Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wspomnij o tym sinieniu pediatrze. Mnie mowila, ze to obkurczaja sie naczynia krwionosne przy zmianie temperatury. Bede jeszcze nekac o to moja pediatre, bo on mi sie robi az fioletowy.
    *
    Mysza ja tez mojemu zakladam krotki rekaw. Dzisiaj w nocy np. spal w samych bodziakach na kr rekaw i w skarpetkach - bylo 22 st. Chyba bylo mu dobrze, bo przespal mi od 21 -5:20, zjadl i spal do 8. U mnie w domu utrzymujemy temp. miedzy 19-22 st., wiec bylo nam goraco :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dzien dobry :)
    Dziewczynki z Wroclawia. W kwestii spotkania, to mnie najbardziej pasowalby 14 grudnia. Akurat wtedy bede we Wroclawiu, mam kontrole u gina na Krzyckiej, wiec do Parku Poludniowego tez nie byloby daleko :)
    A z taka iloscia wozkow, zeby sie gdzies zmiescic, to chyba musialybysmy odwiedzic Korone albo na Bielanach Auchan :p Tam jest nieco wiecej przestrzeni. Ja ostatnio bylam na kawce z dziewczynami w Galerii Dominikanskiej i byl problem z trzema wozkami - to sie zdziwilysmy :)
    W innym terminie, to wolalabym podjechac pociagiem i dla mnie dogodnie byloby cos blizej centrum. Park przy teatrze lalek bylby ok i do rynku blisko, wiec moznaby tam podejsc na kawke. Jest Jarmark Bozonarodzeniowy, wiec mogloby byc ciekawie :) I ladne tlo do fotek ;)
    Pulpecja, a Ty zdolalabys dotrzec z Brzegu?
    Ja musiałabym raczej pociągiem, bo tatuś do pracy autem jeździ. Chyba, że w sobotę albo niedzielę.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    współczuję :( jak patrzę na twój paseczek to niewiele twoja jest starsza od mojej, i jeszcze nie dostałam okresu, no ale od 2 tyg nie karmie jej już piersią więc pewnie się pojawi ten okres :(
    Lady, ja karmię tylko piersią ;-)

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Czy wasze dzieci też są takie podrapane bo buzi? Laura strasznie :/ Paznokcie ma krótkie, ale ostre i tak jeździ tymi rączkami po buźce, że jest cała podrapana :/

tak :) moja zawsze robi sobie "Geralda z Rivii" przed przyjściem zaproszonych gości :3

apaczka, Katarka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie czepiaj sie dziecka -100g w tydzien to zle? Ladny przyrost.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, a Ty skąd jesteś?

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Niecierpliwa nie czepiaj sie dziecka -100g w tydzien to zle? Ladny przyrost.

Masz racje, chyba za duzo oczekuje :P

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lady, ja karmię tylko piersią ;-)

aaa czyli nie ma reguły, okres przyjdzie tak czy siak, tylko u każdej w innym czasie, proszę kochany organizmie by u mnie przyszedł dopiero XD w sierpniu XD haha

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    aaa czyli nie ma reguły, okres przyjdzie tak czy siak, tylko u każdej w innym czasie, proszę kochany organizmie by u mnie przyszedł dopiero XD w sierpniu XD haha
    no chyba, żeby nie przyszedł ;-)
    Ja się właśnie dowiedziałam, ze znajoma, która urodziła trzy dni przede mną jest w piątym tygodniu. Oprócz tego ma jeszcze dwulatkę. Jakoś przeżyję ten okres ;-/

apaczka, Neyla, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj sie nie wylamalam, zjadlam mini eklerki -byly pyszne. Teraz najblizsze slodkosci na Wigile ;)
    Skusilam sie wczoraj na Somersby Jezynowe - moje ukochane. Wykapalam malego, nakarmilam, uspilam i zaczelam celebrowac te chwile. I co? Bleeeeeeee. Ja pierdziu, a cala ciaze i do tej pory mialam slinitok na sama mysl. Juz nie bede tesknic. Alko juz nie dla mnie :)

Pulpecja lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witajcie :) u mnie nocka jak co dzień :) od 21 do teraz mała śpi :0) pewnie wstanie za 30 min :3
    Zazdroszczę! :) mój od czterech nocy pobudka 2,4,6 i 7, a jak usnie przed 22 to jeszcze o pólnocy :/ a było już tak pięknie z pobudką tylko ok. 4 :) ale cóż...

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Czy wasze dzieci też są takie podrapane bo buzi? Laura strasznie :/ Paznokcie ma krótkie, ale ostre i tak jeździ tymi rączkami po buźce, że jest cała podrapana :/
    niestety też :/

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W e'leclerc
    a w jakiej cenie?
    w askocie teraz są po 89 zł

bzkxskf.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Powiem tak, nie wiem co myslec o tych jej przyrostach. Ostatni tydzien jadla naprawde ladnie, np wczoraj cycka 7 razy i 480ml odciagnietego i myslalam, ze waga ostro ruszy, a tu 100g na plusie, wiec szalu nie ma.
    Ja Ci powiem co myśleć :NIC :-D nie przejmować się, karmić, bawić, cieszyć. Ważne, że rośnie.

Agaata, niecierpliwa, Katarka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    a w jakiej cenie?
    w askocie teraz są po 89 zł

Tez taka cena :)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ja Ci powiem co myśleć :NIC :-D nie przejmować się, karmić, bawić, cieszyć. Ważne, że rośnie.

Jak ostatnio pisałam, że Hubert nie przybrał nic przez tydzień, a przez dwa tygodnie 70g, tak teraz przez dwa ostatnie dni mamy 110g do przodu. Ja już nic nie myślę. :-)
    Oddawaliśmy mocz do analizy, wynik idealny. Chyba przestanę się już nad tym zmóżdżać.

apaczka, niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski:)

dzis pierwszy dzien bez słodkiego do kawy, smutno no ale cóz:D

ja jeszcze nic nie kupiłam małemu i dalej dumam co mu kupic, chciałabym cos na teraz

dzisiaj wizyta kontrolna u okulisty z małym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 09:49

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja u mnie to dosc mala spolecznosc i wolalabym, zeby ludzie nie wiedzieli, ze mamy dziecko dzieki IVF. Niestety nie wszyscy, sa w stanie pojac i zaakceptowac peewne kwestie. Po co maja mi mlodego kiedys pietniwac.
    Napisze Ci na priv gdzie mieszkam.

Pulpecja lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy bez słodkiego, a ja... jem właśnie na śniadanie płatki kukurydziane z mlekiem i wiecie co zrobiłam? Wsypałam do nich 4 łyżeczki cukru, bo mi było gorzko :/ Uzależniona jestem od słodkiego! :/ A zostało mi jeszcze jakieś 3-4 kg do wagi sprzed ciąży, a chciałabym zejść do chociaż 55 kg, czyli jeszcze dodatkowe 3 kg...

Paula_071 lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Nasze poranne rozmowy :)
    https://www.youtube.com/watch?v=t_ngaW6bFKg&feature=youtu.be

Katarka, 0na88, mamasia, lys lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2569 2570 2571 2572 2573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ