X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla solenizantek. Ja cieszę się ostatnimi dniami z 2 z przodu. 19.01 strzeli mi trzydziecha :( Ostatnio patrzyłam na moją facjatę i o zgrozo zmarche wypatrzyłam. No cóż... powoli zaczynam się sypać.

Byłam u dentysty na wymianę plomby...wyłam jak dziecko w trakcie borowania - nie chciała mi dać znieczulenia, bo się nie opłacało. Teraz mnie pobolewa ten ząb, poczekam tydzień i jak nie przejdzie to pójdę na kontrolę (oby to była tylko tymczasowa nadwrażliwość)

U nas już stoi choinka. Wymieniłam 1,80m na 1,20m, bo nie mam w salonie miejsca na większą wśród leżaczków i innych gratów małej. W tym roku ubrałam na biało.

Czekam na strój świąteczny dla Julki...oby zdążyli z przesyłką. Zlicytowałam kombinezon bałwanka i kupiłam pajaca skrzata. Bałwanek na bank przyjdzie w pon., a na skrzata mam nadzieję, że się załapię przed I dniem Świąt.

Lady Savage, jesslin87, Weridiana, Martucha86 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też się dziś ważylismy i przekroczylismy magiczna granice 7kg :) dokładnie 7070g

0na88, Paula_071, niecierpliwa, lys, Ewa123, Migotkaa, Laura, witaminkab, jesslin87, sylwucha89, Martucha86 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Nie ma wody u nas:(:( i w połowie Wro ponoć.. jakieś 2 awarie są i kuźwa pół miasta odcięte.. dziewczyny z Wro a jak jest u Was?

Do nas na 10 przyszla pani pomoc sprzatac, odkrecam kran a tam kapie! Niskie bylo cisnienie, ale jakos udalo sie nabrac wody.
    Uszka polepione, chociaz Tomek mocno staral sie by temu zaniechac. Oczywiscie jak zaczelam sie zbierac od rodzicow to wtedy zasnal.

Najlepsze urodzinowe zyczenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 20:32

jesslin87 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius - wyglada pyszne , ja na kolacje skrzydelka z piekarnika tylko w innej marynacie . W ogole od porodu zauwazylam ze robie obiad czy kolacje na pare dni... najczesciej miesa w sosach , i raz daje z ziemniakami , jak zostanie ziemniakow to robie kluski , jak sos nadal jest to kasza i w kolo macieju - biedny ten moj maz , co chwile jemy to samo ;-)

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Hubert już śpi. Ciężki dzień dzisiaj miałam, bo nie wyspałam się to raz, a dwa pogoda była do dupy i przy okazji moje samopoczucie też. Mąż spał do 13.00 więc nie mogłam liczyć na pomoc, ale za to później zabrał Huberta na spacer i się nim zajął, więc udało mi się godzinę zdrzemnąć.

Dziewczyny, martwię się trochę - od czasu porodu jak śpię na brzuchu to mam STRASZNY ból w dole pleców, jakby w miednicy, to nie jest jakieś tam sobie pobolewanie ale boli ogromnie. Jak mam się przekręcić z boku na bok w nocy, to mi się płakać chce. Myślałam, że to się po ciąży kości schodzą na swoje miejsce, ale to ciągle nie przechodzi. Macie coś podobnego, czy powinnam się wybrać do lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 19:52

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja nie mam takiego bólu,ale apropo schodzacych się kości (tak wiem, może się to wydać trywialny problem przy Twoim) to moje ani myślą się zejść.. I mam wielką dupe od porodu. Biodra mi szersze zostały, nie da się nic z tym zrobić, bo czuję, że to kości a nie tłuszcz (ważę mniej niż przed ciążą)... :(

Ewa123
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Niecierpliwa nasze córki podobne wiekowo a moja dopiero 6,4 kg. A Ty się ciągle zamartwiasz wagą! Mała chce zostać chuda modelka bo odmawia jedzenia. 3 minuty ssania, a potem monologi i uśmiechy. Kruszyna :( co ja mam zrobić żeby ją podtuczyc? :(
    Ewa nic nie zrobisz, dziecko jest teraz w takim wieku kiedy jedzenie schodzi na dalszy plan i są ważniejsze rzeczy typu uśmiechy czy rozmowa ;-) Moim zdaniem 6400 to ładna waga dla dziewczynki, ja bym się nie przyjmowała :-)

Ewa123, jesslin87, 4me lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solenizantki sto lat! Teraz dopiero o urodzinach doczytałam :) Fajny miesiąc na narodziny :) mój mąż jest z grudnia. Kurde, jakiś prezent muszę mu kupić.. Tyle prezentów w jednym miesiącu to wyzwanie. Pomysłów brak!

Lady Savage, jesslin87 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Witajcie! Sto lat dla solenizantek. :-)

Dziewczyny mój syn ma zaczerwieniona końcówkę penisa. Czy u waszych synów tez tak mieli?
    Chcebyc mama u nas tak bylo i bardzo go to bolalo, byl mega marudny. Bylam z tym u pediatry, bo nie wiedzialam co sie dzieje. Okazalo sie, ze pekly mu zrosty na napletku. W zaleceniach dostalam przy kazdej zmianie pieluszki, naciaganke tego napletka, do momentu, az nie zobacze ujscia cewki moczowej i smarowanie go wtedy czyms tlustym np. Linomagiem w masci. No i jak placze z bolu, to czopek z paracetamolem. Wczesniej naciagalam mu ten napletek, ale za slabo i porobily sie te cholerne zrosty. Na 3 dzien z siuskaczkiem bylk juz dobrze.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, Jesslin najlepszosci :)

Ja dzisiaj zaliczylam mikrozakupy, w poniedzialek chyba kupimy choinke, zanim sie ja wniesie zdaloby sie troche posprzatac. Mam dziki plan, zeby ubrac ja na tarasie i dopiero wniesc ja do domu. Mniej igiel bedzie do sprzatania na dzien dobry.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, Jesslin, dużo dużo uśmiechów swoich urwisów, przespanych nocy, pociechy z mężów i czasu dla siebie :) żeby doba dłuższa była :)

Jej ręce mam jak papier ścierny, cały dzień sprzątania, odtłuszczania kuchni- mam nowy blat :) wymyłam go odtłuszczaczem i jak nowy. Jak przyjemnie jak w domu tak czysto.

Karolina Pola jest debeściara :) gęste ma te włoski. Aj ten kurier :) mam nadzieje że przy drugim dziecku też nas odwiedzi hehhe.

Dziś zrobiłam Mai pierwszy raz kucyka taką cebulę :) ale tarzała się po macie i gumeczka spadła.

Kuzwa sąsiedzi co raz bardziej mnie wnerwiają, chyba mają kręgielnie na górze... właśnie teraz zaczeli odkurzać, Maja oczywiście nie śpi bo za głośno. Od 20 usypiamy jest 21.20 nogi nam w dupe weszły i ogladmy tv..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa hehe kilka razy się za to zabierałam ale me dziecię mi nie dało i zapomniałam o 1 stronie :) no ale nie powiem Ofka naklęła i mnie zagoniła do roboty :)

Taki język jakoś do mnie przemawia chyba... jak za czasów szkolnych ok. gimnazjum nie można mnie było zagonić do lekcji, mama już nie wytrzymywała i czasem jej sie wypsnęło- nosz kurwa mać do lekcji. To wiedziałam że jest już baaardzo zła więc biorę się za prace domowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 21:27

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin i Lady najlepszosci dziewczyny!!!

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzis po sprzątaniu, sprzątam na raty, przedwczoraj salon, dzisiaj meble w kuchni bo o zgrozno nie pmaiętam kiedy je myłam a anpewno przed porodem więc możecie sobie wyobrazic moje białe na połysk meble buehehehe, dzisiaj wysprzatalismy sypialnie, dywany, podłogi i 2 uprzątnełam 2 szafki w salonie, wywaliłam z nich 2 reklamówki śmieci:)
    została mi łazienka do wysprzątania, chociaż mąż dziś wyodkurzał i wyścierał za pralką i za umywalką, umyje prysznic i jutro może prztre płytki, największy problem mam z płytkami pod prysznicem, niczym nie chce się osad z nich puścić.. macie jakieś sprawdzone sposoby?

Aa co do wagi lżejszych dziciaczków, to ja bym sie nie zamartwiała, aa i naprawdę lepiej nosić takiego okruszka niz klocka, moja siostra jak ostatnio wzięła Szymonka na ręce to powiedziała że by jej chyba ręce odpadły w nocy jak musi swoją czasem nosić półtorej godziny

Przy okazji sprzątania sypialni robilismy przymiarki do naszej fufki która czeka na Szymonka pod łózeczkiem hi:)
    470a01d685b11d30med.jpg

A to z dzisiejszego spacerku, wózek był bee więc była ławeczka
    sory za głupia minę ale strasznie słońce swieciło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:43

Pulpecja, lys, Laura, mamasia, aaaaga, Lady Savage, Amberla, zabka11, witaminkab, jesslin87, niecierpliwa, Maniuś, Paula_071, sylwucha89, Weridiana, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jaką super ciuchcię ma Szymek. Już to widzę oczyma wyobraźni jak sobie jeździ po całym mieszkaniu i Wam wszystko obija :D

jesslin87, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, jesslin - wszystkeigo najlepszego !!!
    Od wczoraj dopiero teraz usiadłam do forum. Ale za to zaliczyłam fryzjera, kosmetyczkę no i choinka już stoi :-) jutro sprzątanie, po niedzieli zakupy, w środę pieczenie i można świętować. Większość prezentów na szczęście też już przyszła, zamawiałam w poniedziałek i wtorek. Ale kiedyś zamówiłam kanapę i okazało się, ze facet miał długo firmę, a akurat wtdey zgarnął kasę od ludzi i spierniczył. Zgłosilam na policje(nie ja jedna) i odzyskałam od PayU całą kasę, a faceta do dzisiaj chyba nie zgarnęli.

201508091565.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zjedlismy dziś pizze na kolacje ;)
    Wysporzątane już wszędzie, właśnie skończyłam i błysk w domku jest :D
    We wtorek jeszcze raz pozmywam podłogi porobię kurzyki i w środe nic innego jak medicure, pedicure itp.
    Aaaa i w srodę świętujemy wraz z Dominiczkiem pozytywny test :)

Aaaa i zapominiałam Tata ma w środę również imieninki więc podwójne świętowanie bedzie :). Szczęśliwa jestem NO!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 22:14

zabka11, witaminkab, jesslin87, Paula_071, sylwucha89, Martucha86 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys dokładnie to samo dziś widziałam jak go posadziłam na tej ciuchci haha,
    pulpecja to miałaś duzo szczescia z ta kasa:)

lys, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka u mnie pod prysznicem nuc nie dawalo rady. Gdzies trafilam na porade, zeby umyc plynem do plukania tkanin - strzal w 10, tylko trzeba sie przylozyc do gruntownego splukania. Trzeba wymazsc zakamienione miejsca dosc dokladnid plynem do plukania, zostawic do 2 godzin. Pozniej przy splikiwaniu przecierac miejsce kolo miejsca gabeczka. Ja zawsze ze dwa razy zawsze musialam splikac tu i owdzie, ale efekt super. Eszystkie cility, cify, ocet sie chowaja :)
    Ktoregos razu uparlam sie na ocet, cala kabine wykleilam recznikami papierowymi nasaczonymi octem. Smrod nie z tej ziemi, az w glowie mi sie krecilo, bylo tak przylepione ze 4 godz., a zacieki jak byly, tak zostaly :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 22:28

jesslin87 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka o widzisz o tym to nie słyszałam:) spróbuje:) bo mnie krew zalewa jak widze te pytki

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2737 2738 2739 2740 2741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ