SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry.
Dzisiaj trochę chłodniej z samego rana, od razu trochę lepiej.
Paula, nie wiem co to za teoria z tym karmieniem. Moje jedno ważyło 3,5 drugie 3850. Żadnych problemów z karmieniem, laktacja od razu po cesarce. Jak dziecko jest silne, to właśnie lepiej stymuluje brodawki, a jak ma słaby odruch ssania to może byc problem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
To chyba wiele szkol jest na temat laktacji. Ja wiem jedno ze laktacja poniekad siedzi w glowie. I to ze ktos nie ma mleka badz mleko jest malo kaloryczne to totalna bzdura. Fakt ze zanim rozkreci sie laktacje mozna sadzic "ze nie mam mleka", ale jak ktos chce kp to wezmie swe cyce w obroty i zostanie mleczarnia na dlugo.
Ze mna tak bylo.
Po pierwszym porodzie sn polozna zaraz po urodzeniu Syna stwierdzila ze u nas z kp nic nie bedzie przez moje sutki. Pozniej uslyszalam to od dwoch innych poloznych ale uparlam sie. Miesiac "zdrowia" mnie to kosztowalo ale udalo sie tak ze swoim mlekiem mohlsm inne dzieci obdarowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 08:12
Laura, Paula_071, Pati Belgia, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry,
U mnie tez przyjemny chlodek. Przespalam 8 godz. z dwiema przerwami na siku
W kwestiach laktacji, to koja polozna mowila, zeby po porodzie przystawiac malego co godz. po 15 min na kazego cyca - przez pierwsza dobe, a od drugiej doby juz co 1:15 - 1:30 na taki sam czas. A dopiero w domu wydluzac przerwy miedzy karmieniami.
A teoria wagowa dziecka jakos do mnie nie przemawia. Bratowa urodzila syna 2650g i nie udalo jej sie karmic piersia, a cora 3850g i ciagnela cyca od poczatku przez 2 lata, nie umiala jej oduczyc
Wiecej chba zalezy od samozaparcia mamy, odpowiedniego instruktarzu poloznej lub doradcy laktacyjnego.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej:)
Wczoraj nad morzem zero skurczy,twardnień brzucha a dzis boli mnie krocze i spojenie. Dziwne uczucie w brzuchu:(
Co do laktacji to mój 4kg syn ładnie jadł ale niestety miał skazę białkowa gdzie położna i lekarz twierdzili ze jest ok a nie bylo. Do dzis mam do nich żal.
Gratulacje dla nowej mamusi:)
Psioszka nauczycie się siebie:) dasz radę bo jesteś silna kobieta:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Dzisiaj miałam realny sen że Magda urodziłaś, włączyłam szybko lapka żeby zobaczyć czy na pewno
U nas chłodno, wieje wiatr i ponuro....
Co do karmienia to wmawiam sobie że będzie laktacja i dam radę, ale okaże to się po porodzie.....
Może karmienie nie jest takie proste jak sobie wyobrażam, no cóż zobaczymy.
Mąż od czasu do czasu pyta mi się czy boję się porodu, a ja że nieeeee, no bo jak mam się bać jak nie wiem co mnie czeka??
Miłego dniamamasia, Paula_071, Pati Belgia, małaMyszka, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie.
Wczoraj znów wylądowałam ba IP bo ciśnienie było 160-180. Tam mnie zbadali, zwiększyli leki. Z dzieckiem ok. Miałam też badanie wzuernikiem i ręcznie. I dziś rano w toalecie śluz taki kremowy i na kawałku pasemka czerwonej krwi. Czy myślicie że to po badaniu? Nie przejmować się?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej kochane babeczki
KasiaEn teraz Ty mi znów ochotę robisz na buraczkiale co najciekawsze ja tez mam na dzis kopytka tyle, ze leniwe. Wczoraj narobilam za duzo, ze i dzis bedą i zupa botwinkowa
kocham ta zupke
Karolinaaaa no rozwalilas mniehehe muchy psychopatki
poprawiłam mi humor
Ja dzis do kościoła idę pytać o chrzest. Wiem, ze to wcześnie ale nasz polski kościół chrzci dzieci tylko w jedna niedziele miesiąca a ja nie pamietam w która a muszę rezerwacje w restauracji juz w poniedziałek robic bo ja chce w październiku chrzcic... Mam nadzieje, ze nie bedzie duzo ludzi, ze powyjezdxali do polski na wakacje bo dzis dość ciepło i żebym tak nie padła
A tak wogole to witam sie w 38 tygodniu. Ciaza odnoszona. Udało mi sie !!!!!!mamasia, Laura, aaaaga, KasiaeN., maaadzik1207, Paula_071, Lady Savage, Amberla, małaMyszka, zabka11, Katarka, lys, magda sz, apaczka, Maniuś, Y, bosa, kasiuleek, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dziewczyny mam pytanie.
Wczoraj znów wylądowałam ba IP bo ciśnienie było 160-180. Tam mnie zbadali, zwiększyli leki. Z dzieckiem ok. Miałam też badanie wzuernikiem i ręcznie. I dziś rano w toalecie śluz taki kremowy i na kawałku pasemka czerwonej krwi. Czy myślicie że to po badaniu? Nie przejmować się?Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Laktator smoczki i butelki wyparzone, zabieram sie za prasowanie. Przy dziendobrytvn i mrozonej kawce
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My musimy tak wogole to do parafii sie zapisac :p
Chodzimy do kosciola do naszej starej parafii bo w tym co do niego teoretycznie nalezymy to dzieja sie takie akcje ze szkoda gadac (ksieza nawet sie bili ze inyerwencja policji byla czaicie?) ale ... proboszcz z naszej bylej parafii zmarl 1,5 miesiaca temu i reszta ksiezy przeszla do innego miasta-wiec wszyscy sa nowi i ten nowy proboszcz ponoc jest na rowni z tym ksiedzem z tego kosciola do ktorego teoretycznie nalezymy.. wiec nie ma juz co kombinowac i trzeba sie zapisac tu gdzie jestesmy przypisani bo teraz i tu i tu jest jedna chwała
Bedziemy musieli sklamac ze od niedawna tu mieszkamy (a mieszkamy ponad 3 lata)bo skoro nie bylism zapisani to i po koledzie u nas nie chodzil:P nie chcielismy placic tym durniom,no ale czas najwyzszy to zmienic...Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Hej;)
Muchy to psychopatki...tak mmie jakas jedna malpa wnerwiala ze juz rece opadaja
/
Co doclaktacji, slyszalam to samo co mowi paula, ze mniejszy dzieciaczek czesciej sie domaga cycka wiec lepiej rozkreca.
Witam się i ja z rana, noc przespana, ale ranek to naprawdę ;/ od 6 też miałam jakąś upierdliwą muchę co mnie gryzła non stop ;/ dziś jak wstałam pierwsze co to zamówiłam elektryczna łapkę na muchy, odezwał się we mnie mordercamałaMyszka lubi tę wiadomość