X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i gratuluje nowym mamusiom :) super dziewczyny!

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny maz wlasnie pojechal po laktator elektryczny bo recznym to sie zajade. Jestesmy juz w domu. Mam pytanie odnosnie podawania odciagnietego pokarmu - jesli odciagne go wczesniej to nalezy go jakor podgrzdwac???

Niecierpliwa zależy jak długo przed karmieniem odciągasz pokarm. Najczęściej jest tak, że odciągnięty pokarm przechowujemy w lodówce (można też przechowywać na później w zamrażarce) dlatego przed podaniem dziecku trzeba go podgrzać w zwykłym podgrzewaczu do pokarmów dla dzieci:)

niecierpliwa, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią i doświadczone mamy, ile dziecko na jednej piersi trzymacie ?zmieniacie w trakcie jednego karmienia piersi?

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, przydatny wpis o karmieniu:)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za gratulacje! Odpoczywamy ale krocze diabelnie boli.ani stać ani siedzieć ani leżeć. Ja nie mam pokarmu. Marta się drze, muszą ja dokarmiać a mi jest ciężko wstawać do niej przez krocze. Generalnie łatwo nie jest. Wkleję zdjęcie po powrocie do domu. Buziaki slemy i czekamy na nowe sierpniowe dzidziunie :) powodzenia!

lys, zabka11, Laura, małaMyszka, Paula_071, magda sz, Maniuś, Weridiana, chcebycmama, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula ciesze sie ze wracasz do domu, jakies zalecenia dostalas ?

magdasz no to warunki spartanskie.............. ale co zorbic, mam nadzieje ze obejdzie sie bez indukcji.

ja dzis mialam zapal na sprzatanei i pranie i gotowanei a wyszlo jak zawsze, wstawilam tylko dwie pralki powiesilam i tak sobie wisza i scvhna na dworzu a ja caly dzien przelezalam przed tv. kosmos.
    czekam na meza jak wroci z pracy to zrobimy obiad bo kupi po drodze ziemniaki, na szczescie mieso gotowe od wczoraj i musze tylko podgrzac :D
    wieczorem planuje isc na spacer co by sie rozruszac troche, jak ja bym chciala urodzic juz !!!
    co mam zrobic ?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Dziewczyny karmiące piersią i doświadczone mamy, ile dziecko na jednej piersi trzymacie ?zmieniacie w trakcie jednego karmienia piersi?
    przylaczam sie do pytania,.

aaaaga lubi tę wiadomość

• Magd Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaN moje krocze mimo ze jutro tydzien odkąd urodziłam tez bardzo boli, spryskiwanie Tantum Rosa raczej takim chłodnym strumieniem przynosi ulgę. No i odpoczynek, ale przy maluszku to juz nie tak łatwo jednak. Poproś w szpitalu o Ibuprofen i paracetamol.

km5se6ydvkshe5ag.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie robiłam tego leczo no nie zwleklam się do sklepu ale ochotę na danie sobie zrobiłam więc dzisiaj byliśmy na zakupach i wszystko kupiliśmy ponad godzinę stałam w kuchni nad garami a teraz po prostu padlam i nie mam siły nawet tego zjeść no masakra biodra skrzypia plecy napieprzaja brzuch ciagnie eeeee do dupy

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Wczoraj nie robiłam tego leczo no nie zwleklam się do sklepu ale ochotę na danie sobie zrobiłam więc dzisiaj byliśmy na zakupach i wszystko kupiliśmy ponad godzinę stałam w kuchni nad garami a teraz po prostu padlam i nie mam siły nawet tego zjeść no masakra biodra skrzypia plecy napieprzaja brzuch ciagnie eeeee do dupy
    kochana masz leczo ? takie pyszniutkie leczo z papryka cebulka i kielbaska ? prosze wyslij mi sloiczek chociaz maly !! az mam slinotok !! :D :D :D no chodzi za mna juz dobry miesiac i nie mgoe sie zebrac zeby zrobic ;(

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja odciagam i w temp.pokojowej może stać do 4-5h.Jak na dłużej to chowam do lodówki. Zawsze trochę podgrzewam bo wydaje mi się,że na ten mały brzuszek lepiej zjeść ciepłe.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj trzeci dzien meczymy leczo. Staraczka jak masz ochote zapraszam, zostal mi jeszcze sloiczek :)
    Aaaaga nie wiem co Ci tak dlugo zajelo przy tym leczo? Ja nakroilam sobie wszystko na siedzaco, a pozniej tylko po kolei do gara, na koniec na wolnym ogniu sobie bulkalo, ze dwa razy przemieszalam, doprawilam. Uwielbiam gotowac takie rzeczy, wrzucasz wszystko do gara i samo sie gotuje ;)

Hmmm musze wymyslic cos na poniedzialek, jutro znowu pojedziemy sie najesc do rodzicow :p Ciekawe co tatko wymysli.

Zaomnialam sie pochwalic, ze mam czysciutkie okna. Mamunia wczoraj obskoczyla wszystkie okna. Mezu posciagal firanki, ja je wypralam i powiesilam. Jestem zachwycona :D
    Ktos moglby jeszcze do mnie wpasc wypucowac szafki kuchenne, moze ktos sie jeszcze zaoferuje ;)

lys, małaMyszka, Paula_071, magda sz lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tutaj jest cały artykuł o odciąganiu, przechowywaniu i odgrzewaniu pokarmu:

http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=118&lang=pl

i pozostałe tematy dotyczące KP:

http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=44&lang=pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 17:33

Magd, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy po raz pierwszy na KTG. Mały od rana słabo się ruszał i się wystraszyłam a nawet popłakałam do męża bo ostatnie dni był bardzo ruchliwy.
    KTG wyszło ok i tentno 138, brak skurczów.
    Pani doktor bardzo miła, powiedziała że wszystko jak najbardziej w porządku i Dominiś jest dzisiaj leniwy ot tak po prostu, może pogoda może stres. Mamy się nie martwić.
    Do szpitala mam tylko zabrać koszule, szlafrok, kapcie.
    Dla dzidziusia tylko pampersy i chusteczki, nawet nie mamy zabierać laktatora bo oni stawiają na karmienie piersią i pomagają jak tylko mogą i tyle, a gdyby co to mąż dowiezie laktator.

mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mam wypis, wychodze. A p. Doktor do mnie: ale wroci pani jak zacznie pani rodzic?

Nie, wezme noz szefa i sama sobie zrobie cc;)
    A trzeba było tak z tym nożem powiedzieć :-) chyba,że tak powiedziałas :-P miło było Cię zobaczyć choć przelotem na korytarzu,pięknie wygladacie :-)

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia piersią to mi mówiono w szpitalu,że 2x po 20min. Ale i tak uważam,że to kwestia indywidualna-mój Leon ile by przy cycu nie był to i tak jest głodny i trzeba dac butlę.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaEn gratulacje :-)!!!!! Zdrowka dla Was. Obyscie szybciutko do domu wrocily :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A co do karmienia piersią to mi mówiono w szpitalu,że 2x po 20min. Ale i tak uważam,że to kwestia indywidualna-mój Leon ile by przy cycu nie był to i tak jest głodny i trzeba dac butlę.

Dokladnie dzis polozna sprawdzala czy Julcia sie najada zwazyla przed karmieniem i po i okazalo sie, ze tylko 10 ml sciagnela mimo iz wisiala na obu piersiach lacznie 45 minut i bylam w szoku dlatego teraz odciagam i podaje malej butelka zeby wiedziec ile zjadla, dodatkowo dokarmiam mm

Psioszka dokarmiasy Leona mm??

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiej firmy kochane dajecie mm?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, psioszka, miru boli Was rana po cieciu?

małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1785 1786 1787 1788 1789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ