SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnychcebycmama powiem Ci tak, w pierwszej ciazy bylam plaska jak decha do polowy piatego miesiaca, a potem jak mnie zaczelo wybrzuszac to myslam ze pekne.
Wszystko w swoim czasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 11:38
chcebycmama, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama dziewczyny maja racje. Nie ma sie co przejmować małym brzuszkiem. Ja w pierwszej ciąży tez do 5 miesiąca ni miałam brzuszka. Teraz, mimo, ze mam 5,5 kg na minusie, brzuszek dość duży. Ale gin powiedział, ze to dlatego, ze to druga ciaza. Wiec narazie ciesz sie figura:-)
chcebycmama, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej! a są tu jeszcze dziewczyny które nadal tracą wagę? ja mam już 8kg na minusie i dalej spada mimo że nie wymiotuje i staram się jeść coraz więcej ehhh za to brzuch rośnie
mówią że u rudych zawsze wszystko na odwrót ale to już przesadamam z czego chudnąć no ale w ciąży to chyba powinnam jednak tyć ...
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej
ja przez ostatnie 4 tygodnie waga pokazaa +300gram.
czyli lekarz stwierdził ze waga stoi o tak to też leciała -4bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Anka ja tracilam. Ale dwa tygodnie temu zwolnił mi się metabolizm i zaczęłam przybierać. Z -6 mam #5. Ale lekarka mówiła ze jakby się nie poprawiło i nadal będę chudnąć to da mi jakiś specyfik. Porozmawiaj z lekarzem. Waga nie może cały czas iść w dół a na pewno ozonowa Cię uspokoi.
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny muszę zapytać, czy któraś martwi się, że ma mały brzuch? Ja się martwię, choć ostatnio zauważyłam, że zaokrąglil mi się cały brzuch. Ehh to 15 tydz. każdy mi mówi, że mam mały brzuch.
jeszcze jak oglądam Wasze zdjęcia to Wam tak zazdroszczę. Wizyta 10.03, ale chyba wcześniej się umowie, bo luteina starczy mi tylko na tydzień.
Kochana nie masz co sie martwic, u mnie dopiero 2 dni temu zaczelo sie cos dzias w tym kierunku, brzuszek jest widoczny tylko w obcislej koszulce no i wieczorem to nie da sie go pomylic z objedzeniem widac, ze ciazowyAle jak zaloze luzniejsza tunike to sama go musze szukac
Neyla, chcebycmama, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny...u mnie dzisiaj calkiem przyzwoity dzien. Skurcze sie uspokoily-chociaz nie zniknely calkowicie (nawet po lekach). Czekaja mnie jeszcze dwie dawki zastrzykow...oby moja pupa to zniosla. Jutro zobaczymy jak bez wspomagaczy bede sie czula... a w pon. moze mnie wypisza ze szpitala...
Pozdrowienia, usciski i zdrowia, zdrowia, zdrowiachcebycmama, KasiaeN., magda sz, niecierpliwa, bosa, mamasia, małaMyszka, Aga89, ainer85, psioszka11, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Neyla wytrzymasz
ja kochana biorę w brzuch i to sama musze sobie podać a to dużo gorsze. Łatwiej znieść jak ktoś Cię dziabnie
Ale dla naszych cudów wszystko zniesiemy.Neyla, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No dokładnie :)Ja też czekam na brzuchol. Od kiedy "wyskoczył" chodzę najczęściej w obcisłych koszulkach bo lubię na niego patrzeć
Takie zboczenie ciążowe ;P Choć zwykle chodziłam w bieliźnie wyszczuplającej i szerszych tunikach, hehe
Ciąża to fajny stan, nie trzeba wciągać brzucha a można się nim wręcz chwalić
Cassie, niecierpliwa, bosa, małaMyszka, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cassie wrote:Aska zbadaj sobie cukier.
Przy cukrzycy ciazowej waga tak leci w dol.
no mam zdiagnozowana cukrzyce ciążową właśnie ale nie wiedziałam że to od tegomówiłam o tym diabetologowi ale nie zwróciła uwagi tylko kazała więcej jeść ehh
a to dziwne mi się właśnie cukrzyca kojarzyła ze wzrostem wagibosa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Cześć kobitki,
Nie martwcie się małym brzuchem, wczoraj widziałam się z cioteczną siostrą położną (niestety 250km od Wawy mieszka i pracuje więc na poród nie będę jej ciagnąć) nazbierała mi fajną wyprawkę ze szkół rodzenia
mówiła że każdy organizm inaczej reaguje na każdą ciążę, że w przychodniach spotyka dziewczyny w 22-25 tyg prawie płaskie jak deski. Po prostu dzidziuch objął tyły
jeszcze Wam wystrzelą. Cieszcie się jeszcze "lekkością" ja chodzę jak pingwin, nie ma mowy żebym sama nogi ogoliła, bikini to gole na słowo honoru.. nie widząc -na czuja. Czasem założenie majtek, skarpetek to problem. Żeby wejść na 2 piętro muszę zdjąć kurtkę, szalik i jak już wejdę oddycham jak po maratonie na 20km. Wagę mam niższą 3kg od wyjściowej a bęben jak ta lala i to nie wody płodowe bo wtedy też wagowo byłabym na plusie tylko maluszek tak się ułożył. Z jednej strony dobrze bo mam zwyrodnienie kręgosłupa i jakby tam osiadł to chyba całą ciążę na wózku bym spędziła.
Wczoraj kupiłam w ciuchu płaszcz kaszmirowy nówkę z metką Fuchs Schmitt za 40 zł, czarny z kapturkiem, dwa guziki na wysokości piersi i dekoltu i pod biustem bez żadnych guzików itp. Myślę że z 2 miesiące pochodzę. W kurtce zimowej żeby usiąść musiałam się rozpiąć.olinka, bosa, małaMyszka, Aga89, psioszka11, zabka11 lubią tę wiadomość
-
A ja po porannych ekscesach zjadlam kawalek cieplego jablecznika, ktory upiekla mamuska i wyciagnelam meza na zakupki. Kupilam sobie 2 sliczne tuniki dzianinowe jedna w typowo wiosenno nastrajajacym kolorku, bo szaro-bananowa, ale to tak jak napiala KasiaN, bede je nosic za pare tygodni bo teraz takie ciazowe zboczenie i wole bardziej obcisle
magda sz, bosa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Byłam też w innym sklepie z wózkami ale jakiś mały wybór
pobawiłam się tylko Camarelo - Carerą i Sevillą - różnią się tylko tym że Sevilla ma bardziej wysuwany daszek w gondoli. Leciutkie 9kg cały wózek także do bloku bez windy super! Spacerówka dłuugaśna co też na plus.
Wiem jedno jeżeli zdecyduje się na Camarelo to na pewno kupię tylko 2 w 1 bo ten ich fotelik/nosidełko wygląda na niebezpiecznyjakość wykonania odstrasza. Kupimy osobno jakiś fotelik Maxi Cosi albo Recaro.
Sama już nie wiem z tymi wózkami, żałuje że wczoraj nie obadałam fotelików z innych firm. No ale to 1 wypad na wózki więc kochane internet internetem ale trzeba się przejechać kilka razy na żywo pooglądać, pobawić się, bo zapomina się sprawdzić istotnych kwestii- jest taaaki wybór że człowiek głupieje.bosa, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAska87 wrote:no mam zdiagnozowana cukrzyce ciążową właśnie ale nie wiedziałam że to od tego
mówiłam o tym diabetologowi ale nie zwróciła uwagi tylko kazała więcej jeść ehh
a to dziwne mi się właśnie cukrzyca kojarzyła ze wzrostem wagi
Wszystkie moje znajome traca na wadze w ciazy wlasnie przez cukrzyce ciazowa. To nie szkodzi dziecku ale musisz regularnie jesc.
Aska87, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej,
Chcebycmamą ja też mam mały brzuszek :)Relacja ostatniej sierpnióweczki z usg genetycznego :
USG trwało aż godzinę,bo byłam ostatnia pacjentką i jestem" chudziutka" więc pani doktor idealnie widziała dzidziusia i była zachwycona. Wszystko po kolei mi opowiadała, nawet policzyłyśmy paluszki u stopy,która ma 13mm
Wszystkie wymiary są idealne. Dzidziuś ma już 9,5 cmTermin porodu z 31.08 przesunął się na 27.08 czyli urodzę 17.08 ( z Hanią też było najpierw 30.06, 27.06 a urodziłam 17.06) hehe
Dostałam 22 fotki i płytę z filmem
Oczywiście jak tylko zobaczyłam,że z dzieckiem jest wszystko ok popłakałam się ze szczęścia
Aaa i najważniejsze, na 90% będzie Lilianka/ Alicja - a nie mówiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 12:57
Paula_071, Aska87, niecierpliwa, mamasia, KasiaeN., Pati Belgia, małaMyszka, chcebycmama, Aga89, psioszka11, sylwucha89, gosia.b, Katarka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Hermiona - ja mam Gazellę i jestem super z niej zadowolona. Jak wsiadłam na nią, to potem już nie umiałam na "góralu" jeździć.
Griszanka - ja biorę Mumomega jeśli chodzi o kwasy (zalecił mi gin, pani w aptece powiedziała że to jest najlepszy skład, najlepiej przyswajalny, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile marketingu). Mnie odrzuciło od ryb, wczoraj piekłam halibuta, ale dwa razy przy okazji wymiotowałam, i już wiem, że do końca ciąży nie spojrzę na ryby, więc tym bardziej potrzebuję dużej dawki kwasów w tabletkach. Dzisiaj jak otworzyłam śmietnik i znowu poczułam rybę to też przytuliłam toaletę. Oprócz tych kwasów łykam jeszcze witaminę D oraz kwas foliowy.
Dzisiaj imieniny taty, ale jutro jest impreza. Z rana zrobiłam ciasto bezowe i sałatkę jarzynową, teraz jadę do mamy jej pomóc z innymi potrawami. Mam nadzieję, że nie szykuje żadnej ryby po grecku;)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.