Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i gratuluje nowym mamusiom :) super dziewczyny!

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny maz wlasnie pojechal po laktator elektryczny bo recznym to sie zajade. Jestesmy juz w domu. Mam pytanie odnosnie podawania odciagnietego pokarmu - jesli odciagne go wczesniej to nalezy go jakor podgrzdwac???

Niecierpliwa zależy jak długo przed karmieniem odciągasz pokarm. Najczęściej jest tak, że odciągnięty pokarm przechowujemy w lodówce (można też przechowywać na później w zamrażarce) dlatego przed podaniem dziecku trzeba go podgrzać w zwykłym podgrzewaczu do pokarmów dla dzieci:)

niecierpliwa, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią i doświadczone mamy, ile dziecko na jednej piersi trzymacie ?zmieniacie w trakcie jednego karmienia piersi?

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, przydatny wpis o karmieniu:)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za gratulacje! Odpoczywamy ale krocze diabelnie boli.ani stać ani siedzieć ani leżeć. Ja nie mam pokarmu. Marta się drze, muszą ja dokarmiać a mi jest ciężko wstawać do niej przez krocze. Generalnie łatwo nie jest. Wkleję zdjęcie po powrocie do domu. Buziaki slemy i czekamy na nowe sierpniowe dzidziunie :) powodzenia!

lys, zabka11, Laura, małaMyszka, Paula_071, magda sz, Maniuś, Weridiana, chcebycmama, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula ciesze sie ze wracasz do domu, jakies zalecenia dostalas ?

magdasz no to warunki spartanskie.............. ale co zorbic, mam nadzieje ze obejdzie sie bez indukcji.

ja dzis mialam zapal na sprzatanei i pranie i gotowanei a wyszlo jak zawsze, wstawilam tylko dwie pralki powiesilam i tak sobie wisza i scvhna na dworzu a ja caly dzien przelezalam przed tv. kosmos.
    czekam na meza jak wroci z pracy to zrobimy obiad bo kupi po drodze ziemniaki, na szczescie mieso gotowe od wczoraj i musze tylko podgrzac :D
    wieczorem planuje isc na spacer co by sie rozruszac troche, jak ja bym chciala urodzic juz !!!
    co mam zrobic ?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Dziewczyny karmiące piersią i doświadczone mamy, ile dziecko na jednej piersi trzymacie ?zmieniacie w trakcie jednego karmienia piersi?
    przylaczam sie do pytania,.

aaaaga lubi tę wiadomość

• Magd Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaN moje krocze mimo ze jutro tydzien odkąd urodziłam tez bardzo boli, spryskiwanie Tantum Rosa raczej takim chłodnym strumieniem przynosi ulgę. No i odpoczynek, ale przy maluszku to juz nie tak łatwo jednak. Poproś w szpitalu o Ibuprofen i paracetamol.

km5se6ydvkshe5ag.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie robiłam tego leczo no nie zwleklam się do sklepu ale ochotę na danie sobie zrobiłam więc dzisiaj byliśmy na zakupach i wszystko kupiliśmy ponad godzinę stałam w kuchni nad garami a teraz po prostu padlam i nie mam siły nawet tego zjeść no masakra biodra skrzypia plecy napieprzaja brzuch ciagnie eeeee do dupy

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Wczoraj nie robiłam tego leczo no nie zwleklam się do sklepu ale ochotę na danie sobie zrobiłam więc dzisiaj byliśmy na zakupach i wszystko kupiliśmy ponad godzinę stałam w kuchni nad garami a teraz po prostu padlam i nie mam siły nawet tego zjeść no masakra biodra skrzypia plecy napieprzaja brzuch ciagnie eeeee do dupy
    kochana masz leczo ? takie pyszniutkie leczo z papryka cebulka i kielbaska ? prosze wyslij mi sloiczek chociaz maly !! az mam slinotok !! :D :D :D no chodzi za mna juz dobry miesiac i nie mgoe sie zebrac zeby zrobic ;(

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja odciagam i w temp.pokojowej może stać do 4-5h.Jak na dłużej to chowam do lodówki. Zawsze trochę podgrzewam bo wydaje mi się,że na ten mały brzuszek lepiej zjeść ciepłe.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj trzeci dzien meczymy leczo. Staraczka jak masz ochote zapraszam, zostal mi jeszcze sloiczek :)
    Aaaaga nie wiem co Ci tak dlugo zajelo przy tym leczo? Ja nakroilam sobie wszystko na siedzaco, a pozniej tylko po kolei do gara, na koniec na wolnym ogniu sobie bulkalo, ze dwa razy przemieszalam, doprawilam. Uwielbiam gotowac takie rzeczy, wrzucasz wszystko do gara i samo sie gotuje ;)

Hmmm musze wymyslic cos na poniedzialek, jutro znowu pojedziemy sie najesc do rodzicow :p Ciekawe co tatko wymysli.

Zaomnialam sie pochwalic, ze mam czysciutkie okna. Mamunia wczoraj obskoczyla wszystkie okna. Mezu posciagal firanki, ja je wypralam i powiesilam. Jestem zachwycona :D
    Ktos moglby jeszcze do mnie wpasc wypucowac szafki kuchenne, moze ktos sie jeszcze zaoferuje ;)

lys, małaMyszka, Paula_071, magda sz lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tutaj jest cały artykuł o odciąganiu, przechowywaniu i odgrzewaniu pokarmu:

http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=118&lang=pl

i pozostałe tematy dotyczące KP:

http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=44&lang=pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 17:33

Magd, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy po raz pierwszy na KTG. Mały od rana słabo się ruszał i się wystraszyłam a nawet popłakałam do męża bo ostatnie dni był bardzo ruchliwy.
    KTG wyszło ok i tentno 138, brak skurczów.
    Pani doktor bardzo miła, powiedziała że wszystko jak najbardziej w porządku i Dominiś jest dzisiaj leniwy ot tak po prostu, może pogoda może stres. Mamy się nie martwić.
    Do szpitala mam tylko zabrać koszule, szlafrok, kapcie.
    Dla dzidziusia tylko pampersy i chusteczki, nawet nie mamy zabierać laktatora bo oni stawiają na karmienie piersią i pomagają jak tylko mogą i tyle, a gdyby co to mąż dowiezie laktator.

mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mam wypis, wychodze. A p. Doktor do mnie: ale wroci pani jak zacznie pani rodzic?

Nie, wezme noz szefa i sama sobie zrobie cc;)
    A trzeba było tak z tym nożem powiedzieć :-) chyba,że tak powiedziałas :-P miło było Cię zobaczyć choć przelotem na korytarzu,pięknie wygladacie :-)

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia piersią to mi mówiono w szpitalu,że 2x po 20min. Ale i tak uważam,że to kwestia indywidualna-mój Leon ile by przy cycu nie był to i tak jest głodny i trzeba dac butlę.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaEn gratulacje :-)!!!!! Zdrowka dla Was. Obyscie szybciutko do domu wrocily :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A co do karmienia piersią to mi mówiono w szpitalu,że 2x po 20min. Ale i tak uważam,że to kwestia indywidualna-mój Leon ile by przy cycu nie był to i tak jest głodny i trzeba dac butlę.

Dokladnie dzis polozna sprawdzala czy Julcia sie najada zwazyla przed karmieniem i po i okazalo sie, ze tylko 10 ml sciagnela mimo iz wisiala na obu piersiach lacznie 45 minut i bylam w szoku dlatego teraz odciagam i podaje malej butelka zeby wiedziec ile zjadla, dodatkowo dokarmiam mm

Psioszka dokarmiasy Leona mm??

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiej firmy kochane dajecie mm?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, psioszka, miru boli Was rana po cieciu?

małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1785 1786 1787 1788 1789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ