X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisałam nowe mamusie na stronkę, no to ładnie się dziewczynki pchają na świat :)
    Sylwucha89 zostałyśmy dwie z terminem 10.08

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    KasiaN graguluje, rzeczywiscie poszlo.Wam szybko. Teraz tylko samych przyjemnych chwil.

Ewuniu mam nadzieje, ze malenstwo zechce zaraz wspolpracowac i jak juz zacznie, to bedzie wysysalo wszystko z cyca. Skoro rzeczywiscie jest maluszkowi niedobrze, to nie ma sie co dziwic, ze nie chce nic jesc. Niech uleje wszystko co ma ulac i nie przyprawia mamie zmartwien ;)

Paula to czekamy z Toba na obchod. Jak nie ma potrzeby lezenia w szpitalu, to rzeczywiscie ucikeaj do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 11:07

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mamasia - byl u Was obchod? Ja tu jako zniose w oczekiwaniach.
    Nie,ale dopiero przed chwilą wróciłam z badania,także jeszcze chyba sie nie szykuje,bo jeszcze jedna dziewczyne po mnie wzięli na fotel. Też czekam,bo chciałabym się przejść

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka zgadzam się z Tobą, jeżeli wszystko jest ok KTG, USG itp to żaden lekarz nie zrobi CC od tak w 37 tyg. Wiem że lekarze niby nie chcą zrobić krzywdy ale mnie przeraża indukcja porodu po terminie- te procedury powinny się troszkę zmienić bo to jest męczarnia, lekarze zwlekają z wywołaniem do ostatniego momentu gdzie w dużej ilości kończy się to CC bo wody zielone czy przepływy do dupy czy tętno zanika bo tak przetrzymują. Powinno być tak że 41 tc pacjentka zgłasza się do szpitala i od razu jest coś robione a nie czekają 3 dni i po 3 dniach w szpitalu zaczynają wywoływać i czasem to trwa z 4-5 dni, kilka razy oksytocyna na czczo, czy całonocne ktg- też się nie zaśnie i pozniej nie ma się siły rodzić bo tak wykończą przez te kilka dni. No jednym słowem przeraża mnie indukcja :)

Paula_071, zabka11, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdasz nie tylko ciebie... dlateog modle sie zeby urodzic do przyszlej soboty !!!!

zabka11 lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie indukcja też przeraża i wolałabym tego uniknąć dlatego się z Tobą zgadzam. Wiadomo, że im mniej ingerencji medycznej tym lepiej a takie wywoływanie częściej się kończy cięciem dlatego najlepiej jak poród zacznie się naturalnie, wtedy wszystko przebiega lepiej.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję wywoływania porodu dlatego jak skończę 37 tc (czyli będę 38+1) będę domowymi metodami pobudzać małego dużo spacerow posprzatan chate na blysk itp i zobaczymy :-)

zabka11, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga myslisz ze to pomoze ? ja mialam plan dzis wyszorowac mieszkanei ale brak mi sil, siedze i pije lodowata pepsi z lodowki ;) daaaaawno nie pilam mniam !

aaaaga lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie przeraża indukcja :-( a coś marnie nam z Piotrem idzie, dziś rozwarcie raptem na dwa centymetry i skurcze co 15-20 min z siłą ok. 60.oj będę dziś po schodach spacerować

bzkxskf.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    I mnie przeraża indukcja :-( a coś marnie nam z Piotrem idzie, dziś rozwarcie raptem na dwa centymetry i skurcze co 15-20 min z siłą ok. 60.oj będę dziś po schodach spacerować
    oby szybko poszlo !

mamasia lubi tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też to przeraża i mam nadzieję, że synek zechce wyjść sam ;-)
    Jak leżałam w szpitalu była ze mną na sali dziewczyna po terminie.. Podłączyli jej oksytocynę ale wtedy tętno maluszka skakało więc stwierdzili, że to niebezpieczne. Jeden lekarz powiedział jej, że na drugi dzień rano zrobią jej cesarkę więc zadzwoniła do męża żeby brał urlop i w pełni przygotowała się psychicznie na poród.. Po czym na drugi dzień przyszedł inny lekarz i oznajmił, że cesarka tylko wtedy jak jest zagrożenie dla życia matki lub dziecka, a ona ma bardzo dobre warunki do porodu naturalnego! I ma czekać.. Dziewczyna płakała pół dnia w poduszkę! Leżała długo w szpitalu i ciągle kazali jej czekać! Strasznie mi było jej szkoda.. Czy takie nerwy są potrzebne dla matki i dziecka?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma obchodu. Tzn czekam caly czas... ja nie mam pretensji, tym bardziej ze mi sie nie spieszy z rodzeniem :-)

Mamasia, a na ktorej sali lezysz? Ja 39b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 11:30

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu też dziewczyna miała trzy razy podawana oksytocyne,bo po terminie. Pierwsze podanie chyba cztery dni po,a ostatecznie wczoraj po dwóch tygodniach od tp skończyli cesarka

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaSz - chyba jest błąd na pierwszej stronie. Rybka1988 urodziła 30.07, a wpisane ma 29.07. Jak sie mylę to przepraszam :)

lb17w98.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie ma obchodu. Tzn czekam caly czas... ja nie mam pretensji, tym bardziej ze mi sie nie spieszy z rodzeniem :-)

Mamasia, a na ktorej sali lezysz? Ja 39b
    Ja za zakrętem :-) 41 :-)

Paula_071, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze masakra jakas! lekarze robia co chca i zalezy w jaki dzien jaki jest lekarz i jaki dzis ma humor jak mu sie chce to wywola przez oxy albo zrobi cesarke jak mu sie nie chce bo mial kiepka noc to przeciagnie pare nastepnych dni. a nikt nie bierze pod uwage tego ze matka sie stresuje a tym samym dziecko ;/

zabka11 lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    powiem wam ze masakra jakas! lekarze robia co chca i zalezy w jaki dzien jaki jest lekarz i jaki dzis ma humor jak mu sie chce to wywola przez oxy albo zrobi cesarke jak mu sie nie chce bo mial kiepka noc to przeciagnie pare nastepnych dni. a nikt nie bierze pod uwage tego ze matka sie stresuje a tym samym dziecko ;/
    nawet mi nie mów,wczoraj sama tego Doswiadczylam. Jeden lekarz straszył cesarka po tej oxy,drugi mówił,że mogę wyjść,a mój lekarz,ze absolutnie i mam zostać. Zglupialam,ale ostatecznie pani profesor powiedziała,że już prawie termin i coś tam się zaczyna i mamy zostać. Jednak przez to info o złych przeplywach i chirurgicznym zakończeniu ciąży pół zeszłej nocy przeryczane i zupełnie niepotrzebnie i stąd wtedy skurcze ok. 92-95,a teraz ok. 60,więc i stres zadziałał. Chyba muszę pobiegać po schodach i się poklocic o coś z mężem to może ruszy bardziej :-P

Zetka, Paula_071, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżąc na patoli zauważyłam to samo co inny lekarz inna teoria. Dziewczyny chodziły w skowronkach że dziś dostaną oxy czy nawet ten zasrany cewnik ale rano przed założeniem -obchód, nowy lekarz i nowa teoria że jeszcze czekamy...

Właśnie jadę na ktg i badanie szyjki, wracam i się bierzemy z małżem do roboty zmajstrowaliśmy dziecko to teraz trzeba pomóc mu wyjść:)

zabka11, Zetka, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka mi się właśnie wydawało że inna data u Rybki ma być, miałam poprawić i zapomniałam :)

Zetka, małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    KasiaeN gratulacje!

No dziewczyny nasz miesiac :) wreszcie!

Ja juz pisalam ze w de zaden lekarz nie zrobi cc przed 38+0 wyjatek ze cos sie dzieje albo cc byla planowana a matka ma regularne skurcze lub odejda jej wody.

Indukcja nie jest az taka zla.
    Najgorsze dla mnie bylo masaz szyjki myslalam ze polozna za te jej lapska tam pogryze.

Dzien lenia przede mna. Ale ide chociaz upiec szarlotke :)

Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 12:08

‹‹ 1783 1784 1785 1786 1787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ