SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Mnie też krewa zalewa jak myję brodzik, mamy taki odkamieniacz z lidla, płynem do płukania próbowałam ale całkiem nie zszedł, koleżanka polecała szmatkę z sodą i tym nacierać kamień
Po 2.5 h udadało sie uspać potworrę
Maja w jacuzzi
Madziu ale fajnie!! Zuzia też ma taki sam strój kąpielowy! -
Migotkaa wrote:Zabka mi też się marzy he, tylko może nie mieszkanie bo czynsz na duzym mieszkaniu jest zabójczy, mi sie podobają takie "szeregowce", kawałeczek ogródka, co by się za dużo nie orobic:) może kiedys he:) kurde maż puszczał totka, może co bedzie hłe hłe
Nie zgodze sie z Toba. Moi rodzice mieszkaja w bloku z 1989roku, maja 60 metrow i placa czynsz 650zl. My mamy 100 metrow w bloku z 2010 i placimy 420zl. A to wszystko dlatego, ze my mamy wspolnote i wszystkie wydatki kontrolujemy (sama jestem w zarzadzie), a rodzice sa w wielkiej spoldzieli gdzie sa mega przekrety
Wczoraj poszlam spac o 21, stwierdzilam, ze musze sie w koncu porzadnie wyspac. Dzieki temu spalam 9h. Tomek cale szczescie po nocnym jedzeniu od razu zasypial nawet bez szumisiateraz lezy w lozeczku i tak glosno gada, ze zaglusza muzyke z karuzeli. A swoja droga musze zamontowac jakies wieksze ochraniacze na lozeczko. Tomek to wedruje po nim od prawej do lewej, od przodu do tylu i koleczka. Te poduszki nie daja rady, wsadza nozke gdzies miedzy nie i czasami sie klinuje.
Niecierpliwa - zaintrygowalas mnie tym turlaniem dziecka jak nalesnik (w sensie jak taki walek?). A to na rozluznienie miesci czy jak?
Edit. Chyba mam w cyckach drozdze zamiast mleka, malemu robi sie ciasno w 74Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 08:12
jesslin87 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
witam sie i ja
młody dzis spał 10h ! gdyby nie budzik meza to by pewnie spal bdalej, a ja tylko kursy do łóżeczka co chwile robilam sprawdzac czy oddycha
hmm chyba kupa w pupie tak na niego dziala bo od 2 dni nie było
a zawsze to po 2-3 dziennie.... ciekawe kiedy w koncu ja zrobi...
Paula_071, witaminkab lubią tę wiadomość
-
wow właśnie natknełam się na pamietnik miru... jej synek juz siedzi i zaczyna wstawac i chodzic... a ja sie ciesze ze moj to główke juz ładnie trzyma hehe
0na88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! U mnie nocka ok, dzisiaj idziemy z sąsiadami na wspólne śniadanie - taka nasza tradycja przedświąteczna już od kilku lat - chodzimy w gronie sąsiedzkim do jakiejś knajpki na wspólne śniadanie
Paula, a masz wliczone ogrzewanie i wodę w czynsz? Duży jest ten budynek w którym mieszkasz ( w sensie ile mieszkań w bloku?).
Ja mam wysoki czynsz, ale my mieszkamy w takim bloko - domu - mamy jedną klatkę schodową i 16 mieszkań w całym budynku - teraz takie inwestycje w Warszawie nazywają Villa (hehehe) - dlatego dużo płacimy bo wszystko się rozkłada na niewielką ilość lokali a w utrzymaniu mamy windę, garaż podziemny i cały budynek + działka. Też mamy wspólnotę.
Paula mojej sąsiadce zawsze mówili, że ma śmietanę zamiast mleka w piersiach, bo urodziła wcześniaka 2800g i baaardzo szybko rósł i tył, szybko był powyżej 97 centyla - trzeba szczerze na to uważać, bo on ma teraz 2,5 roku i waży 20 kg. Lekarze każą go odchudzać, ale to jest mega trudne, a to dziecko cały czas domaga się jedzenia i nawet jak się spotykamy wszyscy, to inne dzieci się bawią a on ciągle siedzi na kolanach u mamy i jeJak raz się podzielił jedzeniem z innymi dziećmi, to jego mama prawie się rozpłakała ze szczęścia, bo nigdy wcześniej się to nie zdarzyło.
U mnie noc dzisiaj była dobra, niedawno wstaliśmy, zjemy coś lekkiego i będziemy się zbierać na spotkanieCiekawe czy Hubert będzie spokojny.
-
Dzień dobry
u nas noc średnia, od 3 kręcenie się, s o 5 mała zerzygala się na łóżko i wsadzila w to twarz.. Zakończyło się rykiem.. Także mało przyjemnie
mąż po imprezie odsypia i chrapie tak że go słychać w całym mieszkaniu. Mam ochotę go walnąć w żebra
hmm niespełna 5 miesięczne dziecko które chodzi??? No takich rzeczy to ja jeszcze nie słyszałam! Jeśli to faktycznie prawda to młody powinien chyba trafić do rekordów
Paula_071, 0na88 lubią tę wiadomość
Ewa123 -
U mnie sa 74 mieszkania (tez mam w nazwie Villa hehe), sa 3 klatki schodowe, 3 windy i garaz podziemny. Tak, mam wliczona wode i ogrzewanie, chociaz pewnie teraz bedziemy placic wiecej, bo wiecej pierzemy. Co pol roku mamy prognozy i rozliczenia, najblizsza w styczniu. Nie mam tylko pradu, ale to standard. Za kazde miejsce postojowe placimy 56zl/msc dodatkowo.
Jedyne co jest drozsze od moich rodzicow to podatek, bo my mieszkamy w samym centrum Wroclawia, a moi rodzice w innej dzielnicy.
Edit. Wlasnie sobie przypomniałam, ze nie zglosilam Tomka do oplaty za smieci!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 08:53
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
hej:) szymono po 5 obudził sie i gadał ale zasnał ze mna w łózku, potem pobudka o 8 bo była kupa:)
Ja płace 380 zł czynszu za mieszkanie 49,9m, bez wody, płace tylko zimna bo w lazience mamy piecyk, moja mama z amieszkanie 60m płaci ponad 600 zł z centralnie ciepłą wodą,
za to w maju mamy taki bonus że dostajemy ok 1500 zł zwrotu z aogrzewanie któego poprostu nie używamy przez cały rok, a jest wliczone w czynsz
u nas odrazu przyszły pozdrowienia o śmieci i płaciłam:) -
Agaata wrote:Ewa, ja myślę, że nie ma opcji, żeby 5cio miesięczne dziecko chodziło
Też tak myślęJa zaczęłam chodzić w wieku 9 miesięcy, i moja mama mówiła że to wcześnie, Hania moja ostatnia podopieczna, zaczęła chodzić jak miała 19 miesięcy.
-
A nie po chwaliłam się
Dziś kończymy 4 miesiące
a to nasz choinka
aaaaga, lys, jesslin87, Laura, Migotkaa, witaminkab, magda sz, mamasia, Amberla, sylwucha89, Maniuś, Weridiana, Katarka, zabka11, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej, u nas noce też jak za noworodka ... ale ja wczoraj poszłam spać 21.30 i nie jest tak źle. Natalka wstała po 6 ale mąż się nią zajął a ja mogłam chociaż w spokoju poleżeć i próbować spać
a no i wczoraj wieczorem po raz pierwszy założyliśmy pajacyk o rozmiarze 68. Taki duży mi się wydawał a okazało się, że jest na nią dobry
magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynu wszystkiego najlepszego!
Magda! Tylko wez potem znowu traf na tego kuriera,hm..trzeba bedzie robic duze zakupy jak nbedziemy planowac kolejne dziecko,mam nadzieje ze jeszcze bedzie pracowac bo nasze dziewczyny mu sie udaly
Dobre nasienie!
A z tym basenikiem czad! Dobry pomyslmy mamy duza wanienke,narazie jeszxze na stelazu ją kapiemy ale juz chyba trzeba wstawiac ta wanienke do wanny bo Pola robi powodz w lazience tak chlapie,kupie jej baby swimmer i bedzie plywala
Dzisiaj zaczynamy ze swietami! Maz zniesie ze strychu wszystkie pierdoly i bedziemy ozdabiac dom i choinkejuhu!!!
Lady Savage, jesslin87, magda sz, 0na88 lubią tę wiadomość