X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam moskitiery w oknach, żadnych much, komarów, latających kwiatów topoli, niczego :)

Właśnie popatrzyłam na prognozę pogody długoterminową - w tym tygodniu mam być fajnie 22-25, ale kolejny tydzień znowu po 30 stopni. Dziecko mi się chyba ugotuje w brzuchu;)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę. U nas miło i przyjemnie, 20 stopni prawie całą noc padało. Czytam na bieżąco ale weny brak. Miłego dnia

małaMyszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Żabko a jak wyparzałaś? bo ja nie wiem kompletnie jak to się robi :0

Na 5min zanurzylam we wrzątku, zgodnie z instrukcja dolaczona do laktatora ;)

Ale mam mrowienie w piersiach....
    I dzis zaczela luszczyc mi sie skora na stopach ( od srodowej aplikacji skarpetek).

Wracam do zelazka....nienawidze prasowac!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 10:16

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hej kochane babeczki :-)

KasiaEn teraz Ty mi znów ochotę robisz na buraczki ;-) ale co najciekawsze ja tez mam na dzis kopytka tyle, ze leniwe. Wczoraj narobilam za duzo, ze i dzis bedą i zupa botwinkowa :-) kocham ta zupke :-)

Karolinaaaa no rozwalilas mnie :-) hehe muchy psychopatki :-):-):-) poprawiłam mi humor :-)

Ja dzis do kościoła idę pytać o chrzest. Wiem, ze to wcześnie ale nasz polski kościół chrzci dzieci tylko w jedna niedziele miesiąca a ja nie pamietam w która a muszę rezerwacje w restauracji juz w poniedziałek robic bo ja chce w październiku chrzcic... Mam nadzieje, ze nie bedzie duzo ludzi, ze powyjezdxali do polski na wakacje bo dzis dość ciepło i żebym tak nie padła ;-)

A tak wogole to witam sie w 38 tygodniu. Ciaza odnoszona. Udało mi sie !!!!!!:-):-):-)
    Powodzenia z załatwianiem. Mam nadzieję, że u Ciebie pójdzie to lepiej niż u mnie.

My lokal już też mamy zarezerwowany. Teraz tylko menu jakieś ciekawe wybrać i luzik.

Zostanie tylko ubranko do chrztu do kupienia, ale nie podobają mi się te garniturki, bety itp chciałabym znaleźć coś takiego ten... Żeby nasz przystojniak był ubrany zupełnie inaczej niż normalnie.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Tak jak na cycuchy przy karmieniu piersią, jak jest nawał pokarmu i jest zapalenie...

Tylko, że wtedy podobno te rozbite liście wkłada się jeszcze do zamrażarki :)

lb17w98.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja po wczorajszej wizycie gosci nogi mam nadal jak frodo i bola jak chodze jakbym dwa wesela na szpikach przetanczyla... okropnosc.

wczoraj bylo 35 stopni a ja dostalam zapalenie pecherza :) nie do wiary ..
    mam furaginum - wczoraj lyklam dwie tabletki - myslicie ze moge to brac ?

Dzis jade do mamy na obiad - a niech mnie porozpieszcza troche :)

milego dnia !

P.S malagosia - gratuluje !!! :))

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Malgosia gratulacje :)!
    Stas ma kiepski wynik moczu...czekamy na wynik posiewu i usg nerek na pierwszym usg miał powiększony jakiś kanalik...i jest to do kontroli.
    Dostanie tez koncentrat czerwonych krwinek bo jest bardzo blady...anemiczny.
    No i musi szybciej przybierać.
    Ciągle dostaje antybiotyk.
    Wynik gazometrii świetny....radzi sobie sam z oddechem, Bogu dzięki!
    Podobno jesteśmy już blisko domu...trwa doleczanie...tylko cierpliwości juz brak. Jutro Małym ma dwa tygodnie. Nie wiem kiedy zleciało.
    Dostaliśmy juz skierowania do 5 poradni.
    Ciągle sobie mowie... jeszcze kilka dni!
    W środę mam imieniny może dostane najpiękniejszy prezent...szczęśliwe chwile we troje w domu!

Laura, KasiaeN., lys, Paula_071, magda sz, małaMyszka, apaczka, Lady Savage, mamasia, Zetka, zabka11, Maniuś, sylwucha89, Y, kasiuleek, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak w ogóle witam się w 40 tc :) Żeby jeszcze ta Nasza córcia zechciała jak najszybciej wyjść :D Najlepiej dzisiaj :D

Martucha86, Laura, KasiaeN., maaadzik1207, lys, 0na88, magda sz, małaMyszka, apaczka, Lady Savage, Cassie_DE, zabka11, Maniuś, sylwucha89, Y, kasiuleek, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Kochana ja tez mam 19 dni :-) odliczamy razem :-)

Na pierwszej stronie jest błąd w mojej dacie porodu :-)
    Oooooo to odliczamy...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dużo zdrówka dla Stasia obyście jak najszybciej poszli do domku.
    I dużo sił dla Was!

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - u mnie dzisiaj lały się mewy! Jest jedna taka nawiedzona, że jak zacznie drzeć dziób od 4 rano to przez cały dzień potrafi...

Muszę ją kiedyś nagrać.

Nawołuje resztę z dachu naszego bloku...

Psychiczna to mało powiedziane...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!

W końcu chłodno, o matko jak się cieszę, nawet się nie spodziewałam, że kiedyś będę się tak cieszyć z chłodu w lipcu ;-)

U mnie dzisiaj nawet nie najgorsza noc, dosyć dobrze spałam, miałam jedną pobudkę po 4 nad ranem.

Rano się trochę zaczęłam martwić, bo wypłynęło mi sporo wodnistej wydzieliny, więcej niż normalnie i już mam schiza czy to nie wody się sączą. Sprawdziłam papierkiem lakmusowym i się nie barwi, no ale jakoś dziwnie :/

Martucha trzymam kciuki za Stasia, żeby wszystko było jak najszybciej dobrze i żebyście szybciutko wrócili do domku. Mam nadzieję, że dostaniesz prezent imieninowy!

Miłego dnia!

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziękuję. Jest taki kremowy, a czy wyraźną nitka czerwonej krwi to tez norma?
    Zetka tak, to tez norma. Nie denerwuj sie. Wszystko jest ok. Poprostu szyjka sie przygotowuje do pprodu I kazda ingerencja, jak badanie moze wlasnie skonczyc sie delikatnym krwawieniem lub podbarwionym sluzem.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w dwupaku jeszcze :(

Z bzykanka dupa blada bo od antybiotyku piecze mnie tam...od wczoraj aplikuje lacibiosfemina.. mogli powiedziec o tym w szpitalu to bym brala od razu. Oby przeszlo po tym, dzis cala noc snilo mi sie ze seksilam sie z mezem w roznych miejscach..nad ranem to chyba mialam orgazm przez sen. W zasadzie ciagle mysle o jednym.. pipko zdrowiej!

Marta w takim razie wszystko na dobrej drodze,bede sie modlic o ta srode dla Was :)

Zetka ja po kazdym badaniu delikatnie plamie ale to szybko przechodzi.

Ale mi checi na buraczki narobilyscie :)

małaMyszka, Lady Savage, Zetka, Hermiona, Martucha86 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Powodzenia z załatwianiem. Mam nadzieję, że u Ciebie pójdzie to lepiej niż u mnie.

My lokal już też mamy zarezerwowany. Teraz tylko menu jakieś ciekawe wybrać i luzik.

Zostanie tylko ubranko do chrztu do kupienia, ale nie podobają mi się te garniturki, bety itp chciałabym znaleźć coś takiego ten... Żeby nasz przystojniak był ubrany zupełnie inaczej niż normalnie.
    Kochana nie przewiduje problemow bo bedziemy chrzcic u braci Kapucynow a oni nas znaja I to bardzo dobrze ;-) co do lokalu to my robimy dosc niekonwencjonalnie bo bede miala gosci I Polakow I Belgow. Restauracje wybralismy ze szwedzkimi stolami, wszystko tam jest. Od owocow morza, po rozne rodzaje mies I dania wegetarianskie, ryby, sushi, desery.... kazdy znajdzie cos dla siebie. Mozna jesc ile sie chce I to za stala cene od goscia ;-)

Co do ubioru to mam juz sukienke dla Roxanne :-) kupilam ja wczesniej bo nie moglam sie oprzec ;-) a co do betu to tez u mnie odpada... jakis lekki bialy kocyk.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati u nas będzie 8 osób plus trzylatka, więc kameralnie. Obiadek deser kawka spacer i po.

Coraz bardziej zastanawiam się czy proboszcz będzie pamiętał o tej niedzieli... Dwa tygodnie przed pójdę i wszystko załatwię..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 11:23

Pati Belgia, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami. Podczytuje Was, ale nie mam weny nawet pisac, do cc zostaly 3 dni, a ja juz jestem na skaraju wyczerpania nerwowego, od wczoraj znowu bardzo slabo czuje mala, tesknie za silnymi kopniakami i strasznie sie stresuje, co pare godzin podsluchuje serduszko i jestem juz klebkiem nerwow, tak juz bym chciala zeby byl wtorek i zgosic sie juz do szpitala

Malagosia gratuluje coreczki!

Miru jak tam, jutro stawiasz sie w szpitalu?

Zetka ja 2 dni po ostatnim badaniu plamilam, ale na szczescie przeszlo

małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Witam sie z Wami. Podczytuje Was, ale nie mam weny nawet pisac, do cc zostaly 3 dni, a ja juz jestem na skaraju wyczerpania nerwowego, od wczoraj znowu bardzo slabo czuje mala, tesknie za silnymi kopniakami i strasznie sie stresuje, co pare godzin podsluchuje serduszko i jestem juz klebkiem nerwow, tak juz bym chciala zeby byl wtorek i zgosic sie juz do szpitala

Malagosia gratuluje coreczki!

Miru jak tam, jutro stawiasz sie w szpitalu?

Zetka ja 2 dni po ostatnim badaniu plamilam, ale na szczescie przeszlo

Witamy jeszcze z domu :)
    Tak jutro stawiamy się w szpitalu. Od przedwczoraj czuje jakbym miała głowę w kroku. Wiem ze to nierealne albo zrobiło się rozwarcie i mały zszedł tak nisko albo nie wiem co... jak idę to czuje takie uderzenia a jak siadam to tak abym coś sobie wpychala. Skurcze co 15-20 minut w nocy co 5 min ale rankiem jest cisza.
    mam nadzieje ze to cc jutro wykonają a nie będą czekać do wt bo ja od 3 tygodni śpię po 2 h. Tak mnie boli brzuch obojętnie jak leżę.
    Póki co nie myślę o tym ze juz jutro mnie pokroja.
    Boje się tylko tej igły ze będzie problem z wkluciem albo że będzie bolała. No i cewnika a lewatywa tommoże nie będzie potrzebna bo od tyg latam po 4-5 razy dziennie.

KasiaeN., małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Pati u nas będzie 8 osób plus trzylatka, więc kameralnie. Obiadek deser kawka spacer i po.

Coraz bardziej zastanawiam się czy proboszcz będzie pamiętał o tej niedzieli... Dwa tygodnie przed pójdę i wszystko załatwię..
    U nas sie nie dalo kameralnie... bedzie 24 osoby plus 4 dzieci plus 2 niemowlaki :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że mnie to ominie bo od porodu było super... Ale przyszło, mam spadek nastroju.... Siedzę i rycze. Zaczęło się jak zobaczyłam Wcześniaki w inkubqtorach i zaplakana mamę jednego z nich. Potem zw moja matka nie chce mi przywieźć Pauli do szpitala bo za duże ryzyko i nie można, a teraz już o Wszystko. I jeszcze mnie matka wkurza o Wszystko. Masakra.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ