wylam pol nocy ale mam nadzieje ze w snach jest odwrotnie. Zalatwilam okuliste i dowiedzialam sie ze mam dziury na siatkowce i mam isc na laser. Moge stracic wzrok w kazdej chwili przy malutkim wysilku. Mam dola i jeszcze moj maz wmawia sobie chorobe psychiczna bo wie jaki powinien byc a calymi dniami milczy albo sie awanturuje :-( cholera gdzie pozytywy! Jestem 3 dni przed cesarka! I ciagle stresy do tego stopy i dlonie tak spuchniete nawet po nocy ze az pala, bola i skory brakuje! Mam dosyc!

Rybka będzie dobrze, musi być, dacie radę, a z tym okulistą bym skonsultowałą jeszcze to u innego. Z doświadczenia wiem że w takiej sytuacji z 3 okulistów trzeba mieć na uwadze, jak dwóch mówi to samo. To wtedy się zamartwiać. Wiem z własnego doświadczenia, bo jeden okulista niekompetentny pogorszył mi wzrok do -6 ;/. I teraz takie noszę grube szkła że szok ;/ jak go kiedyś dorwę na ulicy to utłukę drania!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez rzucilismy z dnia na dzien;)
    Wjechalam nam na psychike,zaczelam gadac ze popelniamy takie powolne samobojstwo, ze ludzie walcza o zycie a my siebie zabijamy, ze nie chcemy zeby nasze dzieci patrzly na nas jak mamy chemioterapie itp. :p i nam te fajki tak sie zbrzydzily przez te gadanie ze szok! Z dnia na dzien koniec! Rzucilismy 6 pazdziernika, dzien po smierci Przybylskiej, wlasnie to mnie sklonilo ze tak mloda osoba,chciala zyc,3 dzieci...
    I akurat fajnie wyszlo,bo nie musialm rzucac w momencie zajscia w ciaze przez ciaze tylko z wlasnej chceci:)
    Wiec my juz prawie 10miesiecy nie palimy:) i w ogole nie ciagnie..jak czasami stoje w kolejce w sklepie a przede mna ktos po fajku to rzygac sie chce tak wali..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 14:35

małaMyszka, magda sz, apaczka, Y, kasiuleek, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka - ja mysle ze ta niteczka krwi w sluzie to po badaniu.

Lady- ja tez polecam moskitiery do okien,wtedy nic wam nie wleci, a okna moga byc non stop otwarte :)
    Nie wiedzialam ze jest elektryczna lapka na muchy ;) az wygooglowalam sobie zeby zobaczyc jak wyglada :)

Malamyszka- ja tez musze sie rozejrzec za jakims ubrankiem na chrzest...

Ona- ja gdzies czytalam ze furaginum mozna w II trymestrze,natomiast nie powinno się do brać od 6 tygodni przed porodem.
    Ja bym sie skontaktowala sie z lekarzem. Na wlasna reke mozesz pozerac zurawine....
    Dzis juz nic nie rob i nozki wysoko!

Martucha- trzymaj sie kochana, oby Stas szybciutko nabieral sil i by twoj wymarzony prezent imieninowy sie ziscil!!!zycze ci tego z calego serducha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 15:26

małaMyszka, 0na88, Zetka, Martucha86 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z Mężem na spacerku, zrobiliśmy ponad 3,5 km, szłam jak pingwin, a D. musiał mnie prawie ciągnąć :P Może dzięki temu spacerowi ruszy i poród sie zacznie :D

niecierpliwa, zabka11, Laura, lys, małaMyszka, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi siora mowila ze foraginu nie.bardzo mozna, raz mi pozwolila wziac dwie na noc bo juz apteka byla zamknieta a ja sie zwijalam z bolu a rano juz wzielam monural. Ogolnie to w ciazy bralam juz dwa razy duomox i dwa razy monural...

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz- ja tez zauwazylam cos u siebie infejcyjnego tam na dole i lactovaginal aplikuje...zobaczymy czy cos pomoze, w czwartek wizyta to powiem gin zeby tam pozagladala;)
    Pamietasz o zdjeciu karuzelki z bliska???;)

Niecierpliwa- glowa do gory bo malutka czuje twoje stresy i czuje sie nieswojo...juz za 3dni bedziesz ja tulic!!!ale ci zazdroszcze!!!
    Ja coraz bardziej boje sie sn...i tego ze nie znam dnia ani godziny....

Miru- ja tez czuje mala niemalze w kroku....dobrze ze juz jutro stawiasz sie w szpitalu, powiedz o tych bolach, niech sprawdza wszystko. I oby jutro juz zrobili ci cc, zobaczysz swojego synka i zapomnisz o wszelkich bolach i zmartwieniach!:)

Pati, malamyszka- u mnie nie da sie kameralnie, slub nasz byl zagranica i z rodziny byly jednostki, komunie Julci w zeszlym roku robilismy w domu i tez dla najvbkizszych, teraz na chrzciny musimy juz zaprosic wieksze grono...tzn ja nie mam problemu, z mojej strony bedzie kilka osob, ale od strony meza mamy wieksza rodzine z ktora utrzymujemy czeste kontakty i jezdzimy na dluzsze weekendy...lacze bedzxie ok.30 osob....:/

Amberla- to normalne, hormony buzuja, daj sobie troszke czasu....ja po porodzie sn w szpitalu bylam w eforii, zalapalamdola po powrocie do domu podczas wizyty znajomych, ktorzy wylecieli do mnie z tekstem ze bedziue nam teraz mega ciezko, bo jestesmy sami, bez pomocy, rodzice za oceanem.....ryczalam przez nich 3dni!!!:0

Niecierpliwa - ja tez nie chce zadnych odwiedzin w szpitalu poza mezem i coreczka. Choc znajac moja tesciowa, pewnie sie ludze....:/
    Dobrze dogadaslas babci...ech...niektorzy to nie potrafia sie czasem w jezyk ugryzc....

Ewa123-na kiedy masz termin bo nie widze suwaczka u ciebie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 15:19

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka- no i dobrze zrobiliscie, zobaczysz , z dnia na dzien bedzie coraz lepiej...w dzien tez karmisz Leosia co 2godz?

Rybka - mi tez sie zdarzaja porypane sny, pamietaj ze to tylkobsen, z malutka na pewno jest wszystko ok!
    Co do meza....hmmm juz kiedys pisalas ze tez mial jakies dolki i dolowal ciebie przy okazji!!!nie daj sie!!! Glowa do gory!!!za kilka dni bedziesz tulic swojego skarbka i to jest najwazniejsze!

Dziewczyny ja mialam zoo i wklucie boli, ale tylko chwilke i to jest naprawde do zniesienia .dacie rade!!!!

Ofka- ciesze sie ze sobie radzicie!!! Oszczedzaj sie i korzystaj z pomocy rodziny, ile sie da!

Katarka- oby ruszylo u ciebie!!! :) moze jeszcze meza do sypialni zapros?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 15:19

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja mam termin na 10 sierpnia, ale chciałabym żeby Mała wyszła troszkę wcześniej dlatego tak delikatnie próbuje ją zachęcić spacerami :) Ale wiadomo, wykluje się jak będzie gotowa. Jakoś bardzo mnie przeraża wizja przenoszenia. Właśnie wróciłam z mężem z godzinnego spaceru. Nogi mi odpadają. Teraz chyba jakiś film odpalimy i do końca dnia lenistwo :)

zabka11, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marze o takim terminie...ok. 10 sierpnia...zobaczymy czy sie uda czy bede czlapac do konca.... :/

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Rybka będzie dobrze, musi być, dacie radę, a z tym okulistą bym skonsultowałą jeszcze to u innego. Z doświadczenia wiem że w takiej sytuacji z 3 okulistów trzeba mieć na uwadze, jak dwóch mówi to samo. To wtedy się zamartwiać. Wiem z własnego doświadczenia, bo jeden okulista niekompetentny pogorszył mi wzrok do -6 ;/. I teraz takie noszę grube szkła że szok ;/ jak go kiedyś dorwę na ulicy to utłukę drania!
    Ja juz wczesniej mialam z ta siatkowka problemy, problemy z ukrwieniem itp. Wada ciagle rosnie i ja mam minus 10 ale jade na soczewkach mimo ze mam nowe okulary ze specjalnymi szklami bardzo cienkie ale nie lubie ich. Od jakiegos czasu zauwazylam takie plywajace mroczki przed oczami cala dobe i okazalo sie ze to przez ta dziure jakis plyn wycieka. A maz? Jak mala sie urodzi to dopiero poczuje jak bardzo o niego zabiegalam. Zajme sie dziecmi i soba a on juz nie bedzie na pierwszym miejscu. Albo sie wezmie w garsc albo dowidzenia. Szkoda 10 lat, dwojka dzieci ale to juz milosc w jedna strone, nic wiecej

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje na 12-15 sierpnia:p
    12 bedzie 38 pełnych tygodni,czyli 39 bedzie szedl, super by bylo;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie wymarzyłam tak 11 sierpnia to też początek 39 tc u mnie :) w planach miałam jak mi się uda dotrzymać to 10go mycie okien :)
    ale coś czuje w kościach że jak mi się uda dotrzymać do tej ciąży donoszonej to mały się rozmyśli i jeszcze do września sobie posiedzi

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała tak 10-11 sierpnia ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Katarka- oby ruszylo u ciebie!!! :) moze jeszcze meza do sypialni zapros?;)

To w planach na wieczór :D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie mam pełne 38 tyg pojutrze i tez bardzo liczyłam na ten dzień, ale chyba nic z tego :P trzeba się uzbroić w cierpliwość :)

Ewa123
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ