X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dzisiaj trochę chłodniej z samego rana, od razu trochę lepiej.
    Paula, nie wiem co to za teoria z tym karmieniem. Moje jedno ważyło 3,5 drugie 3850. Żadnych problemów z karmieniem, laktacja od razu po cesarce. Jak dziecko jest silne, to właśnie lepiej stymuluje brodawki, a jak ma słaby odruch ssania to może byc problem.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wiele szkol jest na temat laktacji. Ja wiem jedno ze laktacja poniekad siedzi w glowie. I to ze ktos nie ma mleka badz mleko jest malo kaloryczne to totalna bzdura. Fakt ze zanim rozkreci sie laktacje mozna sadzic "ze nie mam mleka", ale jak ktos chce kp to wezmie swe cyce w obroty i zostanie mleczarnia na dlugo.
    Ze mna tak bylo.
    Po pierwszym porodzie sn polozna zaraz po urodzeniu Syna stwierdzila ze u nas z kp nic nie bedzie przez moje sutki. Pozniej uslyszalam to od dwoch innych poloznych ale uparlam sie. Miesiac "zdrowia" mnie to kosztowalo ale udalo sie tak ze swoim mlekiem mohlsm inne dzieci obdarowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 08:12

Laura, Paula_071, Pati Belgia, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za literowki :)

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    U mnie tez przyjemny chlodek. Przespalam 8 godz. z dwiema przerwami na siku ;)
    W kwestiach laktacji, to koja polozna mowila, zeby po porodzie przystawiac malego co godz. po 15 min na kazego cyca - przez pierwsza dobe, a od drugiej doby juz co 1:15 - 1:30 na taki sam czas. A dopiero w domu wydluzac przerwy miedzy karmieniami.
    A teoria wagowa dziecka jakos do mnie nie przemawia. Bratowa urodzila syna 2650g i nie udalo jej sie karmic piersia, a cora 3850g i ciagnela cyca od poczatku przez 2 lata, nie umiala jej oduczyc ;)
    Wiecej chba zalezy od samozaparcia mamy, odpowiedniego instruktarzu poloznej lub doradcy laktacyjnego.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Wczoraj nad morzem zero skurczy,twardnień brzucha a dzis boli mnie krocze i spojenie. Dziwne uczucie w brzuchu:(

Co do laktacji to mój 4kg syn ładnie jadł ale niestety miał skazę białkowa gdzie położna i lekarz twierdzili ze jest ok a nie bylo. Do dzis mam do nich żal.

Gratulacje dla nowej mamusi:)

Psioszka nauczycie się siebie:) dasz radę bo jesteś silna kobieta:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynamy 40 tc, a tu cisza na horyzoncie :-) dobrze, że chociaż temperatura napawa optymizmem :-)

Laura, Paula_071, KasiaeN., Pati Belgia, Lady Savage, małaMyszka, Katarka, lys, Maniuś, bosa, kasiuleek, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Dzisiaj miałam realny sen że Magda urodziłaś, włączyłam szybko lapka żeby zobaczyć czy na pewno ;)

U nas chłodno, wieje wiatr i ponuro....

Co do karmienia to wmawiam sobie że będzie laktacja i dam radę, ale okaże to się po porodzie.....
    Może karmienie nie jest takie proste jak sobie wyobrażam, no cóż zobaczymy.

Mąż od czasu do czasu pyta mi się czy boję się porodu, a ja że nieeeee, no bo jak mam się bać jak nie wiem co mnie czeka?? ;)

Miłego dnia :)

mamasia, Paula_071, Pati Belgia, małaMyszka, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 37 tc za tydzien donoszona np i muszę ta torbę spakowac w końcu
    Milego dnia

mamasia, Laura, Paula_071, Pati Belgia, małaMyszka, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia :)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator smoczki i butelki wyparzone, zabieram sie za prasowanie. Przy dziendobrytvn i mrozonej kawce :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.
    Wczoraj znów wylądowałam ba IP bo ciśnienie było 160-180. Tam mnie zbadali, zwiększyli leki. Z dzieckiem ok. Miałam też badanie wzuernikiem i ręcznie. I dziś rano w toalecie śluz taki kremowy i na kawałku pasemka czerwonej krwi. Czy myślicie że to po badaniu? Nie przejmować się?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane babeczki :-)

KasiaEn teraz Ty mi znów ochotę robisz na buraczki ;-) ale co najciekawsze ja tez mam na dzis kopytka tyle, ze leniwe. Wczoraj narobilam za duzo, ze i dzis bedą i zupa botwinkowa :-) kocham ta zupke :-)

Karolinaaaa no rozwalilas mnie :-) hehe muchy psychopatki :-):-):-) poprawiłam mi humor :-)

Ja dzis do kościoła idę pytać o chrzest. Wiem, ze to wcześnie ale nasz polski kościół chrzci dzieci tylko w jedna niedziele miesiąca a ja nie pamietam w która a muszę rezerwacje w restauracji juz w poniedziałek robic bo ja chce w październiku chrzcic... Mam nadzieje, ze nie bedzie duzo ludzi, ze powyjezdxali do polski na wakacje bo dzis dość ciepło i żebym tak nie padła ;-)

A tak wogole to witam sie w 38 tygodniu. Ciaza odnoszona. Udało mi sie !!!!!!:-):-):-)

mamasia, Laura, aaaaga, KasiaeN., maaadzik1207, Paula_071, Lady Savage, Amberla, małaMyszka, zabka11, Katarka, lys, magda sz, apaczka, Maniuś, Y, bosa, kasiuleek, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.
    Wczoraj znów wylądowałam ba IP bo ciśnienie było 160-180. Tam mnie zbadali, zwiększyli leki. Z dzieckiem ok. Miałam też badanie wzuernikiem i ręcznie. I dziś rano w toalecie śluz taki kremowy i na kawałku pasemka czerwonej krwi. Czy myślicie że to po badaniu? Nie przejmować się?
    Zetka na tym etapie ciazy po badaniu możesz delikatne plamienie. Jesli pojawiłaby sie więcej to trzeba do szpitala.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Laktator smoczki i butelki wyparzone, zabieram sie za prasowanie. Przy dziendobrytvn i mrozonej kawce :)
    Żabko a jak wyparzałaś? bo ja nie wiem kompletnie jak to się robi :0

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musimy tak wogole to do parafii sie zapisac :p
    Chodzimy do kosciola do naszej starej parafii bo w tym co do niego teoretycznie nalezymy to dzieja sie takie akcje ze szkoda gadac (ksieza nawet sie bili ze inyerwencja policji byla czaicie? :P ) ale ... proboszcz z naszej bylej parafii zmarl 1,5 miesiaca temu i reszta ksiezy przeszla do innego miasta-wiec wszyscy sa nowi i ten nowy proboszcz ponoc jest na rowni z tym ksiedzem z tego kosciola do ktorego teoretycznie nalezymy.. wiec nie ma juz co kombinowac i trzeba sie zapisac tu gdzie jestesmy przypisani bo teraz i tu i tu jest jedna chwała :/

Bedziemy musieli sklamac ze od niedawna tu mieszkamy (a mieszkamy ponad 3 lata)bo skoro nie bylism zapisani to i po koledzie u nas nie chodzil:P nie chcielismy placic tym durniom,no ale czas najwyzszy to zmienic...

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Hej;)

Muchy to psychopatki... :/ tak mmie jakas jedna malpa wnerwiala ze juz rece opadaja ://

Co doclaktacji, slyszalam to samo co mowi paula, ze mniejszy dzieciaczek czesciej sie domaga cycka wiec lepiej rozkreca.

Witam się i ja z rana, noc przespana, ale ranek to naprawdę ;/ od 6 też miałam jakąś upierdliwą muchę co mnie gryzła non stop ;/ dziś jak wstałam pierwsze co to zamówiłam elektryczna łapkę na muchy, odezwał się we mnie morderca XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstaliśmy...
    O 4:40 pobudka na siusiu i cała noc przespana.

Teraz śniadanko i Was nadrabiam...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 dni...
    Odliczamy...

Laura, Pati Belgia, 5ylwia, Lady Savage, Neyla, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    19 dni...
    Odliczamy...
    Kochana ja tez mam 19 dni :-) odliczamy razem :-)

Na pierwszej stronie jest błąd w mojej dacie porodu :-)

małaMyszka, Lady Savage, Neyla lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Zetka na tym etapie ciazy po badaniu możesz delikatne plamienie. Jesli pojawiłaby sie więcej to trzeba do szpitala.
    Dziękuję. Jest taki kremowy, a czy wyraźną nitka czerwonej krwi to tez norma?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ