X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama powiem Ci tak, w pierwszej ciazy bylam plaska jak decha do polowy piatego miesiaca, a potem jak mnie zaczelo wybrzuszac to myslam ze pekne.
    Wszystko w swoim czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 11:38

chcebycmama, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama dziewczyny maja racje. Nie ma sie co przejmować małym brzuszkiem. Ja w pierwszej ciąży tez do 5 miesiąca ni miałam brzuszka. Teraz, mimo, ze mam 5,5 kg na minusie, brzuszek dość duży. Ale gin powiedział, ze to dlatego, ze to druga ciaza. Wiec narazie ciesz sie figura:-)

chcebycmama, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! a są tu jeszcze dziewczyny które nadal tracą wagę? ja mam już 8kg na minusie i dalej spada mimo że nie wymiotuje i staram się jeść coraz więcej ehhh za to brzuch rośnie :)
    mówią że u rudych zawsze wszystko na odwrót ale to już przesada :/ mam z czego chudnąć no ale w ciąży to chyba powinnam jednak tyć ...

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • olinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja przez ostatnie 4 tygodnie waga pokazaa +300gram.
    czyli lekarz stwierdził ze waga stoi o tak to też leciała -4

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja tracilam. Ale dwa tygodnie temu zwolnił mi się metabolizm i zaczęłam przybierać. Z -6 mam #5. Ale lekarka mówiła ze jakby się nie poprawiło i nadal będę chudnąć to da mi jakiś specyfik. Porozmawiaj z lekarzem. Waga nie może cały czas iść w dół a na pewno ozonowa Cię uspokoi.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny muszę zapytać, czy któraś martwi się, że ma mały brzuch? Ja się martwię, choć ostatnio zauważyłam, że zaokrąglil mi się cały brzuch. Ehh to 15 tydz. każdy mi mówi, że mam mały brzuch. :( jeszcze jak oglądam Wasze zdjęcia to Wam tak zazdroszczę. Wizyta 10.03, ale chyba wcześniej się umowie, bo luteina starczy mi tylko na tydzień.

Kochana nie masz co sie martwic, u mnie dopiero 2 dni temu zaczelo sie cos dzias w tym kierunku, brzuszek jest widoczny tylko w obcislej koszulce no i wieczorem to nie da sie go pomylic z objedzeniem widac, ze ciazowy ;) Ale jak zaloze luzniejsza tunike to sama go musze szukac ;)

Neyla, chcebycmama, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...u mnie dzisiaj calkiem przyzwoity dzien. Skurcze sie uspokoily-chociaz nie zniknely calkowicie (nawet po lekach). Czekaja mnie jeszcze dwie dawki zastrzykow...oby moja pupa to zniosla. Jutro zobaczymy jak bez wspomagaczy bede sie czula... a w pon. moze mnie wypisza ze szpitala...

Pozdrowienia, usciski i zdrowia, zdrowia, zdrowia :)

chcebycmama, KasiaeN., magda sz, niecierpliwa, bosa, mamasia, małaMyszka, Aga89, ainer85, psioszka11, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziękuję dziewczyny :-)
    Podniosłyscie mnie na duchu. :-)

Kiedyś byłoby to nie do pomyślenia, że będę się martwić, że nie mam duzego brzucha ;-)

KasiaeN., niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wytrzymasz :) ja kochana biorę w brzuch i to sama musze sobie podać a to dużo gorsze. Łatwiej znieść jak ktoś Cię dziabnie :)
    Ale dla naszych cudów wszystko zniesiemy.

Neyla, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :)Ja też czekam na brzuchol. Od kiedy "wyskoczył" chodzę najczęściej w obcisłych koszulkach bo lubię na niego patrzeć ;) Takie zboczenie ciążowe ;P Choć zwykle chodziłam w bieliźnie wyszczuplającej i szerszych tunikach, hehe ;) Ciąża to fajny stan, nie trzeba wciągać brzucha a można się nim wręcz chwalić ;)

Cassie, niecierpliwa, bosa, małaMyszka, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska zbadaj sobie cukier.
    Przy cukrzycy ciazowej waga tak leci w dol.

Aska87, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Aska zbadaj sobie cukier.
    Przy cukrzycy ciazowej waga tak leci w dol.

no mam zdiagnozowana cukrzyce ciążową właśnie ale nie wiedziałam że to od tego :) mówiłam o tym diabetologowi ale nie zwróciła uwagi tylko kazała więcej jeść ehh

a to dziwne mi się właśnie cukrzyca kojarzyła ze wzrostem wagi :)

bosa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki,
    Nie martwcie się małym brzuchem, wczoraj widziałam się z cioteczną siostrą położną (niestety 250km od Wawy mieszka i pracuje więc na poród nie będę jej ciagnąć :() nazbierała mi fajną wyprawkę ze szkół rodzenia :D mówiła że każdy organizm inaczej reaguje na każdą ciążę, że w przychodniach spotyka dziewczyny w 22-25 tyg prawie płaskie jak deski. Po prostu dzidziuch objął tyły :) jeszcze Wam wystrzelą. Cieszcie się jeszcze "lekkością" ja chodzę jak pingwin, nie ma mowy żebym sama nogi ogoliła, bikini to gole na słowo honoru.. nie widząc -na czuja. Czasem założenie majtek, skarpetek to problem. Żeby wejść na 2 piętro muszę zdjąć kurtkę, szalik i jak już wejdę oddycham jak po maratonie na 20km. Wagę mam niższą 3kg od wyjściowej a bęben jak ta lala i to nie wody płodowe bo wtedy też wagowo byłabym na plusie tylko maluszek tak się ułożył. Z jednej strony dobrze bo mam zwyrodnienie kręgosłupa i jakby tam osiadł to chyba całą ciążę na wózku bym spędziła.

Wczoraj kupiłam w ciuchu płaszcz kaszmirowy nówkę z metką Fuchs Schmitt za 40 zł, czarny z kapturkiem, dwa guziki na wysokości piersi i dekoltu i pod biustem bez żadnych guzików itp. Myślę że z 2 miesiące pochodzę. W kurtce zimowej żeby usiąść musiałam się rozpiąć.

olinka, bosa, małaMyszka, Aga89, psioszka11, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po porannych ekscesach zjadlam kawalek cieplego jablecznika, ktory upiekla mamuska i wyciagnelam meza na zakupki. Kupilam sobie 2 sliczne tuniki dzianinowe jedna w typowo wiosenno nastrajajacym kolorku, bo szaro-bananowa, ale to tak jak napiala KasiaN, bede je nosic za pare tygodni bo teraz takie ciazowe zboczenie i wole bardziej obcisle ;)

magda sz, bosa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam też w innym sklepie z wózkami ale jakiś mały wybór :/ pobawiłam się tylko Camarelo - Carerą i Sevillą - różnią się tylko tym że Sevilla ma bardziej wysuwany daszek w gondoli. Leciutkie 9kg cały wózek także do bloku bez windy super! Spacerówka dłuugaśna co też na plus.
    Wiem jedno jeżeli zdecyduje się na Camarelo to na pewno kupię tylko 2 w 1 bo ten ich fotelik/nosidełko wygląda na niebezpieczny :/ jakość wykonania odstrasza. Kupimy osobno jakiś fotelik Maxi Cosi albo Recaro.

Sama już nie wiem z tymi wózkami, żałuje że wczoraj nie obadałam fotelików z innych firm. No ale to 1 wypad na wózki więc kochane internet internetem ale trzeba się przejechać kilka razy na żywo pooglądać, pobawić się, bo zapomina się sprawdzić istotnych kwestii- jest taaaki wybór że człowiek głupieje.

bosa, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    no mam zdiagnozowana cukrzyce ciążową właśnie ale nie wiedziałam że to od tego :) mówiłam o tym diabetologowi ale nie zwróciła uwagi tylko kazała więcej jeść ehh

a to dziwne mi się właśnie cukrzyca kojarzyła ze wzrostem wagi :)

Wszystkie moje znajome traca na wadze w ciazy wlasnie przez cukrzyce ciazowa. To nie szkodzi dziecku ale musisz regularnie jesc.

Aska87, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode przeszlam na adidasy i nieszczesny but rozwiazal.mi sie na ulicy.... niezle sie nagimnastykowalam zeby go zawiazac.
    A skarpetki? Matko ja chce lato i klapeczki!

magda sz, bosa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Chcebycmamą ja też mam mały brzuszek :)Relacja ostatniej sierpnióweczki z usg genetycznego :

USG trwało aż godzinę,bo byłam ostatnia pacjentką i jestem" chudziutka" więc pani doktor idealnie widziała dzidziusia i była zachwycona. Wszystko po kolei mi opowiadała, nawet policzyłyśmy paluszki u stopy,która ma 13mm :)
    Wszystkie wymiary są idealne. Dzidziuś ma już 9,5 cm :) Termin porodu z 31.08 przesunął się na 27.08 czyli urodzę 17.08 ( z Hanią też było najpierw 30.06, 27.06 a urodziłam 17.06) hehe :)
    Dostałam 22 fotki i płytę z filmem :)
    Oczywiście jak tylko zobaczyłam,że z dzieckiem jest wszystko ok popłakałam się ze szczęścia :)
    Aaa i najważniejsze, na 90% będzie Lilianka/ Alicja - a nie mówiłam :)

85ab93c0649d3357m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 12:57

Paula_071, Aska87, niecierpliwa, mamasia, KasiaeN., Pati Belgia, małaMyszka, chcebycmama, Aga89, psioszka11, sylwucha89, gosia.b, Katarka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkiem. Wiem że poruszę kontrowersyjny temat ale jakie macie poglądy na temat szczepienia dzieci?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona - ja mam Gazellę i jestem super z niej zadowolona. Jak wsiadłam na nią, to potem już nie umiałam na "góralu" jeździć.

Griszanka - ja biorę Mumomega jeśli chodzi o kwasy (zalecił mi gin, pani w aptece powiedziała że to jest najlepszy skład, najlepiej przyswajalny, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile marketingu). Mnie odrzuciło od ryb, wczoraj piekłam halibuta, ale dwa razy przy okazji wymiotowałam, i już wiem, że do końca ciąży nie spojrzę na ryby, więc tym bardziej potrzebuję dużej dawki kwasów w tabletkach. Dzisiaj jak otworzyłam śmietnik i znowu poczułam rybę to też przytuliłam toaletę. Oprócz tych kwasów łykam jeszcze witaminę D oraz kwas foliowy.

Dzisiaj imieniny taty, ale jutro jest impreza. Z rana zrobiłam ciasto bezowe i sałatkę jarzynową, teraz jadę do mamy jej pomóc z innymi potrawami. Mam nadzieję, że nie szykuje żadnej ryby po grecku;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ