X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki miłej sobótki życzę ;)

zabka11, małaMyszka, ainer85, Aga89 lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam łożysko na przedniej scianie,ale raczej to mi się zmienilo bo ruchy czuje wyraźnie od mniej wiecej tygodnia, z dnia na dzien są wyraźniejsze, no i czuje je codziennie,wiec pewnie z przedniej zmienilo mi się na tylną, na połówkowym az zapytam. Kazdy jest inny,kazdy czuje ruchy inaczej, ja bąbelki czułam pamietam w ok 17tygodniu, nieregularnie, nie wiedziałam czy to dziecko czy jelita,bo raz bylo,raz nie. Spokojnie,na kazdego przyjdzie pora, nie ma co sie martwic;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie urodzinkowo :)
    Zabiegany weekend mam...wczoraj bylam w szpitalu ale na szczescie z dzidzia ok wszystko tylko szyjka sie cos skrocila :/
    Apropo wozkow moj colletto marcello ma gondole ponoc 85 cm dluga :)
    Pozdrawiam <3 :)

niecierpliwa, psioszka11, Pati Belgia, mamasia, małaMyszka, aaaaga, magda sz, lys, sylwucha89, bosa, kasiuleek, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

my juz po obiadku,maz w pracy, a ja z Julcią zrobiłam szarlotkę na kruchym spodzie z bezą na wierzchu :P juz siedzi w piekarniku ;P
    jeszcze musze odkurzyc i podłogi mopem przeleciec i laba :-)

Kaarolinka - sliczne mebelki. na prezent na nowe mieszkanie moze jakis stylowy wazon albo patera do salonu ? (uwielbiam rzeczy w HOme&YOU)

Pati Belgia - uuuuu ale załątwiłaś paca :-( współczuję :-(

Paula- obyś szybciutko wróciła do domku!

Cassie - miłego pobytu w PL mimo niepogody - kiedy wracacie do domu??

Psioszka - widzę ze u Ciebie tez dziś pieczenie :-)

MałaMyszka - oby Ci szybko minęły te męczarnie na uczelni!;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim spokojnej drugiej polowy ciazy :)

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STO LAT ! :) Spełnienia marzeń,zdrowego pięknego maleństwa i lekkiego,szybkiego porodu w odpowiednim czasie :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ale mi smaka narobilas ta szarlotką...:-)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Witam sie urodzinkowo :)
    Zabiegany weekend mam...wczoraj bylam w szpitalu ale na szczescie z dzidzia ok wszystko tylko szyjka sie cos skrocila :/
    Apropo wozkow moj colletto marcello ma gondole ponoc 85 cm dluga :)
    Pozdrawiam <3 :)
    Samych cudowności, spełnienia marzeń, zdrowej dzidzi i lekkiego porodu :) sto lat :)

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - ja 2 dni temu miałam już połówkowe (18 tydz.5 dz. ciąży).moja gin mówiła ze juz od 18tyg można robić.

Magda sz - narobiłaś mi smaka na to penne mniamiiii...połóż się po obiedzie, mnie tez częśto bolą plecy, jak się przeforsuję....:-/

Maniuś - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!! :-)

Maniuś, małaMyszka, Aga89, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a czy któraś z was tez czuje ruchy często ? Moj dzieciaczek jest naprawde ruchliwy, zreszta zawszen a usg wywija we wszystkie strony;p i tak samo ruchy czuje co raz, zastanawiam sie czy to normalne, czy moj dzieciaczek ma adhd;p
    Tym bardiej ze u mnie to 19 tydzien,a ruchy czuje kazdego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:56

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i plusz bombki strzelil, mialam od wczoraj nie jesc slodyczy a mamuska kupilatdo kawki lody magnum srebrne - pyycha - i nie potrafilam sie oprzec :P

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś!!!! Wszystkiego najlepszego!!!!! Samych pięknych dni.

Niestety dziewczyny ja już leżę w domu i odpoczywam... Zwolniłam się u wykładowcy. Wpisał mi obecność i sam kazał mi jechać do domu. Mówiłam że zostanę tyle ile dam radę, ale kategorycznie powiedział: Nie, proszę jechać do domu i odpoczywać.

Siedziałam na mało wygodnych krzesłach... Brzuch mi się napiął i zaczęło mnie kłuć w szyjce.

Mąż robi obiad, a ja jestem zmuszona wziąć no spe pierwszy raz od 5-6 lat... Ale chyba bez niej sie nie obejdzie...

Jutro pojadę tylko na egzamin i wrócę... Nie ma co ryzykować...

magda sz, Maniuś, lys, sylwucha89, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny,a czy któraś z was tez czuje ruchy często ? Moj dzieciaczek jest naprawde ruchliwy, zreszta zawszen a usg wywija we wszystkie strony;p i tak samo ruchy czuje co raz, zastanawiam sie czy to normalne, czy moj dzieciaczek ma adhd;p
    Tym bardiej ze u mnie to 19 tydzien,a ruchy czuje kazdego dnia.

Karolina to moja tez chyba ma adhd po mamusi na tylku nie usiedzi, ja czuje kilka razy na 1-2 h i tak od tygodnia, tylko jak cos robie to nie czuje.

MalaMyszka no i bardzo madry wykladowca, wez sobie magnez jak masz. Apropo magnezu pani w aptece powiedziala mi, ze kobiety w ciazy moga brac tylko MagneB6, a wiecie dlaczego innego magnezu nie mozna??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 17:02

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja mam to samo, jak coś robie to nie czuje, a jak tylko usiade to juz czuje albo kopniaczki albo jak sie tacza w macicy;p

Ja dzisiaj tez byłam w aptece i poprosiłam o magnez najlepszy na okres ciaży,pani wlasnie dała mi magneb6 i powiedziała ze dlatego ze on jest uznany jako lek a nie suplement.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze Karolina. MagneB6 jest lekiem, więc jego skład został przebadany. Oglądałam odcinek 'Wiem co jem, wiem co kupuję' i tak pokazywali, że można wszystko puścić na rynek pod nazwą suplement, że nikt tego nie bada i wszyscy mogą pisać co chcę - np. że dany napój z kolagenem odmładza.

Jeśli chodzi o foteliki, to moja bratowa rok temu jak kupowała dla swojego juniora to sprawdzała, że te do 18 msc są duże cięższe od tych do 12-13 msc. Wiem, że ona patrzyła tylko na te testowane. W rezultacie kupiła Maxi Cosi do 13 msc, ale mały był w nim tylko ok 7 msc - czyli do czasu jak zaczął samodzielnie porządnie siedzieć i wtedy zmienili na inny.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka-ojej odpoczywaj!!!!!!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami jest tak samo. Kiedy sie ruszam i coś robię to przez to kołysankę chyba mała śpi ale jak usiądę lub sie położę to od razu zaczyna kopać i fikac :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Polacy jesteśmy na podium jeżeli chodzi o konsumpcję suplementów. Od wszystkiego coś :) Śmieszą mnie te reklamy - RLS- syndrom rozbrykanych nóg, zimne stopy, zimne dłonie...ale pełno u nas lekomanów którzy to gówno kupują, są i tacy którzy łykają po 20-30 tabletek dziennie- od wszystkiego... Ciekawe ile wątroba to przetrzyma. Trzeba się pytać w aptece czy to jest lek testowany klinicznie a nie suplement jak się coś kupuje.

Karolina nie wkręcałam się jeszcze aż tak w temat fotelików. Jak byłam na Bezpieczny Maluch to facet pokazywał ten i wydał się spoko http://allegro.pl/maxi-cosi-milofix-fotelik-od-0-18kg-isofix-2015-i5193320412.html prawie tysiak ale sam fotelik sam kosztuje z 400 i reszta na isofix. Po świętach chcę zamówić wózeczek, odebrać z końcem czerwca/początkiem lipca i wtedy przy okazji zobaczę foteliki. Może uda się jakiś rabacik uzyskać za ilość i płatność gotówką.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius sto lat!!!

Zabka jakos w 10teg kwietnia.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy odczuwam z każdym dniem co raz częściej. Kiedyś było że co kilka dni a ostatnio codziennie, najbardziej jak się położę. Koleżanka jest teraz w 24 tyg ale mówiła że ma tak że czasem 2 dni nic i nagle pokaz. Z resztą położna na każdej wizycie mi wpaja że do 30 tyg mają prawo być nieregularne.

Niecierpliwa zobaczysz że jak już Ci zaczął rosnąć brzuszek to będzie rósł w oczach :) mój mąż choć widzi mnie codziennie to nie może się nadziwić jakie to tempo. Śmiesznie też jak dzidzia się ułoży kosmicznie i mam taki kształt brzucha że ciężko to zaklasyfikować do jakiejkolwiek formy :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: