SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny maz wlasnie pojechal po laktator elektryczny bo recznym to sie zajade. Jestesmy juz w domu. Mam pytanie odnosnie podawania odciagnietego pokarmu - jesli odciagne go wczesniej to nalezy go jakor podgrzdwac???
Niecierpliwa zależy jak długo przed karmieniem odciągasz pokarm. Najczęściej jest tak, że odciągnięty pokarm przechowujemy w lodówce (można też przechowywać na później w zamrażarce) dlatego przed podaniem dziecku trzeba go podgrzać w zwykłym podgrzewaczu do pokarmów dla dzieci:)niecierpliwa, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję za gratulacje! Odpoczywamy ale krocze diabelnie boli.ani stać ani siedzieć ani leżeć. Ja nie mam pokarmu. Marta się drze, muszą ja dokarmiać a mi jest ciężko wstawać do niej przez krocze. Generalnie łatwo nie jest. Wkleję zdjęcie po powrocie do domu. Buziaki slemy i czekamy na nowe sierpniowe dzidziunie
powodzenia!
lys, zabka11, Laura, małaMyszka, Paula_071, magda sz, Maniuś, Weridiana, chcebycmama, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
paula ciesze sie ze wracasz do domu, jakies zalecenia dostalas ?
magdasz no to warunki spartanskie.............. ale co zorbic, mam nadzieje ze obejdzie sie bez indukcji.
ja dzis mialam zapal na sprzatanei i pranie i gotowanei a wyszlo jak zawsze, wstawilam tylko dwie pralki powiesilam i tak sobie wisza i scvhna na dworzu a ja caly dzien przelezalam przed tv. kosmos.
czekam na meza jak wroci z pracy to zrobimy obiad bo kupi po drodze ziemniaki, na szczescie mieso gotowe od wczoraj i musze tylko podgrzac
wieczorem planuje isc na spacer co by sie rozruszac troche, jak ja bym chciala urodzic juz !!!
co mam zrobic ?Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Magd wrote:Dziewczyny karmiące piersią i doświadczone mamy, ile dziecko na jednej piersi trzymacie ?zmieniacie w trakcie jednego karmienia piersi?
aaaaga lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
KasiaN moje krocze mimo ze jutro tydzien odkąd urodziłam tez bardzo boli, spryskiwanie Tantum Rosa raczej takim chłodnym strumieniem przynosi ulgę. No i odpoczynek, ale przy maluszku to juz nie tak łatwo jednak. Poproś w szpitalu o Ibuprofen i paracetamol.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wczoraj nie robiłam tego leczo no nie zwleklam się do sklepu ale ochotę na danie sobie zrobiłam więc dzisiaj byliśmy na zakupach i wszystko kupiliśmy ponad godzinę stałam w kuchni nad garami a teraz po prostu padlam i nie mam siły nawet tego zjeść no masakra biodra skrzypia plecy napieprzaja brzuch ciagnie eeeee do dupy
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Wczoraj nie robiłam tego leczo no nie zwleklam się do sklepu ale ochotę na danie sobie zrobiłam więc dzisiaj byliśmy na zakupach i wszystko kupiliśmy ponad godzinę stałam w kuchni nad garami a teraz po prostu padlam i nie mam siły nawet tego zjeść no masakra biodra skrzypia plecy napieprzaja brzuch ciagnie eeeee do dupy
no chodzi za mna juz dobry miesiac i nie mgoe sie zebrac zeby zrobic ;(
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Niecierpliwa ja odciagam i w temp.pokojowej może stać do 4-5h.Jak na dłużej to chowam do lodówki. Zawsze trochę podgrzewam bo wydaje mi się,że na ten mały brzuszek lepiej zjeść ciepłe.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
My dzisiaj trzeci dzien meczymy leczo. Staraczka jak masz ochote zapraszam, zostal mi jeszcze sloiczek
Aaaaga nie wiem co Ci tak dlugo zajelo przy tym leczo? Ja nakroilam sobie wszystko na siedzaco, a pozniej tylko po kolei do gara, na koniec na wolnym ogniu sobie bulkalo, ze dwa razy przemieszalam, doprawilam. Uwielbiam gotowac takie rzeczy, wrzucasz wszystko do gara i samo sie gotuje
Hmmm musze wymyslic cos na poniedzialek, jutro znowu pojedziemy sie najesc do rodzicow :p Ciekawe co tatko wymysli.
Zaomnialam sie pochwalic, ze mam czysciutkie okna. Mamunia wczoraj obskoczyla wszystkie okna. Mezu posciagal firanki, ja je wypralam i powiesilam. Jestem zachwycona
Ktos moglby jeszcze do mnie wpasc wypucowac szafki kuchenne, moze ktos sie jeszcze zaoferujelys, małaMyszka, Paula_071, magda sz lubią tę wiadomość
-
dziewczyny tutaj jest cały artykuł o odciąganiu, przechowywaniu i odgrzewaniu pokarmu:
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=118&lang=pl
i pozostałe tematy dotyczące KP:
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=44&lang=plWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 17:33
Magd, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj byliśmy po raz pierwszy na KTG. Mały od rana słabo się ruszał i się wystraszyłam a nawet popłakałam do męża bo ostatnie dni był bardzo ruchliwy.
KTG wyszło ok i tentno 138, brak skurczów.
Pani doktor bardzo miła, powiedziała że wszystko jak najbardziej w porządku i Dominiś jest dzisiaj leniwy ot tak po prostu, może pogoda może stres. Mamy się nie martwić.
Do szpitala mam tylko zabrać koszule, szlafrok, kapcie.
Dla dzidziusia tylko pampersy i chusteczki, nawet nie mamy zabierać laktatora bo oni stawiają na karmienie piersią i pomagają jak tylko mogą i tyle, a gdyby co to mąż dowiezie laktator.
mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Mam wypis, wychodze. A p. Doktor do mnie: ale wroci pani jak zacznie pani rodzic?
Nie, wezme noz szefa i sama sobie zrobie cc;)chyba,że tak powiedziałas
miło było Cię zobaczyć choć przelotem na korytarzu,pięknie wygladacie
-
A co do karmienia piersią to mi mówiono w szpitalu,że 2x po 20min. Ale i tak uważam,że to kwestia indywidualna-mój Leon ile by przy cycu nie był to i tak jest głodny i trzeba dac butlę.
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
psioszka11 wrote:A co do karmienia piersią to mi mówiono w szpitalu,że 2x po 20min. Ale i tak uważam,że to kwestia indywidualna-mój Leon ile by przy cycu nie był to i tak jest głodny i trzeba dac butlę.
Dokladnie dzis polozna sprawdzala czy Julcia sie najada zwazyla przed karmieniem i po i okazalo sie, ze tylko 10 ml sciagnela mimo iz wisiala na obu piersiach lacznie 45 minut i bylam w szoku dlatego teraz odciagam i podaje malej butelka zeby wiedziec ile zjadla, dodatkowo dokarmiam mm
Psioszka dokarmiasy Leona mm??małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość