X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, gratulacje! Zdrówka dla Was!:)

My wczoraj pojechaliśmy do ginekologa.
    W czwartek zrobiłam badanie moczu( leukocyty 25) i lekarz rodzinny zapisał antybiotyk. Postanowiłam, że skonsultuje to z moim ginekologiem. Ten stwierdził jednak, że nie ma potrzeby go brać.
    Zrobił badanie i szyjka prawie całkowicie zgładzona, rozwarcie dwa cm, jednak jeszcze skierowana ku tyłowi. Więc czekamy:)
    A dzisiaj rano odszedł mi czop !:) Nie wiem czy to był już cały czy tylko część, ale już coś rusza:)

miłego dnia:)

zabka11, Zetka, Meggi31, Paula_071, 0na88, małaMyszka, lys, Laura, gosia.b lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę przy Leonid,trzymam go za rękę i czytam co u Was.Muszę przyznać,że to dziwne uczucie.Wy o objawach porodu,terminach,a dla mnie to już odległe choć minęły tylko 2tyg prawie. Ale już nie długo dla każdej będzie to historia:)

zabka11, Zetka, AgaSad, małaMyszka, Laura, gosia.b lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • polly_ Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Polny, ja byłabym chętna. Jestem z Krakowa. Urodziłam 24 sierpnia. W której części Krakowa mieszkasz?

Mistrzejowice, niedaleko pętli tramwajowej.
    Nie wiem jak tu sie wysyła wiadomości prywatne?
    ale chyba urodzilas 24 lipca? :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie z terminem na pierwsza dekade miesiaca zostalo nas juz bardzo niewiele - Jestem nr 3 razem z Futermama ;)
    Spojrzalam dzisiaj na pogode - o ile urodze w terminie, to na dugi dzien zejde w szpitalu z goraca. 7-mego we Wroclawiu ma byc 37 stopni, jak to przezyc. Tym bardziej marze, zeby Karol zaczekal do 10-tego. 29-30 stopni, to juz nie tak strasznie, prawda? Znajac moje szczescie bede umierac na porodowce w ten najwiekszy upal...

Zetka, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ten ostatni miesiac tak sie dluuzy, lista maluchow na swiecie sie powieksza i mimo ze mam do terminu 10 dni to mam wrazenie ze powinnam juz dawno urodzic :)

Czekam na to ktg ale kuzwa lekarz wyslal mnie przez ip i czekam w kolejce...aaa jeszcze z 40 min czekania :/ zla jestem jak osa, myslalam ze to ktg zrobi mi gdzies na oddziale u siebie.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • polly_ Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Polly, ja się zastanawiam, termin mam dopiero na koniec sierpnia. Masz jakąś stronę ze zdjęciami? To forum nie pozwala wysłać prywatnych wiadomości, albo ja nie umiem... Gdyby sesja miała się odbyć u nas to byłoby wygodniej na pewno, a tak to trudno powiedzieć, jak się będę czuła parę dni po porodzie i czy będzie mi się chciało gdzieś jechać, więc dołączam się do pytania AMberli - w jakiej to części Krakowa?

Amberla, urodziłaś w lipcu ;)

Co do nawału, to u nas w szkole rodzenia mówili, że jeden pieron, czy zimna kapusta, czy zimny okład, byle zimne. Po tym, jak najpierw się pierś ogrzeje i ściągnie z niej trochę. Chłód hamuje laktację, nie kapusta i jak ktoś nie lubi kapusty, to nie ma sensu jeszcze się nią perfumować :)

strone mam w trakcie tworzenia,ale nie mam na niej noworodków,ale mam mamusie z dziecmi :) jesczze siedze w domu z małą ktora jest bardzo absorbująca i usiłuje wytargac jakis czas na robienie zdjęć,czasem ciężko mi idzie ale sie nie poddaję :)

Mieszkam w Mistrzejowicach,os Zlotego wIEKU

to moja srrona,w zakladce portfolio kilka sesji :)
    https://szoldrowskaphoto.wordpress.com/

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cycach pojawiła się siara. Mała raz całkiem ładnie dziś ssala, ale nie wiem ile poleciało. Cos niejadek z tej mojej panny. Miała dziś szczepienia, badania i wszystko ok. Ciągle robi smolke ale przebierać się nie znosi. Ogólnie to póki co dosyć niespokojna. Zobaczymy wieczorem jak jej waga. Ciężko jest ale cudownie

ekropka, kasiuleek, zabka11, Zetka, apaczka, magda sz, Paula_071, AgaSad, małaMyszka, lys, psioszka11, Laura, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka - moja gin mowi ze bezpiecznie jest rodzic od skonczonego 38 tyg.

Karolinka- moja gin uwaza, ze dziecko urodzone w 37 tyg to jeszcze wczesniak...
    Katarka wrote:
    Żabka11 - na pewno chcesz, żebym opisywała poród? Był naprawdę ciężki i nie chcę nikogo wystraszyć
    Ja osobiscie chce, jeden porod juz ma za soba, wiec raczej to zniose, nie wiem jakie jest zdanie innych dziewczyn.

Maaadzik- super ze juz do domku idziecie...no to masz spioszka malego :) fajnie, przynajmniej sama cos odespisz...

Ja na ostatniej wizycie rozmawialam ze swoja gin na temat porodu i sama mi mowila ze przeterminowane ciaze probuja rozwiazac na rozne sposoby, ale tez nie tak, ze jeszcze lezy sie tydzien, daja dwa dni na rozkrecenie, jesli nic nie dziala, to wola nie meczyc kobiety i proponuja cc...ale jest wiele kobiet, ktore odmawiaja, za wszelka cene chca rodzic sn i mecza sie dalej...
    Mowila ze teraz panuje trend eco i natural, kobiety bronia sie przed cc nawet w sytuacji, gdy jest to konieczne, nie chca golic krocza, prstjezdzaja z zarosnietym,nie chca dac naciac w sytuacji, gdy jest to wymagane, potem takie szycie krocza z wlosami konczy sie stanem zapalnym....ogolnie w szpitalu ktorym mam rodzic chronia krocze i nacinaja tylko wtedy, gdy widza, ze blony nie wytrzymaja parcia...
    Tak samo lewatywa....mowi naprawde ze lepiej jest oproznic jelita i bez stresu skupic sie na porodzie, niz sie spinac ze zrobie kupe i potem faktycznie w tej kupce dziecko urodzic.
    Zgadzam sie z nia w powyzszych sprawach.

Kasulek- oooo to cos sie dzieje...:)

Magda sz- daj znac jak po usg.

Ja czekam az mi tesciowa dowiezie szerola tasiemke szara, zebym mogla obrecz karuzeli skonczyc.
    Niestety dzis z powieszenia karuzeli i literek nici, bo maz zabral julcie i kuzynke nas basen, a potem wpadaja cos zjesc i jada na ognisko..
    Mam nadzieje, ze jutro juz definitywnie powiesimy wszystko.

Ale mnie krzyz boli, nawet jak siedze....:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 13:23

Zetka, 0na88, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polly_ wrote:
    Mistrzejowice, niedaleko pętli tramwajowej.
    Nie wiem jak tu sie wysyła wiadomości prywatne?
    ale chyba urodzilas 24 lipca? :)
    Polly , wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Przyjmij, to napiszę wiadomość. Tak, urodziłam 24 lipca. Byłabym chętna na sesje. A jakieś akcesoria Potrzebuje, czy masz takie rzeczy? Zresztą, czekam na zaakceptowanie zaproszenia to pogadamy :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisalam papiery ze chce wyjsc na wlasne zyczenie, ale p. Doktor kazala zrobic mi jeszcze jedno ktg - byly skurcze nawet powyzej 110, ale ja tego nie czulam jak skurcz tylko ze maly wbija mi tylek w zebra, wiec nie wiem jak to jest mierzone. W kazdym badz razie p. doktor ma rzucic okiem jeszcze na ktg znim da mi wypis, ale teraz poszla na cc. Ciekawe kiedy wroci...

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie urodzilam a juz dostaje zyczenia na kolejna ciaze i coreczke.... Boze co za ludzie... no i kto je wysyla? Matki jednego dziecka albo bezdzietne... zal po prostu zal.

Pieke sobie wlasnie szarlotke :)
    A potem zrobie bezy :)

małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po przebudzeniu prawie płakałam..usiadłam na łóżku i czułam się taka zrezygnowana..bolały mi biodra, żebra, ledwo sie podnioslam...
    Jak sie rozchodziłam to przeszło,ale co raz częsciej mam tak ze sie dołuje bo nie mam sił, juz tak bardzo chciałabym być sprawna,ja ogólnie jestem ..a raczej byłam? taka ze wszystko szybko, szybko posprzątałam,szybko sie zerwałam,a teraz ? jak ciele.. Ale juz niedługo i moje kochane szczęscie będzie ze mną, a ja bede (mam nadzieje) sprytną matką !

Tez sie boje indukcji..
    Moja koleżanka miała 2 tyg po terminie wywoływany a i tak skończyło sie na cesarce.

Jak bede w 38t0d to zaczne coś robic-myć podłoge na kolanach itp.

Mamasia, paula- trzymajcie sie i powodzenia, tobie mamasia przede wszystkim szybkiego porodu ! Bobasku juz twój czas!

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wypis, wychodze. A p. Doktor do mnie: ale wroci pani jak zacznie pani rodzic?

Nie, wezme noz szefa i sama sobie zrobie cc;)

lys, zabka11, magda sz, małaMyszka, mamasia, Hermiona, Weridiana, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolina no niestety ta koncowka jest taka meczaca. Czuje sie identycznie i serce mi peka ze pogoda lato wakacje a ja na tylku siedze albo spie albo na nic nie mam sily bo wszystko boli.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! na nic nie mam sił..

Najbardziej uciążliwe są u mnie żebra, dobrze ze tylko z lewej strony,bo jakby po obu bolało to bym zwariowała..

A jeszcze zapowiadają upały..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz dzisiaj jest goraco...

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z ktg i badania, ktg super, szyjka miekka ale 1.5 cm... Ostatnio w szpitalu lekarz twierdzil ze prawoe zblazowana takze jakas magiczna ta szyjka. No i moj gin powiedzial ze z tydzien albo i dwa moge pochodzic..o Chryste Panie...

A teraz o szpitalu Orlowskiego w Wawie. Warunki spartanskie, ale opieka super, polozne przemile i pomocne. IP tragedia bo tylko jedno lozko na ktg, lezanka z lat 70, bez recznikow papierowych i az tlusta blee pasow nie bylo i musialam sama te diody trzymac, zaslonka zrobiona z fartucha chirurgicznego, a w rogu przerazajacy fotel gin tez z czasow prl,w klimatyzacji byly wepchane dlugopisy wepchane zeby klapka nie opadlo i wialo.. kibel na IP gorszy jak na centralnym.
    Oddzialy wygladaja troche lepiej, nie wiem jak sale. W kazdym razie indukcja porodu wyglada tam lepiej niz na inflanckiej bo po 7 dniach od razu dzialaja a nie czekaja takze jak nie daj Boziuniu bede po termonie to chyba tam pojade na wywolanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 15:14

zabka11, Laura, lys, lys, małaMyszka, mamasia, Paula_071, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalu gdzie rodziłam to w ciagu tego tyg gdzie jeszcze wczoraj bylo 11 maluchów byly same cc ja jako jedyna rodziłam Sn. Wszyscy byli w szoku ze w ogóle udalo mi się urodzić z takimi trudnościami. Trzeci poród i najgorszy!

Gdyby nie to skierowanie dlugoooo bym jeszcze chodziła. A ja tak się starałam urodzić wczesniej...sex,schody,sprzatanie...nic.

małaMyszka, magda sz, Zetka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maz wlasnie pojechal po laktator elektryczny bo recznym to sie zajade. Jestesmy juz w domu. Mam pytanie odnosnie podawania odciagnietego pokarmu - jesli odciagne go wczesniej to nalezy go jakor podgrzdwac???

psioszka11, zabka11, małaMyszka, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) wróciłyśmy do domu :) w dwupaku jeszcze :) udało nam się unormować cukry, ale było grubo, mamy 8 jednostek brać insuliny, ktg co 2 dni robić i rodzić na Polnej, nie wchodzi żaden inny szpital w grę niestety :( no trudno, ważne że jesteśmy w domku :)

Aska87, lys, Agaata, psioszka11, zabka11, Laura, małaMyszka, mamasia, Paula_071, magda sz, witaminkab, Weridiana, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ