X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratulacje :) coraz więcej dzieciaczków po drugiej stronie brzucha :) Bosa, głowa do góry, będzie dobrze. Życzę Ci dużo wytrwałości i pogody ducha, pamiętaj, że to już bliżej niż dalej :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    21 lipca przez cięcie cesarskie o godz. 17.17 Przyszła na swiat Dominika. 51 cm 2590 gram. Dzis dopiero jesteśmy w domku, pozdrawiamy.

Gratulację :) kolejna dziewczynka :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    21 lipca przez cięcie cesarskie o godz. 17.17 Przyszła na swiat Dominika. 51 cm 2590 gram. Dzis dopiero jesteśmy w domku, pozdrawiamy.

Gratulacje :D

• futuremama Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Futuremama a na te ktg jakoś wcześniej się zapisywałas czy poszłaś od tak?
    Umawiałam się z położną. Mój gin mi dał nr i kazał zadzwonić w pn zeby się umówić na koniec tygodnia. Jeszcze rano dzisiaj do niej dzwoniłam żeby zapytać o której no i kazała do południa bo własnie cisza była.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa trzymaj się i poproś o USG i może jak będzie wszystko ok to do domku mogłabyś pójść i leżeć?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Malagosia gratulacje :) 1 strona robi się pięękna :)

Magda, chyba trzeba poprawić datę porodu Amberli, nie 17 tylko 24 jeśli dobrze pamiętam?

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz- bylam dzis na IP w sw.Zofii. Powiem Ci , ze cale 3.5 h zastanawialam sie czy im dodatkowo placa za to ze sa mili. Serio. Ty pisalas ze ktg tylko na boku. Ja na owy bok z powodu bolu polozyc sie nie moglam to pani polozna z pomoca w sekundzie byla. Zaproponowala inna pozycje do zapusu- na plecach, na siedzaco...stojaco. Jaki mi wygodnie. Lekarz ktory mnie konsultowal mily i uprzejmy tak ze mi szczenka opadla. A pani z recepcji z rowniez milym usmiechem poinformowala mnie ze czas oczekiwania na konsultacje wynodi 4h ;) Okazalo sie ze po 2h mialam zapis ktg, kochana polozna widziala ze chce mi sie siku stwierdzila ze z racji folegliwosci pewnie i tak bede miala miec mocz pobierany wiec co bym poznirj nie stresowala sie to da mi pojemniczwk teraz. Pozniej jak juz lekarz zobaczyl z czym jestem to jeszcze przed wizyta zalecil krew...tak delikatnego pobrania nie mialam nigdy w zyciu.
    No generalnie serio... opieka i podejscie jakid mnie tam spotkalo to pierwsza klasa. Pomijam duchote i milion kobiet ;)

zabka11, Laura, magda sz, Agaata, małaMyszka, Amberla, Y, gosia.b lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja- super ze mozecie w domku spokojnie oczskiwac na rozwoj sytuacji.

Magda sz- masakrea z ta osą, faktycznie pech...
    Pokoik sliczny, landrynkowy :) tez sie zastanawiam jak sie dostaniesz do tych rzeczy pod materacem??

Cassie - zazdroszcze tego syndromu wicia gniazda...ja licze ze jutro mnie dopadnie;)

Ekropka- sliczny pokoik...na pewno chcecie codziennie przestawiac lozeczko???nie bedzie to zbyt uciazliwe???

Bosa-wspolczuje warunkow i poziomu opieki w szpitalu....w glowie sie nie miesci...znieczulica.oby ordynator wzial sprawy w swoje rece i zajal sie toba odpowiednio.

Malagosia - gratulacje!!!jak juz dojdziecie do sibie, odezwij sie do nas i daj znac jak sie macie :)

U mnie cos popadalo, ale burza tego nie mozna nazwac...nadal duszno echhh...oby do jutra.jutro u nas 24stopnie :) mam nadzieje ze dostane przyplywu energii i zrobie wszystko, co mialam zrobic dzisiaj...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 20:43

magda sz, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka po tym calym dniu sprzatania, gotowania itd padlam jak kloda, jestem tak spiaca ze lezac na kanapie usypiam... no ale chce chociaz do 22 posiedziec zeby sie nie budzic w nocy za czesto.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgosia GRATULACJE !!!

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena ja wiem że na Żelaznej spoko tylko problem że odsyłają jak się rodzi więc nie biorę go pod uwagę bo to dla mnie za duży stres jechać ze skurczami i szukać innego szpitala jak odeślą. Na Inflanckiej położne spoko, nie wszystkie ale większość spoko, po paru dniach na patologii wiedziałam do której nie podchodzić a które spoko, poznałam chyba wszystkie i z 10 to może 2 takie średnie. Jak kończyłam karuzelę to wszystkie zaintrygowałam i pozamawiały tiul na allegro, pokazywałam im jak zrobić taki pompon i po tym wszystkie skakały wokół mnie :D trzeba się wkupić w łaski. Na porodówce koleżanki też były zadowolone i na położnictwie- zdecydowanie gorzej z lekarzami- są tacy bardzo ok ale Jaskólska i Sikora..ruletka z humorem i mało przyjemne :/ czekają z wywołaniem po terminie 7-8 dni jakby nie można było od razu po przyjęciu. Dlatego modlę się żeby pojechać tam na blok, bez indukcji

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia serdeczne gratulacje!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ellena ja wiem że na Żelaznej spoko tylko problem że odsyłają jak się rodzi więc nie biorę go pod uwagę bo to dla mnie za duży stres jechać ze skurczami i szukać innego szpitala jak odeślą. Na Inflanckiej położne spoko, nie wszystkie ale większość spoko, po paru dniach na patologii wiedziałam do której nie podchodzić a które spoko, poznałam chyba wszystkie i z 10 to może 2 takie średnie. Jak kończyłam karuzelę to wszystkie zaintrygowałam i pozamawiały tiul na allegro, pokazywałam im jak zrobić taki pompon i po tym wszystkie skakały wokół mnie :D trzeba się wkupić w łaski. Na porodówce koleżanki też były zadowolone i na położnictwie- zdecydowanie gorzej z lekarzami- są tacy bardzo ok ale Jaskólska i Sikora..ruletka z humorem i mało przyjemne :/ czekają z wywołaniem po terminie 7-8 dni jakby nie można było od razu po przyjęciu. Dlatego modlę się żeby pojechać tam na blok, bez indukcji

Jesli wszystko z dzieckiem i matka jest ok to malo w ktorym szpitalu od razu po przyjeciu podaja oxy. Po terminie zglosilam sie 6dni, pierwsza oxy mialam 7go kolejna 9tego.
    Serio zadko wywoluja przed 41tc.

• mamasia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Gratuluję ! Chyba sciagnelam Cię myślami :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Umawiałam się z położną. Mój gin mi dał nr i kazał zadzwonić w pn zeby się umówić na koniec tygodnia. Jeszcze rano dzisiaj do niej dzwoniłam żeby zapytać o której no i kazała do południa bo własnie cisza była.
    A to na NFZ czy płaciłas? Sorka, że tak dopytuje, ale jeśli młody się zaprze i nie będzie chciał wyjść to pewnie też będę musiała jeździć na ktg

bzkxskf.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ekropka- sliczny pokoik...na pewno chcecie codziennie przestawiac lozeczko???nie bedzie to zbyt uciazliwe???

Żabka niestety w mieszkaniu mamy tylko 2 pokoje jeden jest syna, a drugi to salon w którym jednocześnie śpimy. W salonie nie ma już miejsca na łóżeczko, w nocy będzie przestawiane i będzie stało praktycznie na środku pokoju. Trochę będzie to upierdliwe, ale innego wyjścia nie mamy. Na szczęście dzięki kółeczkom w nóżkach łóżeczka przestawianie idzie bardzo sprawnie:)

Gratulacje dla kolejnej Mamuśki:)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A to na NFZ czy płaciłas? Sorka, że tak dopytuje, ale jeśli młody się zaprze i nie będzie chciał wyjść to pewnie też będę musiała jeździć na ktg
    Pytaj :) Co wiem to powiem :)
    Na NFZ. W sumie to nawet mnie nie pytała :D Ten mój lekarz tam pracował i ogólnie zna te położne, więc w sumie bardziej po znajomości :D Zapytała tylko czy coś się dzieje, czemu lekarz kazał KTG robić, więc powiedziałam tylko że to końcówka ciąży a lekarz na urlopie i kazał kontrolnie przyjść. Dała mi wydruk, zapisała tylko długopisem moje imie i nazwisko. Ogólnie pokazała nam gdzie IP, gdzie oddział i na salę zaprowadziła.
    I tyle w sumie :) Nawet dowodu mi nie sprawdziła czy coś :D

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Gratulacje!!!!
    Zdrówka i spokoju!!!!!
    A się rozkręca!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pokoiki urządziłyście dziewczyny dla swoich Maleństw :)
    a propos gdzie Magda, Karolina gdzie takie białe koszyki kupiłyście? kiedyś widziałam je często w sklepach a teraz nigdzie nie mogę natrafic :/

Malagosia gratuluję córeczki, dużo zdrówka dla Was! :)

Martucha trzymam kciuki za szybko powrót do domu... dużo zdrówka dla Was i sił...

Psioszka, no nie jest kolorowo, ale życzę Wam dużo sił i cierpliwości, nauczycie się siebie z Leonem niedługo i wszystko nabierze lepszych barw... trzymaj się dzielnie

Ta pogoda mnie wykończy, dziś taka duchota, co chwilę niby pada i jest burza ale oddychac nie ma czym...
    Puchnę masakrycznie... nogi całe obolałe i nie chcą mnie już nosic... a mają co nosic bo 22kg na plusie...

Syndromu wicia gniazda ciągle nie ma ma i już chyba nie nadejdzie... zaś syndrom leniwca obecny oczywiście bo torba nadal nie spakowana :D

małaMyszka, lys, Martucha86 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    Żabka niestety w mieszkaniu mamy tylko 2 pokoje jeden jest syna, a drugi to salon w którym jednocześnie śpimy. W salonie nie ma już miejsca na łóżeczko, w nocy będzie przestawiane i będzie stało praktycznie na środku pokoju. Trochę będzie to upierdliwe, ale innego wyjścia nie mamy. Na szczęście dzięki kółeczkom w nóżkach łóżeczka przestawianie idzie bardzo sprawnie:)

Gratulacje dla kolejnej Mamuśki:)
    My mamy 34m2. Większy pokój jest jednocześnie kuchnią i telewizornią... W małym jest nasze wyrko, komoda kąpielowa małego, leżaczek bujaczek, który docelowo będzie w większym, a na jego miejscu będzie kosz Mojżesza... Jakoś sobie poradzimy na tym metrażu

ekropka, zabka11, AgaSad lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ