SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam łożysko na przedniej scianie,ale raczej to mi się zmienilo bo ruchy czuje wyraźnie od mniej wiecej tygodnia, z dnia na dzien są wyraźniejsze, no i czuje je codziennie,wiec pewnie z przedniej zmienilo mi się na tylną, na połówkowym az zapytam. Kazdy jest inny,kazdy czuje ruchy inaczej, ja bąbelki czułam pamietam w ok 17tygodniu, nieregularnie, nie wiedziałam czy to dziecko czy jelita,bo raz bylo,raz nie. Spokojnie,na kazdego przyjdzie pora, nie ma co sie martwic;)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie urodzinkowo
Zabiegany weekend mam...wczoraj bylam w szpitalu ale na szczescie z dzidzia ok wszystko tylko szyjka sie cos skrocila
Apropo wozkow moj colletto marcello ma gondole ponoc 85 cm dluga
Pozdrawiamniecierpliwa, psioszka11, Pati Belgia, mamasia, małaMyszka, aaaaga, magda sz, lys, sylwucha89, bosa, kasiuleek, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość
-
hejka
my juz po obiadku,maz w pracy, a ja z Julcią zrobiłam szarlotkę na kruchym spodzie z bezą na wierzchujuz siedzi w piekarniku ;P
jeszcze musze odkurzyc i podłogi mopem przeleciec i laba
Kaarolinka - sliczne mebelki. na prezent na nowe mieszkanie moze jakis stylowy wazon albo patera do salonu ? (uwielbiam rzeczy w HOme&YOU)
Pati Belgia - uuuuu ale załątwiłaś pacawspółczuję
Paula- obyś szybciutko wróciła do domku!
Cassie - miłego pobytu w PL mimo niepogody - kiedy wracacie do domu??
Psioszka - widzę ze u Ciebie tez dziś pieczenie
MałaMyszka - oby Ci szybko minęły te męczarnie na uczelni!
-
Maniuś wrote:Witam sie urodzinkowo
Zabiegany weekend mam...wczoraj bylam w szpitalu ale na szczescie z dzidzia ok wszystko tylko szyjka sie cos skrocila
Apropo wozkow moj colletto marcello ma gondole ponoc 85 cm dluga
Pozdrawiamsto lat
Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga - ja 2 dni temu miałam już połówkowe (18 tydz.5 dz. ciąży).moja gin mówiła ze juz od 18tyg można robić.
Magda sz - narobiłaś mi smaka na to penne mniamiiii...połóż się po obiedzie, mnie tez częśto bolą plecy, jak się przeforsuję....
Maniuś - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!
Maniuś, małaMyszka, Aga89, magda sz, bosa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,a czy któraś z was tez czuje ruchy często ? Moj dzieciaczek jest naprawde ruchliwy, zreszta zawszen a usg wywija we wszystkie strony;p i tak samo ruchy czuje co raz, zastanawiam sie czy to normalne, czy moj dzieciaczek ma adhd;p
Tym bardiej ze u mnie to 19 tydzien,a ruchy czuje kazdego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:56
-
Maniuś!!!! Wszystkiego najlepszego!!!!! Samych pięknych dni.
Niestety dziewczyny ja już leżę w domu i odpoczywam... Zwolniłam się u wykładowcy. Wpisał mi obecność i sam kazał mi jechać do domu. Mówiłam że zostanę tyle ile dam radę, ale kategorycznie powiedział: Nie, proszę jechać do domu i odpoczywać.
Siedziałam na mało wygodnych krzesłach... Brzuch mi się napiął i zaczęło mnie kłuć w szyjce.
Mąż robi obiad, a ja jestem zmuszona wziąć no spe pierwszy raz od 5-6 lat... Ale chyba bez niej sie nie obejdzie...
Jutro pojadę tylko na egzamin i wrócę... Nie ma co ryzykować...magda sz, Maniuś, lys, sylwucha89, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny,a czy któraś z was tez czuje ruchy często ? Moj dzieciaczek jest naprawde ruchliwy, zreszta zawszen a usg wywija we wszystkie strony;p i tak samo ruchy czuje co raz, zastanawiam sie czy to normalne, czy moj dzieciaczek ma adhd;p
Tym bardiej ze u mnie to 19 tydzien,a ruchy czuje kazdego dnia.
Karolina to moja tez chyba ma adhd po mamusi na tylku nie usiedzi, ja czuje kilka razy na 1-2 h i tak od tygodnia, tylko jak cos robie to nie czuje.
MalaMyszka no i bardzo madry wykladowca, wez sobie magnez jak masz. Apropo magnezu pani w aptece powiedziala mi, ze kobiety w ciazy moga brac tylko MagneB6, a wiecie dlaczego innego magnezu nie mozna??Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 17:02
-
No i ja mam to samo, jak coś robie to nie czuje, a jak tylko usiade to juz czuje albo kopniaczki albo jak sie tacza w macicy;p
Ja dzisiaj tez byłam w aptece i poprosiłam o magnez najlepszy na okres ciaży,pani wlasnie dała mi magneb6 i powiedziała ze dlatego ze on jest uznany jako lek a nie suplement.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dokładnie jak pisze Karolina. MagneB6 jest lekiem, więc jego skład został przebadany. Oglądałam odcinek 'Wiem co jem, wiem co kupuję' i tak pokazywali, że można wszystko puścić na rynek pod nazwą suplement, że nikt tego nie bada i wszyscy mogą pisać co chcę - np. że dany napój z kolagenem odmładza.
Jeśli chodzi o foteliki, to moja bratowa rok temu jak kupowała dla swojego juniora to sprawdzała, że te do 18 msc są duże cięższe od tych do 12-13 msc. Wiem, że ona patrzyła tylko na te testowane. W rezultacie kupiła Maxi Cosi do 13 msc, ale mały był w nim tylko ok 7 msc - czyli do czasu jak zaczął samodzielnie porządnie siedzieć i wtedy zmienili na inny.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
My Polacy jesteśmy na podium jeżeli chodzi o konsumpcję suplementów. Od wszystkiego coś
Śmieszą mnie te reklamy - RLS- syndrom rozbrykanych nóg, zimne stopy, zimne dłonie...ale pełno u nas lekomanów którzy to gówno kupują, są i tacy którzy łykają po 20-30 tabletek dziennie- od wszystkiego... Ciekawe ile wątroba to przetrzyma. Trzeba się pytać w aptece czy to jest lek testowany klinicznie a nie suplement jak się coś kupuje.
Karolina nie wkręcałam się jeszcze aż tak w temat fotelików. Jak byłam na Bezpieczny Maluch to facet pokazywał ten i wydał się spoko http://allegro.pl/maxi-cosi-milofix-fotelik-od-0-18kg-isofix-2015-i5193320412.html prawie tysiak ale sam fotelik sam kosztuje z 400 i reszta na isofix. Po świętach chcę zamówić wózeczek, odebrać z końcem czerwca/początkiem lipca i wtedy przy okazji zobaczę foteliki. Może uda się jakiś rabacik uzyskać za ilość i płatność gotówką.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja ruchy odczuwam z każdym dniem co raz częściej. Kiedyś było że co kilka dni a ostatnio codziennie, najbardziej jak się położę. Koleżanka jest teraz w 24 tyg ale mówiła że ma tak że czasem 2 dni nic i nagle pokaz. Z resztą położna na każdej wizycie mi wpaja że do 30 tyg mają prawo być nieregularne.
Niecierpliwa zobaczysz że jak już Ci zaczął rosnąć brzuszek to będzie rósł w oczachmój mąż choć widzi mnie codziennie to nie może się nadziwić jakie to tempo. Śmiesznie też jak dzidzia się ułoży kosmicznie i mam taki kształt brzucha że ciężko to zaklasyfikować do jakiejkolwiek formy
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość