X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gulasz z kasza i ogorkiem kiszonym mama zrobila i przywiozla wiec full wypas

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka dziekuje za przepis. Na swieta zrobie. A wlasnie... co do Swiat... macie juz menu ustslone? Chwalcie sue to moze cos sciagne ;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.moj bobas rano mnie skopal z kazdej strony,potem.spokoj przez 2godziny i znowu pare lutow :p

zabka11, małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które robiły USG połówkowe. Na jakim etapie je robiłyście? Ja bym chciała w 20tyg 2 dni? Myślicie ze bedzie ok czy lepiej troszke pózniej zrobić?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Zurek ;)
    Ja tez zrobiłam żurek! :-)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moj tata gotuje ;)
    Jestem na urlopie wiec sie obijam ;)

Polowkowe wypada mi 23tc+0. Wiem, troche pozno ale nie dalo sie inaczej.

• Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które robiły USG połówkowe. Na jakim etapie je robiłyście? Ja bym chciała w 20tyg 2 dni? Myślicie ze bedzie ok czy lepiej troszke pózniej zrobić?
    Aga ja miałam juz w piątek. Czyli u Ciebie bedzie ok :-)

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • mamasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    ja miałam 21t1d :) ale od 20 (a czasem od 18 nawet) do 24 chyba robią :)

Pati Belgia, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na tej karcie z połówkowego,że wykonuje się je od 18-22 tc. Ja dokładnie miałam 21t4d

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam polowkowe 19t4d

Kochane!! Dzis wielki dzien, po obiadku polozylismy sie z mezu do wyrka i dzis maz poczul pierwszego kopniaka!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 14:14

kasiuleek, aaaaga, ainer85, Maniuś, psioszka11, mamasia, zabka11, Aga89, małaMyszka, lys, Katarka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe bede miała 21kwietnia, bedzie to 21+6 :) Ponoć do 24 tygodnia robią :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka powiedziala ze ona robi miedzy 22 a 24 bo wg niej jest wtedy najlepiej

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to było tak, że brzuch mnie zaczął boleć w czwartek. Ja to odczuwałam jako zatrzymanie gazów, ale zwykle takie kolki ustępowały jak poleżałam albo pochodziłam. A tutaj nic cały dzień leżałam dalej bolało, w nocy masakra, rano było lepiej. Lekarz nie stwierdził, że to twardniejąca macica, mówił, że brzuch taki wzdęty, ale momentami odpuszczał. Teraz biorę te zastrzyki, dietka całkowicie lekkostrawna i zobaczymy w poniedziałek jak będzie:)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a do jakiego wieku dziecko jezdzi w tym foteliku 0-13? zastanawiam się nad fotelikiem i bazą, droga sprawa,wiec chciałabym wiedziec czy jest sens, bo jezeli tylko np.pół roku to pomęcze się przypinaniem pasami ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u mnie Marcel właśnie do 6 miesiąca jeździł z maxi cosi. Pózniej kupiłam fotelik żeby mu wygodniej było.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pracowity dzień i wielkie sprzatanie :) mąż zajął się oknami, a ja wykonałam lżejsze prace ;-) mały kopie mocniej czuję w każdej pozycji.. mąż też miał okazję wczoraj poczuć maluszka :) jeszcze nie zdarzyło się żeby ruchy były bolesne ale pewnie wszystko przed nami..
    Miłego weekendu :-*

• olinka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u mnie remont pełną parą sypialni pokoju dla małefo i kuchnie ruszyć się nieda
    a ja dostałam dziewne bóle kujące po jednej i zdrgiej strony nasilają się jak chodze dzwoniłam do swojego lekarza mówił ze z narzadów rozrodczych nie ma buli kutych kazał brać leki rozkurczowe i mniej się denerwować..jakośmnie to nie przekonuje.. oby do wtroku w wtorek wizyta..
    dziewczyny czy są tu osoby które nie mają jeszcze brzucha albo bardzo mały.. i czy też tak maci4e że raz czujecie swoje maleństwa w postaci babolkwó a następnego dnia cisza.. ? bo już nie wiem czy sama nie nakrecam.. że powinnma mieć duży brzuch.. i czyć kopniaki monce. w końcu dopier a moze i juz zaczełam 21 tydzień..
    powiedzcie co o tym sądzicie

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej "niby" kupić 0-18 z wkładem.. taki fotelik to do roku czasu pi razy drzwi. Ale ta baza isofix jest też do tych dużych fotelików z następną kategoria wagową, także to wydatek jeden na kilka lat. My kupujemy z tego względu że sporo podróżujemy, do moich rodziców raz w miesiącu to jest 300 km w jedną stronę, do tego lubimy wypady za miasto więc trzeba będzie wydać troszkę pieniążków na to. Jakoś nie wyobrażam sie bawić tymi pasami wokół fotelika jak np. dziecko płacze albo jak sie zadławi czy coś.

U mnie zapienkane penne z kurczakiem, brokułem, parmezanem w sosie beszamelowym. Właśnie siedzi w piekarniku. Plecy mi zaraz odpadną, chyba się rozpłacze z bólu. Cały dzień porządki generalne i jeszcze obiad - trochę zabawy z tym jest. Na deser lody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 15:36

psioszka11, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my tez bardzo dużo wyjezdzamy..latem na działke nad jezioro jezdzimy co weekend 120km.. a no to jak są 0-18 z baza to by bylo elegancko! A mozesz polecic jakaś konkretna firme ? albo model?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    hej dziewczyny u mnie remont pełną parą sypialni pokoju dla małefo i kuchnie ruszyć się nieda
    a ja dostałam dziewne bóle kujące po jednej i zdrgiej strony nasilają się jak chodze dzwoniłam do swojego lekarza mówił ze z narzadów rozrodczych nie ma buli kutych kazał brać leki rozkurczowe i mniej się denerwować..jakośmnie to nie przekonuje.. oby do wtroku w wtorek wizyta..
    dziewczyny czy są tu osoby które nie mają jeszcze brzucha albo bardzo mały.. i czy też tak maci4e że raz czujecie swoje maleństwa w postaci babolkwó a następnego dnia cisza.. ? bo już nie wiem czy sama nie nakrecam.. że powinnma mieć duży brzuch.. i czyć kopniaki monce. w końcu dopier a moze i juz zaczełam 21 tydzień..
    powiedzcie co o tym sądzicie

Ja w mojej ocenie mam maly brzuszek, ktory dopiero zaczyna wybijac, ruchy Malej czuje regularnie kazdego dnia, ale tylko w pozycji lezacej na plecach, kilka razy poczulam jak siedzialam, ale kopniaki tylko na lezaco. Ja mam lozysko na przedniej scianie i mysle, ze to chyba dlatego. Moze tez masz lozysko na przedniej scianie i dziala jak amortyzator ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 15:52

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ