X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    W dupe..teraz wyczytałam ze ktoś mierzył sam- 76 cm..

Karolina właśnie byłam w sklepie z wózkami, bawiłam się Camarelo i Baby Design- Husky. Camarelo faktycznie ma większą gondolę te 5cm na długości no i ta Camarelo jest taka rozbudowana na wszystkie strony- to może być minus przy podróżach jak jest mały bagażnik. Jeżeli chodzi o ciężkość to Camarelo dosłownie 1kg lżejsze, prowadzi się i jeden i drugi baardzo podobnie.

Husky miał 79/80 cm, babka przy mnie mierzyła. Jak urodzimy lipiec/sierpień to do końca grudnia powinnyśmy dać radę spokojnie w tym wozić. Szerokość ta sama, wg mnie szerokość jest najważniejsza bo kombinezon, kocyk w zimie poszerzają dziecko.
    Aleee teraz tak- większa i szersza spacerówka jest w Baby Design- nawet do 4 roku życia. Obie widziałam obok siebie.

Spójrzcie jeszcze na kosz na zakupy/pieluchy/flipsy i inne dostęp w Camarelo jest średni przy gondoli a przy spacerówce jeszcze gorszy. To już taki mały szczególik ale może będzie dla kogoś istotny.

W obu wózkach są super amory, prowadzi się lekko, jedną rączką, buja, no rewela.

Na Camarelo czeka się ok miesiąca, BD Husky są dostępne ale z kolorystyką już różnie, dziś widziałam z zielenią, ja się zakochałam w BD Dotty ale one dopiero w czerwcu będą w sprzedaży bo ostatnia partia poszła w kilka dni...

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zjem i napiszę :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego ;) Zatem czekamy na relacje

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym dziecko w gondoli wozic chociaz do końca lutego..jednak w gondoli zimą jest cieplej, przyjemniej..tak mi się wydaje, a dopiero na wiosne przejść na spacerówke. No wlaśnie spacerówka w husky jest mega fajna, oglądałam na zdjęciach w internecie ! bardzo obszerna..

No to 79/80cm to wcale nie tak mało jednak..riko nano-ponoć jedna z najwiekszych gondol w wózkach wielofunkcyjnych ma 84cm, to 4cm to mała różnica, jak wyczytałam 76cm to w porównaniu do riko nano jednak 8cm to juz duzo..

Kurcze..piekny jest baby design..

Magda a co w sklepie na niego mówili ? Polecają?

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ma 79cm! te 75-76cm ma materacyk, a wiadomo ze materacyk jest mniejszy! No i piszą ludzie ze do pół roku powinno wystarczyc, no a jezeli urodze w terminie to moj dzieciaczek pod koniec lutego skonczy 6 miesiecy, wiec by pasowało :)

No żaden wózek wizualnie mi sie tak nie podoba jak husky ..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnosnie l4. Za miesiac chcemy pojechac na pare dni nad Baltyk, chcialam zapytac lekarke co o tym sadzi, ale boje sie ze tylko mnie zruga, ze na l4 nie moge jezdzic na wycieczki. Co o tym myslicie??

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina babka mówiła że pracuje 2 lata i jeszcze ani jednej reklamacji na BD i na Camarelo też nie, ale mówiła że BD idzie 10 razy więcej jak Camarelo. To już kwestia co się komu podoba :) Trochę się różnią designem.

Gongolka to na pół roku, wszystko zależy od tego jak dziecko będzie rosło, jak będzie wielkolud to i 85cm gondolki będzie mało :) mówiła też żeby się zastanowić nad adapterami do fotelika do wózka bo mało się z tego korzysta. W foteliku dziecko może być do maxxx 2godz i trzeba wyjąć dziecię na 20 min i wyprostować. Na spacery się nie nadaje, jedyne to wyjście na szybko do sklepu czy do lekarza. Maxi cosi cabrio jest fajny leciutki jak na foteliki. Mam w planie pójść jeszcze do innego sklepu i posłuchać innych opinii na temat tego wózka :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mam pytanie odnosnie l4. Za miesiac chcemy pojechac na pare dni nad Baltyk, chcialam zapytac lekarke co o tym sadzi, ale boje sie ze tylko mnie zruga, ze na l4 nie moge jezdzic na wycieczki. Co o tym myslicie??

Niecierpliwa zawsze możesz wziąć na ten czas urlop, mi lekarz powiedział że jak chcę to może i l4 to już zależy co ja wolę. Myślę że jak powiesz że jedziesz powdychać jodu to Cię nie zruga:) Ja mam problem bo my chcemy na gran canarie i lepiej mieć kartę z NFZ ecuz ale czy te info idzie do zusu? :/

PS. piszę co tam położna mówiła, trochę tego jest i tak sobie przypominam co chwilę coś :) zarao wrzucę

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge wziac urlopu bo kadry w pracy by mnie zjadly, bo jak mam urlop to nie moze byc za mnie zastepstwa, a jest juz uruchomione i jakbym im znowu wyciela numer z urlopem to bym miala przechlapane :/

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików to te z Was które planują dużo i długo wozić dzieciątko w foteliku to polecam Wam fotelik BeSafe Izi Sleep. My zdecydowaliśmy się właśnie na ten fotelik.
    "Dzięki unikalnemu systemowi odchylania oparcia w foteliku BeSafe iZi Sleep, dziecko poza samochodem, może przebywać w pozycji leżącej, najbardziej komfortowej dla siebie."

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ta spacerówka jest fajna ze jest duża,a wiadomo ze nią jezdzi się najdłużej..hm.
    No ja włąśnie zastanawiam się nad adapterami, mamy duzy bagaznik (toyota rav4) wiec nie problem bedzie pakować cały wózek jezeli bedziemy jechac np. na zakupy albo po prostu gdzieś. Moja znajoma idiotka..nie kupowała w ogóle gondoli i zawsze na spacery dziecko jechało w foteliku..no patrzeć na to nie mogłam :|

Coś czuje że poniższy sprzęt bedzie u nas stał..;p

faa636e5002cb758med.jpg

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to jakoś psychologicznie podejdź lekarkę, że mąż chce Cie zabrać nad Bałtyk trochę odsapnąć od szumu miasta i spalin, pooddychać świeżym powietrzem, że zmiana otoczenia dobrze by Ci zrobiła no i ogólnie chcesz się odstresować się przed wielkim booom :) no i że to na 4 dni czy coś, nie musisz jej mówić przecież że jedziesz na wakacje tydzień czy dwa.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam wlasnie, zeby powiedziec, ze to przedluzony weekend bo de facto jedziemy na 6 dni wiec nijak urlopem tego nie moge nazwac, urlop to min. 2 tygodnie :D

• euforia Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Myslalam wlasnie, zeby powiedziec, ze to przedluzony weekend bo de facto jedziemy na 6 dni wiec nijak urlopem tego nie moge nazwac, urlop to min. 2 tygodnie :D

A musisz w ogóle mówic? Ja wyjezdzam na święta i nie będę się pytała nikogo o zgodę.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    A musisz w ogóle mówic? Ja wyjezdzam na święta i nie będę się pytała nikogo o zgodę.

Niby nie musze, ale czulabym sie spokojniej, gdybym uslyszala, ze nie ma przeciwskazan na tak daleki wyjazd

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się popłakałam na faktach, szok że w Polsce dzieciaczek 850gram przeżył :)

euforia, Aga89, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ale się popłakałam na faktach, szok że w Polsce dzieciaczek 850gram przeżył :)

Moja siostra urodziła wcześniaka ( w Niemczech), córeczka ważyła 2 kg i leżała w inkubatorze ok tygodnia, z nią na sali leżal m.in chłopczyk, który po urodzeniu miał ok 750 gram ( po urodzeniu- nie wiem dokładnie ile ważył jak go zobaczyłam), nigdy w życiu nie widziałam tak małego dziecka nawet na zdjęciu. Dla mnie to był szok, codziennie jak ojciec do niego przychodził ściągał bluzkę i przytulał synka do gołego ciała. Za każdym razem chciało mi się płakac jak to widziałam...

Hermiona, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Paula_071, zabka11, sylwucha89, Maniuś, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kangurował. To ma podobno terapeutyczne działanie na wcześniaki (i nie tylko). Ciekawe, co się stało z mamą :(

ijpbo7esx952zvu4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał być temat ciążowych dolegliwości ale 90% rozmawiałyśmy o przygotowaniu do porodu.
    Sporo tego do pisania z takich konkretów to co: torba dla siebie i dla dziecka spakowana 4-6 tyg wcześniej (dziś majówki to udowodniły) skurcze przedpowiadające pojawiają się 4-3 tyg przed i takie skurcze są tak nieregularne jak teraz ruchy naszych maluchów- pojawia się skurcz trwa z 20-30 sek i tak co np. 30 min, takie skurcze trwają ok. 3 godz i przechodzą jak się położymy i odpoczniemy, jeżeli zaczną się robić dłuższe np. 40 sek i pojawiają się co 15 pozniej do 10 minut i nie przechodzą po odpoczynku to może być TO. No sporo tych info więc może sobie daruje, niżej pytanka od Was

Zgaga
    Mleko, migdały to pewnie przerabiałyście, w ciąży to zmora, nie możemy żadnych poważniejszych leków brać na reflux itp. więc zostaje nam – herbatka miętowa, gaviscon, renni, gumy miętowe, nawet tiktaki, miętusy, Jedzenie lekkostrawne, jedzmy często ale małe porcje, żeby miało się kiedy strawić i nic nie zalegało w zgniecionym już żołądku. Unikać pikantnego.

Dziecko nisko brzuch duży wysoko
    Zależy od położenia dziecka, macica sięga nam do pępka i wyżej już nie będzie, teraz będzie macica rosła do przodu. Ale dziecko się rozpycha i czasem noga może być pod żebrem  Ja zauważyłam że mam krzywy brzuch, zaraz wrzucę Wam focie z lewej strony brzuch większy a z prawej mniejszy, teraz już jest ok. ale dzidzia sobie zmienia położenie i przybiera takie pozycje o jakich się filozofom nie śniło. To jest zupełnie normalne, do pępka macica a wyżej nasze narządy w artystycznym nieładzie Teraz nasza dzidzia ma z nóżkami ok. 25 cm więc to nie jest mało  gdzieś się musi mieścić

Psioszka vs. głupi lekarz i położna
    Położna mówiła że takie komentarze nie miały mieć prawa miejsca i śmiało możesz wnieść skargę :P
    Ogólnie mówiła że żadna dieta, w ciąży się nie odchudza. Najwięcej kilogramów czeka na nas w 3 trym więc warto już dziś przejść na po prostu zdrową żywność, a to już pewne każdy wie co to jest. Dodatkowo możesz chodzić na basenik, spacerki, gimnastyka dla ciężarnych. Warto się ruszać, tłuszczyk może trochę się wchłonąć dzięki temu ale bron Boże na żadne diety. Ruch pomoże nam bardzo przy porodzie wiec nie zasiedzmy się.

Pragnienie w ciąży
    O ile glukoza wychodzi w normie to nie ma powodu do zmartwień. To w ciąży norma że więcej wody, wody płodowe co raz częściej się wymieniają, częściej siusiamy, woda schodzi z nas. Druga sprawa wapno- w ciąży trzeba go więcej bo dzidzi rosną kości i czasem to może być przyczyna. Można robić sobie koktajle elektrolitowe. Raz na jakiś czas dodać sobie do butelki wody kapsułkę z elektrolitami – orsalit itp. Teraz to mówiła że to nic ale jak będą upały to będziemy pić dużo więcej, wiadomo że aż tyle nie przyswoimy i nabawimy się obrzęków no ale przecież żadna z nas nie odmówi sobie wody.

Gorące piersi
    To też zupełnie normalne, przez to że ukrwienie w piersiach zwiększyło nam się o 100%  przepływ krwi powoduje że jest tam ciepło. Kanaliki mleczne teraz pracują dzień i noc żeby być gotowym.
    Możemy sobie robić okłady zimnym ręczniczkiem jak będzie paliło  Możemy też chłodniejszą wodą polewać pod prysznicem. Jeżeli ból będzie nie do zniesienia to trzeba do lekarza bo może jakiś stan zapalny się wdarł w kanalikach mlecznych.

Wysoko żołądek u dziecka
    Tu ciężko się jej wypowiedzieć, czasem dziecko przybiera różne pozycje podczas usg i może to być błąd pomiaru, dziecko ma jeszcze czas aby się wszystko „wyprostowało” więc nie ma powodu do paniki. Na kolejnym usg trzeba zobaczyć czy jest jakaś zmiana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 19:48

Aga89, euforia, niecierpliwa, mamasia, Pulpecja, małaMyszka, bosa, zabka11, kasiuleek, Hermiona, sylwucha89, Maniuś, psioszka11, Pati Belgia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywy brzuch:D chyba jest teraz w pionie wypięta po lewej stronie. Dziś słuchałam serduszka 160 na minutę :) zwiercona dziewczynka :) ale moje ciśnienie 95 na 55...

8cefd5eabbec10dcmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 20:00

mamasia, 0na88, Martucha86, małaMyszka, bosa, zabka11, Kkarolinaaaa, gosia.b, kasiuleek, Maniuś, rybka1988, Pati Belgia, psioszka11, Migotkaa, Katarka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ