X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Odpoczywaj dużo, a do którego szpitala pojechałas?

Jestem na Chałubińskiego (Kliniki). Muszę przyznać, że jest tu bardzo dobra opieka. Ale nie chcą mnie wypuszczać w poniedziałek:( Będę musiała coś pokombinować, nie chcę tu tyle siedzieć :(

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki!!!

U mnie piękne słońce od rana...

Chociaż 10 godzin na zajęciach mnie przeraża i już mi się nie chce jechać...

W nocy budziłam się co 2 godzny... Takie porąbane sny miałam, że cieszyłam się na pobudkę. Tylko szkodą, że każdy jeden był fatalny...

Powoli się zbieram na pociąg. Jeszcze nie dojechałam do szkoły a już kombinuję jak z niej wcześniej wyjść... Oj oj oj niedobra studentka...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina hmm hmm na nowe mieszkanie powiadasz... zawsze przydają sie szklanki, talerze, fajny garczek typu wok noi storczyki:)

aa i jeszcze co do wózków to chyba ja jestem jakoś inna bo ja owszem patrze na wygląd ale urzekł mnie ten który był taki mieciutki w prowadzeniu:)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Co do wózka to cięzko ugadnąc któe dziecko bedzie spało które nie, mój najmłodszy siostrzeniec usypiał na każdym spacerze do półtorej roku:)
    Ja nie będe kupować adapterów do fotelika bo nie będe wozić w foteliku, od tego mam gondolke:) a tłumaczenie ze na zakupy wygodniej z fotelikiem to nie bardzo jak dla mnie bo przeciez wybierając sie samemu do marketu czy to wózku czy w gondoli nie damy rade pchać wózka z dzieckiem i drugiego z zakupami:) takie jest moje zdanie przynajmniej:)

Ale przecież jest na dole stelażu koszyk na zakupy, ja zamierzam z niego korzystać.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- tylko że właśnie oni są juz 1,5roku po ślubie, wczesniej mieszkali gdzie indziej i przez te 1,5roku nazbierali juz wszystkiego co potrzebne :( szklanki,talerze,garnki, platery -maja..

Moje dziecie od pół godziny mnie zaczepia, mały wiercik :)

Mnie też właśnie użekł baby design husky ze względu ze jest mega super w prowadzeniu, wizualnie tez mi sie podoba, manewrowałam nim po sklepie jedną ręką i na wysoki podest wjechałam nim-też jedną reką, ma super amortyzacje, tylko myslałam ze ta gondolka jest jakas maleńka,a ona jest normalna-takie wrazenie, moe dlatego ze jest ciemny,a adamex pajero był prawie biały cały :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg belly pisze ze dziecko waży 350 g, mój maluch 418 po wczorajszym zważeniu, o to chyba duży chłopak:)
    powiedzcie kiedy najlepiej łykać żelazo, podobno nie wolno łączyć go z nabiałem

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale przecież jest na dole stelażu koszyk na zakupy, ja zamierzam z niego korzystać.

no wiem wiem, ale na wieksze zakupy sie niestety nie sprawdzi:) ja mam 2 wieksze markety obok domu dlatego na mniejsze zakupy bede chodzić sama a na wieksze z męzem, wiadomo kazdy patrzy pod siebie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jestem na Chałubińskiego (Kliniki). Muszę przyznać, że jest tu bardzo dobra opieka. Ale nie chcą mnie wypuszczać w poniedziałek:( Będę musiała coś pokombinować, nie chcę tu tyle siedzieć :(
    To dobrze, że tu dobra opieka. Przydatne info na przyszlosc, a czemu nie chcą Cię wypuscic? Mówili coś?

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- tez o tym myslałam i wlasnie stwierdziłam że na zakupy wieksze bede jezdziła z mężęm, zresztą i tak często tak bywa, ale zdarza mi sie tez samej samochodem wyskoczyc, chyba ze po prostu samochodem, dzieciaczka w foteliku włozyc potem do wózka sklepowego i heja :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nowe mieszkanie może nowa posciel tego nigdy za wiele albo bon do ikei zeby sami sobie cos kupili

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina ja samochodem nie jezdze tak z eu mnie samodzielne zakupy odpadają :D a wlasnie do marketu mozna tez wlozyc dziecko w foteliku;)
    ja mam fotelik po siostrzencu ale bez mozliwosci zamontowania go na stelazu, dumałam i myslalam czy brac 3w1 czy 2w1, róznica nieduża ok 200 zł ale stwierdziłam ze za te pieniazki wole kupić ok 10 miesiaca już wiekszy fotelik maluchowi:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj do najbliższej ikei to mam ok 250km ;p a szkoda... Niestety w Białymstoku i ogólnie w okolicach nie otworzyli tego sklepu i najbliższy jest w warszawie, mebelki dla dziecka bedziemy zamawiac z ikei, prawdopodobnie takie :

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10269696/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00257953/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10239280/

Co myślicie o nich ? :)

aaaaga, magda sz, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    no wiem wiem, ale na wieksze zakupy sie niestety nie sprawdzi:) ja mam 2 wieksze markety obok domu dlatego na mniejsze zakupy bede chodzić sama a na wieksze z męzem, wiadomo kazdy patrzy pod siebie:)

To ja z maleństwem nie chcę w ogóle chodzić po supermarketach. Ciężkie rzeczy typu woda, mleko, cukier etc. zamawiam z internetowej almy albo tesco.

Mamasia - dają mi luteinę pod język i dopochwowo oraz kroplówkę. Robią dalej badania - mocno mnie zdziwili, że w sobotę działa sprawie laboratorium. I leżę... Dobrze, że chociaż fajne panie mam na sali :)

mamasia, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, przepiękne! gdym miała możliwośc meblowania pokoiku dla dziecka to były by własnie to takie meble:)

Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super ja w ogole bardzo lubie ten sklep my na pewno przewijak kupimy chyba ten. http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/70153805/

Kkarolinaaaa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam ten sklep i strasznie mnie wkurza ze mam do niego tam daleko:/ ale jest firma przewozowa ktora ma umowe z ikeą i aklada sie zamowienie i przywoza do domu:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mąż właśnie myje okna :) ahhh piękny widok
    Dziś generalne porządki...sprzątanie pod meblami nawet. No ale kurzu tam na 1cm grubosci więc nie zwlekamy.
    Maja ma stałą porę na wariacje od kilku dni codziennie o 24 :) uwielbiam to. O 5.50 mam porę na siku z zegarkiem w ręku.. No i siara żółta tak wycieka z cyców.. ale to wygląda paskudnie.

Co do wzdęć, twardego brzucha to zawsze na wieczór..

Pati ale cudeńka kupiłaś :) super macie te rzeczy w Belgii.

Karolina ja lubię kupować ładne finezyjne kwiatki doniczkowe jak idę na parapetówę w zestawie z whisky :)

Ja się nie upieram ile będę wozić w gondli, to zależy jak tam moja lwica mała będzie rosła i jak się będzie czuła w wózku. Chyba nie ma co robic takich planów dla dzieci bo w koncu to istotki z wolną wolą i swoim charakterkiem :) więc pożyjemy zobaczymy.

Dziś poszukam chust do noszenia dzieci, chętnie kupię jakąś używkę.

Miłej soboty :*

aaaaga, Pati Belgia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madga Sz mój maz tez dzis okna myje;-) jesli chodzi o ciuszki to naprawdę sa piękne ale brakuje mi tu kaftanikow. Tu nie ma ich. Zapewne z pl będziemy ściągać :-)

Co do wózków, mój juz stoi w pudle :-) mieliśmy go odpakowac ale po co ma sie kurzyć :-) kupiliśmy Chicco Urban 2015 z czerwona wkładka.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaaa śliczne meble:-)

A ja mam z głowy porządki bo walnelam palcem o błąd i mi paznokieć sie łamał do połowy.... Czytajcie do mięsa.... Ryczałam z bólu pół godziny, masakra. Dalej boli i pulsuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 11:29

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Twardniejacy brzuch mam zazwyczaj wieczorem. Jak sie poloze to mija. Jest czasem tak twardy ze az skora boli.

Nie ma to jak pojechac na urlop i... zapomniec spakowac kurtki... brrr dlaczego w Polsce jest tak zimno? :(

Milego dnia

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ