X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szpitala. Oczywiście płacze jak głupia z nerwów, ale z małym jest wszystko dobrze. Mam zlecone leki a jutro nie wiem czy będę w ogóle na egzaminie zależy jak się będę czuła. Już nie będę się przejmować wykładami czy ćwiczeniami. Za duży stres przeżyliśmy... Zasiedziałam dzisiaj małego - nigdy więcej...

bosa, rybka1988 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Myszka, uważajcie na siebie, koleżanka pracowała do 6 miesiąca, czasem po 9 godz. siedziała i mówiła że od 5 miesiąca już tak jej brzuch twardniał i bolał od siedzenia że masakra. Dzieciaczki tego nie lubią :( Boże zastanawiam się jak nasze mamy i babcie dawały radę? Kiedyś pracowało się do końca..Mama mówiła że jak się urodziłam i ja i brat a ona musiała do 9 miesiąca pracować to urodziliśmy się z podkulonymi nóżkami (ona praca siedząca przy biurku). Trochę czasu minęło aż zaczęliśmy się prostować, no ale jak ciąża ok to nawet nie było mowy o L4 26 lat temu...
    Nie zamartwiaj się :* synek dał Ci znać że nie pasi mu takie siedzenie a może dziś po prostu był zły dzień, może przeforsowałaś się ostatnio? Buziaki i słodkich przyjemnych kopniaczków na dobranoc życzymy :*

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Zabka siedzialam w jacuzzi i na biczach zeby plecy odzyly. Siedzialam tak zeby jie bulgotalo na brzuch.
    Maly po powrocie kopal i wszystko jest ok. Wierz mi nie oszczedzalam czasu tylko moczylam sie ile sie dalo ;)

Za miesiac jedziemy znowu.
    Raz na miesiac mam zamiar jezdzic wlasnie ze wzgledu na bole krzyzowe.

Cassie, zaryzykuje, zobaczymy jak się będę czuła, najwyżej szybko wyjdę z wody. W sumie wybieramy się na wycieczkę w cieplejsze kraje wiec wole wiedzieć czy basen to coś dla mnie przed :) Rano jeszcze przydzwonię do tych term i powiem jaka sytuacja, może powiedzą że nie bo np. woda za gorąca czy coś.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Wróciłam ze szpitala. Oczywiście płacze jak głupia z nerwów, ale z małym jest wszystko dobrze. Mam zlecone leki a jutro nie wiem czy będę w ogóle na egzaminie zależy jak się będę czuła. Już nie będę się przejmować wykładami czy ćwiczeniami. Za duży stres przeżyliśmy... Zasiedziałam dzisiaj małego - nigdy więcej...
    Jej... dobrze zrobiłaś, że się zwinelas z zajęć i skontrolowalas maluszka. Słusznie synuś najważniejszy! Odpoczywaj i nie płacz juz

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana!
    Całą noc bolał mnie brzuch :-(
    Teraz jest lepiej...

Miłej niedzieli kochane...

Ja pojadę na egzamin i wracam do domu...

niecierpliwa, bosa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ja jeszcze leze w wyrku i nawet nie jadlam jeszcze sniadanka, a wszystko dzieki zmianie czasu ;) Moze choc raz uda mi sie do 8 na czczo wytrzymac ;)

MalaMyszka, a co powiedzieli Ci w szpitalu?? Jak napisalas, ze zasiedzialas malego, to od razu pomyslalam sobie o 500 km podrozy za miesiac :/

Juz mnie wkurzaja te suwaczki, zas stanal w miejscu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 07:30

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa bóle teraz będą coraz mocniejsze, bo wiadomo rośniemy.

Mam brać no spe 3x1, luteinę 2x1, dodatkowy magnez najlepiej z wit.B6, nie siedzieć długo w jednej pozycji, nie mam na szczęście polecenia leżeć, ale i tak mam odpoczywać.

Teraz będą się zdarzać napinania brzuch. Mam się tym nie martwić. To normalne. Jednak jak napnie się za bardzo i nie będzie odpuszczać to natychmiast do szpitala.

Tyle łez wylałam wczoraj, taka reakcja na stres.

Najgorsze jest to, że jak siedziałam na tych krzesełkach, to w jednej chwili zaczął się ból brzucha, kłucie w szyjce, mały przestał dawać znaki, nawet po ciasteczku. Jak dotykam brzucha, to zawsze da mi znać, że jest a potem cały dzień mogę go nie czuć. Na obiad i kolację zawsze daje znacz czy mu smakowało, a wczoraj nic... Przez stetoskop chwilę słyszałam jak fika a potem cisza...

Podróż 500 km bym chyba nie dała rady. Chyba, że z postojami co 45 min, ale to nie jazda...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    mała myszka ja ostatnio w kinie ledwo wysiedziałam 2 godziny, nie dała bym rady na wykładach cały dzień

co do fotelikó mój siostrzeniec w tym 0-13 jezdzil do 9 miesiaca, potem miał zamieniony na większy bo ledw sie w nim miescił

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Witam,
    mała myszka ja ostatnio w kinie ledwo wysiedziałam 2 godziny, nie dała bym rady na wykładach cały dzień

co do fotelikó mój siostrzeniec w tym 0-13 jezdzil do 9 miesiaca, potem miał zamieniony na większy bo ledw sie w nim miescił
    Dlatego powiedziałam że mogę mieć poprawki w tym semestrze i mam to gdzieś...
    I tak było mi głupio, że musiałam się zwolnić z zajęć. Nigdy nie chciałam żeby ciąża była w jakiś sposób wymówką od zajęć czy coś, ale teraz wiem że to żadna wymówka i nie będę zmuszać się do siedzenia, bo tak wypada...

Poza tym też bym nie pojechała na SOR, bo wiem co tam się dzieje. Lekarce też powiedziałam, że przecież wie, że nie zawracałabym głowy, ale się przestraszyłam. Bardzo dokładnie zrobiła USG i pokazywała małego - potwierdziła że mały to mały he hehe

bosa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, ja mam zamiar sobie kupić piłkę gimnastyczna i troche sie na niej pobujać, z racji że chodziłam na zajecia wiem jaką ulge może przynieść bólom krzyzowym
    będe miała nowy mebel i przed telewizorem sobie bedę siedzieć na niej:)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry
    Myszko dobrze ze juz lepiej
    Ja wczoraj wieczorem tez mialam stracha. szykowalam sie spac i straszny bol jakby kolka zlapala mnie po prawej stronie az nie moglam sie wyprostowac brzuch sie napial i byl twardy polozylam sie spac a tu dalej boli z prawej odpuscilo z lewej zaczelo ale cieply oklad z rozgrzanych dloni nospa i odpuscilo rano wstalam i ok nie powiem przestraszylam sie gdyby maz byl w domu na pewno pojechalabym do szpitala.
    Witamy sie w 20 tc

bosa, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, a nie możesz załątwić sobie indywidualnego toku na TEN czas studiów? byłabyś usprawiedliwiona z nieobecności

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.

Mała myszka dobrze, ze z małym wszystko dobrze. Odpoczywaj ile sie da.

Ja mam noc nieprzespane przez tego palca. Boli strasznie...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała myszka- biedna no to faktycznie najadlas sie strachu, ale jak dziewczyny pisza masz znak ze mie mozesz siedziec tak w jednej pozycji tyle czasu. Musisz pomyslec jak to bedzie ze studiami. Ale wydaje mi sie ze wiele wykladowcow pojdzie Ci na reke. W koncu jestes na l4 od dluzszgo czasu. U mnie zeby usprawiedliwic nieobecnosc trzeba bylo miec zaswiadczenie od lekarza, a Ty takie masz. Bedzie dobrze <3.
    A co do jazdy samochodem to w srode jedziemy ponad 500 km. Staram sie rozkladac fotel, prawie na pól-lezaco zeby nie gniesc niczego poducha pod glowe i fajnie sie jedzie. Oczywiscie siku co 1,5 -2h ale ale przy okazji Blana tez sika wiec spoczko
    Dobra wstaje śniadanie i idziemy z Blana z palma do kosciola.
    Milej niedzieli.
    Mala juz chyba glodna ,bo daje czadu w brzuchu ;)

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej myszko! Uwazaj na siebie kochana! ...

Piekna pogoda u nas,na 11:30 idziemy z palemka do kosciola a teraz trzeba isx zjesc bo ssanie :p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszko-o rany....odpoczywaj...dobrze ze pojechalas do lekarza to skontrolowac.
    Ja teraz tez juz 8godz przed komputerem w pracy bym nie wytrzymala i dlatego bardzo sie ciesze ze juz mam l4.

Aaaga-ojej u ciebie tez wczoraj byly akcje z brzuchem.....:(

Ja juz po sniadaniu,zaraz sie zbieramy z julcia i mezem do kociola z palma,a potem upichce obiadek (zrazy wolowe ziemniorki i surowka z marchewki) i laba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 09:26

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Magda, jak możesz to zapytaj czy ja i mój tłuszcz możemy coś zrobić,żeby zobaczyć na usg lepiej Leona? Rozumiem,że zrezygnować z cukrów, smażonego, słodkich napoi, ale może coś jeszcze do tej diety?A może jakaś konkretna, którą znajdę gdzieś w necie?
    Z góry dziękuję!

A i mam do Was jeszcze pytanie, do położonej też może być. Czy Wasze piersi wieczorem -u mnie jak rozbieram się do kąpieli staram się je oglądać, macać itd- są też gorące, u mnie od spodu aż palą? Czy Wy też tak macie? o czym to może świadczyć?
    psioszka kochana ja tez tak tyle i zaczelam diete rozdzielna, nie lacze bialek z weglowodanami, poczytaj w necie, czuje sie przede wszystkim duuuuuzo lzej, no i waga spadla leciutko...polecam.

bosa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo u mnie juz 90 na liczniku bylo... wstyd.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krecenia lodow i seksu to my z mezem jAk przed ciaza i jedno i drugie jak kroliki.

Aga89, bosa, małaMyszka, sylwucha89, Hermiona, ainer85 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszko dobrze, że już wszystko w porządku.
    Ja to myślę, że to siedzenie w pracy w jednej pozycji i stresowa sytuacja mi też nie pomaga i mój ostatni ból brzucha to od tego:/ Nie chciałam iść na zwolnienie tak wcześnie, ale jak się jeszcze raz to powtórzy to nie będę narażać maleństwa. Mi póki co zastrzyki pomogły i jest ok, ale jak będzie jutro w pracy to zobaczymy. Miłej niedzieli:)

iv09gu1r9swezozr.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ