SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:MałaMyszko- pisałaś ze baby design husky ma 80cm gondole, skąd o tym wiesz? To pewna informacja?
Kurna no nie daje mi on spokoju..tak mi sie podoba..
Ale gdzieś przeczytałam ze 76cm..
Co prawda nie mierzyłam jej sama... -
No wlasnie wszedzie tylko widzialam wymiary zewnetrzne gondoli a wewnetrznych nie moglam.znalezc,ale.juz znalazlam ze te ok 76cm ma materacyk a gondolka 79-80, w takim przypadku na 80% jestem zdecydowana na husky:)
Jeszxze poogladamy wozki,ale watpie ze mnie cos rownie urzeknie..pierwszy wozek w sklepie do ktorego podbieglam z blyskiem w oku:p moja mama tez od razu zwrocila na niego uwage ze jest piekny! No i strasznie fajny w prowadzeniu:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lupo comfort new ma ładniejsze kolory, a dotty jest bardziej pastelowy... my baby design razem z x landerem mieliśmy w planach od ok. 3-4 lat... także u nas baz żadnego ale będzie baby design.
http://www.babydesign.eu/lupo-comfortnew/wozki-babydesign#
http://www.babydesign.eu/dotty/wozki-babydesign#
a fotelik będzie recaroWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 21:15
-
Rano obudziłam się z twardym brzuchem i bólem. Pojechałam do luxmemu, ale dostałam skierowanie do szpitala. Z dzidzią wszystko w porządku, ale zostaję to co najmniej do poniedziałku. Trzymajcie kciuki!
ps. ostatnio w sklepie z wózkami usłyszałam, że wózki mają standardowo ok 72-76cm, tylko na potrzeby Polek zostały powiększone przez niektóre firmy.małaMyszka, Martucha86, magda sz, mamasia, lys, kasiuleek, sylwucha89, Pulpecja, Pati Belgia, psioszka11, Katarka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula- duzo zdrowka i jak najszybszego powrotu do domku:)
Dla mnie najbardziej podoba sie husky przez ten szary material i rama jest mega fajna (gora biala,dol czarny) taki inny niz wszystkie:) ale dotty tez ma fajne kolory ! Mietowy jest mega! Ale mysle ze moze byc niepraktyczny,bo spacerowka wewnatrz jest jasna,a.wiadomo jak dziecko pije,albo je cos w wozku,armagedon :p
małaMyszka, Malagosia lubią tę wiadomość
-
no właśnie boję się, że to będzie niby zieleń...
jeszcze myślę nad tym beżowym, ale po świętach się przejadę po sklepach i będę szukać tych kolorów i wybiorę... -
Dzięki. Z dzieckiem wszystko dobrze, pewnie te bóle to od tych wymiotów, wypłukałam elektrolity i witaminy. Mam zakaz powrotu do pracy. Już napisałam do szefa, że muszą zacząć przyśpieszoną rekrutację na moje miejsce. Była właśnie położna, mówi że sajgon na izbie przyjęć, dawno nie widziała takich tłumów. Trzymacie się, by nie dołączyć do mnie.
małaMyszka, Hermiona, lys, psioszka11, sylwucha89, 0na88, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Dzięki. Z dzieckiem wszystko dobrze, pewnie te bóle to od tych wymiotów, wypłukałam elektrolity i witaminy. Mam zakaz powrotu do pracy. Już napisałam do szefa, że muszą zacząć przyśpieszoną rekrutację na moje miejsce. Była właśnie położna, mówi że sajgon na izbie przyjęć, dawno nie widziała takich tłumów. Trzymacie się, by nie dołączyć do mnie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:no właśnie boję się, że to będzie niby zieleń...
jeszcze myślę nad tym beżowym, ale po świętach się przejadę po sklepach i będę szukać tych kolorów i wybiorę...
Myszka nie było źle,no wiadomo że ten szary trochę tlamsi inne kolory. Może jakby ten szary był jaśniejszy to wózek wydawalby się bardziej taki "barwny" ja chcę jakieś takie bardziej kolorowe coś na wózku bo do tego jestem przyzywczajona ze pelno kolorów obok mnie i szary mi nie bardzo pasi tym bardziej do dziewczynki dlatego wolę ten dotty, ale lupo też ma calkiem calkiemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodziwiam ze chcecie z gondola jezdzic do pol roku glownie ze takie dziecko juz dawno samodzielnie siedzi a w wozku spi jak na lekarstwo. Podkladanie poduszek pod plecki zeby w gondoli siedzialo to nie jest dobry pomysl.
Temat przerabialam 2x.
U Nas bedzie gondola do czasu gdy maly zacznie siadac, na pewno nie dluzej niz 4 miesiace.
Do spacerowek sa fajne spiworki ktore grzeja rownie dobrze jak gondole.
Nie zapomonajcie ze przegrzanie dziecka jest gorsze w skutkach niz jego wychlodzenie. Kazdy pediatra Wam to powie.
U mnie leca hektolitry mleka i wody mineralnej. Cukier w normie.
Piersi gorace od spodu, siara czasem wycieka.
Brzuszek wysoko ale maly jest nisko. Pepek mam juz praktycznie plaski wiec macica idzie w gore.
Ruchy, kopniaki, wypinanie zauwazylam ze codziennie o tych samych godzinach. Teraz np. spi.
Plecy bola, zwlaszcza gdy sie za duzo schylam.
No i dopadaja mnie juz chyba skurcze braxtona, szyjka kluje, brzuszek na chwile zaboli i robi sie twardy.
Obserwuje to, poki co wiem ze to normalne bo mija i nie jest regularne.
Co jeszcze chcialam napisac...
A maz mi kupil piwo karmi, fajny walek... bezalkoholowe a na etykiecie zawiera 0.5%' alkoholu... to wkoncu bezalkoholowe czy niskoalkoholowe? Moze komentowac nie bede.
DobranocmałaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość
-
czarnaruda wrote:Rybka1988, pisałaś wcześniej, ze zmiana lekarza w połowie ciąży to nie takie proste. Co masz na myśli?
Ja nie jestem zadowolona z mojego lekarza na nfz i postanowiłam iść na kolejną wizytę do innego lekarza(też na NFZ).
Najbardziej mnie dziwi że poważany specjalista nie wysłał mnie we właściwym terminie na usg (tj. genetyczne i połówkowe). Miałam dwa razy usg- w 11 i 16tygodniu!, a trzecie przysługuje mi dopiero pod koniec ciąży (dobrze, że chodzę jeszcze prywatnie).
Rybka, możesz napisać szczegóły, z czym jest problem? Dziękuję.małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Ptaszek ladnie cwierka mi za oknem, a ja od 6 juz Was nadrabiam
Niby mam w ciagu dnia wiecej energi i zdecydowanie lepsze samopoczucie, nie wymiotowalam juz 7 calych dni takze sukces
, to po 20 padam jad detka i tak po 6 zaczynam sie juz budzic. Zaczelam nawet z tym walczyc, ale wczoraj mnie zmoglo nawet na siedzaco
Paula, mam nadzieje, ze Cie w szpitalu postawia na nogi i szybko wrocicie do domku!
Dziewczyny co nos spie na poduszczce na lewym boku (poduszke w ksztalcie C mam ja w snie przed soba) i od paru nocy mam uczucie dyskomfortu jakbym gniotla brzuch spiac na bokuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 06:32
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość